Droga

ccc dileri proizvodjaci :lol:
znas onaj sto ga nisi volela u mom avataru :sad2:
breaking-bad.jpg

Cuj kakav stav imamo o drogama?! Pa zar postoji pozitivan stav?! Nisam probala nikakvu vrstu droge. Vise puta sam pila alkohol ali samo se jednom napila i zarekla sam se tad sebi da nikada vise necu uzeti bilo sta pod cijim dejstvom necu moci da se kontrolisem. Nista strasno nisam napravila, a mogla sam da mi tu nije bila najbolja drugarica. Alkohol mi nije potreban da se super provedem, potrebno mi je samo dobro drustvo. Mnogo puta me je drustvo teralo da probam travu ali ja nisam zelela bas iz tog straha sta mogu da napravim. Vise puta sam gledala drugaricu u losem tripu i gadilo mi se. Deci stalno pricam o posledicama uzimanja droge, pokazujem im primere zavisnika na ulici kojih u Kanadi imate koliko hocete. Secam se da sam im sa bolesnim zadovoljstvom pokazivala slike korisnika one droge krokodil da im se duboko urezu u mozak, kao i onog jadnog beskucnika kome je lice pojedeno. Slazem se da vaspitanje i odnosi u kuci igraju veliku ulogu u tome kakav ce ko postati covek, ali i drustvo u kojem se kreces igra znacajnu ulogu. Roditelji moraju obratiti paznju s kim im se deca druze. I, necu da se pravim pametna, moraju znati "slusati" svoje dete.
super ti je drustvo

super ti je drustvo

jes vala...
ja sam par puta bio u prilici da je samnom neko ko nikad nije duvao,i kategorichki odbijam da u tome uchestvujem.
idi lepo negde sa nekim,odradi to,pa posle mozhesh i samnom,jer ja u tome necu da uchestvujem.
sem rodjene sestre,htela je da proba,smotali smo buxnu,i kad se odvalila,i peglala posle,nije joj bilo dobro! :hahaha:
ali je,naravno,vaspitno popravno delovalo,i posle joj nije padalo na pamet ni da pita! ;)

dolazi mi danas dvoje najgorih ucenika iz najgoreg odeljenja i to dvoje koje sam kaznjavala citave godine da mi kazu ko se uduvao, da mi ispricaju kakav su haos pravili na prethodnom casu i da pitaju da li mozemo da ih izbacimo pre nego sto pocnu da se glupiraju da bi mi mogli da gledamo film na miru :lol:
oni sami ne vole kada se profesori prave ludi, uopste mi nje jasno zasto ljudi gledaju na drugu stranu i izigravaju ortake umesto da reaguju.

Cuj kakav stav imamo o drogama?! Pa zar postoji pozitivan stav?! Nisam probala nikakvu vrstu droge. Vise puta sam pila alkohol ali samo se jednom napila i zarekla sam se tad sebi da nikada vise necu uzeti bilo sta pod cijim dejstvom necu moci da se kontrolisem. Nista strasno nisam napravila, a mogla sam da mi tu nije bila najbolja drugarica. Alkohol mi nije potreban da se super provedem, potrebno mi je samo dobro drustvo. Mnogo puta me je drustvo teralo da probam travu ali ja nisam zelela bas iz tog straha sta mogu da napravim. Vise puta sam gledala drugaricu u losem tripu i gadilo mi se. Deci stalno pricam o posledicama uzimanja droge, pokazujem im primere zavisnika na ulici kojih u Kanadi imate koliko hocete. Secam se da sam im sa bolesnim zadovoljstvom pokazivala slike korisnika one droge krokodil da im se duboko urezu u mozak, kao i onog jadnog beskucnika kome je lice pojedeno. Slazem se da vaspitanje i odnosi u kuci igraju veliku ulogu u tome kakav ce ko postati covek, ali i drustvo u kojem se kreces igra znacajnu ulogu. Roditelji moraju obratiti paznju s kim im se deca druze. I, necu da se pravim pametna, moraju znati "slusati" svoje dete.
koliko ja znam taj krokodil je ruski i istocna evropa i tako to...mislim da u severnoj americi ima vise metamfetamina, ketamina i kreka nego krokodila, bolje im to pokazuj :confused: da vide kake ce lepe zube da imaju za koju godinu ako se zaigraju :zper:

super ti je drustvo
Prva godina fakulteta i prica kao trava je ekstra, nije to droga samo se opustis i slicne gluposti. Jednom sam prisustvovala kad su duvali zgadilo mi se za citav zivot jer je bas tad moja najbolja drugarica imala "los trip" posle i povracala. Uzas. Srecom drzalo je to oko trave par meseci. Tad ko je hteo da proba je to cinio na faksu, sad u osnovnoj skoli. Kuku al' sam matora...

koliko ja znam taj krokodil je ruski i istocna evropa i tako to...mislim da u severnoj americi ima vise metamfetamina, ketamina i kreka nego krokodila, bolje im to pokazuj :confused: da vide kake ce lepe zube da imaju za koju godinu ako se zaigraju :zper:
Ne znam cega ima najvise, ali duvaju travu pa rasturaju. Svaki dan na ulici osetis miris, tj smrad trave. Zanimljivo da retko osetis miris cigare jer su jadniccima zabranili pusenje cak i po sopstvenim stanovima, ali travu ne mozes da zaobidjes. Verujem da travu proba mnogo vise pusaca nego nepusaca. I nije tacno da je probaju samo problematicna deca, probaju je i radoznali. Nadam se da moji klinci nece bas biti toliko radoznali. Ima jedna ulica ovde gde imas primera koliko hoces, gde se skupljaju klosari, narkomani i ostali slicni njima. Moracu jednog dana da skupim hrabrost da prosetam tamo s njima :mrgreen: Ne diraju ti ljudi danju nikoga tamo, ali dovoljno je da ih vidis pa da ti ne bude dobro... :eek:

Prva godina fakulteta i prica kao trava je ekstra, nije to droga samo se opustis i slicne gluposti. Jednom sam prisustvovala kad su duvali zgadilo mi se za citav zivot jer je bas tad moja najbolja drugarica imala "los trip" posle i povracala. Uzas. Srecom drzalo je to oko trave par meseci. Tad ko je hteo da proba je to cinio na faksu, sad u osnovnoj skoli. Kuku al' sam matora...

Pa dobro, tokom adolescencije je negde i normalno praviti gluposti ponekad.

Misljenja sam da su roditelji najodgovorniji. Ukoliko je temelj jak propratni vetrici nece srusiti kucu...cak joj nece ni naskoditi.
Plasticno pojasnjeno, dzoint na nekoj zurci ne bih podvela pod kuku, lele, dete mi se drogira ali bih cenila zivot u neznanju jer ako znam, moram i da reagujem.
Volela bih dete da vaspitam tokom dve decenije kako ga ne bi vaspitavali ulica i lokalni klici. Dobro postavljeno dete mozda dune koji dim ali imace svest koliko istog momenta...takva deca ne postaju narkomani. Narkomani su zapusteni klinci i oni koji su cuvani ispod zvona.

u zivotu to djubre nisam probala, oduvek sam birala drustvo pa niko i od drustva nije to probao, tako da imam 0 tolerancije kad su ovakve stvari u pitanju
ne znam kako bih reagovala da imam dete pa da saznam da to konzumira, al znam da se ne bi dobro zavrsilo :azdaja:
mogu mozda malo tolerancije da pokazem da recimo proba jednom i kaze ok probo sam tu famoznu vutru i neka fala vise, razocarao bi me ali ok progutala bih...sve vise od toga letelo bi perje

Koliko ekstremnih stavova o travi i duvanju... moja deca nikad, ja to nikad nisam probala... etc. etc.
Student sam... znači, ne družim se baš sa klošarima....
I ja znam svega par osoba koje nikad nisu probale travu....
A da... ni sa jednim narkomanom ili zavisnikom se nikad nisam družila...
Pa vi ljudi ste kraljevi.... i neupućeni krajnje...

- - - - - - - - - -

u zivotu to djubre nisam probala, oduvek sam birala drustvo pa niko i od drustva nije to probao, tako da imam 0 tolerancije kad su ovakve stvari u pitanju
ne znam kako bih reagovala da imam dete pa da saznam da to konzumira, al znam da se ne bi dobro zavrsilo :azdaja:
mogu mozda malo tolerancije da pokazem da recimo proba jednom i kaze ok probo sam tu famoznu vutru i neka fala vise, razocarao bi me ali ok progutala bih...sve vise od toga letelo bi perje
I samo bi napravila još gore...

Nama vutra nije trebala, svi pusaci, i devojcice i decaci, bi se nabili u muski wc koji se nalazio u blizini nase ucionice, i svako bi zapalio, svi obicne cigarete, a ja tompus, one havana cigare koje je nasa lokalna fabrika duvana pravila za guzonje i za izvoz, i Joza je, laka mu zemlja u Kuci cveca, pusio te nase, domace, ali ne tompuse nego tanke cigarilose, sa plasticnim filtercicem na kraju. Realno nisam mogao da napuckam ni blizu onog oblaka dimcine koji su ostali zajedno proizvodili, ali moj tompus je smrdeo jace od njihovih cigareta, urnisao sam ih totalno, pogotovo sto sam tokom odmora uspevao da zduvanim tek po par cm, pa sam morao da ga gasim i konzumiram u nastavcima, i svaki naredni put je smrad pri ponovnom paljenju bivao sve grozniji. :rotf: Da nisam koristio Denim kozmetiku cura s kojoj sam delio klupu bi uginula. :lol: Jadna Mara, nikad se nisam setio ni na sladoled da me izvede, kao izvinjenje sto je trujem. :lol:

Poslednja izmena:
Koliko ekstremnih stavova o travi i duvanju... moja deca nikad, ja to nikad nisam probala... etc. etc.
Student sam... znači, ne družim se baš sa klošarima....
I ja znam svega par osoba koje nikad nisu probale travu....
A da... ni sa jednim narkomanom ili zavisnikom se nikad nisam družila...
Pa vi ljudi ste kraljevi.... i neupućeni krajnje...

- - - - - - - - - -

I samo bi napravila još gore...

Tacno sam znao da si dzankerka

Ček bre, ispade da oni koji nikada nisu probali ni jednu vrstu droge niti su bauljali do kuće alkoloisani su zatucani, od komarca prave slona, nisu osetili čari studiranja i adolescencije, ne vole sve što vole mladi i sl. Nikada nisam probala drogu, ni travu, ni ekstazi, niti bilo koje druge pilule-za-lilule, nisam se obeznanila od alkohola, niti bila pripita a kamoli pijana. Ne volim gubitak kontrole nad sopstvenim ponašanjem.

Jer nije reč samo o potencijalnoj zavisnosti već o tome da kada smo pijani/drogirani ranjivi smo i izloženi opasnosti da sami sebe povredimo, da nas neko drugi siluje, izmaltretira, ubije, odvede i zakopa u naeku jarugu. To je ono što treba pričati detetu. I da pazi sa kime se druži, jer ako dođe u situaciju da izgubi kontrolu nad sobom zbog droge/alkohola imaće uz sebe prave prijatelje koji će ga odvesti kući, ako već nije u stanju da pozove roditelje.

I ne, ne podržavam "biti mlad, znači probati sve" stav. Mladost ne isključuje odgovornost za sopstveni život.

Ček bre, ispade da oni koji nikada nisu probali ni jednu vrstu droge niti su bauljali do kuće alkoloisani su zatucani, od komarca prave slona, nisu osetili čari studiranja i adolescencije, ne vole sve što vole mladi i sl. Nikada nisam probala drogu, ni travu, ni ekstazi, niti bilo koje druge pilule-za-lilule, nisam se obeznanila od alkohola, niti bila pripita a kamoli pijana. Ne volim gubitak kontrole nad sopstvenim ponašanjem.

Jer nije reč samo o potencijalnoj zavisnosti već o tome da kada smo pijani/drogirani ranjivi smo i izloženi opasnosti da sami sebe povredimo, da nas neko drugi siluje, izmaltretira, ubije, odvede i zakopa u naeku jarugu. To je ono što treba pričati detetu. I da pazi sa kime se druži, jer ako dođe u situaciju da izgubi kontrolu nad sobom zbog droge/alkohola imaće uz sebe prave prijatelje koji će ga odvesti kući, ako već nije u stanju da pozove roditelje.

I ne, ne podržavam "biti mlad, znači probati sve" stav. Mladost ne isključuje odgovornost za sopstveni život.

Nikad nisi isla na akciju
nikad nisi skuhala supu
nikad nisi radila fizicko
nikad uzivo slusala grupu :sad2:

missim bezveze je to, nikad ga nisi strpala u nekom mracnom haustoru, bacila neku drkicu deckicu u kafani, pa to je tak strashno :sad2:

Back