Droga

gost 114527

Veoma poznat
Poruka
14.555
Možda je tema za pdf porodica, ali želim da čujem mišljenja sa ovog pdfa.
Kažu da veliki procenat srednjoškolaca, a i osnovaca eksperimentiše sa lakim drogama... travom pogotovo.
Kakav je vaš stav u vezi ovoga i da li znate za te vannastavne aktivnosti vaše dece?

Nesto sam konzervativnog stava sto se droge tice, prvenstveno jer u mojoj srednjoj i okruzenju vecina koji su se uhvatili u kostac sa travom obicno su se upleli i u neke kriminalne aktivnosti, sto ne da uvek bude slucaj u praksi.
U medincinske svrhe, da, sada koliko je tacno da ulje od konoplje pomaze prilikom hemoterapije ne znam, ali ako pomaze i moze da spasi neciji zivot, onda da.
Nemam dece, a i deca realno eksperimentisu sa drugim drogama daleko ranije kao sto su alkohol i cigare, koje su po misljenjima nekih stetnije od trave.

tumblr_ml3jwm81Kw1rw5toro1_500.jpg

Zavisi da li je u pitanju kanabis ili marihuana.Kanabis ne navlaci a marihuana navlaci ali i mora stvarno svaki dan da se koriste da bi se osoba navukla na drogu- i to duzi period.
Alkohol je opasniji, legalan i deca se vise okrecu alkoholu.. a to je ono sto stvarno ne valja i sto je pogubno..

6a0133ee28efb1970b014e87-1.jpg

:bye:

Gloriana, to ti je isto. Canabis sativa
Mozda si mislila na marihuanu i skank
Ovo drugo dobija se kad se marihuani stalno podbiraju/kidaju pupoljci tako da ona pravi nove i stalno se drzi u fazi oprasivanja, jer tada proizvodi maksimalnu kolicinu thc-a
to se jasno vidi kad se uzorkuje jedno pa drugo, boja na test papirima postaje dramaticno crvenija zbog neuporedivo vece kolicine thc-a

Ovo drugo dobija se kad se marihuani stalno podbiraju/kidaju cvetovi tako da ona pravi nove i stalno se drzi u fazi oprasivanja, jer tada proizvodi maksimalnu kolicinu thc-a
to se jasno vidi kad se uzorkuje jedno pa drugo, boja na test papirima postaje dramaticno crvenija zbog neuporedivo vece kolicine thc-a

auuu koje poznavanje materije,ti mora da si hemicar? :think:

za zapostavljenu decu ili za njihove egocentricne i nezainteresovane roditelje koji iz licnog konformizma deci ispunjavaju zelje a ne potrebe?

ima takvih slučajeva gde su deca zapostavljana, al ima i slučajeva gde su jednostavno idioti bez obzira na sav trud roditelja.
Pa kad već ne zna šta je dobro a šta nije, jedino rešenje je strah u kosti dok ne odraste i postane odgovoran za sebe
znam iz prve ruke jednog takvog veruj mi

ma ja
saće liberalne make kalifornijskog proleća da kažu kul važi
klinci ko klinci experimentišu
keve ko keve u godini 1993, Cassandra Pink Sopa svaki dan u 20.00

ima takvih slučajeva gde su deca zapostavljana, al ima i slučajeva gde su jednostavno idioti bez obzira na sav trud roditelja.
Pa kad već ne zna šta je dobro a šta nije, jedino rešenje je strah u kosti dok ne odraste i postane odgovoran za sebe
znam iz prve ruke jednog takvog veruj mi

verujem ti.

ali kazne ne mogu nista spram podsvesti. a ko je za njeno oblikovanje odgovoran do roditelja? a koliko je tek subjektivan dozivljaj Svog Truda, seciran T.A-om, daleko od realnosti.

Poslednja izmena:
Ovo drugo dobija se kad se marihuani stalno podbiraju/kidaju pupoljci tako da ona pravi nove i stalno se drzi u fazi oprasivanja, jer tada proizvodi maksimalnu kolicinu thc-a

Sve si lepo opisao, samo si zaboravio sipstance kojima ih prskaju...:D

Kažu da veliki procenat srednjoškolaca, a i osnovaca eksperimentiše sa lakim drogama... travom pogotovo.
Kakav je vaš stav u vezi ovoga i da li znate za te vannastavne aktivnosti vaše dece?

Posto,na zalost u svojoj blizoj porodici imam dugogodisnjeg zavisnika od raznih opojnih supstanci,moja deca su silom prilika vidjala kako izgleda neko ko je zavisnik i najiskrenije se nadam da im je to bila dovoljno za nuk (uz svu moju pricu i objasnjavanje).I on je poceo sa travom pocetkom srednje(ma sta,to je samo trava i svi to rade:roll) a sada....Izricit sam protivnik svega toga,pa tako da ni droge ne delim ma lake i teske vec samo na one koje izazivaju psihicku i fizicku zavisnost,a podjednako su opasne iz vise razloga.

па какав може да буде ства, сем негативан?

Ljudi je li vi ozbiljno smatrate narkomanima one koji su probali i povremeno konzumiraju travu? Jeste li ikad rocitali nesto o tome koliko je stetna i koliku ovisnost stvar u odnosu na npr duvan? Mislim stvarno. :roll:

Moje dete ima vise nego blizak primer- svoga oca. Do sada sam ga stitila od te cinjenice, jer sam smatrala da treba da uziva u detinjstvu bez ikakvog tereta. Nekako mi se cini da uopste nije taj tip, ali ako primetim ikakvu naklonost ka porocima- ispricacu mu sve. Bar iz nase situacije moze da izvuce naravoucenije. Ako ni to ne bude dovoljno- na selo pa po ceo dan da rinta. Tacka, debela.

Probala sam travu dva-tri puta iz radoznalosti kao srednjoskolka, videla da to nije za mene i batalila. Nikada nista drugo nisam probala, niti me je ikada vuklo. Stav o svim drogama mi je isti i ne bih bila nimalo tolerantna kada bih saznala da moje dete sutra to konzumira. Pa makar i nesto "bezopasno" kao sto je marihuana. Mene iskreno dusa zaboli kada vidim teske narkomane (alkoholicare takodje). Koliko im droga unistava zivot a oni ne mogu nista protiv toga, jace je od njih. Tuga. :sad2:

Probala sam travu dva-tri puta iz radoznalosti kao srednjoskolka, videla da to nije za mene i batalila. Nikada nista drugo nisam probala, niti me je ikada vuklo. Stav o svim drogama mi je isti i ne bih bila nimalo tolerantna kada bih saznala da moje dete sutra to konzumira. Pa makar i nesto "bezopasno" kao sto je marihuana. Mene iskreno dusa zaboli kada vidim teske narkomane (alkoholicare takodje). Koliko im droga unistava zivot a oni ne mogu nista protiv toga, jace je od njih. Tuga. :sad2:
Isto...
Samo, ne bih rekla da je tuga. Tuga je kada coveka koji je odgovoran prema sebi i drugima strefi neka bolest sa kojom je tesko nositi se. A ovo svesno ulazenje u probleme, za sebe i okolinu, je BEZOBRAZLUK.

Poslednja izmena:

Back