Drma drma struja

acabg

Elita
Poruka
20.624
Naša struja najjeftinija u Evropi


Ministar energetike Srbije Petar Škundrić smatra da bi cenu struje u Srbiji narednih nekoliko godina trebalo postepeno uskladiti sa cenama u regionu.


Škundrić je kazao da Srbija zemlja sa najnižom cenom električne energije u regionu i Evropi i da je najpribližnija cena struje u regionu za 60 odsto veća nego u Srbiji.

"Ne smatram da bi trebalo sada da podignemo cenu struje za 60 odsto, već da u narednih nekoliko godina u vreme snažnog investicionog ciklusa treba izvršiti punu harmonizaciju cena", kazao je on.

Škundrić je naveo da bi time bilo ubrzano ne samo "podizanje novih energetskih kapaciteta već i privredni razvoj u Srbiji"

On je rekao da je najznačajnija investiciona potrošnja u Srbiji vezana za sektor elektroenergetike i da su u protekle dve ili tri godine investicije Elektroprivrede Srbije (EPS) iz sopstvenih sredstva bila između 350 i 500 miliona evra godišnje.

"Stoga smatram da je pitanje cene električne energije i pitanje politike ekonomskog razvoja Srbije", kazao je Škundrić i naveo da je to potrebno i zbog potencijalnih investitora, koji bi trebalo da budu strateški partneri u izgradnji novih energetskih pogona.

Milosavljević: Poskupeće do 10 odsto

Sa druge strane, ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je da bi struja u 2011. godini trebalo da poskupi najviše do 10 odsto.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=01&dd=08&nav_id=484396


Ma kada cete da odete sa ove vlasti da vas negledamo vise dosta nam je vasih lazi otimacina od ovih napacenog naroda kad ste toliko nesposobni za sve prilikee
 

Back
Top