Quantcast

DREAMWWEAVER 4 ubacivanje java scripta

SALE83

Zainteresovan član
Poruka
392
SA LI NEKO ZNA KAKO DA UBACIM JAVA SCRIPT U DREAMWEAVER . SKRIPTE SAM NA PISAO U DREANWEAVERU 4 KAKO DA IZ DREAMWEAVERA U MOJ HTNL INDEX UBACIM TE ISTE SKRIPTE KOJE SAM NAPISAO .
POKUSAO SAM UBACIVANJEM SLIKE JAVA SCRITP FAJLA ALI NIJE USPELO. DALI NEKO ZNA KAKO DA TO URADUM A DA FINKCIJONISE
SKRIPTE SU SNIMLJENE KAO DREAMWEAVER jsp fajl

ALEKSANDAR
 

Incognito

Poznat
Poruka
8.155
1) Obrisi DW
2) Nauci HTML i JS

Ne znam kako si napisao JS skripte a da pri tom ne znas kako da ih iskoristis...

Ubacivanje eksternih javascript fajlova je relativno jednostavno:

Kod:
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="tvojFajl.js"></script>
odnosno

Kod:
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="tvojFajl.js" />
no, ipak ti nauci i JS i HTML pre nego sto krenes da se bavis istim.
 

SALE83

Zainteresovan član
Poruka
392
IMAM KNJIGU JAVA SCRIPT BIBLIJA I JOS JEDNU KORAK PO KORAK PO NA OSNOVU ZNANJA STECENOG IZ KNJIGE I I UZ POMOC URADJENIH PRIMERA SAM NAPRAVIO SCRIPTE
ONE RADE KAD KOPIRAM CE COD U MOJU STRANISU ALI MENE ZANIMA KAKO DA UBACIM TA J FAJL BEZ PRIKAZIVANJA CODA ZNAM

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="mojFajl.js"></script>UBACIVAO SAM FAJL ALI NEDELUJE
MOZETE MU RECI POISTUPAK UBACIVANJA MOG FAJLA IZ DREAMWEAVERA 4

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="OVDE KAKO DA UBACIM FAJL"></script>
DA MI TU PISE "slajd meni.js" tako se zove moj java script fajl radjen u dreamweaveru 4
 

SALE83

Zainteresovan član
Poruka
392
SALE83:
IMAM KNJIGU JAVA SCRIPT BIBLIJA I JOS JEDNU KORAK PO KORAK PO NA OSNOVU ZNANJA STECENOG IZ KNJIGE I I UZ POMOC URADJENIH PRIMERA SAM NAPRAVIO SCRIPTE
ONE RADE KAD KOPIRAM CE COD U MOJU STRANISU ALI MENE ZANIMA KAKO DA UBACIM TA J FAJL BEZ PRIKAZIVANJA CODA ZNAM

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="mojFajl.js"></script>UBACIVAO SAM FAJL ALI NEDELUJE
MOZETE MU RECI POISTUPAK UBACIVANJA MOG FAJLA IZ DREAMWEAVERA 4

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="OVDE KAKO DA UBACIM FAJL"></script>
DA MI TU PISE "slajd meni.js" tako se zove moj java script fajl radjen u dreamweaveru 4
<SCRIPT language=JavaScript src="file:///C|/aleks/aleks1_files/slajd meni.js"></SCRIPT> ovako izgleda putanja na mojoj index strani u html ali neradi
 

Bosko

Zainteresovan član
Poruka
277
Moguce da ti URL skripta nije dobar!
Koristi relativne linkove umesto apsolutnih.tj. umesto "file:///C|/aleks/aleks1_files/slajd meni.js" u Dramveawer-u u kodu html-a postavi samo "aleks1_files/slajd meni.js"!
Nisam siguran da je to u pitanju,al probaj,nista te ne kosta!!!
Pozdrav!
 

SALE83

Zainteresovan član
Poruka
392
Incognito:
ha ha... pa nauci bar sta znaci URL, ako nista drugo... Takva stvar kad se stavi na bilo koji server nece raditi, jer file:/// je simulacija protokola citanja sa lokalnog harddiska...

Kao sto ti bosko rece, koristi relativne putanje do fajla...
SADA RADI SA RELATIVNIM PUTANJAMA ONE PUTANJE SU BILIE PROBNE ZNA DA NA SERVERU NECE RADITI PUTANJE TIPA file:/// TO SAMO PROBAVAM SAJTI SKRIPTE
 

SALE83

Zainteresovan član
Poruka
392
SALE83:
Incognito:
ha ha... pa nauci bar sta znaci URL, ako nista drugo... Takva stvar kad se stavi na bilo koji server nece raditi, jer file:/// je simulacija protokola citanja sa lokalnog harddiska...

Kao sto ti bosko rece, koristi relativne putanje do fajla...
SADA RADI SA RELATIVNIM PUTANJAMA ONE PUTANJE SU BILIE PROBNE ZNA DA NA SERVERU NECE RADITI PUTANJE TIPA file:/// TO SAMO PROBAVAM SAJTI SKRIPTE
HVALA DRUZE SADA SCRIPTE ODLICNO RADEPOZDRAV OD SALETA I JOS JEDNOM HVALA
ALI IMAM DRUGI PROBLEM SA DHTML A TO CU DRUGOM PRILIKOM DA VAM OBJASNIM
 

SALE83

Zainteresovan član
Poruka
392
SALE83:
Incognito:
ha ha... pa nauci bar sta znaci URL, ako nista drugo... Takva stvar kad se stavi na bilo koji server nece raditi, jer file:/// je simulacija protokola citanja sa lokalnog harddiska...

Kao sto ti bosko rece, koristi relativne putanje do fajla...
SADA RADI SA RELATIVNIM PUTANJAMA ONE PUTANJE SU BILIE PROBNE ZNA DA NA SERVERU NECE RADITI PUTANJE TIPA file:/// TO SAMO PROBAVAM SAJTI SKRIPTE
HVALA VAM RESIO SAM PROBLEM
ALI IMAM JOS JEDAN PROBLEM .SKINUO SAM PROGRAM ZA PRAVLJENJE DHTML MENIJA , NAPRAVIO SAM MENI FANTASTICAN JE ALI KAD U DREAMWEAVERU PROVERIM ISPRAVNOST JAVASCRIPT KOD JAVI MI DA IMAM OCEKIVANU GRESKU. MEDJUTIM MENI MENI RADI POKUSAO SAM DA OTVORIM YAHOO IZ MOG MENIJA I RADI ,ALI KAD OSTANEM U WORK OFLINE MODU IE6.0 MI JAVI DA IMAM GRESKU U JAVA SCRIPT KODU. NAPOMINJEM RADI SVE KAAKO TREBA
STA MISLITE DALI MOGU TO TAKO DA KORISTIM I DALI CE TO FUNKCIONISATI NA SERVERU
 
Top