Draža Mihailović

Da li je Mihajlovic izdajnik?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
sacu vi kazem.eve moj otac naprimer kaze da je cuo da je bio neki rat u te godine.vidio cak i neki avioni nadletali nase selo.niki iz to selo nije mobilisan ni od koju stranu.bila grupa od nekolko dobrovoljci koji cuvali selo ne od nemci il partizani vec od lopovi.otac kaze da je ovi cuvari sela narod zvao cetnici.niki od nji nije imao dugu kosu il bradu.bili normalni ljudi i cuvali selo.poslem rat saznali su da je draza napravio dogovor i sa nemci i sa partizani da ne diraju ovo i jos neka sela i da ce seljaci da ostanu na njive i nece idu u vojsku ni protiv jedni ni protiv drugi.
ja ne znam koj je bio draza jer su mi ucitelji iz istoriju pricali jedno a moji seljaci drugo.al po ono sto mi je otac pricao izgleda da je drazina politika sacuvala selo tako da iz selo niki nije za te godine pogino od pusku.

draza.jpg

Потерница коју је за генералом Михаиловићем расписао Заповедник немачких трупа и Србији

Тешко да би Швабе овако карактерисале свог сарадника
4.jpg

Прањани, 6. септембра 1944. г. Генерал Дража Михаиловић са припадницима америчке војне мисије. Лево је капетан Никола (Ник) Лалић, а десно пуковник Robert Mekdauel

Ни ови ми не личе на Швабе.....

Cetnike regularno osnovao kralj izdajnik, partizane Kominterna, ustaze zlikovac Pavelic, JNA zlikovac Tito..... ajde nadjite mi jednu pravednu vojsku koja nije regularno pljackala, krala i ubijala.

Vojska sluzi za bogacenje vladara a narod je hrana za topove.

Vojske koje pobedjuju su one koje sluysaju vise masonske vodje iz jacih zemalja.

Ko drukcije kaze taj klevece i laze.

Zdravo drugovi,

Drug Tito s velko kito.

Ovog forumasa treba banovati.
On se usudjuje da ljude koje su prolili more krvi u borbi protiv fasista naziva poslusnicima masonskih vodja i da izvrgava ruglu Druga Tita, koji je bio vrhovni komandant te herojske vojske.

Ako se neko borio u ime kralja koji je izdao drzavu, onda je i on izdajnik. Jugoslavija je 17. aprila potpisala kapitulaciju i njena regularna vojska je tada prestala da se suprotstavlja okupatorima.
To znaci da se ni jedna vojska posle toga ne moze smatrati regularnom. Draza Mihajlovic i njegova vojska su se borili za kralja koji je izdao Jugoslaviju, napustivsi je kad je bilo najteze, a s namerom da se kralj i clanovi kraljevske porodice vrate u zemlju kad se rat zavrsi.
Zamislite da nas sad neko napadne i da predsednik Srbije napusti zemlju? Zar on i oni koji se bore u njegovo ime ne bi bili izdajnici?

Срби су оптужени и Дражина војска иако је Краљ био у Лондону са савезницима....Да ли си се икада упитао какве би посљедице биле, по србски народ, да Краљ није био у Лондону?

Срби су оптужени и Дражина војска иако је Краљ био у Лондону са савезницима....Да ли си се икада упитао какве би посљедице биле, по србски народ, да Краљ није био у Лондону?

Nije problem samo u tom sto kralj nije bio u zemlji, nego sto se tamo preko ponasao kao magarac.

Dok mu je narod krvario, njega je samo zanimalo da vozi brza kola, juri sojke, pijanci i lumpuje sa svojim adjutantom, tako da su oni koji su podrzavali monarhiju zbog njega imali jos vece muke, jer ih je stalno blamirao. :(

Могли би о Чичи пет дана да причамо,јер њега не само што су волели Срби,већ и Британци,Французи,Американци,сви осим комуњара,усташа,фашиста,национал-социјалиста,а причале су се велике лажи о њему,хвала Богу правда је победила!

ŽIV JE DRAŽA,UMRO NIJE,DOK JE SRBA I SRBIJE!
Tako kaže pesma,koju Srbi i danas pevaju.Besomučna mržnja,fabrikovanje istorije,propaganda koja nikada nije nikada prestajala,a rezultat nisu postigli.
Zato i danas imaju refleksnu reakciju kao Pavlovljevi psi,odmah prorade pljuvačne žlezde.

Ako se neko borio u ime kralja koji je izdao drzavu, onda je i on izdajnik. Jugoslavija je 17. aprila potpisala kapitulaciju i njena regularna vojska je tada prestala da se suprotstavlja okupatorima.
To znaci da se ni jedna vojska posle toga ne moze smatrati regularnom. Draza Mihajlovic i njegova vojska su se borili za kralja koji je izdao Jugoslaviju, napustivsi je kad je bilo najteze, a s namerom da se kralj i clanovi kraljevske porodice vrate u zemlju kad se rat zavrsi.
Zamislite da nas sad neko napadne i da predsednik Srbije napusti zemlju? Zar on i oni koji se bore u njegovo ime ne bi bili izdajnici?

Uzmi bolje procitaj izvorne istinite cinjenice a ne da lupas gluposti i iznosis lazi.Pomoci ce ti jedna knjiga da sagledas istinu, a to je:
Falsifikati komunisticke istorije od Miroslava Samardjica. Ima jos mnogo pisanih istinih desavanja koje su komunisti sakrili.
Povod je bio da ti ovo kazem, ko je potpisao kapitulaciju?:rtfm::rtfm::rtfm:

Naivan. Kralj ga je ostavio na kraju na cedilu, kad je porucio cetnicima da predju u partizansku vojsku.Ali nema govora o izdajstvu...

Ima vec objasnjena istinitost o Drazi Mihajlovicu i o celokupnoj situaciji koja se desavala pocetkom II sv.rata. Malo je mozda teze doci do literature sa dokazima da mnoge situacije kao to da je Kralj ostavio na cedilu Cica Drazu :)

Ima vec objasnjena istinitost o Drazi Mihajlovicu i o celokupnoj situaciji koja se desavala pocetkom II sv.rata. Malo je mozda teze doci do literature sa dokazima da mnoge situacije kao to da je Kralj ostavio na cedilu Cica Drazu :)

Zna ja da kralj mlad i slinav nije imao izbora...ali kako bi se ti ponasao da ti neko kome si se zakleo na vernost pozove vojsku da predje u suparnicku...???Ja iskreno, zakletvu vise ne bih imao potrebe da postujem...jer na nju vise niko nije ni gledao...

Back