Дража је био Стаљинов човек

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
48.824
Дража је био Стаљинов човек и Стаљин је хтео њега да постави на место врховног команданта али га је Тито зауставио.Ово говори досије Мустафе Голубовића који је
обелодањен у јавности.

CK KPJ zaključio da je Mustafa imao zadatak
da sa Staljinom ubije Tita i za vođu pokreta
postavi Dražu Mihailovića

Otvoren dosije Mustafe Golubića
STALJINOVA NAREDBA: DRAŽA UMESTO TITA

http://www.27march.org/main.php?pages_id=243

1thumb_puc%281%29.jpg

Има смисла Дража је и био обавештајац пре рата ,тако да све дође на своје а ово су проверени извори

Jedino što je tačno obzirom da sam dokument nije autentičan a izvor je Blic ili Kurir da je Tito to tako zaveo i obrazložio to me ne bi iznenadilo ali istinitost ovoga za mene je glupost , Draža je održavao kontakte sa Britancima ostacima naše vlade u emigraciji i spašavao Američke pilote Amerikance!

Iz današnje perspektive gledano prozapadno orijentisan i monarhijski......

Tako da su ovo gluposti za mene.....

Jedino što je tačno obzirom da sam dokument nije autentičan a izvor je Blic ili Kurir da je Tito to tako zaveo i obrazložio to me ne bi iznenadilo ali istinitost ovoga za mene je glupost , Draža je održavao kontakte sa Britancima ostacima naše vlade u emigraciji i spašavao Američke pilote Amerikance!

Iz današnje perspektive gledano prozapadno orijentisan i monarhijski......

Tako da su ovo gluposti za mene.....

И за мене је било изненађење само није први пут да се спекулише о Дражином односу са Стаљином с обзиром да су му је и син био Стаљиниста.
Тако да ..све је у опцији али отворен досије не лаже.

И за мене је било изненађење само није први пут да се спекулише о Дражином односу са Стаљином с обзиром да су му је и син био Стаљиниста.
Тако да ..све је у опцији али отворен досије не лаже.

Mislim da niko nije mogao da dobije Jugoslaviju bez Staljina u ovom slučaju je to bio Tito njih dvojica se dosta kasnije razilaze i sukobljavaju oda kada kreće Titova anti Staljinovska kampanja , Goli otok i td.
U tom periodu je mogao da napiše za svakoga ko nije bio podoban da je imao neke veze sa Staljinom.
Međutim Tito je morao mnogo da omoća da bi se suprotstavio Staljinu i u određenom trenutku je otkazao poslušnost kao Đukanović Slobi!

Da je Draža bio dozreo za tako nešto i spreman da obuče crveni sako svakako bi drugačiju istoriju gledali imali bi Tita ali Srpskog!

Pošto nisam fanatički sledbenik ni jedne strane voljan sam da čujem neutralne istine ako imaju smisla potpore i dokaze.
Tako ako ima nešto valjano na ovu temu voljan sam da saznam!

pozdrav!

Pa nemam neki kvalitetan linAk za sad ili neki bolji izvor, tek ovo je priča, trač. Ali dolazi od mog profesora istorije koji je ekstremno četnički orjentisan. Ne znam ko njemu daje dozvolu da predaje u školi pošto ono što priča o Partizanima je katastrofa, onako sa njima je na "piчka ti materina!"

Ono što sam hteo reći je to, da mi je on otvorio tu pandorinu kutiju sa pričom o Draži kao Obaveštajcu NKVD-a.

Njegov komentar je bio da ima nekih naznaka ka tome, ali "da on nikako nije radio na štetu Srbije i ako je sarađivao sa SSSR-om"

Eto to je sve što znam za sad...

Чуо сам за ово и раније,врло је могуће. Дража се пре рата дружио са совјетским обавештајцима у Бугарској,могуће је да су га они заврбовали. У току рата Дража је више пута захтевао да у његов штаб дође совјетска мисија.

Прочитати више овде:
Сарадња Равногораца и Совјета против царистичких Руса:
http://forum.krstarica.com/showthre...равногораца-и-совјета-против-царистичких-Руса

Back