Drakonski horoskop

• Začetnik teme Začetnik teme Elle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako zelim da uporedim moj drakonski sa necijim horoskopom da li to radim sa natalom te osobe ili opet uporedjujem drakonski sa drakonskim... mislim sta je validnije?
Npr. sa odredjenom osobom imam konjukciju mog drakonskog sunca i njegovog natalnog SMC... da li to uopste nesto znaci...

Ako zelim da uporedim moj drakonski sa necijim horoskopom da li to radim sa natalom te osobe ili opet uporedjujem drakonski sa drakonskim... mislim sta je validnije?
Npr. sa odredjenom osobom imam konjukciju mog drakonskog sunca i njegovog natalnog SMC... da li to uopste nesto znaci...
Naravno da znači, sinastrije sa drakonskim horoskopima su jako važne :) Odnosno obično pokažu dosta toga i naglase neke stvari jer ipak se drakonski horoskop odnosi na emocije, dušu... tako da je koristan kao što rekoh za analizu odnosa.

Uglavnom se poredi natal jedne i drakonski horoskop druge osobe, ne znam da li ovo drugo neko radi i kakva su iskustva ali evo sad sam baš malopre pogledala jednu sinastriju dva drakonska horoskopa (radi se o osobama koje inače imaju vrlo naglašen uporedni) i nekako mi se čini da se priča potvrđuje, ima dosta konjunkcija i sl., na primer :D

Drakonski čart ~ SMČ na 00° Ovna :
Tačka stepena Ovna je rođenje iliti početak života ovoga sveta, mesto od koga sve počinje i ascedent prirodnog horoskopa.
Zašto je zajednički 0 stepen Ovna, zato sto svi delimo ovaj prostor ko po kazni ko po nagradi, i svi imamo ulogu u životnom teatru.

Ovo je razlog uvodjenja ovog horoskopa. Hajde da to malo ispitamo. Ovan jeste prvi znak i moze se vezati za pocetak, ali cega? Nas, nase duse, nasih individualnosti razbacanih u ravnima postojanja? Uvek se krece od pocetka a ne od kraja, od sebe prema svojoj dusi, od ove ka kolektivnoj do univerzalne. Ako cemo o ogranicenjima u prostoru a vezano za individualno cime i trebaju da se bave nasa proucavanja, gledamo i pocinjemo prostornim telom a to je Sunce. Postavi cvor na Sunce i dobices pocetnu smernicu kako napraviti drakonski ako si u sistemu - ogranicen u prostoru. Sunce daje zivot, ono je primar a ne AC ili znak Ovna. Datumi prelomne godine kada se ulazi u svet duhovnog, inicijacije, prirode iskusenja, individualni i grupni rad i slicno ali nista vise od toga.

Koordinatni sistem deli ose na dve polovine i dovoljno je uzeti Sunce, Mesec i dve polovine - pozitivnu i negativnu poluosu (2) ili sistem polja (3). Sunce za trodimenzionalno, Mesec za dve dimenzije. Koordinate koordinatnog pocetka su uvek nule, da li za reper uzeti Sunce, Cvor na Sunce, Mesec (dusa), reper radiks Sunce na osnovu kojeg se izvedu druga tela rastojanjem jednakom u radiksu, znak prostora Lav, precesiju znaka u kojem se nalazimo, ili da ogranicimo na Sunce, Mesec i Cvor ukoliko se neko od njih pri rodjenju nadje na nultoj tacki (univerzalno).

Ako je Sunce u radiksu 23° Bika to je nulta tacka i grubu prirodu osobe spoznamo na osnovu literature o stepenu 23, kombinaciji da li je ispod ili iznad horizonta, polja gde se naslo i sto je vaznije odnos sa Mesecom. Finiju strukturu obrnuto sa satelitom kao referentnoj tacki, tranzit ova dva preko Sunca dok se ne uhoda jer se Sunce (fizicko telo) moze proveriti kod osoba za koje imamo datume rodjenja i biografije. Ovim se bavi a tako i treba, Drakon karta je bila i ostala nepoznata siroj masi.

Back