Drajver,hardver problem

• Začetnik teme Začetnik teme Tomza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tomza

Početnik
Poruka
8
Drajver za graficku sam skinuo sa org amd sajta..
Problem je kad sam instalirao sto nece da radi i nije prikazan da je instaliran
Update za graficku isto nece da instalira
Ako moze neko pomoc:dash:
SM5n6.th.jpg
SMLWM.jpg

Uglavnom instaliran drajver se nalazi u programs direktorijumu ali ga nema u device manage i u display resolution

Prilozi

• SM5n6.jpg
    SM5n6.jpg
    47,2 KB · Pregleda: 3
  • SMLWM.th.jpg
    SMLWM.th.jpg
    4,6 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
30KB driver za graficku :lol:

SMbus nije drajver za graficku, to je magistrala za komunikaciju izmedju ploce i slotova (pcie) , u pitanju je low level acess ali da ne davim.

Problem je mrtvi W7 ... na W10 taj update dolazi odma posle instalacije drajvera i proslazi bez retstarta.

1. drajvere - pokretačke programe - skidam uvek i isključivo sa sajta proizvođača AKO ih nemam na diskovima
to mi je prvo i jedino pravilo , ako ih nema onda i ne treba da budu ili je nešto trulo u državi danskoj , skidanje sa raznoraznih sajtova sa driver packovima mi jednostavno ne pada na pamet - ni u najgorem ludilu to ne bih uradio , prvo nisam pobornik "easy" rešenja i "sve u jednom" solucija , iz mnogih razloga jedan je od njih da nikada ne znate šta ste još pokupili sa drajverima zajedno , lepo sve funcioniše par dana pa posle toga vam se počinju dešavati čudne stvari , retko zakačite virus , većinom zakačite neki malwere , spywere , ili bot program ili uletite u nečiju botnetwork mrežu , pa onda pomažete u hakovanju a da ni ne znate : navodno izgubite par tc-ip paketića tu i tamo a onamo neko uz vašu pomoć krade nečije podatke ili botuje ili , tako da .....
Radije pribegavam pretragama na pci vendor listinzima pa tako nalazim šta mi treba čak i ako ne znam koje je parče hardvera u pitanju.

1. drajvere - pokretačke programe - skidam uvek i isključivo sa sajta proizvođača AKO ih nemam na diskovima
to mi je prvo i jedino pravilo , ako ih nema onda i ne treba da budu ili je nešto trulo u državi danskoj , skidanje sa raznoraznih sajtova sa driver packovima mi jednostavno ne pada na pamet - ni u najgorem ludilu to ne bih uradio , prvo nisam pobornik "easy" rešenja i "sve u jednom" solucija , iz mnogih razloga jedan je od njih da nikada ne znate šta ste još pokupili sa drajverima zajedno , lepo sve funcioniše par dana pa posle toga vam se počinju dešavati čudne stvari , retko zakačite virus , većinom zakačite neki malwere , spywere , ili bot program ili uletite u nečiju botnetwork mrežu , pa onda pomažete u hakovanju a da ni ne znate : navodno izgubite par tc-ip paketića tu i tamo a onamo neko uz vašu pomoć krade nečije podatke ili botuje ili , tako da .....
Radije pribegavam pretragama na pci vendor listinzima pa tako nalazim šta mi treba čak i ako ne znam koje je parče hardvera u pitanju.

:ok:

Tako je, uvek sa proverenog izvora,sa sajta AMD, NVIDIA ili OEM'a koji pravi karticu (sapphire, gigabyte, msi, asus....).

Driver packove i ostale noob solution programe ne koristiti, ne znate sta tu sve oni spakuju... pri instalaciji moze svasta da prodje a onda nastaju KOMPLIKACIJE :rtfm:

Back