Branko MihajlovIc u interviju za Srpsku rec broj 4 kaze da je bio predratni komunista. Branko cak i kaze da je ocu Drazi rekao da je komunista tj da je bio u skoju. Takojde je rekao da je i Gordana pripadala pokretu.
http://www.srpskarec.rs/pdf/004.pdf
prvo si napisao
Drazina deca su bili komunisti jos pre rata,
gordana je imala 14 godina kad je rat poceo , vojislav je otisao sa ocem , branko je pocetak rata proveo sa majkom i sestrom na banjici a posle su i oni pobegli u sumu i to bez ikakve pomoci tzv komunista ali uz nesebicno angazovanje cetnika.
branko je bio simpatizer tzv komunaca i clan skoja , dakle omladine , i kad su mu isti i zatrebali da se sklone oni su ih prodali
ali su ih posle rata oboje strpali u zatvor, branka na goli otok a gordanu na sveti grgur.
a kako su izgledala ta "javna odricanja od draze " i to je jasno kako je radjeno ....
PRITISCI
Javna osuda
Komunističkim vlastima je bilo izuzetno stalo da se porodica javno odrekne Draže Mihailovića. Kako je ustanovio hroničar Milisav Samardžić, Branko to nikada nije hteo da učini, ali iz straha i opreza nije ni pričao o svom ocu. Gordana je pod pritiskom popustila. Kako je objavila “Borba“ u novembru 1944. godine, izveštavajući sa Prvog kongresa USAOS-a, govorila je na njemu i Gordana, kako je tada napisano „ Ne samo rečju nego i delom se odrekla svog oca, najgoreg izdajnika našeg naroda „.
Posle 46. godina u jednom intervju koji je 1990. godine dala za Reviju “Duga“ dr Gordana Mihailović je rekla:
- Ja nemam moralno pravo da pričam o svom ocu, kada sam ga se odrekla onda kad je bilo najteže. Jednostavno, stavljena sam u situaciju da održim govor protiv njega. Nisu me na to čak mnogo ni terali. Dovoljno je što sam tada mislila kao i oni!
UCENA
Moj Draža je bio u pravu
Nekoliko meseci posle pogubljenja Draže Mihailovića, kod njegove supruge Jelice došao je oficir OZNE i rekao joj:
- Drugarice Jelice. Ti nisi kriva za ono što je radio tvoj muž. Uostalom,tvoje dvoje dece je bilo u partizanima. Došao sam da se nagodimo.
- Kako - zapitala je Jelica.
- Da se Vi, javno, preko novina odreknete Draže i osudite sve njegove zločine. Za uzvrat, država je spremna da vam sve to dobro nagradi, obezbedi vam dobru egzistenciju do kraja života!
- Ma, kakav osuda - uzvratila je kategorično Jelica - Moj Draža je bio u pravu. On nije nikakav zločinac, već je izvršen najveći zločin nad njim - ostalo je zabeleženo u analima službe.
Ne dugo posle ovoga Jelica je izgubila i posao.