Драгољуб Дража Михаиловић

"deca ga se odrekla" :cepanje: isto kao sto je bio u drazin "rdjav rad", pa ga danas cela srbija slavi a jbt zavrsio na deponiji kao najprodavaniji artikal u zadnje dve decenije :hahaha:
Stvarno si preterao sa bajkama danas, ajde malo da nas zasmejavas je uredu, ali ceo da sa bajkama je...
Branko i Gordana su se odrekli Draze svoga oca, istorijska cinjenica. :mazi:

Rekao da je bio predratni komunista.

Да, рекао је, али је и рекао да је био индоктриниран, на шта се ти не обазиреш. Тај интервју много тога показује и о њиховом оцуну и разбија ону предрасуду о официрима и њиховој деци која се базира на вашем идеолошком официрском кадру и њиховим односима у породици, али теби то није интересантно за разговор, јер је текст из Политике из 1944. Свето Пиосмо, мада је за сваког слободно мислећег човека само још један пример титоистичких манипулација.

2339039 a.jpg

Branko MihajlovIc u interviju za Srpsku rec broj 4 kaze da je bio predratni komunista. Branko cak i kaze da je ocu Drazi rekao da je komunista tj da je bio u skoju. Takojde je rekao da je i Gordana pripadala pokretu.
http://www.srpskarec.rs/pdf/004.pdf
prvo si napisao
Drazina deca su bili komunisti jos pre rata,
gordana je imala 14 godina kad je rat poceo , vojislav je otisao sa ocem , branko je pocetak rata proveo sa majkom i sestrom na banjici a posle su i oni pobegli u sumu i to bez ikakve pomoci tzv komunista ali uz nesebicno angazovanje cetnika.
branko je bio simpatizer tzv komunaca i clan skoja , dakle omladine , i kad su mu isti i zatrebali da se sklone oni su ih prodali
ali su ih posle rata oboje strpali u zatvor, branka na goli otok a gordanu na sveti grgur.
a kako su izgledala ta "javna odricanja od draze " i to je jasno kako je radjeno ....

PRITISCI
Javna osuda

Komunističkim vlastima je bilo izuzetno stalo da se porodica javno odrekne Draže Mihailovića. Kako je ustanovio hroničar Milisav Samardžić, Branko to nikada nije hteo da učini, ali iz straha i opreza nije ni pričao o svom ocu. Gordana je pod pritiskom popustila. Kako je objavila “Borba“ u novembru 1944. godine, izveštavajući sa Prvog kongresa USAOS-a, govorila je na njemu i Gordana, kako je tada napisano „ Ne samo rečju nego i delom se odrekla svog oca, najgoreg izdajnika našeg naroda „.
Posle 46. godina u jednom intervju koji je 1990. godine dala za Reviju “Duga“ dr Gordana Mihailović je rekla:
- Ja nemam moralno pravo da pričam o svom ocu, kada sam ga se odrekla onda kad je bilo najteže. Jednostavno, stavljena sam u situaciju da održim govor protiv njega. Nisu me na to čak mnogo ni terali. Dovoljno je što sam tada mislila kao i oni!

UCENA
Moj Draža je bio u pravu

Nekoliko meseci posle pogubljenja Draže Mihailovića, kod njegove supruge Jelice došao je oficir OZNE i rekao joj:
- Drugarice Jelice. Ti nisi kriva za ono što je radio tvoj muž. Uostalom,tvoje dvoje dece je bilo u partizanima. Došao sam da se nagodimo.
- Kako - zapitala je Jelica.
- Da se Vi, javno, preko novina odreknete Draže i osudite sve njegove zločine. Za uzvrat, država je spremna da vam sve to dobro nagradi, obezbedi vam dobru egzistenciju do kraja života!
- Ma, kakav osuda - uzvratila je kategorično Jelica - Moj Draža je bio u pravu. On nije nikakav zločinac, već je izvršen najveći zločin nad njim - ostalo je zabeleženo u analima službe.
Ne dugo posle ovoga Jelica je izgubila i posao.

Да, рекао је, али је и рекао да је био индоктриниран, на шта се ти не обазиреш. Тај интервју много тога показује и о њиховом оцуну и разбија ону предрасуду о официрима и њиховој деци која се базира на вашем идеолошком официрском кадру и њиховим односима у породици, али теби то није интересантно за разговор, јер је текст из Политике из 1944. Свето Пиосмо, мада је за сваког слободно мислећег човека само још један пример титоистичких манипулација.

Pogledajte prilog 688786
Znaci da je Branko rekao da je bio komunista.

prvo si napisao

gordana je imala 14 godina kad je rat poceo , vojislav je otisao sa ocem , branko je pocetak rata proveo sa majkom i sestrom na banjici a posle su i oni pobegli u sumu i to bez ikakve pomoci tzv komunista ali uz nesebicno angazovanje cetnika.
branko je bio simpatizer tzv komunaca i clan skoja , dakle omladine , i kad su mu isti i zatrebali da se sklone oni su ih prodali
ali su ih posle rata oboje strpali u zatvor, branka na goli otok a gordanu na sveti grgur.
a kako su izgledala ta "javna odricanja od draze " i to je jasno kako je radjeno ....

PRITISCI
Javna osuda

Komunističkim vlastima je bilo izuzetno stalo da se porodica javno odrekne Draže Mihailovića. Kako je ustanovio hroničar Milisav Samardžić, Branko to nikada nije hteo da učini, ali iz straha i opreza nije ni pričao o svom ocu. Gordana je pod pritiskom popustila. Kako je objavila “Borba“ u novembru 1944. godine, izveštavajući sa Prvog kongresa USAOS-a, govorila je na njemu i Gordana, kako je tada napisano „ Ne samo rečju nego i delom se odrekla svog oca, najgoreg izdajnika našeg naroda „.
Posle 46. godina u jednom intervju koji je 1990. godine dala za Reviju “Duga“ dr Gordana Mihailović je rekla:
- Ja nemam moralno pravo da pričam o svom ocu, kada sam ga se odrekla onda kad je bilo najteže. Jednostavno, stavljena sam u situaciju da održim govor protiv njega. Nisu me na to čak mnogo ni terali. Dovoljno je što sam tada mislila kao i oni!

UCENA
Moj Draža je bio u pravu

Nekoliko meseci posle pogubljenja Draže Mihailovića, kod njegove supruge Jelice došao je oficir OZNE i rekao joj:
- Drugarice Jelice. Ti nisi kriva za ono što je radio tvoj muž. Uostalom,tvoje dvoje dece je bilo u partizanima. Došao sam da se nagodimo.
- Kako - zapitala je Jelica.
- Da se Vi, javno, preko novina odreknete Draže i osudite sve njegove zločine. Za uzvrat, država je spremna da vam sve to dobro nagradi, obezbedi vam dobru egzistenciju do kraja života!
- Ma, kakav osuda - uzvratila je kategorično Jelica - Moj Draža je bio u pravu. On nije nikakav zločinac, već je izvršen najveći zločin nad njim - ostalo je zabeleženo u analima službe.
Ne dugo posle ovoga Jelica je izgubila i posao.
Slazemo se da je Branko bio jos predratni komunista.

.
pazi sad derane,

činjenica:

1. draža izgubio rat
2. tito skinuo draži glavu
3. tito doživotni predsednik jugoslavije i srbije koja je tada bila deo jugoslavije

sve ostalo je samo JALOVO pisanje pobornika gubitnika :D

Ако је све то тачно што ти говориш, зашто се ти толико узбуђујеш и пениш, Проко:whistling:
Опет заборављаш колико ја имам година, па тешко могу да будем " деран"
1.Јесте Чича је изгубио рат , али је заслужио вечну славу.
2. У немоћи и освети као и тликима другим ( тако је и заслужио да дође на списак највећих масовних убица!)
3. Тачно Проко био је доживотни председник комунистичке Југославије која је распарчала Србију и која је по АВНОЈ -евским ганаицама и нестала.

najsmešnije od tvog celog posta je d aje raspračana srbija, pa ako se dobro sećam srbija je postala država kad je napuštena od svih ostalih....
do zadnjeg časa srbija se zvala jugoslavija :D

da se jugoslavija nije raspala srbija ne bi ni danas bila država srbija ;)

dalje, večnu slavu imaju samo pobednici a nikad gubitnici

ko bre normalan na svetu slavi gubitnike?????

čak ni kralj ga nije slavio tokom rata, pa videći neki post gore, dražina ćerka je bila časnija od kralja petra drugog, kako je ono rekla?

"
- Ja nemam moralno pravo da pričam o svom ocu, kada sam ga se odrekla onda kad je bilo najteže. Jednostavno, stavljena sam u situaciju da održim govor protiv njega. Nisu me na to čak mnogo ni terali. Dovoljno je što sam tada mislila kao i oni! ""

to bi trebalo da važi i za kralja petra drugog, i on se odrekao draže kad mu je bilo najteže i to u sred rata, zar ne?

Да, рекао је, али је и рекао да је био индоктриниран, на шта се ти не обазиреш.

И то стоји. Њихова опсесија социјалистичким и комунистичким идејама потиче из књига и типична је за дух средњошколаца и омладинаца који у кризи идентитета маштају о неком новом, бољем свету.

ko bre normalan na svetu slavi gubitnike?????

Ја ти већ више пута рекох да је ово false dilemma због које бих те бановао са форума.
Између осталог звучиш као искомплексирано дете које пати да буде на победничкој страни, ма каква она била.

Ја ти већ више пута рекох да је ово false dilemma због које бих те бановао са форума.
Између осталог звучиш као искомплексирано дете које пати да буде на победничкој страни, ма каква она била.
,
pobednik je uvek pobednik

a apropo teme i pitanja na koje nemaš odgovor, da li francuska slavi svog gubitnika i saradnika okupatora petena????

,
pobednik je uvek pobednik

a apropo teme i pitanja na koje nemaš odgovor, da li francuska slavi svog gubitnika i saradnika okupatora petena????
Небитно је кога слави. Ово је форум о историји и не слави се нико. Овде нема пропаганде, већ се анализирају историјска дешавања.

Небитно је кога слави. Ово је форум о историји и не слави се нико. Овде нема пропаганде, већ се анализирају историјска дешавања.

jedino što je tačno u ovom tvom postu je da je ovo forum o istoriji a dražin kolega po oružju peten je deo iste priče, tj peten je istorijska ličnost

dakle, paralela je potpuno jasna, zašto bi mi slavili dražau a recimo francuzi ne slave petena, koji je po meni bio u potpuno istom istorijskom kontekstu sa dražom????

i jedan i drugi su saradjivali sa okupatorom, i jedan i drugi su bili vojskovodje, i jedan i drugi su bili vrhovni komandanti svojih vojski i td tsl

i jedan i drugi su zbog svoje saradnje sa okupatorom uhvaćeni, osudjeni na smrt, jedino što je dražina molba za pomilovanjem odbijena a petenova nije

jedino što je tačno u ovom tvom postu je da je ovo forum o istoriji a dražin kolega po oružju peten je deo iste priče, tj peten je istorijska ličnost

dakle, paralela je potpuno jasna, zašto bi mi slavili dražau a recimo francuzi ne slave petena, koji je po meni bio u potpuno istom istorijskom kontekstu sa dražom????

То што сада радиш је опет замена теза. Ми имам овде конкретну ситуацију о којој треба да расправљамо због нас и наше будућности, а не да тражимо сличности и разлике тамо негде по свету због подршке нашој идеологији. Сигуран сам да, ако се довољно избунари могу да се нађу довољно слични примери за све. Неки сарадници окупатора (римског царства) су баш због те сарадње данас живи и јесу ти фамозни "савезници" о којима стално причаш, док су други, који нису хтели да сарађују, избрисани са лица земље. Зато се манимо аналогија, паралела и идеологија.

Back