Драгољуб Дража Михаиловић

Bilo je puno filmova sa takvim namestenim scenama.

Ne znam da li su danas uklonjeni sa ekrana?

Немој више Блајби да се платкаш. Где је било таквих филмова ? Да их нисте ви снимали ?
Већ сам ти рекао да ишта знаш о филму не би се овако глупирао.Твој аргумент да је било " пуно таквих филмова са намештиним сценама" али не знаш да ли су уклоњени је за антологију глупости и бешчашћа.

Zar on nije bio jugoslovenski oficir?

pa prebegao u Srbiju, izdajuci zakletvu koju je dao ?

Како официр Краљевине Југославије може да "пребегне " у Србију, Блајби? Где се налазила та Србија , да би тиме "издао заклетву коју је дао".
Да ли ти уопште знаш о чему покушаваш да говориш ?

Како официр Краљевине Југославије може да "пребегне " у Србију, Блајби? Где се налазила та Србија , да би тиме "издао заклетву коју је дао".
Да ли ти уопште знаш о чему покушаваш да говориш ?

Vucji, vucji....

Draza se zakleo DRZAVI JUGOSLAVIJI na vernost, ali je nije branio.:nono3:

Branio je neku DRUGU DRZAVU - Srbiju....

Ono sto se zakleo Jugoslaviji je - zaboravio!

Vucji, vucji....

Draza se zakleo DRZAVI JUGOSLAVIJI na vernost, ali je nije branio.:nono3:

Branio je neku DRUGU DRZAVU - Srbiju....

Ono sto se zakleo Jugoslaviji je - zaboravio!

Oпет лаж и подметање Блајби.
Постави и један једини документ из кога се то види и може да докаже.
На против докумената сасвим другачијег става од кога ти желиш да покажеш има колико хоћеш из свих фаза рата.
Његовим јединицима је било припадника сва три народа и Равногорски је покрет био у свим деловима окупиране Краљевине Југославије.
Ти мешаш, никако случајно два различита појма - одбрана Срба и одбрана Србије.
Политичка питања нису била у његовом домену и као непредани официр Краљевине Југославије под окупацијом она су била препуштена политичким странкама и организацијама , што се види и по Башком конгресу, његовим учесницима и закључцима.
То што на конгресу није било хрватских странака је последица немања њихове ни жеље ни воље да на њему учествују. Није било ни вашаих представника , јер сте били забрањена странка , као и усташе, због терористичког и превратничког програма и деловања.
По том програму сте деловали од самог почетка оснивања вашег покрета отпора и за његово остварење стекористили партизанске јединице укојима нису учествовали само чланови и симпатизери ваше партије, што се може да назове злоупотребом.

Oпет лаж и подметање Блајби.
Постави и један једини документ из кога се то види и може да докаже.
На против докумената сасвим другачијег става од кога ти желиш да покажеш има колико хоћеш из свих фаза рата.
Његовим јединицима је било припадника сва три народа и Равногорски је покрет био у свим деловима окупиране Краљевине Југославије.
Ти мешаш, никако случајно два различита појма - одбрана Срба и одбрана Србије.
Политичка питања нису била у његовом домену и као непредани официр Краљевине Југославије под окупацијом она су била препуштена политичким странкама и организацијама , што се види и по Башком конгресу, његовим учесницима и закључцима.
То што на конгресу није било хрватских странака је последица немања њихове ни жеље ни воље да на њему учествују. Није било ни вашаих представника , јер сте били забрањена странка , као и усташе, због терористичког и превратничког програма и деловања.
По том програму сте деловали од самог почетка оснивања вашег покрета отпора и за његово остварење стекористили партизанске јединице укојима нису учествовали само чланови и симпатизери ваше партије, што се може да назове злоупотребом.

Kojoj drzavi se Draza zakleo na vernost kada je postao general: Jugoslaviji ili Srbiji?

Kojoj drzavi se Draza zakleo na vernost kada je postao general: Jugoslaviji ili Srbiji?

Краљевини Југославији Блајби и њој је остао веран и бранио је и од окупатиора сила Осовине као и од окупатора и превратника комунистичких терориста.
Немој да се правиш луд, не пристаје ти.

Zakleo se Kralju i Otadžbini..nisu to one komunističke patetike..kleli su se i vaši generali Tudjman itd SFRJ pa su je rasturili..Od tebe i ne očekujem neko logično pitanje.

tako je: kleli su se izdajnici o Draza i Tudjman....

- - - - - - - - - -

Краљевини Југославији Блајби и њој је остао веран и бранио је и од окупатиора сила Осовине као и од окупатора и превратника комунистичких терориста.
Немој да се правиш луд, не пристаје ти.

Cuj, borio se protiv sila osoavine....:lol:

Pa kako je onda bio uz kralja, kada je kralj sa Nemcima sklopio mir?

Блајбургер наставља да доминира.
После "сцена из филмова" са многобројним четницима у првом плану, ваљда партизанских, сада имамо и краља у Лондону који је склопио мир са Немцима!
И после треба водити неку иоле озбиљну историјску дискусију са представницима комунистичке пропале школе, наравно да је немогуће.

tako je: kleli su se izdajnici o Draza i Tudjman....

- - - - - - - - - -

Cuj, borio se protiv sila osoavine....:lol:

Pa kako je onda bio uz kralja, kada je kralj sa Nemcima sklopio mir?

Блајби, ти све чешће доказујеш са немаш ни основна знања да би равноправно учествовао на овом Подфоруму.
Њ.В Краљ Петар Други Карађорђевић је у то време био малолетан и није склапао ни потписивао ништа. Уњгово име је Кнет Павле Карађорђевић ка намесник обављао те дужности.
Тек пучем од 27 . марта 1941. године пучисти проглашавају малолетног Краљевића Петра за Краља. Пакт који је потписао Кнез Павле је помиштен и Краљ и влада долазе у лондон као Савезници и самим тим Краљевина Југославија се тако и третира, као савезничка држава под Хитлеровом окупацијом као и остале државе европе које нису биле саставни део сила Осовине.
Срамота је Блајби да себи дозвољаваш овакву бруку и постављаш питаања као да си мали титов пионир, а не као ћовк у годинама.

Блајби, ти све чешће доказујеш са немаш ни основна знања да би равноправно учествовао на овом Подфоруму.
Њ.В Краљ Петар Други Карађорђевић је у то време био малолетан и није склапао ни потписивао ништа. Уњгово име је Кнет Павле Карађорђевић ка намесник обављао те дужности.
Тек пучем од 27 . марта 1941. године пучисти проглашавају малолетног Краљевића Петра за Краља. Пакт који је потписао Кнез Павле је помиштен и Краљ и влада долазе у лондон као Савезници и самим тим Краљевина Југославија се тако и третира, као савезничка држава под Хитлеровом окупацијом као и остале државе европе које нису биле саставни део сила Осовине.
Срамота је Блајби да себи дозвољаваш овакву бруку и постављаш питаања као да си мали титов пионир, а не као ћовк у годинама.

Е мој вучји...Па Блајби је у једној дискусији са мном назвао свог идола Броза лично четничким историчарем, када сам цитирао нешто из његових мемоара што му није пријало, а ти хоћеш са њим озбиљну дискусију. Па ја сам се оканио овог ПДФ-а, јер немам више ни времена ни воље са таквима да дискутујем...

Па ја сам се оканио овог ПДФ-а, јер немам више ни времена ни воље са таквима да дискутујем...
ne treba njih ni da shvatas drugacije nego kao igracku za zabavu,
kad god mi je dosadno ili sam lose volje ja procitam nesto od pisanih zadataka te ekipe i vec posle nekoliko redova ja sam bolje volje :mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
ne treba nji hni da shvatas drugacije nego kao igracku za zabavu,
kad god mi je dosadno ili sam lose volje ja procitam nesto od pisanih zadataka te ekipe i vec posle nekoliko redova ja sam bolje volje :mrgreen:

Vazno je da ste pola veka imali drugo misljenje, obozavali Tita i pljuvali po Drazi, cetnicima i ustasama.....:ok:

Sad ste odjednom, preko noci, svi progledali!

kako to, sta vam se desilo?

Poslednja izmena od moderatora:
Коме се ти Блајби обраћаш овом генерализацијом ? Можеш да се обраћаш само својим бившим друговима. Да ли имаш неки доказ или пример за своје тврдње ?
Д ли ти то хоћеш да ти се легитимишемо?
РЕво ја гурам седмдесет прву годину и никада нисам био не само члн ваше партије, него ни било које друштвено - политичке организације у вашам режиму, сем пионирске за коју ме нико ни питао, као ни моје родитеље, него сам аутоматски уписан. Када сам први пзт питан да уђем у омладинску организију - одбио сам и тако терам до данас. На прве изборе сам изашао у животу тек када су организовани први вишестраначки избори , као одрастао човек.
Да ли је то довољно , Блајби ?

Коме се ти Блајби обраћаш овом генерализацијом ? Можеш да се обраћаш само својим бившим друговима. Да ли имаш неки доказ или пример за своје тврдње ?
Д ли ти то хоћеш да ти се легитимишемо?
РЕво ја гурам седмдесет прву годину и никада нисам био не само члн ваше партије, него ни било које друштвено - политичке организације у вашам режиму, сем пионирске за коју ме нико ни питао, као ни моје родитеље, него сам аутоматски уписан. Када сам први пзт питан да уђем у омладинску организију - одбио сам и тако терам до данас. На прве изборе сам изашао у животу тек када су организовани први вишестраначки избори , као одрастао човек.
Да ли је то довољно , Блајби ?

A jesi li smeo da pljujes po Titu, kao sto to danas radis?

Ili si bio podvio rep i cutao kao riba?

Vazno je da ste pola veka imali drugo misljenje, obozavali Tita i pljuvali po Drazi, cetnicima i ustasama.....:ok:

Sad ste odjednom, preko noci, svi progledali!

kako to, sta vam se desilo?
pljuvali po drazi hahahha ti jos uvek verujes u to hahahah

ali evo odgovoricu ti kad ti kazes kako se to desilo vama usRasama ?
za nas srbe se znalo od pocetka da smo bili za kralja i otadzbinu a protiv terorista iz redova usRaske i komunisticke partije
ali kad ste se vi "osvestili " sta se to dogodilo pa od klanjanja najvecem sinu svog naroda postadoste njegovi najveci oponenti ?

Tito i KPJ-u nijesu bili u selu Ba ne zato sto su bili "zabranjena stranka" nego zato sto su Drazu odiebali, iako ih je ovaj pozvao u selo Ba da se zajedno dogovore.
Draza sam je krsio zakone zemlje kojoj je zakleo - komunisti su po tim zakonima bili TERORISTI i lica skroz van zakona koja je trebalo likvidirati. Draza se udruzuje sa njima?:eek:
Није их позвао на Башки конгрес.
И није се удруживао са њима, имао је пар састанака али никакве сарадње није било, оно што је постојало на терену требало је управо комунисте да ослаби и остави изоловане.

A jesi li smeo da pljujes po Titu, kao sto to danas radis?

Ili si bio podvio rep i cutao kao riba?

Нисам Блајби " ћутао као риба" , али сам се трудио да не говорим пред вашим доушницима, свакако.Али то није твоја теза. Твоја теза је оно што си написао у предходном посту на који сам ти одговорио. Не Блајби, никада нисам рекео нишза позитивно ни о њему ни о вашем режиму.
Наравно да сам због тога сносио последице, али то је био и остао мој избор.
Ваш режим је Блајби научио Србе двоструком моралу и говору у шифрама , као у баснама- Тачно се знало на кога се односи када се каже " наши" , а на когасе односи када кажеш "они" или " њихово"-

Poslednja izmena:
"pucaju NAŠI ali pucaju i partizani" :mrgreen:

Тачно Бане! Дубока подељеност створена још током рата је остала и само продубљивана током њихове владавине, а они то хоће дапедставе идилом коју им кваре " групице и реакционарни појединци- остаци ненародног режима "
Били смо и остали два света која живе једни поред других , али никада заједно.

Back