Драгољуб Дража Михаиловић

Сиситематска иноктринација која је спровођена у титоистичкој заједној држави преко пола века је дала своје резултате којих се тешко ослободити. Срамно је да је она умногоме још увек присутна у Србији и да се без икакве ограде и одмаке и даље пласира кроз медије, нарочито телевизију која без уводне речи која би била одмак емитује ТВ серије и филмове титоистичке пропагандне машинерије.
Счовеначка " Нова 24 ТВ" из Љубљане, на пример је дошла до и објавила целокупан извештај америчкле обавештајне службе о заробљавању ђенерала Михаиловића од 13. марта 1946. године. За овај се изваштај знало и раније из писања америчке и швајцарске штампе, али никада није објављен у целости
Извештај је је послао мајор Милош Марковић командант Пожешког корпуса који није био на лицу места у том тренутку, негооје добио податке од капетана Вука Калаитовића.
Из извешштаја се види да је тешко болесни ђенерал Михаиловић практично киднапован и бесвесном стању однет авионима који су носили савезначке ознаке и од стране официра у савезничким униформам који су говорили емглески и француски
Читав текс се налази на сајту словеначке телевизије заједно са читавим текстом извештаја .

B7Zippc.jpg

dknam2A.jpg

ivA9o6x.jpg

UUX8hjx.jpg

da , kako da ne :hahaha:

- - - - - - - - - -

kako se ne zna?
pa pronašao ih diplomirani ekonomista milisav samardžić :rtfm:

Smej se ti verovatno od muke i zlobe ali dolazi vreme kada će ostatke tog tvog hrvata vetar razvejati a strane delegacije će posećivati spomenik srpskom Čiči
I sam primećuješ da se strane diplomate klone tog hrvatskog masovnog ubice kao đavo od krsta :per:

srpska vojska odaje počast draži.jpg

Poslednja izmena:
Сиситематска иноктринација која је спровођена у титоистичкој заједној држави преко пола века је дала своје резултате којих се тешко ослободити. Срамно је да је она умногоме још увек присутна у Србији и да се без икакве ограде и одмаке и даље пласира кроз медије, нарочито телевизију која без уводне речи која би била одмак емитује ТВ серије и филмове титоистичке пропагандне машинерије.
Счовеначка " Нова 24 ТВ" из Љубљане, на пример је дошла до и објавила целокупан извештај америчкле обавештајне службе о заробљавању ђенерала Михаиловића од 13. марта 1946. године. За овај се изваштај знало и раније из писања америчке и швајцарске штампе, али никада није објављен у целости
Извештај је је послао мајор Милош Марковић командант Пожешког корпуса који није био на лицу места у том тренутку, негооје добио податке од капетана Вука Калаитовића.
Из извешштаја се види да је тешко болесни ђенерал Михаиловић практично киднапован и бесвесном стању однет авионима који су носили савезначке ознаке и од стране официра у савезничким униформам који су говорили емглески и француски

ma št anam napriča, kralj imao 1946 ceo korpus sa sve komandantom u srbiji?

- - - - - - - - - -

koliko je to divizija?

- - - - - - - - - -

ili je to bio korpus samo na papiru po četničkom običaju, a sastav samoproglašeni komandant i jedan ili dvojica plus

- - - - - - - - - -

koliko je tenkova imao taj četnički korpus te 1946 godine?

- - - - - - - - - -

i na kraju krajeva, priča po principu rekla kazala, garant iz pera ekonomiste samardžića, koji se ovaj mesec baš i ne javlja, kanda je prešao na knigovodstvo, završnim izveštajima je rok kraj meseca

ma št anam napriča, kralj imao 1946 ceo korpus sa sve komandantom u srbiji ?

koliko je to divizija?

ili je to bio korpus samo na papiru po četničkom običaju, a sastav samoproglašeni komandant i jedan ili dvojica plus

i na kraju krajeva, priča po principu rekla kazala, garant iz pera ekonomiste samardžića, koji se ovaj mesec baš i ne javlja, kanda je prešao na knigovodstvo, završnim izveštajima je rok kraj meseca
taman pomislim stiglo nekoliko pametnih pisanija kad ono...
prokice, da te naucim,ne iza svake recenice
nego napises celi post , prekontrolises sta si napisao pa tek onda pritisnes "Pošaljite odgovor",
tako se to radi...osim ako i dalje ne pokusavas na ovaj nacin vestackim putem da glumis veliki forumski autoritet brojem svojih poruka,
ako je to onda ok ima smisla a ako nije onda evo pogledaj na sledecem primeru kako glupo izgleda (pri tome i bez rezultata) to sto ti radis....

- - - - - - - - - -

da bi komentarisao neku temu moras pre nego sto pocnes da omalovazavas ono sto je napisano u njoj da naucis nesto o tome.

- - - - - - - - - -

komadant korpusa je cin , zvanje i ono se nosi dokle god postoji taj korpus, makar taj komandant ostao kao jedan jedini zivi vojnik u tom korpusu on je KOMADANT KORPUSA .

- - - - - - - - - -

a inace kad smo kod falsifikata , pa tzv partizani bi u tome mogli da budu prvaci sveta,

- - - - - - - - - -

koliko si samo ti pobrojao njihovih aviona, vojnika i druge ratne tehnike i svega ostalog da me cudi da nisu stignu do berlina pre rusa , doduse sve to im nije bilo dovoljno da napadnu ni jasenovac nego su ipak sacekali ruse da dodju da isteraju svabe iz srbije pa da onda tek krenu da oslobadjaju te mucene srbe koji su u medjuvremenu sami izasli iz konc logora.

- - - - - - - - - -

http://nova24tv.si/svet/viri-ameris...jeli-cetniskega-poveljnika-drazo-mihajlovica/

Poslednja izmena:
pa ne znam sta bi tebi bio adekvatan dokaz, ali eto za pocetak, svrati na bilo koju svadbu, rodjendam, ispracaj, utakmicu ...gde god ima vise od 1 srbina cuces pesme koje pevaju ...a ako i na jednom od tih mesta cujes "ide tito preko romanije" ili "druze tito mi ti se kunemo" evo ja cu da platim gajbu piva :rotf:

Pa Srbi su takav narod....

Pre tri decenije na svakoj svadbi je obavezno 50X pevano:

"Sad se znade ko ja drugi Tito,

Slobodan je ime ponosito!"

Ko to peva danas?

ma št anam napriča, kralj imao 1946 ceo korpus sa sve komandantom u srbiji?

- - - - - - - - - -

koliko je to divizija?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Проко, хајде мало смањи гас и прочитај шта у мом посту пише. Документ је набавила Љубљанска телевизија и објавила га , а за њега се знало јошш давно , али га ни у Америци ни у Швајцарској где је коришчћен нико није иобјавио целог.
Иди на сајт телевизије и можеш да прочиташ читав текст, додуше мораш да се потрудиш око словеначког, али то теби као правом Југославену неће бити проблем

Pa Srbi su takav narod....

Pre tri decenije na svakoj svadbi je obavezno 50X pevano:

"Sad se znade ko ja drugi Tito,

Slobodan je ime ponosito!"

Ko to peva danas?

srbi su najbolji narod koji postoji
a unazad 70-80 godina sto javno sto tajno srbi su pevali isto sto i danas ...rekoh vec...i da ne duzim, svrati na bilo koju manifestaciju gde ima srba...sve ce ti biti jasno....

Лепе вести на јавном сервису :)

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/18/rts-2/3406941/draza-cetnik---legenda-istocne-poljske.html

Драган Сотировић, Дражин четник и пољски Џемс Бонд

Дража Четник - Легенда Источне Пољске

Dragan%20Sotirovic%20300.jpg

Документарно-играни филм Телевизије Пољске који говори о животу Драгана Сотировића, човека кога сматрају легендарним јунаком пољског и српског герилског покрета.

Мајор Сотировић је у Другом светском рату био један од најпопуларнијих команданата пољске Домовинске армије - Армије Крајова. Највише је користио управо псеудоним "Дража", тако да га и филмска екипа ТВ Пољске, и сведоци догађаја који се појављују у филму, мајора Сотировића једноставно зову - Дража. Поред Пољака, у филму се као сведоци појављују и његов син и унук, Михајло и Никола Сотировић.

Као млади официр, Сотировић се придружио генералу Михаиловићу на Равној Гори већ у мају 1941. године. Почетком 1942. године на железничкој станици у Крагујевцу препознао га је један љотићевац и пријавио Гестапоу. Заробљен је и после испитивања и боравка по немачким затворима и логорима у Србији, пребачен је у логор Рави Руској на истоку Пољске (данас у Украјини). Из овог логора је касније премештен у Стриј, одакле бежи 13. јануара 1944. и прикључује се Армији Крајова. Пошто су проверили ко је и шта је, Пољаци су га поставили за заменика команданта 14. уланског пука (пук лаке коњице) у области града Лавова (данас такође у Украјини).

Сотировић је успешно командовао јединицама у борбама против украјинских осовинских формација, као и у борбама за ослобођење Лавова од Немаца. На предлог Команде Југоисточних пољских снага, на челу са генералом Владиславом Филиповским, одликован је највишим пољским војним ореденом, "Виртути Милитари". Касније је унапређен у чин мајора Пољске армије.

И Совјети, који су садејствовали у борбама за ослобођење Лавова, одликују Сотировића, али га, као и многе друге пољске официре, ускоро хапсе. Он успева да побегне и током августа 1944. постаје командант јединице Д-14 у саставу Групе Варта Пољске армије. Совјети га поново хапсе, а из болнице у Жешову ослобађа га пољска организација која се борила против Совјета.
Априла 1945. године поново се прикључио Групи Варта. Последња акција у којој је учествовао била је напад на совјетску базу код села Домарадз, 25. јуна 1945. године. После расформирања Групе Варта, крајем августа 1945. успео је да емигрира у Француску. Живео је у Монаку, под псеудонимом Жак Роман. Сарађивао је и са пољским и са српским емигрантима. Жалио је што је део Пољске за који се борио припојен Совјетском Савезу. Судбину пољског народа у области Лавова поредио је са судбином српског народа на Косову и Метохији.

Драган Сотировић је био велики верник и хиландарски ходочасник. На Свету Гору је одлазио сваке године, чак и када му је здравље било озбиљно нарушено, тако да је 1987. године преминуо у Солуну, враћајући се са последњег ходочашћа.

Dra%C5%BEa%20Cetnik%20Legenda%20Istocne%20Poljske.jpg

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/18/rts-2/3406941/draza-cetnik---legenda-istocne-poljske.html

Poslednja izmena:
i onda je kao gubitnik i saradnik okupatora završio ovako

DMbwsittingjailPressOnline62109.JPG

- - - - - - - - - -

ovu sliku postavljam po najviše iz razloga, što se na njoj lepo vidi da nepomenik nije bio bolestan od tifusa kad je uhvaćen kako se krije ispod zemlje

dakle, cela ona priča o avionima i kamionima, te vojnicima JA preobučenim u engleske uniforme i sl padaju u domen fikcije i jalovih opravdanja gubitnika

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 531379

- - - - - - - - - -

ovu sliku postavljam po najviše iz razloga, što se na njoj lepo vidi da nepomenik nije bio bolestan od tifusa kad je uhvaćen kako se krije ispod zemlje

dakle, cela ona priča o avionima i kamionima, te vojnicima JA preobučenim u engleske uniforme i sl padaju u domen fikcije i jalovih opravdanja gubitnika

Ово слику су можда најбоље описали Французи ;)

originalslika_Heroj-koga-su-izdali-saveznici-Zan-Kristof-Buison-168995717.jpg

000375105.jpg

Да је Дража заиста губитник, ти не би имао потребу да то понављаш унедоглед, постављајући ову слику, зар не? :D

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 531379

- - - - - - - - - -

Проко, да ли си погледао датум на овом извештају ?
А како си то закључио да није био болестан од тифуса са ове фотогрфије? Можда видовидошћу?

Проко, да ли си погледао датум на овом извештају ?
А како си то закључио да није био болестан од тифуса са ове фотогрфије? Можда видовидошћу?

па од тифуса људима расту рогови, реп и драстично се повећава нос...а колико видимо Дража здрав ко дрен...Боже ме прости....глуп, глупљи, прока...вазда било

Poslednja izmena:
па од тифуса људима расту рогови, реп и драстично се повећава нос...а колико видимо Дража здрав ко дрен...

a evo i kako su ga lecili.....
https://www.in4s.net/pokajnicka-prica-partiznske-ljekarke-drazu-mrcvarili-meskalinom/?lang=lat

“Dok ovo ispisujem, zalazi sunce, a moja žrtva iščekuje da mine noć, poslednja noć patnje, i da zora donese tišinu i spas. Ja čekam surovu kaznu: od mojih, od sebe, od Boga, ako ga ima. Proklinjem čas kad sam upisala medicinu, na veliko navaljivanje oca i ujaka. Želela sam da studiram književnost. Da pođoh za srcem, ne bih postala ubica, i to u belom mantilu. Ali, otišla bih, sigurno, ma šta studirala, u partizane .

Pakao i moj zločin počeli su 20. Marta (1946) uveče. U naš pusti stan došao je drug Krcun, pošto se prethodno najavio telefonom. Zaboravih spomenuti da su mog oca i majku Nemci streljali u Jajincima, četdeset i treće, i da sam bila njihovo jedino dete. Slobodana Penezića sam upoznala još četrdesete, na jednom ilegalnom sastanku SKOJ-a. Mene je Partija prebacila u Rudo, krajem četrdeset i prve, gde smo se ponovo sreli. Raspoređena sam u sanitetsku službu Vrhovnog štaba i primljena u Partiju nekoliko meseci kasnije.

Dođe Krcun, jer ga više ne mogu nazvati – drugom, i grozim se te reči! Poveri mi “najsvetiju partijsku dužnost”, kako je rekao. Dužnost da, kao komunista i doktorka, pomognem u “demaskiranju zločina Draže Mihailovića”.

Nakostreših se od strašne mržnje na spomen tog imena. Ono je za mene bilo simbol izdaje, klanja, svega satanskog i životinjskog. Vest da je monstrum uhvaćen proizvela je u meni delirijum sreće koju sam, i kao žena, te večeri podelila sa Krcunom. Učinila sam to u zanosu, kao pijana, i mnogo više strastveno i uspaljeno kao komunista, nego kao devojka. Doneo mi je medicinsku literaturu o drogi “meskalinu”, uz napomenu da je dejstvo potvrđeno u praksi nad “izdajnicima svetskog komunizma”. Mislim da je spomenuo Zinovjeva, Kamenjeva, Tuhačevskog i još neka imena kojih se sada ne mogu setiti. Reče da je “meskalin” dao “izvanredne rezultete” i u nas, prilikom isleđivanja naših narodnih izdajnika. Mihailović će taj mentalni i nervni otrov dobijati u injekcijama, jer tada najbolje deluje. Od mene se, naglasio je, zahteva jedino da dajem injekcije, a spravljaće ih specijalni stručnjaci.

Back