Драгољуб Дража Михаиловић

Cinjenica je da je Draza u novoj komunistickoj drzavi uhvacen, sudjen, osudjen i likvidiran kao i najobicniji zlocinci.
Cinjenica je i da su drugi ljudi posle ratne stihije zavrsili na slican nacin.
Cinjenica je i da su mnogi komunisti koji su osudili Drazu, svoje kosti ostavili na Golom otoku.
Cinjenica je i da su i jedni i drugi bili Srbi!
Cinjenica je da su ti Srbi hteli sto vise vlasti za sebe, u vremenu koje dolazi.
Pucali su jedni na druge.

Sada kada sve ovo citam, imam utisak da bi oni to ponovili ako im se pruzi prilika.

Samo, nisam ko su to oni a ko smo to mi?

Oni Srbi, ili mi Srbi.

Ja imam 62 godine i nisam zapamtio ni Drazu ni Pavelica, a kao decak, gledao sam Tita kako mase iz dobro utvrdjenih i blindiranih kola, dakle, ni njega.

Svi oni su oni bili autokrate. Gledali mesto sebi, preletali tamo-vamo, gde im odgovara.

Nemojte mi reci, samo da mog najstarijeg brata nisu ubili cetnici.

A kada vam kazem da su sa njega mrtvog skinuli vunene pelene i u njih umotali preostala dva-tri kg sira ostavivsi moju majku da gleda kako dogoreva kuca u kojoj je zivela, prebijenih ruku. Ne, to se nije desilo.

Ne prizivam bratomrznju, znam da je na obe Srpske strane bilo ljudi ovakvih i onakvih.

Pa sad, dalje mogu da vam pricam lepe i ruzne stvari, al mi se cini da o tome treba jednom napraviti kraj.

Pozdrav svim forumasima

Pa problem i jeste u tome sto je istorija falsifikovana pa ne moze da se jos stavi tacka i ne sme.Najbolje bi bilo kad bi se istina konacno utvrdila.

Sa druge strane komunisticki pokret u to vreme.je bio sve samo ne Srpski.Onaj ko osniva 'Sovjetske republike" po Srpskoj drzavi i,nosi obelezja strane vojske i prima direktive od strane drzave.Ne moze da se nazove Srbinom.Komunisti su samo i jedino komunisti.
Draza je vojnik i ne moze da se poredi sa Brozom i Pavelicem jer se Draza nije borio za sebe da dodje na vlast,nego za oslobodjenje to i jeste razlika izmedju Tita i njega.

Poslednja izmena:
Dok ocekujemo dokumentarac o Drazi koji verovatno ceka pravi trenutak za prikazivanje, a u kome ce se prvi put videti dokument koji pokazuje da su Nemci trebali da se predaju Amerima i Drazi kao saveznickom komandantu na tlu Jugoslavije i da se rat mogao znatno ranije zavrsiti...

Ovaj dokument je važan i za eventualnu rehabilitaciju Mihailovića, jer je na suđenju kao ključni argument njegove saradnje s Nemcima navođen navodni sastanak sa Rudolfom Štrekerom u Pranjanima.

...da vidimo sta o tome pise Dejvid Martin

SASTANAK SA NEMCIMA

Sredinom septembra 1944. nemacki komandant u Beogradu uspostavio je, preko jednog emisara, Srbina, kontakt sa pukovnikom Mekdauelom, koji se nalazio u Mihailovicevom stabu, predlazuci predaju. Doslo je do dva sastanka pukovnika Mekdauela sa gospodinom Sterkerom koji je predstavljao Nojbahera, Ribentropovog poslanika u Beogradu. Nemci su zeleli da se predju Amerikancima i Mihailovicevim ljudima, a ne Rusima i partizanima. Smatrali su da bi, pod uslovom da Amerikanci sa hiljadu padobranaca garantuju da ce ih zadrzati u zarobljenistvu, bilo moguce izvesti predaju veceg dela vojske na Balkanu. O ovim pregovorima izvesten je americki generalstab. Iz ociglednih razloga odluceno je da se nista ne moze uciniti povodom ovog nemackog predloga, premda nam je, posle nesumnjive sovjetske izdaje varsavskih ustanika, moralo postati jasno da stara pravila igre vise ne vaze. A da je ova ponuda bila prihvacena, rat bi bio zavrsen u oktobru 1944. i nekoliko stotina hiljada zivota bilo bi spaseno.

Partizni su nekako saznali za neke pojedinosti ovih pregovora. ''Posedujem svedocenje ocevidaca, visokih cetnickih oficira'', pisao je Stojan Pribicevic, ''da se 16.septembra, u vreme kada su sovjetske trupe vec bile u Srbije, Mihailovic sastao sa Sterkerom, glavnim savetnikom Nojbahera, Ribentropovog poslanika u Beogradu, u selu Badovinci, blizu Sapca, zapadno od Beograda, i da su iste nedelje Nemci isporucili Mihailovicevom stabu 5.500 pusaka. Prema tvrdnjama partizana, Mihailovic je izdajnik i neprijatelj naroda...

Dejvid Martin, Mreza dezinformacija - Cercilova jugoslovenska greska, 1990. str 300.

Dakle razlozi su jasni, vec je odluceno ko ce biti ''oslobodioc'' Jugoslavije, a vidimo kako su ovaj dogadjaj komunisti odmah iskoristili za svoju lazljivu propagandu...

No, dokument nas ocekuje i jos jedno obaranje komunistickih ''dokaza'' o saradnij Draze sa Nemcima.

Poslednja izmena:
Draži su sudili što se nije borio za komunističku ideologiju i "leva skretanja". Te njihove optužbe koje su izneli na sudu su smešne i danas bi ih brucoš sa pravnog fakulteta oborio za 5 sekundi. Suđenje Draži je bila farsa da bi se svetu pokazalo da eto svako ima pravo da se brani. stvarnost je bila drugačija i svedoci smo mnogih sličnih suđenja ne samo u Jugoslaviji već i svuda gde je diktatura na vlasti. Srbija je izgubila velikog generala a dobila kaplara sa jedinstvenim osećajem za demokratiju.

Cinjenica je da je Draza u novoj komunistickoj drzavi uhvacen, sudjen, osudjen i likvidiran kao i najobicniji zlocinci.
Cinjenica je i da su drugi ljudi posle ratne stihije zavrsili na slican nacin.
Cinjenica je i da su mnogi komunisti koji su osudili Drazu, svoje kosti ostavili na Golom otoku.
Cinjenica je i da su i jedni i drugi bili Srbi!
Cinjenica je da su ti Srbi hteli sto vise vlasti za sebe, u vremenu koje dolazi.
Pucali su jedni na druge.

Sada kada sve ovo citam, imam utisak da bi oni to ponovili ako im se pruzi prilika.

Samo, nisam ko su to oni a ko smo to mi?

Oni Srbi, ili mi Srbi.

Ja imam 62 godine i nisam zapamtio ni Drazu ni Pavelica, a kao decak, gledao sam Tita kako mase iz dobro utvrdjenih i blindiranih kola, dakle, ni njega.

Svi oni su oni bili autokrate. Gledali mesto sebi, preletali tamo-vamo, gde im odgovara.

Nemojte mi reci, samo da mog najstarijeg brata nisu ubili cetnici.

A kada vam kazem da su sa njega mrtvog skinuli vunene pelene i u njih umotali preostala dva-tri kg sira ostavivsi moju majku da gleda kako dogoreva kuca u kojoj je zivela, prebijenih ruku. Ne, to se nije desilo.

Ne prizivam bratomrznju, znam da je na obe Srpske strane bilo ljudi ovakvih i onakvih.

Pa sad, dalje mogu da vam pricam lepe i ruzne stvari, al mi se cini da o tome treba jednom napraviti kraj.

Pozdrav svim forumasima

Срби су у Другом Светском рату имали две или три стране,али ни једна од тих страна нису били партизани,толико.

Неко дуже време ме није било па се вратих са новим питањима za комунисте која сам већ поставио на Погледима:

1. Поп Перишић је први дигао устанак против усташа у Казанцима. Чији је он касније био командант?
2. Автовац, прво ослобођено место у Југославији су ослободили поп Перишић и поручник Поповић. Чији су они команданти касније били?
3. Устанак у Црној Гори су предводили Павле Ђуришић, Бајо Станишић, Блажо Ђукановић, Ђорђе Лашић. Чији су касније команданти они били?
4. Устанак у Босанској Крајини и на Динари су предводили поп Ђујић, Мане Роквић, Брана Богуновић, Урош Дреновић, Влада Новаковић, Мирко Марић итд. Чији су команданти они касније били?
5. Устанак у Источној Босни су предводили мајори Дангић и Тодоровић. Чији су они команданти касније били?
6. Чији је командант био потпуковник Веселин Мисита, ослободитељ Лознице? Тада је заробљено 93 немачка војнка, први немачки гарнизон у Европи принуђен на предају.
7. Ко је ослободио Бању Ковиљачу, Крушевац, Горњи Милановац, Чачак у устанку у Србији?
8. Ко је имао на стотине мртвих у бици за Шабац и Цер?
9. Како можете да тврдите да су четници издали у нападу на Краљево када је само четничких официра пало 4(поручници Бојовић и Узелац, капетани Лаушевић и Дероко).
10. Ко је први напао и започео грађански рат-партизани који су напали Пожегу 1. 10. 1941. и заустављени у селу Горобиљу или четници који су напали Ужице 1.11.1941. ?
11. како коментаришете сарадњу партизана и усташа у операцији Трио?
12. Италијани су Србима вратили права и најурили усташе. Да ли је требало принудно сарађивати са њима или их безумно напасти без оружја и муниције?
13. На чијим су територијама били усташки логори и зашто партизани никада нису ослободили Јасеновац? Подсећам, близу Јасеновца партизани су имали Славонски и Босански корпус, а четници Мотајичку бригаду.
14. Како коментаришете чињеницу да захваљујући споразумима четника и домобрана геноцида није ни било?
15. октобра(мислим 16. исправите ме ако грешим) 1942. Химлер је дошао у Краљево и извршио смотру Принц Еуген дивизије ради припрема за операцију Копаоник. Против кога је она уперен, Расинског четничког корпуса од 2 000 људи или Расинског партизанског одреда од 50 људи?
16. Ко је у Србији вршио диверзије против Ромела од августа 1942. до маја 1943., четници који су имали 50 000 људи у 40 корпуса или партизани који нису имали ни 1000 људи?
17. против кога су Немци у Србији извели 20-ак операција?
18. Ко је од септембра до новембра 1943. покренуо велику офанзиву против Немаца и усташа и ослободио Пријепоље, Прибој, Беране, Вишеград, Рогатицу, Чајетину, Гацко, Билећу, Бајину Башту, Чајетину, Вардиште, Добрун итд. и убио око 1500 осовинских војника?
19. Ко је у бици за Крушевац 14. 10. 1944. заробио 700 Немаца, у бици за Краљево и Чачак још 900 и на Рогозни масакрирао још 800?
20. Ко је ослободио Модричу од усташа 14.1.1945.?
21. Није ли оснивање партијске војске у рату и стављање у службу туђе земље по Међународној конвенцији акт велеиздаје? Ако легална војска или њен настављач према истој има право и обавезу уништења исте, јел то значи изазивање грађанског рата или очување поретка?
22. није ли споразум са Немцима 1943. акт велеиздаје?
23. није ли другоо заседање АВНОЈ-а позив на рушење поретка и велеиздаја?
24. може ли партија која пре рата има 1500 људи да представља народ, а да комитет у којем су председници и представници свих странака буде антинародан?
25. По чијој команди комунисти ступају у рат 1941? Како могу да слушају наређења Стаљина када је преко хиљаду југословенских комуниста нестало у чисткама тридесетих, док је суверен Краљ Петар још жив и има владу?
26. Ако је Жика Јовановић толико желео слободу свом народу, шта је чекао скоро 3 месеца од 15. 4. до 7. 7. 41. и зашто је мучки убио два српска жандара тек онда, зар није могао да одабере и нападне барем једног немачког војника на стражи?
Унапред да подсетим заинтересоване за одговор да се по међународним ратним конвенцијама државни службеници који се на својим службама затекну током окупације, нису одговорни за свој рад док траје окупација без обзира да ли сарађују или не са окупатором. (неко мора да одржава ред и мир да не дође до хаоса и анархије)
27. Ако су толико желели борбу против окупатора, зашто су комунисти по Србији 41-е спалили преко 100 општинских архива и какве везе има ратовање са паљењем цивилних архива по локалним општинама?
28. У јесен 41. су успоставили своју бољшевичку републику и у власт у њој са седиштем у Ужицу, а држали су једно време и власт у Чачку. За време своје кратке владавине поубијали су само у та два града било стрељањем било мучењем и иживљавањем око 1000 Срба које су у својим главама означили за ,,непријатеље’’. Кажем око 1000 јер се о овоме до скоро само шапутало а иначе пола века није смело ни да се писне а камоли да прикупља и објављује податке о овим злочинима. Какве везе су та убиства Срба у јесен 41-е, имала са борбом за ослобођење од окупатора? Ако нису нека кажу овоме народу зашто су убијали тај свет.

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=15811
Хоћу аргументе, не фразе!

Drugi svetski rat je pokazao najružniju stranu ljudi. Idealan je za samokritiku, pošto i jedna i druga strana imaju mnoštvo primera zločina i prema dokazanim neprijateljima ideje koju neko zastupa i prema onima koji su samo osumnjičeni. Čula sam da je Gestapo apelovao da se manje prijavljuju građani, pošto ne znaju šta će sa svim tim neproverenim informacijama. Nemci su u II svetskom ratu pokazali mržnju prema svima koji nisu Nemci, a Srbi prema svima koji su Srbi. Sramota jedna. Sve to što se dešavalo tokom rata i nakon rata ne dolikuje ljudima i ne mogu da verujem da je svest ostala na tako niskom nivou da iako znamo skoro sve i dalje postoje podele i simpatisanje jedne strane, odobravanje zločina koje je jedna strana činila. Srbi su pali ispit ljudskosti u II svetskom ratu. Umesto da su se borili protiv Nemaca, više su se borili protiv svojih. Verujem da su naši više pobili naših ljudi nego što su to Nemci učinili. Sramota.

Korekcija:najvishe Srba posebno civila je stradalo od hrvatskih i muslimanskih ustasha-preko milion.To je bio uzrok chetnichkom ustanku.

Mnogo je to pitanja, ja samo na jedno cekam odgovor vec 2 meseca.

Nego kad pomenu ubijanje Srba u jesen 41,treba da kazu i kakve veze ima ubijanje Srba i otimanje imovine posle rata sa borbom za oslobodjenje.

Делим мишљење, али сам морао оволико питања да поставим да видим докле њихова лаж може да хода. И ја исто чекам одговор на питање о томе колико је њихових команданата погинуло у Србији у устанку 1941.

Nemam ja problem sa razumevanjem četničkog i partizanskog pokreta. Ne želim da stanem na nečiju stranu. Oba imaju za pravo, kada gledamo ideološki, a jednako su oba počinila teška ubistva, navodno, zbog tih ideja. U stvari ubijali su ljude zbog sopstvene gluposti. U ratu se gine, jasno. Ali nije isto ubiti nekoga u borbi i van borbe. Posle rata su čišćenja nastavljena. Setimo se Golog otoka i onog idiota Kapičića koji sada daje intervjue. Kriminalac. A bio je čak i ambasador. Dakle, nije moja reakcija bila za ove i protiv onih (izaberite koga hoćete), već protiv besmisla. A besmisleno je ubijati svoje naročito kada imaš zajedničkog neprijatelja. I besmisleno je, nakon toliko decenija, voditi iste borbe. Danas se ne ubijamo, ali se ljudi i dalje mrze zbog svega toga. Jasno je meni da će oni koji su oštećeni mrzeti drugu stranu i teški su zločini činjeni i u ratu i u miru, ali se čini da se ništa nije naučilo. Opravdavaju se zločini i time se stvaraju mogućnosti novih, a ako ne to onda se otvaraju rane onima koji su direktno bili povređeni. Potpuna bezdušnost. Kao što je danas dozvoljeno jednom kriminalcu Kapičiću da soli pamet i da ga ljudi koje je mučio i čije je ubio (možda ne direktno ali indirektno) čitaju, slušaju, gledaju kako se njegovo mišljenje ceni, kako se pita za mišljenje, umesto da se tretira kao gmaz kakav jeste... Nije jedini, ali sam ga se setila.

Dobrim delom si u pravu,ali gresis u jednom ravnogorska strana nije ubijala zbog ideja,i ravnogorci nisu izazvali gradjanski rat da bi mogli za tako nesto da se okrive,moze se reci da su im bratoubilacki rat nametnuli komunisti.Od samog pocetka rata komunisti imaju samo jedan cilj a to je menjanje drustvenog uredjenja zemlje i vlast u istoj.Ostale stranke su sve bile na suprotnoj strani ukljucujuci i socijaliste koji su bili protivnici monarhije.Zamisli da je svaka stranka bila vojska za sebe,Za vreme rata sve politicke partije zamrzavaju svoje medjustranacke razmirice i aktivnosti i posvecuju se oslobodjenju zemlje.

Znaci cetnike su kao legalnu vojsku podrzale sve politicke partije sem komunisticke koja uz to jedina ima svoju vojsku i polaze racune stranoj sovjetskoj vladi a ne svojoj u izbeglistvu.

Ako uzmemo u obzir cinjenicu,da su zapoceli bratoubilacki rat,svesno stvarajuci haos u zemlji jer je to jedini nacin da dodju na vlast.Mozemo reci da su komunisticki zlocini planski i sistemski radjeni.Tako da njihovi organizovani i planirani zlocini ne mogu da se porede sa par izleta na cetnickoj strani koji su se desili zbog samovolje pojedinaca i osvete.

Sto se tice novije istorije i zlocina od generala koji su vaspitavani u komunistickom duhu nista se bolje nije moglo ni ocekivati.Na zalost 50 godina guste crvene magle je ucinilo svoje.

Dobrim delom si u pravu,ali gresis u jednom ravnogorska strana nije ubijala zbog ideja,i ravnogorci nisu izazvali gradjanski rat da bi mogli za tako nesto da se okrive,moze se reci da su im bratoubilacki rat nametnuli komunisti.Od samog pocetka rata komunisti imaju samo jedan cilj a to je menjanje drustvenog uredjenja zemlje i vlast u istoj.Ostale stranke su sve bile na suprotnoj strani ukljucujuci i socijaliste koji su bili protivnici monarhije.Zamisli da je svaka stranka bila vojska za sebe,Za vreme rata sve politicke partije zamrzavaju svoje medjustranacke razmirice i aktivnosti i posvecuju se oslobodjenju zemlje.

Znaci cetnike su kao legalnu vojsku podrzale sve politicke partije sem komunisticke koja uz to jedina ima svoju vojsku i polaze racune stranoj sovjetskoj vladi a ne svojoj u izbeglistvu.

Ako uzmemo u obzir cinjenicu,da su zapoceli bratoubilacki rat,svesno stvarajuci haos u zemlji jer je to jedini nacin da dodju na vlast.Mozemo reci da su komunisticki zlocini planski i sistemski radjeni.Tako da njihovi organizovani i planirani zlocini ne mogu da se porede sa par izleta na cetnickoj strani koji su se desili zbog samovolje pojedinaca i osvete.

Sto se tice novije istorije i zlocina od generala koji su vaspitavani u komunistickom duhu nista se bolje nije moglo ni ocekivati.Na zalost 50 godina guste crvene magle je ucinilo svoje.

Тачно тако. Ипак треба објаснити и то зашто се комунисти бране само са победничком страном? Да ли ратни циљ мора поштовати и друга срества осим оних која воде к циљу? И да ли се Комунисти СССР-а могу успоређивати са СКЈ-е? А да ли је СССР водио одбранбени рат, јер је био нападнут, или и светску револуцију, јер је чињеница да су помагали само комунистичке снаге отпора? И на крају, да ли револуције подлежу правном систему?

Тачно тако. Ипак треба објаснити и то зашто се комунисти бране само са победничком страном? Да ли ратни циљ мора поштовати и друга срества осим оних која воде к циљу? И да ли се Комунисти СССР-а могу успоређивати са СКЈ-е? А да ли је СССР водио одбранбени рат, јер је био нападнут, или и светску револуцију, јер је чињеница да су помагали само комунистичке снаге отпора? И на крају, да ли револуције подлежу правном систему?

Mislim da se za SSSR moze reci da je vodio vise osvajacki nego odbrambeni rat.Ako uzmemo u obzir da su krenuli prvo sa osvajanjem.
Krenuli su prvo sa Hitlerom,pa posle razlaza,stavljaju se na stranu saveznika,to je placeno krsenjem Atlanske povelje i poklanjanjem niza istocnoevropskih drzava.Na kraju se moze reci da je SSSR jedini i dobio to sto je i zeleo.

Mislim da se za SSSR moze reci da je vodio vise osvajacki nego odbrambeni rat.Ako uzmemo u obzir da su krenuli prvo sa osvajanjem.
Krenuli su prvo sa Hitlerom,pa posle razlaza,stavljaju se na stranu saveznika,to je placeno krsenjem Atlanske povelje i poklanjanjem niza istocnoevropskih drzava.Na kraju se moze reci da je SSSR jedini i dobio to sto je i zeleo.

Јесте, и то је тачно. Али си мгао и довршти мисао. Мислим, све је добио на превару и зато је све и изгубио. Као и Тито и ФНРЈ.

Јесте, и то је тачно. Али си мгао и довршти мисао. Мислим, све је добио на превару и зато је све и изгубио. Као и Тито и ФНРЈ.

Pa oni licno nisu nista izgubili,proveli su zivot u zdravlju i veselju,sto bi se reklo.Njihova ideja nije prezivela,ona je izgubila,ali ni oni sami nisu verovali u nju,niti su ze zbog nje borili.
Bili su veliki manipulatori koji su uspeli u zivotu,na zalost njihov uspeh je placen milionima nevinih zrtava i sto je najgore racun koja su ta dvojica napravila jos nije otplacen do kraja.

Hitler o Drazi

17.jula 1942. jednom od svojih zastupnika:

''Osnov svakog uspeha u Srbiji i celoj jugoistocnoj Evropi lezi u ponistenju Mihailovica''

9. februrara 1943. jedan uhvaceni signal nekog nemackog generala glasio je:

''Pokret generala Mihailovica ostaje na prvom mestu s obzirom na komandu, naoruzanje, organizaciju i aktivnosti''

Krajem februara 1943. Hitler je pisao Musoliniju:

''Vasa Druga armija treba da smatra Mihailovica i njegov pokret beskompromisnim neprijateljima sila Osovine''

preuzeto iz Majkl Liz, Silovanje Srbije....str.129

koja glupost, coveceeee

pa ti si gori nego SVAKI neonacista ovde u nemackoj!

Па ко је повео онолики устанак? Онда је он избио за рачун комуниста? Равногорских Савезника....

koliko nemaca je poginulo izmedju 17.4.1941 i 22.6.1941 u srbiji?

Poslednja izmena od moderatora:
Mnogo je to pitanja, ja samo na jedno cekam odgovor vec 2 meseca.

Nego kad pomenu ubijanje Srba u jesen 41,treba da kazu i kakve veze ima ubijanje Srba i otimanje imovine posle rata sa borbom za oslobodjenje.

А какве везе све то има са Равногорцима који су учествовали у томе и комунисте називали БРАЋОМ?

koliko nemaca je poginulo izmedju 17.4.1941 i 22.6.1941 u srbiji?

не знам,просветли ме.

Срби су у Другом Светском рату имали две или три стране,али ни једна од тих страна нису били партизани,толико.

jel ti to sapnuo joseph goebbels?

не знам,просветли ме.

pises "Па ко је повео онолики устанак?" a ne znas koliko svaba je poginulo...

pises "Па ко је повео онолики устанак?" a ne znas koliko svaba je poginulo...

говорим о комунистичком устанку противу интереса Србског народа,о комунистичком устанку против народа...устанку који је почео ликвидацијом двојице...гле Срба,а не немачких војника....

А какве везе све то има са Равногорцима који су учествовали у томе и комунисте називали БРАЋОМ?

Vec smo pisali u tome i razjasnili.

koja glupost, coveceeee

pa ti si gori nego SVAKI neonacista ovde u nemackoj!

Ne razumem,sta je od toga sto sam rekao neistina???

Nije WWII poceo 22 juna 41,nego malo ranije.

General Rajhart Gelen, sef nemacke vojne obavestajne sluzbe za istocnu Evropu u strogo poverljivom memorandumu nemackom generalstabu 9.januara 1943. naglasava izuzetan uspeh koji je Mihailovic imao u obnavljanju svoje organizaciju otkad su njegove snage porazili i rasturili Nemci decembra 1941.

Od svih pokreta otpora na teritoriji bivse jugoslovenske drzave, pokret generala Mihailovica stoji na prvom mestu sto se tice rukovodjenja, naoruzanja, organizacije i delovanja...

...Sledbenici D.M.-a poticu iz svih slojeva stanovnistva i trenutno obuhvataju 80 % srpskog naroda. Nadajuci se oslobodjenju od ''stranog jarma'' i boljem novom poretku, novom ekonomsko - drustvenom odnosu njihov broj se stalno povecava.

Navedeno u ''Trials of War Criminals before Nuremberg Military Tribunals'', tom XI (Vasington, U.S. Government Printing Office, 1950), str 1016

Pukovnik Bejli, oficir izuzetnih sposobnosti, koji je tecno govorio srpskohrvatski, rekao je u pismu uredniku Tajmsa 6. avgusta 1971:

''Ja zaista verujem da sada mora da se ucini sve da Mihailovic dobije svoje zasluzeno, casno mesto u istoriji. On i njegovi cetnici uradili su za Saveznike vise nego sto se to shvata.''

Dejvid Martin, ''Mreza dezinformacija....'', str 124

Poslednja izmena:
Koco, da su cetnici bili takva ORGANIZOVANA sila (...) kao sto ih ti predstavljas po nekim knjigama koje si ti NAVODNO citao, ne bi se krili po bosanskim gudurama celog rata...

Cak ni u Srbiji nisu bili...

Oslobodili bi Jasenovac...

Oslobodili bi Trst (kao sto su to ucinili partizani).

Nemoj da iznosis stvari koje podcenjuju najosnovniju ljusku logiku.

Back