igrom slucaja , u srbiji postoji 300 hiljada jugoslovena, koji se tako izjasnjavaju, pa ce im srbija morati dati status nacionalne manjine...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne samo u materijalnom, u svakom drugom skoro.
Nego, umesto da bezuspesno pokusavas da prikrivas bes i mrznju, odgovori da li Hrvate osudjujes ili hvalis sto navodno ne vole Tita i Jugoslaviju?
Sta bi tu moglo da bude u pitanju, mrzis Hrvate a smeta ti sto napadaju Tita?
Kakvi (psiholoski) razlozi mogu nekog da nateraju da hvali onog koga najvisi mrzi?
A mrzis i Tita hehehe, ima li neko ili nesto u ovoj galaksiji koga/sta ti ne mrzis?
Cetnici deo folklora???
Imaš li ti zdravstveno osiguranje u zemlji u kojoj živiš ?
Pa to se pominjalo u kontekstu mesta i gradova. Grad se zna šta je a zna se i da mesto može da bude varoš, selo ili manji grad. Broj stanovnika opet ne označava da li će mesto biti grad ili selo već njegovo uređenje i pretežna delatnost građana.da li si citao kocin post o tim gradovima? vrlo ilustrativan. oslobodili rogaticu ( velik grad), petrovac na mlavi (jos veci)...ono sto je interesantno, da kod tih osloboadjanja, sve su te tzv. gradove drzali nemci ,ali se ne navodi ime nemacke jedinice, komandant, brojcani sastav, itd, nema zarobljenih nemaca, sve poginuli. sa cetnicke strane nema nikakve operativne mape, nema plana napada, nema nikakvih detalja, sta je koja jedinica radila..
Šta ti misliš?naravno ne zna se odakle cetnicima tolika borbena sredstva za takve velike "akcije"
Od koga su ih oslobodili?bihac, jajce, livno, konjic,prozor..."titova drzava" je poznata 1942 godine.
Od koga su ih oslobodili?
naravno ne zna se odakle cetnicima tolika borbena sredstva za takve velike "akcije"
Šta ti misliš?
Pa to se pominjalo u kontekstu mesta i gradova. Grad se zna šta je a zna se i da mesto može da bude varoš, selo ili manji grad. Broj stanovnika opet ne označava da li će mesto biti grad ili selo već njegovo uređenje i pretežna delatnost građana.
Drugo, rogatica je specifično mesto koje je nekoliko puta "oslobađano" a većinom se radilo o pljačkanju kako partizana tako i "četnika". Činjenica je da se ne zna o kojim se "četnicima" radi ali ni o kojim "partizanima" se radi.
Ono što se sigurno ne zna je koliko su gradova ili mesta partizani oslobodili od Nemaca do dolaska crvenoarmejaca.
Šta ti misliš?
Od koga su ih oslobodili?
Bar si napisao da Tito dakle nije bio razlog raspada SFRJ kao sto novokomponovani cedomiri tvrde, bas naprotiv.
Nije se Jugoslavija raspala zbog Tita, već zbog bolesnog stanja u kojem ju je ostavio - i u ekonomskom, i u formalno-pravnom, i u moralno-duhovnom smislu. OStavio je potpuno korodiranu krntiju od zemlje. I to naměrno, jer je bio teški ego-manijak: "Poslě mene - potop". Odatle i Ustav iz 1974.
1971. je lupio šakom o sto i rekao - "Samo prěko mene mrtvog" - i oni su sačekali.
Nigdě našoj srěći ne bi bilo kraja da je Broz išao na imperativno stvaranje jugoslovenske nacije i tvrdi hegemonizam i unitarizam (sa jakim mikro-lokalnim samoupravama). Jedino on je to mogao - em Hrvat, em ga Srbi volěli - ali, penis, nije htěo već se bavio nacionalnim osěćanjima naroda i narodnosti, napose Hrvata i Albanaca. Věrovatno je strahovao da kada bi stvorio kompaktnu i stabilnu državu,m njegov kult ličnosti ne bi bio potrěban, pa je non stop de fakto potpirivao (a formalno smirivao) nacionalizme.
Kvaran lik.
To je suština.
I što je najcrnje, potpuno je jasno da bi ta stvar prošla da je on to htěo:
- jedna nacija: Jugoslověn
- jedan jezik: jugoslověnski (srpska ekavica)
- pismo: latinica
- jedinstveni udžbenici,
- jedna jugoslovenska televizija
Ali Broz nije to htěo.
Hectorius:...
Ne druze, krivi smo mi kako Djole kaze, ne Tito,
...
"Tito je bio jedna epoha u kojoj je po prvi put a verovatno i zadnji, nacional-sovinizam bio silom savladan i doslovno drzan pod lancima"
Kad epilepsiju lecis vezivanjem za krevet a upalu pluca aspirinima.. normalno da dodje do raspada organizma i smrti.
Silom i lancima niko nista nije izlecio a Broz je cist skolski primer toga. Sile i lanaca na pretek... avaj, dzaba.
Da je (sustinski ga nije ni interesovalo) Broz uticao i sproveo do kraja nacionalno pomirenje medju narodima FNRJ, mozda ne bi doslo do raspada zemlje. Hrvati i mudzahedini nikada nisu ni pokusali da se izvinu niti da zatraze oprostenje za zlocine iz 2. Svetskog Rata. Nikada.
Sovinizam je nesto sta je Broz iskorenjivao a nikada ga nije ni zeleo da iskoreni jer bez "neprijatelja" on ne bi vise bio potreban. Neko je to ranije vec lepo rekao.
E bas zato se SFRJ raspala ko kula od karata. Jer je Broz drzao 50 godina u takvom stanju da bez njega nije mogla.
Istorija ne prasta.
Zato Broza sve manje pamte onako kako se on sam reklamirao 50 godina i vise onakvim kakav je bio: hohstapler i totalitarista.
I za kraj, da se slozim sa Hectoriusom:
Da, slazem se: VI Brozisti ste krivi.
Vi sto ste silovali ljude u poslusnost.
Zato ste sad manjina koja izumire... a i vi to sami vidite.
Mora da boli?![]()
Ru radost smo videli na kraju rata samo što je ta manjina (partizani i komunisti) napravila od sebe većinu i to silom. Komunista nikad nije bilo više od monarhista, ali se sve to da nadomestiti sa malo sile i sa nekoliko odsečenih glava.Nema puno naroda na svetu ciji se veliki delovi raduju unistavanju svoga.
Kako te onda nije bolelo da vidis kad je Hrvat Broz i njegove razne ''Seste Licke'' odma posle ulaska crvenoarmejaca likvidirali izmedju 100,000-120,000 vrlo uglednih, imucnih Srba sirom Srbije i mnogi kazu mozak tadasnjeg srpskog drustva??Krivi smo mi titoisti sto smo zveri pustili s lanaca i iz
Mene boli toliko mrtvih nevinih ljudi, a
Ru radost smo videli na kraju rata samo što je ta manjina (partizani i komunisti) napravila od sebe većinu i to silom. Komunista nikad nije bilo više od monarhista, ali se sve to da nadomestiti sa malo sile i sa nekoliko odsečenih glava.
Kako te onda nije bolelo da vidis kad je Hrvat Broz i njegove razne ''Seste Licke'' odma posle ulaska crvenoarmejaca likvidirali izmedju 100,000-120,000 vrlo uglednih, imucnih Srba sirom Srbije i mnogi kazu mozak tadasnjeg srpskog drustva??
Falcifikovao je istoriju Srbije od 1941-1946. A posle je prikrio zločine svojih kompanjona, što je opet falcifikovanje. Bio je to veliki manipulator i mali čovek.Tito ne samo da je u sred ofanziva nekako raspolagao tehnologijom XXI veka pa kompjuterskom animacijom napravio savrsene falsifikate o cetnicko-fasistickom savezu, vec je uspeo i da izvrsi masovno kloniranje partizana, hahahahahaha
Nije bilo reči o Nemcima već o civilima.Evo pogledah one klipove sa youtube-a, ciji su linkovi post-ovani na predhodnoj strani...
Rekose nesto tipa "Ulaskom u Beograd, komunisti su pobili, po najnizim procenama, 10 hiljada ljudi..." Da, slazem se - porcene i jesu da je pobijeno najmanje 10 hijada Nemaca tokom bitke za oslobodjnje Beograda!
A šta je sa ona 72 pilota koje su komunisti streljali posle rata. Pravite se blesavi i kao : nismo. Šta bre niste. Jeste, jeste.
.7. Bilo mi je teško poverovati u to da su partizani, koje sam video u borbama protiv četnika a koji su počinili tolika zverstva i teroristička dela, bili pod Titovom komandom. Kad sam u Kairu i Bariju bio u dodiru s partizanima, njihova doktrina i izjave bile su bez zamerki. Ako su ove bande stvarno pod Titovom komandom, onda mi je potpuno jasno zašto britanskim i američkim oficirima za vezu nije bilo dozvoljeno da budu u pratnji partizanskih jedinica u nastupanju. U svojim izveštajima u Bariju i Kazerti saveznički oficiri za vezu bili su prisiljeni da se služe informacijama dobijenim iz druge ruke. .......
.......Ubrzo posle toga počeo je napad partizana, ali su ih četnici potukli i odbacili prema Kopaoniku. Za vreme tih borbi nemačke kolone su nesmetano prolazile preko teritorije koju su držali partizani. Nijedan metak nije bio ispaljen na njih. To sam lično posmatrao pomoću dvogleda s jednog uzvišenja.
Kad je nastalo zatišje, poslao sam jednog kurira partizanskom komandantu s porukom o potrebi saradnje između njega i Keserovića u borbi protiv zajedničkog neprijatelja. Prema vestima koje sam primio, kurir je bio odmah ubijen. Zamolio sam Keserovića da mi dozvoli da pošaljem još jednog kurira. Mada nerado, ipak je udovoljio mojoj želji; uputili smo, sa istom porukom, jednog od njegovih boraca. Taj kurir se vratio žestoko premlaćen i s porukom da napustim odmah Srbiju jer "Amerikanci i Britanci nemaju u njoj nikakva posla". Ubrzo posle toga počeo je novi partizanski napad koji je bio odbijen uz velike gubitke u ljudstvu. Za sve to vreme nemački tenkovi izlazili su iz Kruševca i zasipali vatrom i četnike i partizanske položaje. .......
Ja ne znam gde su bili ali sigurno nisu bili u luftwafeu kao što bi vi to voleli da čujete. Svi ti ljudi su bili u Jugoslaviji, prizemljeni i čekali su komandu da ponovo lete. Svi su se odazvali pozivu komunista i streljani su bez suđenja. Njihova je jedina krivica bila ta što su pripadali vazduhoplovstvu Kraljevine Jugoslavije. Kao što znamo, komunistička partija je bila jedna bolesna organizacija čiji je jedini cilj bio dolazak i ostanak na vlasti. Mnogi su streljani preventivno i radi zastrašivanja raje. Još jednom ću ponoviti da su mnogi streljani po završetku rata i to na najbrutalnije moguće načine. Možemo pretpostaviti kako su streljali za vreme rata. Komunizam odlazi u fusnote naše istorije a ono što su radili ostaće za naum generacijama koje dolaze a to je : da radiš koliko možeš a uzimaš koliko si zaradio.
Da ste valjaljali ne biste ovako prošli a i dobro ste prošli kako ste radili. Poslednji krug u paklu je rezervisan za izdajnike.