Dragicka! Albanija nam ukinula vize!

Jerry Ropero:
Beograd -- Građanima Srbije više nisu potrebne vize za putovanje u Albaniju, potvrđeno u Ambasadi Albanije u Srbiji.

Kako je rečeno, vize su ukinute pre mesec dana i neće biti ponovo uvođene.

Prethodnih godina, Albanija je tokom letnjeg perioda, od juna do septembra, ukidala vize za državljane Srbije, ali su bile potrebne ostalih meseci.

--------------------

proevropska, vizionarska i harizmatska politika nase vlasti konacno pocinje da daje rezultate!

Eto, sad konacno svi mozemo lepo da putujemo u Albaniju, super.......

Jerry Ropero:
Beograd -- Građanima Srbije više nisu potrebne vize za putovanje u Albaniju, potvrđeno u Ambasadi Albanije u Srbiji.

Kako je rečeno, vize su ukinute pre mesec dana i neće biti ponovo uvođene.

Prethodnih godina, Albanija je tokom letnjeg perioda, od juna do septembra, ukidala vize za državljane Srbije, ali su bile potrebne ostalih meseci.

--------------------

proevropska, vizionarska i harizmatska politika nase vlasti konacno pocinje da daje rezultate!

E super...sad će onih oko 800.000 moći lepo i bezbedno da odu u maticu i to u jednom pravcu...valjda će im dati poLJitiĆki aziLj... :lol: :lol: :lol:

Ja sam prosle sedmice bio u Albaniji (sa srpskim pasosem). ODUSEVLJEN !!! I ljudima, i gostoprimstvom i lepotom. Ljudi, nemojte biti puni predrasuda, propaganda je cudo. U gradovima NIGDE, ali nigde nisam video dimije i pokrivene zene. Za ruralna podrucja vec ne garantujem. Bas sam pricao s Albancima. Oni nisu nikakvi vernici, bili su (zamislite ovo) prva ATEISTICKA drzava na svetu dugo godina dok su bili pod vodjstvom ludaka Envera Hodze, verski objekti su bili zabranjivani i ruseni! Imaju po jednu dzamiju u centru, (ne k'o kvazi-Muslimani u BiH gde Sarajevo ima 86 dzamija) Sve se ubrzano menja... Gradi se na sve strane... Pustite pricu kaldrma i zaprege... Put sa belom trakom i sve stubicima, autoput izmedju Draca i Tirane! Ubrzo ce oni biti ispred nas!
Znam da ce biti onih koji ces ipak reci: "Neka hvala, ne bih ja!", ali verujte i ja sam bio isti. Cak me je bilo strah da idem prvi put. Ali bio sam apsolutno zapanjen, valjda jos vise jer sam ocekivao smece, prljavstinu i Avganistan! U Tirani pogled sa ultra extra modernog solitera SKY TOWER na grad (2e)... Bio sam bez teksta!
Grad Drac je nesto nezaobilazno! Takva plaza kakvu nisam video. U restoranu 'ladno na srpskom narucujem hranu. Recite mi kako da postavim sliku na forum da vidite kako to izgleda.

U Budvi na setalistu imaju ponude za Albaniju (60 evra)! Mislim da imaju i iz Petrovca i Herceg Novog. Mozda je malo poskupo, ali ne zalite jer je organizacija FENOMENALNA (za ne poverovati da je to u CG), vidi se dosta toga (Skadar, Drac i Tirana) i mislim da se svi vrate zapanjeni necim sto uopste nisu ocekivali. To je kao jednodnevna ekskurzija - traje od 07.00 do 23.00. DEFINITIVNO NE PROPUSTITI a i zasto ne videti jednu nama tako blizu zemlju!

Za politiku oni malo mare, samo biznis i pare, a to da li ste iz Srbije, Kine, ili Austrije im je manje vazno. Dajte vi pare i super! A tako i jeste najbolje, zar ne?

Pozdrav od Pedje!

Ta izjava doticnog pod nadimkom 'Pepeo' nije normalna. Nenormalan je on/ona koji tako nesto izjavi da niko normalan ne ide u Albaniju. Prvo idi, vidi, pa se onda javi! Do tad, bolje drzi jezik za zubima, kad vec nemas pojma. Veruj mi da te razumem jer mnogo ljudi tako govori... No ipak, uz preporuku da odes do Albanije imas veliki pozdrav od mene!

Pele_cool_boy:
Ja sam prosle sedmice bio u Albaniji (sa srpskim pasosem). ODUSEVLJEN !!! I ljudima, i gostoprimstvom i lepotom. Ljudi, nemojte biti puni predrasuda, propaganda je cudo. U gradovima NIGDE, ali nigde nisam video dimije i pokrivene zene. Za ruralna podrucja vec ne garantujem. Bas sam pricao s Albancima. Oni nisu nikakvi vernici, bili su (zamislite ovo) prva ATEISTICKA drzava na svetu dugo godina dok su bili pod vodjstvom ludaka Envera Hodze, verski objekti su bili zabranjivani i ruseni! Imaju po jednu dzamiju u centru, (ne k'o kvazi-Muslimani u BiH gde Sarajevo ima 86 dzamija) Sve se ubrzano menja... Gradi se na sve strane... Pustite pricu kaldrma i zaprege... Put sa belom trakom i sve stubicima, autoput izmedju Draca i Tirane! Ubrzo ce oni biti ispred nas!
Znam da ce biti onih koji ces ipak reci: "Neka hvala, ne bih ja!", ali verujte i ja sam bio isti. Cak me je bilo strah da idem prvi put. Ali bio sam apsolutno zapanjen, valjda jos vise jer sam ocekivao smece, prljavstinu i Avganistan! U Tirani pogled sa ultra extra modernog solitera SKY TOWER na grad (2e)... Bio sam bez teksta!
Grad Drac je nesto nezaobilazno! Takva plaza kakvu nisam video. U restoranu 'ladno na srpskom narucujem hranu. Recite mi kako da postavim sliku na forum da vidite kako to izgleda.

U Budvi na setalistu imaju ponude za Albaniju (60 evra)! Mislim da imaju i iz Petrovca i Herceg Novog. Mozda je malo poskupo, ali ne zalite jer je organizacija FENOMENALNA (za ne poverovati da je to u CG), vidi se dosta toga (Skadar, Drac i Tirana) i mislim da se svi vrate zapanjeni necim sto uopste nisu ocekivali. To je kao jednodnevna ekskurzija - traje od 07.00 do 23.00. DEFINITIVNO NE PROPUSTITI a i zasto ne videti jednu nama tako blizu zemlju!

Za politiku oni malo mare, samo biznis i pare, a to da li ste iz Srbije, Kine, ili Austrije im je manje vazno. Dajte vi pare i super! A tako i jeste najbolje, zar ne?

Pozdrav od Pedje!

moglo se pretpostaviti... jedino da se sto pre prodje kroz sever albanije.... cini mi se da se tamo ne zna ko pije ko placa

Albanci su inace veliki 'italijanofili'. Italija im je preko bare, obozavaju sve italijansko, dosta dobro govori italijanski, vole italijanske sapunice, muziku i filmove. Istina je, kao sto neko gore rece, da je Drac cisti zapadni sistem grada, pre svega italijanski. Ko je bio u npr. Riminiju ili drugim italijanskim letovalistima uvidece slicnost Draca i eto npr. Riminija!

Recite mi kako da postavom fotografije na forum, da vidite Durres-Plazh iliti 'Plazni Drac'.
PozZ!

No, opste poznato je da su jos vece pristalice SAD-a i svega americkog, narocito od 90-ih pa na ovamo. Videli ste i sami nedavni dolazak predsednika Busha u Tiranu. "Dobro došli, predsedniče sveta" itd... Svuda zastave Evropske Unije i SAD-a. Jako zele u EU i NATO!
Puno je Albanaca u inostranstvu, narocito na jugu Italije. Cak 13% albanskog BDP-a cini novac koji Albanci u inostranstvu salju kuci svoji porodicama u Albaniji. Na albanskim kucama primeticete pored albanske i zastavu jos neke od evropskih zemalja. Ta druga zastava predstavlja zemlju u kojoj se domacin obogatio i koja mu je omogucila da napravi sebi kucu u domovini, i na taj nacin joj Albanac pokazuje zahvalnost sto je jako lepo, nema sta!
Albanija je kao zemlja dosta geografski zatvorena prema susedima CG, Makedoniji i Grckoj. Velike planine su uslovile to da je zemlja vise okrenuta Italiji kojom je vezana svakodnevnim trajektima od Draca za Bari, Brindizi i Ankonu. Albanac koji putuje u zapadnu Evropu ukrcava kola na trajekt za Italiju, pa onda italijanskim autostradama ka Milanu i dalje ka Evropi, sto je puno lakse od voznje kroz Crnu Goru pa kroz Bosnu i Hrvatsku, ili Kosovo/Makedoniju pa Srbiju pa dalje...
Naravno, treba biti objektivan i reci da nije sve bajno, ali veliki napredak koji je ostvaren u jako kratkom vremenskom roku je impozantan!

Ja sam takodje za to da se obidje Albanija, ali ono sto cujem ovde vise lici na propagandu. Sreo sam par ljudi koji su posetili Tiranu (i to prosle godine) i nisu bas bili tako odusevljeni. Djubre, prljavstina, kic i kriminal - to je uglavnom opis. Mada, verujem da bi se odusevili turistima iz Srbije (ili bilo kojim turistima).

Da, i ja sam cuo da je Tirana pre dve godine bila sva u kaldrmi (veruj mi danas nije), da su stracare bile u centru grada nesto tipa beogradskog Starog sajmista, medjutim danas je na tom mestu park. "Rinia park" koji je fenomenalno uredjen sa sve fontama. Daj mi mail poslacu ti slike pa ces videti.
Gradonacelnik Tirane je umetnik iz Pariza Edi Rama, poreklom Albanac naravno. Covek koji je ziveo u inostranstvu, proputovao svetom i koji je odlucio da promeni imidz grada. To radi vrlo uspesno jer je evo cujem dobio i treci mandat. Skoro SVE komuniticke sive zgrade su okrecene u sarene (malo i presarene) boje. To je haos videti te crvene, pored plave pa zelene zgrade... Neki evropski umetnici ga hvale, mnogi se zgrozavaju, ali da je bolje, bolje je. Beogradu takodje treba JEDNO VEEELIKO krecenje svog sivila. Tako da verujem da ima i prljavstine (kao i svugde), ali taj strogi centar koji sam ja bas obisao je i uredjen i lep. Kao kad bi nekoga u BG-u prosetao Knez-Mihailovom i Kalemegdanom. To mozda nije realna slika celokupnog grada, ali polako... Kako su krenuli, popravice oni stosta.

Ja zaista nemam razloga da propagiram i na bilo koji drugi nacin reklamiram bilo koju zemlju sem svoje, a pogotovo ne Albaniju. Samo me nervira ta negativna srpska propaganda ne samo vezano za Albaniju vec uopste!
I daj recite vise kako da postavim sliku an forum!!! PozZ!

Iamm jedno pitance... naravno znam kako stoje stvari sa siptariima... ali me zanima kako stoje stvari sa obicnim albancima... dali bi ja kao Srpski drzavljanin smeo da odem tamo negde na Albansko primorje i da ostanem jedno 10 dana... da se slobodno krecem da pricam srpski i tako dalje... ide li to ili nas mrze kao na dalmaciji???

Ne bih ti znao bas odgovoriti, ali znam da oni isticu to "I'm not Kosovar" kad se pomene Srbija. Kazu kako to Kosovo nema nikakve veze sa njima, i rekao bih da medju njima postoji odredjen animozitet. Mozda kao nesto kako ljudi iz Srbije gledaju na Crnogorce ili Srbe Bosance. A mozda je ipak poredjenje lose!

Back