Ja sam prosle sedmice bio u Albaniji (sa srpskim pasosem). ODUSEVLJEN !!! I ljudima, i gostoprimstvom i lepotom. Ljudi, nemojte biti puni predrasuda, propaganda je cudo. U gradovima NIGDE, ali nigde nisam video dimije i pokrivene zene. Za ruralna podrucja vec ne garantujem. Bas sam pricao s Albancima. Oni nisu nikakvi vernici, bili su (zamislite ovo) prva ATEISTICKA drzava na svetu dugo godina dok su bili pod vodjstvom ludaka Envera Hodze, verski objekti su bili zabranjivani i ruseni! Imaju po jednu dzamiju u centru, (ne k'o kvazi-Muslimani u BiH gde Sarajevo ima 86 dzamija) Sve se ubrzano menja... Gradi se na sve strane... Pustite pricu kaldrma i zaprege... Put sa belom trakom i sve stubicima, autoput izmedju Draca i Tirane! Ubrzo ce oni biti ispred nas!
Znam da ce biti onih koji ces ipak reci: "Neka hvala, ne bih ja!", ali verujte i ja sam bio isti. Cak me je bilo strah da idem prvi put. Ali bio sam apsolutno zapanjen, valjda jos vise jer sam ocekivao smece, prljavstinu i Avganistan! U Tirani pogled sa ultra extra modernog solitera SKY TOWER na grad (2e)... Bio sam bez teksta!
Grad Drac je nesto nezaobilazno! Takva plaza kakvu nisam video. U restoranu 'ladno na srpskom narucujem hranu. Recite mi kako da postavim sliku na forum da vidite kako to izgleda.
U Budvi na setalistu imaju ponude za Albaniju (60 evra)! Mislim da imaju i iz Petrovca i Herceg Novog. Mozda je malo poskupo, ali ne zalite jer je organizacija FENOMENALNA (za ne poverovati da je to u CG), vidi se dosta toga (Skadar, Drac i Tirana) i mislim da se svi vrate zapanjeni necim sto uopste nisu ocekivali. To je kao jednodnevna ekskurzija - traje od 07.00 do 23.00. DEFINITIVNO NE PROPUSTITI a i zasto ne videti jednu nama tako blizu zemlju!
Za politiku oni malo mare, samo biznis i pare, a to da li ste iz Srbije, Kine, ili Austrije im je manje vazno. Dajte vi pare i super! A tako i jeste najbolje, zar ne?
Pozdrav od Pedje!