Dragan Marinković Maca vs forumasi

VERTIGON

Veoma poznat
Poruka
14.877
Maca: Protiv mene su bili samo iskompleksirani anonimusi koji sede iza kompjutera

Dragan Marinković Maca, koji se povukao sa pozicije vršioca dužnosti Pozorišta mladih u Novom Sadu kazao je za sarajevski "Dnevni avaz" da je dobio podršku od sindikata, Upravnog odbora, kao i glumaca tog pozorišta.

274619_maca01rasfoto-jelena-vucetic_f.jpg

On je u razgovoru za Avaz optužio novinare da su ga sprečili da postane direktor pozorišta.

- Kakva javnost, pa to je zbog četiri stotine negativnih komentara iskompleksiranih ljudi koji sjede iza kompjutera i za koje niko nije čuo. A mediji u Srbiji, u kojima postoji sijaset kvazinovinara, sve su to iskoristili kako bi povećali tiraž. Tako da komentari te javnosti nisu kompetentni - kazao je Marinković.

"Dnevni avaz" piše kako se očigledno u slučaj umešala i politička elita, jer pojedini srpski portali prenose da je kandidatura glumca Dragana Marinkovića Mace na mesto direktora Pozorišta mladih povučena na insistiranje predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Maca: Okrenuli se protiv mene u turbulentim vremenima kad su izbori

- Ja nisam politički angažovan, niti bi ikad bio. Ne radim ništa iz tog interesa, ja dovoljno dobro živim. Ali ne znam zašto su se tako okrenuli, nikad mi neće biti jasno. I cela situacija je čudna, izbori u BiH, evo i u Crnoj Gori, ne znam nekako su vremena turbulentna - zaključuje Marinković.

List piše i da je pri objavljivanju odluke za kandidaturu na ovu poziciju Marinković imao u planu saradnju sa svim pozorištima u regionu.

- Repertoarska politika novosadskog pozorišta bila bi kreativnija, inovativnija i radili bismo kao svaka normalna teatarska kuća u svetu. Psi laju, karavani prolaze, ja verujem da ću uspeti dobiti ono što želim. Ako sam ja glavna tema medija, meni je na neki način drago. Šira javnost govori samo o meni. Ako sam ja bitniji od društvenih tema, u redu - kazao je Marinković na kraju razgovora za Avaz .

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/34...pleksirani-anonimusi-koji-sede-iza-kompjutera

Poslednja izmena:
Људи за компјутерима и тастатурама су се изборили да се ова наказа не постави на место директора једне заиста добре и респектабилне установе културе. Иако су протести били само у виртуалном свету, овог пута се показало колико нет и друшвене мреже могу бити корисне у борби за своја права.

А ово босанско говече, нек остане тамо у својој босни и нек тамо нађе СНС да га поставе за директора позоришта.

Mislim da je dobro sto nije postavljen na to mesto.
Srpkinja sam iz RS i nikad se zbog toga nisam osetila manje Srpkinjom niti Srbiju manje svojom nego RS, ali u ovom slucaju ne vidim otkud uopste ideja da se neko iz Sarajeva postavi za direktora pozorista u Novom sadu. Novi sad nema svojih ljudi za to mesto pa ih uvoze? Ili je to bio gest dobre volje? Ili ipak necija na svu srecu neuspela glupost?

Maca: Protiv mene su bili samo iskompleksirani anonimusi koji sede iza kompjutera

Dragan Marinković Maca, koji se povukao sa pozicije vršioca dužnosti Pozorišta mladih u Novom Sadu kazao je za sarajevski "Dnevni avaz" da je dobio podršku od sindikata, Upravnog odbora, kao i glumaca tog pozorišta.

274619_maca01rasfoto-jelena-vucetic_f.jpg

On je u razgovoru za Avaz optužio novinare da su ga sprečili da postane direktor pozorišta.

- Kakva javnost, pa to je zbog četiri stotine negativnih komentara iskompleksiranih ljudi koji sjede iza kompjutera i za koje niko nije čuo. A mediji u Srbiji, u kojima postoji sijaset kvazinovinara, sve su to iskoristili kako bi povećali tiraž. Tako da komentari te javnosti nisu kompetentni - kazao je Marinković.

"Dnevni avaz" piše kako se očigledno u slučaj umešala i politička elita, jer pojedini srpski portali prenose da je kandidatura glumca Dragana Marinkovića Mace na mesto direktora Pozorišta mladih povučena na insistiranje predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Maca: Okrenuli se protiv mene u turbulentim vremenima kad su izbori

- Ja nisam politički angažovan, niti bi ikad bio. Ne radim ništa iz tog interesa, ja dovoljno dobro živim. Ali ne znam zašto su se tako okrenuli, nikad mi neće biti jasno. I cela situacija je čudna, izbori u BiH, evo i u Crnoj Gori, ne znam nekako su vremena turbulentna - zaključuje Marinković.

List piše i da je pri objavljivanju odluke za kandidaturu na ovu poziciju Marinković imao u planu saradnju sa svim pozorištima u regionu.

- Repertoarska politika novosadskog pozorišta bila bi kreativnija, inovativnija i radili bismo kao svaka normalna teatarska kuća u svetu. Psi laju, karavani prolaze, ja verujem da ću uspeti dobiti ono što želim. Ako sam ja glavna tema medija, meni je na neki način drago. Šira javnost govori samo o meni. Ako sam ja bitniji od društvenih tema, u redu - kazao je Marinković na kraju razgovora za Avaz .

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/34...pleksirani-anonimusi-koji-sede-iza-kompjutera

"Jak" faktor taj Maca !?
Ništa slabiji od tog "Avaza" !

Meni nije toliko problem sam Maca koliko nacin njegovog izbora. Naime covek koji je ranije bio na mestu upravnika je na to mesto izabran konkursom. Umesto da se ta praksa zadrzi i prosiri na sve javne ustanove ukida se i tu gde je bila. Sta je bilo sa onim predizbornim obecanjima o departizaciji? Brzo zaboravljamo gospodo vlastodrsci, a?

zuta pozorisna ekipa je za svaku osudu. ali zar ovaj nije drugaciji. neka vredno radi nesto dobro u duzem vremenskom periodu, pa mozda mu narod zaboravi ono kretensko izivljavanje po farmi.
ovako samo je kao gromobran zasluzeno privukao nakupljeni jed i frustraciju. ko je on uopste da bude direktor bilo cega bilo gde? neka mu neki privatnik da pozoriste na upravljanje nemam nista protiv
meni licno je odvratna cela njegova psiha i govorni aparat

ljudi bez nervoze molim Vas i izraza koji proisticu iz tog raspolozenja....

nego da u miru prodiskutujemo kvalitete doticog... dakle, moze li se neko setiti nekog? u koliko je predstava glumio? koliko je rezirao? kakvo iskustvo ima na pozicijama upravljanja pozoristem ili slicnom ustanovom?

Meni nije toliko problem sam Maca koliko nacin njegovog izbora. Naime covek koji je ranije bio na mestu upravnika je na to mesto izabran konkursom. Umesto da se ta praksa zadrzi i prosiri na sve javne ustanove ukida se i tu gde je bila. Sta je bilo sa onim predizbornim obecanjima o departizaciji? Brzo zaboravljamo gospodo vlastodrsci, a?

konkursi su samo farsa,raspisu ih samo da ispune formu
partijasi su unapred izabrani
najveci problem je kvalifikacija,znanje,obrazovanje...
ovaj niti je kvalifikovan,a preporuka mu je blejanje po rijaliti show emisijama,povrh svega se uvalio u stranku da bi zaseo na neko mesto

Back