Dragan Malešević-TAPI bio je...

BIhdjmRhDBQjOQ-3v6MupFNE1WMI3oEdD0jPN9TunC-4r8jGzw5IRKYKDD5Bc7SGn5xF83dNn6KI1_58HzlEqwJheAebf3o

Prvu izložbu slika imao je 1985. u Rovinju, gde je izlagao s Mićom Popovićem i Oljom Ivanjicki.
Ipak nije bio pošteđen napada sujetne slikarske elite, ali mu se nije moglo osporiti da je priznat u svetskim enciklopedijama kao pionir superrealizma. Njegovu sliku „Osamnaesta rupa”, nastalu
1988. godine, na kojoj predstavlja izgubljenost crnaca u američkom društvu, kupila je, kako se pričalo, porodica Buš i držala neko vreme u Beloj kući
To je slika sa predhodne strane..
0bfc3267af158a59498a7a9e8677ef72--tapi-virtual-art.jpg

Zašto ti se ne vide slike?Pošalji ih meni na pp pa ću da postavim na mesto.
Vise sam se trudio da uslikam tehniku rada na zidovima da se vidi sjaj mego slike .
Kad sam ih vido meni su delovale nestvarno kao fotografije , ali su orginali
Poslacu ti ti probaj da procistis i pojasnis sliku a pogledacu na netu prepoznacu ih

umetnost kao umetnost jeste upitna
mnogi slikari se protive hiperrealizmu i ne smatraju ga umetnoscu

a sam tapi..postoji prica da nije on pravio te slike nego da je to uzeo od nekog coveka u indiji
niko nikad ga nije video da je crtao.
Ja sam videla..ali radio je uz pomoć projektora,i onda slikao ono što je bilo
projektovano na platno.

Prvi masonski hram

Sredinom devedesetih na opštini Čukarica, na Košutnjaku, počinje da gradi veliki objekat.
Kupuje plac, sam projektuje i od opštine dobija dozvolu. I četiri godine gradi u osnovi
ogromnu prostoriju od 30 metara sa 30 metara, i još jedan sprat nad kojim je graditeljsko
čudo u obliku velike kupole. Totalno se posvećuje toj gradnji, plaća i parama i slikama.
Opštinarima tvrdi da će to biti akademija umetnosti, da će poslovati bez profita, pa će to biti
njegov poklon Beogradu. I počinje škola slikanja, da bi prerasla u njegov legat, muzej njegovih
dela. Tapijeva braća masoni sanjaju da će u stvari konačno imati prvi masonski hram u Srbiji, ali…
unnamed tapi.jpg

Od svega toga na kraju neće biti ništa jer dolaskom Demokratske stranke na vlast na
Čukaricu mnogo toga kreće na loše u njegovom životu. On ih optužuje da mu traže
reket od 300.000 maraka, a oni njega da mu ne važe komunističke dozvole SPS-a.
Povuci-potegni, veliki hram će biti pretvoren – u dečji vrtić!

unnamed.jpg

Duh Nikole Tesle-Tapi

Zvanična verzija smrti Dragana Maleševića je da je umro prilikom saslušanja u policiji 29. oktobra 2002. godine, gde je saslušavan zbog veza sa kriminalnom grupom Željka Maksimovića Make

Nebojša Tubić Žabac tvrdi da je Milorad Ulemek Legija ubio slikara Dragana Maleševića tapija
zbog izmišljenih 5 milona maraka.

- Neko je "napalio" Legiju i još jednog njegovog da Malešević kod sebe 5. miliona evra koji su "oprani" a da još toliko ima falš koje je sam napravio. Oni su hteli da mu uzmu novac, a čovek
nije imao pojma o čemu se radi, niti je imao šta da im kaže - navodi Žabac.
On dodaje da Legija nije odustajao već je nastavio da Maleševića maltretira, tuče i bije, u želji
da brzo dođe do dobrog plena, ne znajući da je Malešević i ranije imao problema sa srcem.

pa kad je ga strefila srčka prilikom privodjenja.......
pa nisu stigli da ga osude
Nije ga stefila srcka prilikom privodjenja nego prilikom kriminalisticke obrade uzimanja iskaza od osumnjicenog. Negde su bili preterali u policiji. Sumnja se na stavljanje kese na glavu kako bi se izazavao panicni osecaj gusenja a onda je njemu toliko pozlilo da je umro.

Javnost o događajima vezanim za Tapija saznaje na kašičicu, u stvari samo kad se on javi
i hoće da priča novinarima u koje je ima poverenja. Tako u jednom od poslednji intervjua tvrdi:

„Moj život se izmenio 3. januara 2002, kada su me drugari obavestili da se nešto čudno
događa oko moje kuće, gde se motaju kola DB-a s novim ljudima, koji su njima bili nepoznati. Informisali su me i da su isti dovukli neku opremu i instalirali je u mojoj blizini, ali da ne znaju
o čemu se radi. Vrlo brzo sam uočio da je preko puta moje adrese, u Maršala Tolbuhina 32, postavljena kamera u stanu DB-a koji su nekada koristili Bokanovi ‘Beli orlovi’. Saznao sam
i da je u cilju praćenja u komšiluku, u stanu Miše Grofa, postavljen i laser jer moj stan ima
ogroman prozor. A onda su počele da se događaju neverovatne stvari”, govorio je Tapi u
svom poslednjem intervjuu avgusta 2002. za nedeljnik „Oko”
big-27729065_565590cb055c52-648244321-3-tapi.jpg

Тапијевим сликарством је хупер реализам добио начајни допринос и једног српског сликара.То је много битније на овом ПДФ -у од његове личне биографије која је под велом Службе .
Znam,ali vidiš li da ljude zanima samo senzacija..nije ih briga za slikarstvo.

Back