Dragan Malešević-TAPI bio je...

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.460
Dragan Malešević Tapi, smatra se vodećim predstavnikom hiperrealizma i magičnog realizma
u srpskom slikarstvu. Neki likovni kritičari njegovo slikarstvo ocenjuju kao eklektično I iluzionističko.
Ali kontroverzna ličnost ovog čoveka i danas izaziva ineresovanje..Ko je bio Tapi?
c50ccaeab846ae1e1c90f0ea4c419f82.jpg

tapi je bio slikar i kriminalac.........
pravio je lažna dokumenta i vrhunski čistio mesta zločina na način da ni jedan forenzičar na svetu nije mogao da nadje i jedan trag zločina...

i umro je tokom privodjenja, od straha ga strefio infarkt i ubio na mestu....

po meni, nije vredan teme

tapi je bio slikar i kriminalac.........
pravio je lažna dokumenta i vrhunski čistio mesta zločina na način da ni jedan forenzičar na svetu nije mogao da nadje i jedan trag zločina...

i umro je tokom privodjenja, od straha ga strefio infarkt i ubio na mestu....

po meni, nije vredan teme
Vredan je teme,jer bio je vrhunski slikar..što je takođe upitno.
Ja sam njegov savremenik,nisam ga lično poznavala,ali njegova tehnika
izaziva sumnju.

Mi me bi bili MI kada ne bi osporavali sve; slikarstvo, muziku, politiku. Takav smo narod, znamo sve o svima.

Tapi je bio vrhunski hiperrealista, pnekada je bilo upitno da li je fotografija ili slika u pitanju.
Ljubitelje slikarstva ne zamima njegov privatni život, stranačko opredelenje, seksualna orijentacija, religijska pripadnost.

Ovako je prošla je i tema o Balaševiću, slični komentari na muziku 'Riblje Čorbe', pesme Olivera...

Ako nešto volim i uživam u tome, ne interseuje me ništa drugo vezano za autora muzike, slike ili filma.

Svoju prvu sliku prodao je jednom turisti, Nemcu, za 8.000 maraka. Posle samo dve godine
časopis Art News uvrstio ga je među sedam najboljih hiperrealista sveta...

Nije ih zanimalo čime se još bavio.Ja znam da je bio povezan sa nekim važnim ljudima
tog vremena.Nije postojala osoba koja nije znala za Tapijevo slikarstvo.
Postao je sinonim za dobro slikanje..slikaš kao Tapi
Upravo to slikanje...gledala sam kako slika.Tu je bio projektor i belo platno.
Po projektovanoj slici on je slikao..Zanima me šta vi još znate..

Back