Драган Човић: Чувајте Републику Српску

Poruka
18.768
Драган Човић: Чувајте Републику Српску
Подели Твитуј Пошаљи
БАЊАЛУКА - Председник ХДЗ БиХ Драган Човић поручио је данас посланицима Народне скупштине да чувају Републику Српску Српску и истакао да БиХ "може да преживи искључиво као земља три конститутивна народа".
"Чувајте Републику Српску. Толико сте емоција изнели овде да вам сви могу да завиде. Молим вас оставите довољно отворена врата за друга два конститутивна народа. РС ћете најбоље заштити бранећи је у институцијама БиХ", навео је Човић.

драган цовиц јпг
Извор: ЕПА (Salvatore di Nolfi)

У обраћању на посебној седници на тему економско-политичке ситуације у БиХ, Човић је рекао да су међународни представници у Неуму сугерисали Бакиру Изетбеговићу да прихвати позив, дође и обрати се посланицима НСРС.

Он је, казао је, одлуку о учешћу на седници донео након што је проценио да је "добро доћи овде и казати свима у Републици Српској, не само једној страни с којом можда боље сарађују.

Било је пуно оних који су ме замолили да дођем овде и кажем коју реч у име малобројних Хрвата, али и пуно оних који су рекли да ни случајно не идем, казао је Човић и додао:

"Сигуран сам да немамо другог излаза него тражити заједничка решења кроз овакве разговоре. То ме је мотивисало да дођем, без обзира на неугодности које можете доживети.

Захвалио је представницима српског народа што нису учествовали у преговорима у Неуму и казао да су тиме показали мудрост.

Захваљујем вам се јер сте дали шансу да се унутар ФБиХ покуша наћи договор па сте рекли 'шта год да се договоримо а не тиче се РС да ћете испоштовати', а с друге стране свесни чињенице да не можемо договорити, избегли сте елемент одговорности, рекао је Човић.

Рекао је да је императив очувати Устав БиХ, преважан Анеx 4. Дејтона.

"Мислим да је отварање питања Устава крајње ризично за све односе у БиХ. Очувати мир у БиХ по сваку цену. Боље сатима и нерационално преговарати него да бројимо жртве, рекао је Човић.

https://www.rtv.rs/sr_ci/region/dragan-covic-cuvajte-republiku-srpsku_1310722.html

Пуна подршка хришћанском дијалогу и заједничкој борби против исламиста.
Надамо се да ће се и Драшко Станивуковић призвати памети и да неће разбијати хришћанско јединство и радити у корист исламиста из Сарајева.

Живела Република Српска и Херцег Босна.

PREDSJEDNIK HSS BiH

KARAMATIĆ: Ovo je mala maca što vas čeka, žalit ćete za Čovićem​

Predsjednik HSS-a Mario Karamatić gostovao je u ponedjeljak u emisiji na OBN televiziji.
Mi smo u blokadi i ljudi ja nisam siguran znate li vi što mi radimo u ovoj zemlji. Ovo je mala maca, ovo je oličje funkcionalnosti u BiH, što nas čeka nakon izbora. 19. veljače zasjeda HNS, mi ćemo donijeti odluke kakve ćemo donijeti i ići ćemo u pravcu kakvom ćemo ići, rekao je Karamatić.
Tu su ga prekinuli Damir Mašić (SDP) i Milan Dunović (DF) konstatirajući da Karamatić prijeti državnim udarom.
Nije ovo državni udar. Najavljujem konkretno. Mi ćemo donijeti odluke kakve mi hoćemo i vi nećete moći tu ništa. One će biti obvezujuće za sve hrvatske dužnosnike, poručio je.
Mašić ga je pitao najavljuje li blokadu Federacije BiH.
Ne, kakva Federacija. To je mala maca što vas čeka. Žalite ćete za Draganom Čovićem, lit ćete gorke suze, kazao je Karamatić.
Na ponovni upit prijeti li, Karamatić je dodao:
Samo vam kažem, bit će vam žao za Draganom Čovićem. Izbor Čovića u Predsjedništvo BiH bi vam primirio tenzije bar na četiri iduće godine.

Надамо се да ће се и Драшко Станивуковић призвати памети и да неће разбијати хришћанско јединство и радити у корист исламиста из Сарајева.

Живела Република Српска
:tick: и Херцег Босна.
Живјела. :D

herceg-bosna.jpg

Пих БиХ !!!
Слобода за хришћане, стоп ИСИЛу !!!

Poslednja izmena od moderatora:
"Hrišćani" koji kolju tek rođenu dečicu, razbijaju im glave maljevima i lome im kičme o kamenje pa ih bacaju u jame i reke. :bljak: :evil:
Окрени обрни, исламисти су отели КиМ и други исламисти сада желе да отму РС, а трећи исламисти чекају своје време у Рашкој.

Али теби нико не брани да радиш у интересу исламиста.

Окрени обрни, исламисти су отели КиМ и други исламисти сада желе да отму РС, а трећи исламисти чекају своје време у Рашкој.

Али теби нико не брани да радиш у интересу исламиста.
Islamisti su tigar od papira.

Oni nisu islamisti, cak naprotiv, za razliku od ostalih balkanezera kojima se sve vrti oko jedne vere, Siptar je Siptar svejedno da li je musliman, pravoslavac, katolik, protestant, ateista, sajentolog, satanista... ;)
Сваки шиптар је исламиста, тако је на КиМ и у Македонији, а Албанаца хришћана у Албанији има све мање и они ће нестати.
Ислам не трпи друге религије и ту национални идентитет колико год да је јак не може ништа.

1643787336617.png

Mijatović: Hvala Čoviću na ustaškim zastavama širom Hercegovine

1643787383580.png

01. feb. 2022

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Vojin Mijatović prokomentarisao je na Facebooku današnji dolazak u Banjaluku lidera HDZ-a Dragana Čovića. Zahvalio se Čoviću "na ustaškim zastavama širom Hercegovine i danas."

“Danas nam Dragan Čović dolazi u Banja Luku. 1942. godine mog pradedu Simeona Vujmilovića su Pavelićeve ustaše ubile u Banja Luci, kao i stotine drugih članova pokreta otpora. Hvala Draganu Čoviću na ustaškim zastavama širom Hercegovine i danas. Svako na svojoj strani istorije”, napisao je na Facebooku Mijatović.

Jebalo majku kad Hrvati podržavaju Srbe...

U pamet se, ne okretati govnima leđa...

Dobiće Srpska ili *****, ili nož...

Хрвати из Херцеговине су сви пореклом Срби и треба да нам се врате...
Kome nama?

Надамо се да ће се и Драшко Станивуковић призвати памети и да неће разбијати хришћанско јединство
Замисли, они који су се стварно борили за Републику Српску, нису показали разумевање за "хришћанско јединство" са Човичем :

Замисли, они који су се стварно борили за Републику Српску, нису показали разумевање за "хришћанско јединство" са Човичем :

Ja sam se stvarno borio zaRS.

Ja sam gace krvario i za ustase u ZEPČE, kada ste ih hteli sravniti sa mudzahedinima.

**** me otac glupogkao i sve nas koji smo branili.
Mundzosi a ustase, isti ku. rac

No, posto ste vi neopisiva gamad koja na prevare i lazi zeli dominirati bosnom, srbi i hrvati se iz nuzde posrzavaju. Racunica je jasna, tu ljubavi nema.

Back