Dracula & vampiri

Drago mi je što se neko setio da pokrene i ovu temu :)
Moj number 1 je Intervju sa vampirom, to je ujedno i prvo vampirski film koji sam gledala, jeste da nema naročito razvijenu i uzbudljivu radnju možda, ali su likovi extra.
tom_cruise_brad_pitt_interview_with_vampire.jpg

Od već pomenutih filmova Bram Stokerov Drakula mi je dobar. Mislim da ga je G. Oldman maestralno odigrao. Kao i Anthony Hopkins!
12754__dracula_l.jpg

Od Blade filmova drugi deo mi je najbolji, prvi sam davno gledala, jaedva se sećam, a treći je ladno mogao biti izbrisan. Nekako mi je pojava Drakule u toj trilogiji neuverljiva.
blade2bp.jpg

Brat i ja smo odrasli na horor filmovima, odgledali sve moguce vamp i drakula filmove,
ali nijedan mi nije bio upecatljiv i strasan kao "Leptirica", i dan danas ne volim leptire, zbog tog filma,verovatno...

O Vlad Cepesu sam samo citala knjigu,ali cim mi se pruzi prilika, pricu -o toj temi vampira i drakula- cu zaokruziti sa odlaskom u Transilvaniju,(ima one organizovane ture od 4-5 dana), i to bi bilo to sto se tice moje zainteresovanosti o toj temi...(a da odem moram jer sam obecala braticu da cu da ga vodim,povukao na mene i burazera pa voli te teme...proci ce ga ?)

bio mi je simp Intervju sa vampirom-sad ne, i Van Helsing - jos uvek da

Poslednja izmena:
O Vlad Cepesu sam samo citala knjigu,ali cim mi se pruzi prilika, pricu o toj temi vampira i drakula cu zaokruziti sa odlaskom u Transilvaniju,(ima one organizovane ture od 4-5 dana), i to bi bilo to sto se tice moje zainteresovanosti o toj temi...[/QUOTE

Verovatno si prochitala - U potrazi za Draculom...bila u Ruminiji ali tura nije bila bash sjajna, propustih zamak Hunjadija i onaj glavni dvorac u blizini reke Arđeš, koji je u rushevinam, za koji teoretičari tvrde da je jedini istinski sagrađen od cepeša, kad odeš, ne propusti to...kad tad srećan ti put

Ja nisam nesto u fazonu filmova o vampirima, pogotovo ne kada se spoje sa teenage tematikom.

Ali slazem se da je Gary Oldman bio maestralan (a kad on to nije bio?) Film mi i nije nesto TOLIKO dobar, ali Gary je razbio.

Znam da me je fascinirala scena negde sa pocetka, kada Drakula hoda na sve cetiri po zidu zamka... :worth:

Verovatno si prochitala - U potrazi za Draculom...bila u Ruminiji ali tura nije bila bash sjajna, propustih zamak Hunjadija i onaj glavni dvorac u blizini reke Arđeš, koji je u rushevinam, za koji teoretičari tvrde da je jedini istinski sagrađen od cepeša, kad odeš, ne propusti to...kad tad srećan ti put

Hm...Kako nije sjajna ?
Ti si vise ocekivala ili je smestaj los??? (posto treba i njega da vodim a ipak je dete...Ajd mi javi na PP da ovde ne gusim, i ako imas koju fotku...
Sta cu,ne mogu nista da mu odbijem, a i ja volim da putujem ,pa bilo gde...

Mada moram priznati i meni se jako ide...)

Ljubitelj sam svih horor filmova i gledao sam mnoge filmove o drakuli i vampirima. Svidjaju mi se : Van Helsing, Interview with the vampire, Underworld 1,2,3. Moze nekako da prodju i Blood Rayne 1 i 2 i Blade 1,2,3. Ali filmovi kao Dracula 2000 i Dracula 3000 su katastrofa. Naravno ima jos solidnih filmova na ovu temu ali kako vreme odmice cini mi se kako izlaze sve gori i gori filmovi o Drakuli i vampirima. Napr. Sumrak je vise ljubavno proseravanje nego film o vampirima.

Ljubitelj sam svih horor filmova i gledao sam mnoge filmove o drakuli i vampirima. Svidjaju mi se : Van Helsing, Interview with the vampire, Underworld 1,2,3. Moze nekako da prodju i Blood Rayne 1 i 2 i Blade 1,2,3. Ali filmovi kao Dracula 2000 i Dracula 3000 su katastrofa. Naravno ima jos solidnih filmova na ovu temu ali kako vreme odmice cini mi se kako izlaze sve gori i gori filmovi o Drakuli i vampirima. Napr. Sumrak je vise ljubavno proseravanje nego film o vampirima.

Dracula 3000, zar i toga ima...Underworld mi se sviđa kao neki zaseban akcioni film koji nije klasični vampirski, ide na tu foru Blade-a, ali mi je nekako originalniji, dopada mi se ideja o okršaju lajkona i vampira

Ali slazem se da je Gary Oldman bio maestralan (a kad on to nije bio?) Film mi i nije nesto TOLIKO dobar, ali Gary je razbio.

Znam da me je fascinirala scena negde sa pocetka, kada Drakula hoda na sve cetiri po zidu zamka... :worth:

Meni se dopada i scenografija koja daje poseban šmek...takođe ono što mi se svidelo jeste odglumljena veza između Mine (Vinone) i Dracule (Oldmana)...jedino mi možda Rivs mogao i bolje izneti ulogu

Meni se svidela i ona serija Angel, ali to je cisto bila ljubav prema glavnom glumcu...
Jel znate na koju mislim? / vampir na strani ljudi itd itd.../
Al , ogradjujem se,najvise sam je gledala zbog glavnog glumca...

Meni se svidela i ona serija Angel, ali to je cisto bila ljubav prema glavnom glumcu...
Jel znate na koju mislim? / vampir na strani ljudi itd itd.../
Al , ogradjujem se,najvise sam je gledala zbog glavnog glumca...
Ja nisam bas previse videla te serije, samo ono sto je bilo na Kosavi pre nekoliko godina... ali sam gledala prve 3 sezone Buffy The Vampire Slayer... one sto su bile na B92...

E sad, naravno, posto je Angel spinoff serije Buffy TVS, a pocinje gde se zavrsava 3. sezona Buffy, a ovi na Kosavi su davali Angel dosta pre nego sto je B92 poceo da daje Buffy, onda mi je cela prica o Angelu i Buffy iz prve 3 sezone bila spoilirana. :evil:

Na pf Televizija ima ljudi koji su vise gledali Buffy i Angel, mada u poslednje vreme nema nijedne aktuelne teme (nije ni cudo, s obzirom kad su se te serije zavrsile), tamo ces pre nekog naci za razgovor. A i izgleda da ce Angel proci u 2. krug SF turnira (koji je u stvari SF/fantasy turnir) na pf Naucna fantastika.

Pa Angel je teenage sapunica, kakav SF
Naravno da nije SF :roll: ali odluceno je da turnir bude sveobuhvatni turnir fantastike, pa je tu i SF i fantasy, kao sto sam malopre lepo rekla.

A ne znam kako moze Angel da bude teenage sapunica kad niko u seriji nije tinejdzer i blage veze nema sa teen tematikom. Da rece Buffy, onda mozda da, posto je to teenage fantasy drama/komedija.

A ne znam kako moze Angel da bude teenage sapunica kad niko u seriji nije tinejdzer i blage veze nema sa teen tematikom. Da rece Buffy, onda mozda da, posto je to teenage fantasy drama/komedija.

Ok, da se ispravim - adolescentska sapunica, secam se Kordelije, Buffy je tu povremeno uskakala...mada, da poshto su to u pitanju sve sami vampiri i demoni oni ne izgledaju kao da imaju do 24 godine, ali stari su preko stoleću, da u tom smislu se ne radi o adolescentskoj grupaciji...mada generalno gledajući upravo ta populacija (tinejdžera, adolescenata) jeste bila ciljna grupa ove serije

Ok, da se ispravim - adolescentska sapunica, secam se Kordelije, Buffy je tu povremeno uskakala...mada, da poshto su to u pitanju sve sami vampiri i demoni oni ne izgledaju kao da imaju do 24 godine, ali stari su preko stoleću, da u tom smislu se ne radi o adolescentskoj grupaciji...mada generalno gledajući upravo ta populacija (tinejdžera, adolescenata) jeste bila ciljna grupa ove serije
Adolescent = tinejdzer.To je isto.

Stvarno? Meni su recimo i Angel i Spike izgledali kao da imaju oko 30 godina... A ruku na srce tako su izgledali i neki od "tinejdzera" iz Buffy, recimo Cordelia ili Xander (koji su, gle cuda, toliko i imali u stvarnom zivotu)... :lol:

Dracula 3000, zar i toga ima...Underworld mi se sviđa kao neki zaseban akcioni film koji nije klasični vampirski, ide na tu foru Blade-a, ali mi je nekako originalniji, dopada mi se ideja o okršaju lajkona i vampira

U pravu si. Underworld je originalan. Ne znam da li si gledala sva tri dela ali dobri su...
A to sto nisi pogledala Dracula 2000 i 3000 ti nije nikakav propust vec veliki plus!

U pravu si. Underworld je originalan. Ne znam da li si gledala sva tri dela ali dobri su...
A to sto nisi pogledala Dracula 2000 i 3000 ti nije nikakav propust vec veliki plus!

Ma odgledah tu Draculu 2000 i u sećanju mi ostane samo lik glumca Gerarda Butlera i solidan soundtrack, ostalo je iščezlo... totalno sam neobaveshtena, nisam imala pojma da je izašao treći nastavak...baš pre neki dan pogledah ponovo drugi i kraj je jasno naznačavao da nije sve gotovo...

Jao, Dracula 2000 :eek: Gledala sam deo toga na TV, secam se da mi delovao kao jedan od najgorih filmova koji sam videla u zivotu :eek:

Ma mrtva trka između Kraljice ukletih i Dracule 2000
Mada kao kraljica ukletih je i po knjizi zamišljena kao nastavak Intervjua sa vampirom, mada ne znam tačno kako se i radnja poklapa sa nastvakom knjige (pročitala sam samo taj prvi deo),... a postoje priče da se En Rajs žestoko protivila da Bred Pit, Kruz i Banderas pojave kao likovi, mada meni su sasvim zadovoljavajuće odigrali

Ma odgledah tu Draculu 2000 i u sećanju mi ostane samo lik glumca Gerarda Butlera i solidan soundtrack, ostalo je iščezlo... totalno sam neobaveshtena, nisam imala pojma da je izašao treći nastavak...baš pre neki dan pogledah ponovo drugi i kraj je jasno naznačavao da nije sve gotovo...

Dracula 3000 je izasao bas odavno. Mislim da je 2003. ali ne drzi me za rec. Ako ti se ponesto svidelo u filmu Dracula 2000 u ovom filmu sigurno nece!

Od filmova sa Drakulom nema nijedan d amogu reci da mi se svidja.
Medjutim najbolji film sa vampirima po meni je Od Sumraka Do Svitanja,sva tri dela,obozavam ih.Volim kako film pocinje kao neki obicni akcioni film kad se odjednom sve pretvori u haos i krv.

Back