- Poruka
- 20.280
jel ti ovo pises da bi me uvukla u bespredmetnu retoriku?retko se sa necim tako aposlutno ne slazem kao sa ovom konstrukcijom.
prvo, ti mozes pomoci ljudima? el to ono, je kako sam pametan, kako sam jak, to ne moze biti svak?
ali eto , oni bednici, ne cene moje svevidece oko, i teraju po svome..ccc..ljudi su gamad..
mislim, svi mozemo pomoci ljudima. ako to zelimo. ako imamo herca, i duse..misim pamet je ok, ali cesto coveku treba samo neko da ga saslusa, treba mu ogledalo da se pogleda. ne treba mu doktorska disertacija na zadatu temu..
nekad covek vidi da gresi. i opet to radi. zamisli..
ali sta je zivot, neko niz gresaka iz kojih smo naucili ziveti? i gde bismo bili da nikad nismo pogresili? i da li nas tudja mudrost moze uciniti mudrim, ili nas mudrim mogu uciniti samo krvava, tesko stecena zrnca mudrosti, koja sticemo pri svakom padu?
tema:
postoje osobe koje ti nikad ne kazu sta stvarno misle. cak ni kad ih pitas.
postoje osobe koje ti uvek daju neke savete, i smore te ponekad
u sustini, dva su pitanja znacajna.
prvo, kakva mu je namera?
drugo, da li nam do iste osobe stalo?
ta dva pitanja odredjuju nas odnos prema toj savetodavnoj problematici![]()

e da nismo toliko gresili danas bi bili..mnooogooo dalekooo napred nego gde smo sad..
savremeni materijalizmom zatrovan covek ceni samo onu mudrost koju skupo plati..ako je ne plati ni ne ceni je niti je smatra vrednom..
utreniran je da tako misli a sto samo po sebi stvara problem
i da ..da dodam vlo bitno..mudrost kako ti kazes ne sticemo pri padanju vec pri dizanju..