Овај "господин" није за теократију него за лову кроз личну промоцију и промоцију свог поријекла, то је његова идеја. Петровић је црногорски шовиниста који мрзи Србе. Сам каже "ја нисам никакав Динарац, ја сам Куч". Скоро се тестирао(на ДНК хаплогрупе људског Y-хромозома), и резултати су такви да он припада хаплогрупи која је најзаступљенија код шиптара Албаније и Космета, отуд стална прича о Скендер бегу, Леки Дукађинију и инсистирање на њиховом примјеру, јер и Мирољуб је генетски њихов, логично као Куч, јер су они (Кучи) једино племе које има и код њих и код "нас", а они су једино племе које шипци својатају тј. његови Кучи су јединствен примјер да је племе од Арбанаса Србизовано а углавном је било обрнуто. Сад он братими нас и шипце јер другачије не може. Прича нам о гуслама и продаје мајице са "знаменитим јунацима", на тим мајицама су искључиво његови "Кујо Шујов" и "Жујо Мујов", дакле нема знаменитих јунака из Поморавља, Босне, Тимока, Кордуна, Срема или других крајева гдје живе Срби. Нема хајдук Вељка, нема Старине Новака, Илије Смиљанића, Стевана Шупљикца , Црепа Вукославића, Петра Шкундрића, Петра Зимоњића, Воје Танкосића и сл. Он међу знамените јунаке и велике људе убраја и Војислава Шешеља, са све његовом женом Јадранком. Он је јудео-фил, и сад нас убијеђује да смо ми Семити, тј. потомци Нојевог сина Сема, а сви други извори, и Бечко-Берлинска и Аутохтонистичка струја у нашој историјографији свједоче да Срби потичу од Нојевог сина Јафета и његовог сина Гомера.
Црногорски лицемјер, преци и он су му се од 1948 па преко пописа 1953, 1961, 1971, 1981, 1992, 2002, писали ко црногорци, и сад нам држи лекције о Српству. Гад. Дакле он као конвертит и њиов потомак има морал и право из тог морала да Србима држи лекције о Српству.Као кањон Таре је супер, и пита од зеља код Подгорице исто тако, и Рикавачко језеру на граници цг са Албанијом, а по Београду шетају феминизирани Срби а у Бања Луци *****, ма немој, значи опет су ОНИ бољи од нас. И као случајно узео је Цара Душана за примјер. Није случајно и не ради се о теократији него о територијама које је Душаново царство држало, јер нпр. данас би то обухватило све Мирољубове "рођаке", а ван тога би остали знатни дјелови Србије, Р.Српске и други наши крајеви. Узео је за примјер нашег најславнијег владара да би га својом шиптаро-филијом облатио и згадио народу.Управо је и бирао Цара Душана због његове силе, славе и величине. У то вријеме су све државе и постојећа законска ријешења била теокртска. А Душан је један од Немањића кога наша Црква није прогласила Свецем, чаг су га Грци били и анатемисали својевремено.Мирољуб је против икона у Православљу и још многе друге ствари. Скоро је постао видео колумниста информера, тамо народу маже очи причама о томе како јести мармеладу и сл.