Dr - Dos problem sa podizanjem sistema (?)

Ribnica

Zainteresovan član
Poruka
208
Narode, imam jednu muku vezanu za podizanje sistema (?)

Juče sam oborio sistem na jednom starijem Philipsovom laptopu i kada sam hteo da instaliram win xp umesto klasicnog plavog prozora (Setup-a) pojavio mi se Dr-DOS na kojem mi traži da upišem neke komande kako bih pokrenuo instalaciju. Da li znate kako mogu rešiti ovaj problem ?

Hvala unapred svima

Probaj da resetujes,mozda postoji neka komanda koja neda da se pokrene sistem.Obicno je kada se udje u BIOS F6 za reset,ako ne uspe odatle onda ugasi komp i uradi reset na ploci sa dzamperom.Dzamper ima tri kontakta,on stoji na srednjem i desnom kontaktu,treba da ga prebacis na srednji i levi kontakt i tako nek stoji 15-ak sekundu,da ne zaboravim iskljuci i napojni kabl iz stekera iako je ugasen komp.Posle toga svega probaj da namestis u BIOS-u pokretanje sistema sa CD-a.

Ali meni ne treba za komp, vec za laptop ?
Zato sam ti i na pisao da postoji komanda u BIOS-u taster F6,vraca BIOS u pocetno stanje i onda uradis nova podesavanja i krenes sa insta lacijom.Procitaj kada udjes u BIOS pise koji taster za sta sluzi.I pocnes normalno podizanje sistema.Ako ne uspe tako,a nema razloga da ne uspe ,ali ako bas nece onda moras da otvoris lap i da uradis to sa dzamperom.Ako nisi to nikad radio daj nekom ko to dobro poznaje ili u servis,ali to je sitno za servis,glupo je da ti za to uzimaju pare,imas valjda nekog drugara koji bolje poznaje te stvari.

Ova prica mi ima falinki.Prvo imao je neki sistem.Drugo oborio ga i stvorio mu se Dr-DOS.Odakle? I trece WinXP setup ne moze da se pokrene komand lajnom,samo butabilni disk

ГРЕШИШ....МОЖЕ...:per:...само мора да зна ДОС команде...;)

Да би форматирао хард команда је → \: format C/S

ИМА ЈОШ....:lol:

lol

Прво мораш да копираш све податке са диска на партицију, а са партиције ће да се изврши инсталација.

Друго мораш да пребациш партицију на FAT32 како би могао да пребациш податке, а касније ћеш да партицију конвертујеш у NTFS.

Треће, мораш да користиш команде (чуда ли чуда) које ће извршити копирање диска на партицију, а затим извршити инсталацију.

Можда ти овај видео помогне.

ИНТЕРЕСАНТНО ....:think:

Тек када неко " одавно напусти форум "...онда почнемо да се интересујемо за њега и да му помажемо...:huh:.........:hahaha::zcepanje:

А...заслужни су ликови који воле да се баве " гробарењем " ..то јест... ОТВАРАЊМ СТАРИХ ТЕМА...које није само време прегазило, него и техника и технологија...:lol::lol::lol:

Ribnica

-----------------------------------------------------------------------------------
Укупно порука176
Порука дневно 0,06

Поруке посетилаца

Укупно порука 3 Најновије поруке11.12.2010. 10:22
  • Поруке посетилаца кориснику Ribnica
  • Пошаљи поруку посетиоца кориснику Ribnica
Опште информације

Последња активност 17.11.2015. 00:07
Учлањен 28.10.2007.

ИНТЕРЕСАНТНО ....:think:

Тек када неко " одавно напусти форум "...онда почнемо да се интересујемо за њега и да му помажемо...:huh:.........:hahaha::zcepanje:

А...заслужни су ликови који воле да се баве " гробарењем " ..то јест... ОТВАРАЊМ СТАРИХ ТЕМА...које није само време прегазило, него и техника и технологија...:lol::lol::lol:

Ribnica

-----------------------------------------------------------------------------------
Укупно порука176
Порука дневно 0,06

Поруке посетилаца

Укупно порука 3 Најновије поруке11.12.2010. 10:22
  • Поруке посетилаца кориснику Ribnica
  • Пошаљи поруку посетиоца кориснику Ribnica
Опште информације

Последња активност 17.11.2015. 00:07
Учлањен 28.10.2007.

A što ti pišeš u istoj, onda? :roll::roll::roll: Smejurija kakva licemerstvo. Šic maco.

Da se tema nije pojavila u ponuđenim ne bi ni bilo interesovanja za istu. Da li je prvobitni korisnik ostao ili ne je irelevantno s obzirom da može da se dogodi da kroz 3-6-9-12 meseci neko želi da proba da instalira sistem arbitrarnin načinom.

Izgleda da je pre par meseci i kompanija DRDOS Inc pukla jer im je zvanicni sajt drdos.com ugašen

НАЈЗАД... У ...ЗАСЛУЖЕНУ ПЕНЗИЈУ...:D;):p

Први комп који сам купио...Мицубуши 286...имао је меморију од 4.000 кб + 640 кб на мадер-борду, Вестерн Дигитал хард диск са целих :eek: 33 Мб, и ЦГА графичком картицом :D...и све је то " беспрекорно радило " на ...:eek: :zeek: НЕВЕРОВАТНИХ 16 MHz :zeek: :eek:...уз помоћ ...DR DOS 5.0...:D:D:D

СЛАВА МУ...:aha2: :aha:

Back