dpf filter

Malo si ti previše površan kao i svaki preprodavac, ima tu mnogo više od stavljanja polovnog dp filtera sa nekog otpada tu su i dizne, egr ventil i još mnogo toga. Da ne pominjem loš motor koji sagoreva ulje i zapuši filter jako brzo. Dakle od 1000 evra pa nadalje je cena popravke takvog automobila i lepo sam napisao da su dobri za vožnju po planinama i selima gde nema policije jer se uskoro nigde neće moći da registruju.

Zato su i završili u srbiji da bi ovde narod bio varan a država inkasirala pare od poreza. Za ovo je najviše odgovorna država što ne hapsi preprodavce lopove.

Regeneracija DP filtera se radi kada ti javi komp i radi se u toku voznje tako sto sam komp ubacuje dodatno gorivo i pali ga u dp filteru...regeneracija je sagorevanje zalepljenih ostataka goriva na temperaturi od oko 800°C

A diskusija izgleda kao da se vodi 2002. godine u Bangladesu...
Sada se na svakom teh. pregledu meri obavezno koeficijent prljavosti sagorelih goriva....i sve sto se radi se snima....
Ljudi ulozili ogromne pare da bi zadovoljli evropske norme tehnickih pregleda.

Taj DPF postoji da bi se u njemu golilale cestice cadji a puni se kad se automobil vozi po gradu jer tad nije u konstantnim obrtajima pa da ih izbacuje non stop kao kad je na otvorenom.
Automobil mozte da bude nov i u gradsjoj voznji ce se upaliti lampica za DPF
U Srbiji trenutno na tehnickom mozes da ocadjavis zidove dok ti pregledaju i procices tehnicki jer se gasovi samo kontrolisu ali nisu i uslov za prolazak.

Poslednja izmena od moderatora:
DPF sluzi da zastiti skupi katalizator, a da i dalje gasovi koji izlaze budu u granicama dozvoljenog zagadjenja.
Tolerancija koja postoji prema starim vozilima i nije uslov da prodjes tehnicki nista ne znaci, jer se meri na tehnickom, a cim se meri uvek postoji mogucnost, koja postaje pravilo, da te ne puste na tehnickom, kao sto je i mogucnost slobodne procene ostecenosti vozila....a te mogucnosti dodatno kostaju i dodje ti kao da su obavezne....:) Naravno da ces da odes na drugo mesto i da prodjes, ali si platio prolaz....pa kome se isplati on vozi krsinu i zavisi od netemana....

DPF sluzi da zastiti skupi katalizator,
Ovo ti je odvala za medalju.
U istoj godini imas euro4 motor koji ima kataliazator i koji ga nema a radi se o istom proizvodjacu i istom motoru i kao primer navescu Fiat Bravo 1,9 JTDM 110 kw.
I sta sad?
Jedan je napravljen da stiti katalizator a drugi ne?:)
Glupost.
DPF sluzi da skuplja cestice čađi i kad se taj DPF napuni potrebna je regeneracija istog a neki se pale sa gorivom a neki sa aditivom koji se dodatno sipa u dodatni rezervoar kao sto je slucaj sa PSA grupacijom. Koliko ljudi je izvadilo taj DPF i tako voze godinama a katalizator je dalje na autu i ne pravi problem?
Ajde sad ti nama objasni kako jedan motor mora da ima DPF da mu stiti katalizator a drugi identican nema a isto ima katalizator?
Cekamo odgovor.

Ima veze euro 4 motori sa malom konjažom nemaju dp filter sve zavisi i od tehnologije i softvera. Malo je komplikovano da se razume kako dva ista auta jedan nema drugi ima. Euro 5 svi imaju jer je to opet viši standard.

Pa nekome je komplikovano da shvati a nekom ne.
Eto ti nam nista nisi objasnio a postavljeno ti je pitanje.
Dva ista Brava 1,9 Mjet 110 kw a jedan ima a drugi nema DPF. Pe eper-u je tako provereno ko zna koliko primeraka i neki su imali a neki ne DPF.
I sta tu onda stiti katalizator kad ga nema?
Ajde objasni ti nama mario to onako strucno pa da svi popadamo...:hahaha:

Ovo ti je odvala za medalju.
U istoj godini imas euro4 motor koji ima kataliazator i koji ga nema a radi se o istom proizvodjacu i istom motoru i kao primer navescu Fiat Bravo 1,9 JTDM 110 kw.
I sta sad?
Jedan je napravljen da stiti katalizator a drugi ne?:)
Glupost.
DPF sluzi da skuplja cestice čađi i kad se taj DPF napuni potrebna je regeneracija istog a neki se pale sa gorivom a neki sa aditivom koji se dodatno sipa u dodatni rezervoar kao sto je slucaj sa PSA grupacijom. Koliko ljudi je izvadilo taj DPF i tako voze godinama a katalizator je dalje na autu i ne pravi problem?
Ajde sad ti nama objasni kako jedan motor mora da ima DPF da mu stiti katalizator a drugi identican nema a isto ima katalizator?
Cekamo odgovor.
Ne mora da ima ni katalizator ni filter i dobija jos 15% snage, ako skines i auspuh imas jos 5%...ali, sve ima svoje razloge i mogao bi malo da pomazes majstorima i naucis nesto, kada si vec bio slab djak u skoli....

E sad vidite zasto je Srbija tu gde je.
Sve sam znalac i poznavalac koji ruse druge oko sebe ali kad im se postavi pitanje svi su slabi djaci ali je vazno da su oni odlikasi a koji ne znaju da objasne tj odgovore na postavljeno pitanje.
Ajmo jos jednom.
Auto Fiat Bravo 1,9 JTDM 2007 110 kw iz Italije nema DPF a isti takav iz Italije ima DPF. I to su fabricki tako odradjeni i provereni po eper-u.
Sta u tom slucaju stiti katalizator ako je nas clan metronomy tj odlikas napisao da DPF cuva katalizator.
Mogu misliti kako cemo dobiti odgovor.:hahaha:

Uglavnom jednom mjesecno se pali. Ali ako sam isao na putovanje od nekih cca 300-400 km obavezno se nakon povratka kuci, to dodje vec 700-800 km, pali nakon sto auto prenoci u garazi. Sto se tice zaprljanosti dpf-a, kompjuter kaze da je cist. Medjutim regeneracija, ciscenje se desava na dva puta. Odnosno upali se, odradi, vrati obrtaje na 800 i ugasim auto ali nakon ponovnog palenja auta opet odradi sve na isti nacin ali me nervira jer moram cekati, ne gasiti auto dok ne zavrsi. I ne pokrece regeneraciju nekih mjesec dana otprilike.

Pitanje je bilo kako se regeneracija odradjuje kod vas koji imate pomenuto auto ili pasata ili neko drugo vw auto koji radi na istom principu.
Koje je auto u pitanju ..Imas dva sensora koja mere protok i kad taj protok padne ispod min auto automatski ukljucije regeneraciju kad se postigne tempetatura za to .. Tako da sumljam da ti je DPF cist .. Mozes to odraditi putem testera ili voznjom gde vozis preko 2500 obrtaja .. ø

Dakle ima mnogo euro4 motora koji fabricki nemaju DPF pa da imaju ne znam koliko km oni nece nikad ni imati problem sa tehnickim pregledom.
Vidis tamo kad nesto crkne to se zameni pa da sve i imaju 500k km,a za koje sam ti vec koliko puta rekao da nam ih i okacis na stranim oglasima sa toliko km, moze lako da se desi das imaju DPF skoro zamenjen jer nisu oni stipse kao ti pa da lepe trakom branik nego stave novi.
A i kad dodje vreme tog novog tehnickog pregleda da li ti verujes da ce nego zbog par stotki da baca auto ili da ga vozi u planinama ?????
Pa kupice DPF i montirati i proci tehnicki. Radi se o delu koji kosta u proseku 200-300€ i svaski auto koji je sa tim DPF-om kosta mnogo vise od tih para tako da vredi uloziti.
izvinjavam se, samo da nesto napisem vezano za cenu...
vic:
Srbi se najvise plase:
-promaje
-sedenja na hladnom betonu
- DP filtera i plivajućeg zamajca
:hahaha: jeste smešno, ali u praksi bi radije plakali. nama se pokvarilo ovo poslednje, taj plivajući i koji izgleda ide i do 700 € za Audi. :dash:

Jeste,ja sam upravo kupio set kvacila i plivajuci zamajac za taj Audi A4 2.0TDI 2011 i platio ga ganc novog 72000 dinara.
Posle 20k km prc i covek me zove da pita jel sam stavio nov a ja gledao kad ga je majstor stavljao.
Zato je bolje uzeti polovan sa Audi oznakom na sebi koji je mozda presao koju desetinu hiljada km za duplo manje pare i preci ce vise nego ovaj nov kupljen u Srbiji.
Meni ne mozete pricati sta je dobro jer eto upravo ovaj mario je imao za 26 godina dva auta benzinca a ovamo se pravi kao najpametniji clan foruma i prica nam o delovima i zamajcima i DPF-ovima sto je smesno za medalju jer nikad nije vozio dizelasa.
Bitno je da on zna. Isti AV,sve zna a nikad nista nije radio.

znaci to zaista toliko kosta. prenecu sugestije pa nek odluci, ako moze da nadje i polovan...
skoro sam negde čitala da generalno su vlasnici nezadovoljni, cim skinu orginalni deo, ta zamena ne sluzi isto. :prstic:
u glavnom, hvala na sugestijama, ne razumem se nista, samo kada sam procitala naslov teme setih se vica koji je mnooooge rasplakao. od muke...

znaci to zaista toliko kosta. prenecu sugestije pa nek odluci, ako moze da nadje i polovan...
skoro sam negde čitala da generalno su vlasnici nezadovoljni, cim skinu orginalni deo, ta zamena ne sluzi isto. :prstic:
u glavnom, hvala na sugestijama, ne razumem se nista, samo kada sam procitala naslov teme setih se vica koji je mnooooge rasplakao. od muke...
Prvi set ide preko 200k do nekkm 300k zamenski 100-150k km .. ..ako imas mogucnost uzmi iz EU jer su tamo garacije 2g koje se moraju postovati a inas ih dosta koji voze 70-100k godisnje tako da delovi moraju biti malo robusniji

Back