dpf filter

Koliko vam se cesto pali samostalno ciscenje dpf filtera? Koliko na to ciscenje utice kvalitet goriva kao i nacin voznje? Gradska ili autoput voznja?
Ako misliš da ti se to dešava previše često ne bi bilo loše da ti neko dijagnostički utvrdi koliko ti je procenata zagušen. Ako je dosta, onda recimo ovo može biti jedno od rešenja:

Uglavnom jednom mjesecno se pali. Ali ako sam isao na putovanje od nekih cca 300-400 km obavezno se nakon povratka kuci, to dodje vec 700-800 km, pali nakon sto auto prenoci u garazi. Sto se tice zaprljanosti dpf-a, kompjuter kaze da je cist. Medjutim regeneracija, ciscenje se desava na dva puta. Odnosno upali se, odradi, vrati obrtaje na 800 i ugasim auto ali nakon ponovnog palenja auta opet odradi sve na isti nacin ali me nervira jer moram cekati, ne gasiti auto dok ne zavrsi. I ne pokrece regeneraciju nekih mjesec dana otprilike.

Pitanje je bilo kako se regeneracija odradjuje kod vas koji imate pomenuto auto ili pasata ili neko drugo vw auto koji radi na istom principu.

Poslednja izmena:
Dobro, to je klip od pre 9 godina i tad je tek počinjala priča s DPF-om. Čovek sam kaže da zapravo nije mao pojma da ga uopšte ima. I gorivo je tad ovde bilo dosta lošije. NIS je imao apsolutni monopol.

Nis i danas ima apsolutni monopol. Pre x godina sam gledao radnike na omv pumpe kako se penju na cisternu, otvaraju i sipaju zelene boje aditiv koji je bio u flašama od koka kole :mrgreen:

Ali svejedno baš na njihov benzin mi nikad nije zveckao motor, a kod ostalih jeste. Mislim da aditivirano gorivo uvoze. Trebalo bi da ima veze sa dpf - om jer bolje sagorevanje smanjuje zagušenje.

Ljudi moji...kriza je udarila...
ja da bih izduvao tako auto moram otici 35 km u jednom pravcu i toliko nazad.
Zasto? Jer su iebene kamere i idiotska orenaicenja SVUDA, plus oni na tronoscu radarchici...
Samo deru narod jer je budzet prazan...a treba mi 5 evra za cestarinu da izduvam motor...
Meni na 3000 obrtaja auto ide 150 na sat...
Opel Meriva 1.7 CDTi star 10 godina...
Inacce trosi kao upalljac, kompjuter kaze 5 litara na magistrali...
Ali nikad ne znam koliko imam goriva jer je neispravan meracc...pa vozim na svesku...
O tome i pricam …

Opet se ispostavlja da ljudi ne znaju da koriste menjac.
Zato govore kako su neka kola slaba i kako ne mogu uz brdo a da ubace u brzinu manje ili cak i dve pa da vidis ali izgleda da bi oni da u petoj povlaci kao u trecoj.
Tako i ovde imamo situaciju da covek misli kako ne moze da odradi regeneraciju DPF-a jer tad juri a sa ubacivanjem u stepen nize eto resenja.
Znaci ako on u petoj ide 150 na 3000 to znaci da ce u cetvrtoj brzini na tih 3000 da ide npr 120 pa ako je i to mnogo onda ubacis u trecu pa ces sa tih 3000 obrtaja da ides 90. Logicno zar ne?
I gde ces da vozis 90 kada su tolika debilna ogranicenja ….autoput.

I gde ces da vozis 90 kada su tolika debilna ogranicenja ….autoput.
Ajoj....kako je tuzno kad procitam ovakve komentare.
Vidis momce ja kad izadjem van Novog Sada ka Sirigu koje je sledece mesto u pravcu Srbobrana imam 20 km do tog mesta i tu je ogranicenje 80 ali prilagodis menjacem brzinu da budes u zakonskim okvirima a da ujedno zadovoljis potreb automobila tj tih 3000 obrtaja.
Do sad sam odradio nekoloiko regeneracija na tom pravcu tako da manite se tih gluposti i kamera jer ocigledno ne znate da koristite menjac jer da znate ne bi ovako pisali. Ako je ogranicenje 50 ja cu da vozim drugom ako je to 3000 obrtaja i tako sam jednom prilikom u Beogradu odradio regeneraciju na jednom Grande Puntu 1,3 Mjet 2013 koji je poceo dimiti iz auspuha na semaforu i tad sam ga drzao u obrtajima i prestao je dimiti posle par kilometara.

Ajoj....kako je tuzno kad procitam ovakve komentare.
Vidis momce ja kad izadjem van Novog Sada ka Sirigu koje je sledece mesto u pravcu Srbobrana imam 20 km do tog mesta i tu je ogranicenje 80 ali prilagodis menjacem brzinu da budes u zakonskim okvirima a da ujedno zadovoljis potreb automobila tj tih 3000 obrtaja.
Do sad sam odradio nekoloiko regeneracija na tom pravcu tako da manite se tih gluposti i kamera jer ocigledno ne znate da koristite menjac jer da znate ne bi ovako pisali. Ako je ogranicenje 50 ja cu da vozim drugom ako je to 3000 obrtaja i tako sam jednom prilikom u Beogradu odradio regeneraciju na jednom Grande Puntu 1,3 Mjet 2013 koji je poceo dimiti iz auspuha na semaforu i tad sam ga drzao u obrtajima i prestao je dimiti posle par kilometara.
Jesi stariji od mene ali ne toliko ,sta mene briga za regeneracije ja vozim atmosferskog benzinca normalno ,niti trebaju regeneracije niti komplikovan za odrzavanje ….

A sto onda pravis famu oko regeneracije da se ne moze izvesti nigde nego na autoputu sto uopste nije tacno?
Ako nisi vozio dizelasa to znaci da ne znas kako se odradjuje regeneracija a citanje na internetu moze samo jos vise da te zbuni.
Ja sto pisem pisem iz iskustva tako da sam merodavan sto se tice napisanog.

Ako iz uvoza nemaju kako li tek imaju ovi u Srbiji????
Ovde se voze kratke relacije i one napune DPF drasticno pre nego u inostranstvu gde je i em bolje gorivo kao sto i sam kazes tako da ne prdi.
Plus DPF nema nikakvu vrednost u otkupu tako da nema razloga da se skida.

Iz inostranstva stižu samo automobili koji imaju pola miliona kilometara pa im uvoznici smanjuju na carini na 123.456 km tako da nijedan nema dp filter ili se raspao. Takvi automobili ne mogu da prođu regularan EKO test koji za neku godinu postaje obavezan.

Dakle bilo koji dizel EURO 4 i noviji nema šanse sa tolikom kilometražom da ima dp filter niti da prođe eko test na tehničkom pregledu niti da učestvuje u saobraćaju. Ta vozila će moći jedino po selima i planinama da se teraju.

Dakle ima mnogo euro4 motora koji fabricki nemaju DPF pa da imaju ne znam koliko km oni nece nikad ni imati problem sa tehnickim pregledom.
Vidis tamo kad nesto crkne to se zameni pa da sve i imaju 500k km,a za koje sam ti vec koliko puta rekao da nam ih i okacis na stranim oglasima sa toliko km, moze lako da se desi das imaju DPF skoro zamenjen jer nisu oni stipse kao ti pa da lepe trakom branik nego stave novi.
A i kad dodje vreme tog novog tehnickog pregleda da li ti verujes da ce nego zbog par stotki da baca auto ili da ga vozi u planinama ?????
Pa kupice DPF i montirati i proci tehnicki. Radi se o delu koji kosta u proseku 200-300€ i svaski auto koji je sa tim DPF-om kosta mnogo vise od tih para tako da vredi uloziti.

Poslednja izmena od moderatora:

Back