Doživljaj (ne)ispunjenja u odnosima

neoplanta again

Veoma poznat
Poruka
11.194
TEMA.jpg

Svima nam je potrebno prisustvo drugog čoveka, još niko nije izmislio način da se bude odsečen od ljudi a zdrav i normalan.
E gde nastaje problem? Onde gde smo u komunikaciji sa nekim a isprazni razgovor i odsustvo punoće odnosa nas čine još nezadovoljnijim, prosto nema smislene razmene . ..
Niste sami,ali ti ljudi nisu adekvatni, sa tim ljudima se ne povezujete.
Ono što osećate je usamljenost što je znak da neke vrlo bitne potrebe nisu zadovoljene kroz neki odnos.
To bi bio odnos bez odnosa, druženje bez razmene, to bi bilo gubljenje vremena i resursa i duplo golo.
Kako znati da smo u odnosu bez razmene- tako što ćemo nakon susreta sa tom osobom osećati tugu pa čak i bes, nismo viđeni, nismo saslušani, nismo ništa hranljivo dobili u takvoj razmeni.
To zna i da se ponovi.

Da li prekidate takve odnose, da li vam je jasno kad ste u takvoj kvazi razmeni, kada prekidate, kada vam je dosta?

Poslednja izmena od moderatora:
Pogledajte prilog 1712213
Svima nam je potrebno prisustvo drugog čoveka, još niko nije izmislio način da se bude odsečen od ljudi a zdrav i normalan.
E gde nastaje problem? Onde gde smo u komunikaciji sa nekim a isprazni razgovor i odsustvo punoće odnosa nas čine još nezadovoljnijim, prosto nema smislene razmene . ..
Niste sami,ali ti ljudi nisu adekvatni,
sa tim ljudima se ne povezujete.
Ono što osećate je usamljenost što je znak da neke vrlo bitne potrebe nisu zadovoljene kroz neki odnos.
To bi bio odnos bez odnosa, druženje bez razmene, to bi bilo gubljenje vremena i resursa i duplo golo.
Kako znati da smo u odnosu bez razmene- tako što ćemo nakon susreta sa tom osobom osećati tugu pa čak i bes, nismo viđeni, nismo saslušani, nismo ništa hranljivo dobili u takvoj razmeni.
To zna i da se ponovi. Da li prekidate takve odnose, da li vam je jasno kad ste u takvoj kvazi razmeni, kada prekidate, kada vam je dosta?

Интригира ме сублиминална порука фотографије изнаД текста.

Да ли то је тренутак поТписивања пред партнерског ( да некаЖЕмо предБрачнога) уговора ?

Poslednja izmena:
Nisam bio u takvom odnosu, ako se misli na suprotni pol. A, ljudi su mi generalno zanimljivi, od svakog se nešto daa naučiti,.. kasnije razmišljam o toj osobi, sve i da je pričala "isprazno" da me se ništa nije doticalo, ili da ima oprečno mišljenje.
Generalno volim ljude i nemam potrebe da nekome zavidim,.. ne moram nikoga da slušam, ako mi nije lepo.

Nisam bio u takvom odnosu, ako se misli na suprotni pol. A, ljudi su mi generalno zanimljivi, od svakog se nešto daa naučiti,.. kasnije razmišljam o toj osobi, sve i da je pričala "isprazno" da me se ništa nije doticalo, ili da ima oprečno mišljenje.
Generalno volim ljude i nemam potrebe da nekome zavidim,.. ne moram nikoga da slušam, ako mi nije lepo.
Pa to je OK znači cela tema je oko toga prepoznajemo li svoje potrebe u druženju tražimo li da se zadovolje, od koga tražimo? to je još bitnije.
Znamo li od koga ne možemo nešto dobiti ni za 50 godina druženja?

Pogledajte prilog 1712213
Niste sami,ali ti ljudi nisu adekvatni,
sa tim ljudima se ne povezujete.
To zna i da se ponovi. Da li prekidate takve odnose, da li vam je jasno kad ste u takvoj kvazi razmeni, kada prekidate, kada vam je dosta?

Odnos u kome nema razmene dobre energije, dobrih emocija, izbegavam maksimalno.
Bez obzira kakav odnos, cak i za najpovrsniji.

Primer najpovrsnijeg odnosa: kad odvedem dete u park da se igra, tamo je uglavnom standardna ekipa roditelja i dece, i naravno da mi, roditelji, ćaskamo izmedju sebe dok se deca igraju.
Ali meni i to ćaskanje ne prija kad za sagovornika imam osobu koja je "prazna ploča" - bez sadržaja i bez sposobnosti da razmenjuje neki vajb, neku energiju.
Tako da i takve osobe izbegavam, jer mi, jednostavno, ne prija ta praznina.

Odnos u kome nema razmene dobre energije, dobrih emocija, izbegavam maksimalno.
Bez obzira kakav odnos, cak i za najpovrsniji.
Apsolutno preporučujem i praktikujem 👍💡
Ali meni i to ćaskanje ne prija kad za sagovornika imam osobu koja je "prazna ploča" - bez sadržaja i bez sposobnosti da razmenjuje neki vajb, neku energiju.
Upravo to- jako frustrirajuće
Tako da i takve osobe izbegavam, jer mi, jednostavno, ne prija ta praznina.
Ne samo da ne prija nego ostavlja neki osećaj ružan

Ja sam u ovom malom mestu relativno malom i specifičnom po mentalitetu baš baš teško nalazila ljude bilo za pravo druženje bilo za ovo svakodnevno usputno.
Bukvalno imam jednu prijateljicu i jednu poznanicu s kojom mogu uvek da popričam radi u apoteci uletim proćaskam odem, i nekad idemo u šetnju. i da me ne umori i da me ne iscrpi i da nešto razmenimo sve dobijem. a ovo sve ostalo imala sam razne muke misleći da treba da se uklopim tamo gde zapravo niti želim da se uklopim nit bi se uklopila
Koliko treba biti mazohista pa sebi to raditi pitam sebe ja :sije:

Poslednja izmena:
Dok je kćerka bila mala ja sam se družila sa mamama njenih važnih drugarica i drugova i tu je bilo pola pola neke sam jedva trpela neke su bile OK. tačno se sećam onih rođendana u igraonicama 30 roditelja sedi u nekim kružoocima🙃 u jednom kružoku smarača se priča samo isključivo i vaspitačici vrtiću i ja tu sedim i sedim i kosa mi opada
dok ne odlučim da odem i vidim gde su drugi i drugačiji već se završi rođendan :zcepanje:

Back