Doziranje emocija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Neiskrenost se namirise odmah. Te neke fore, forice, uslovljavanja, seme, pravila, igre...to ni kao klinac nisam mogao da podnesem, kamoli sad kad cenim svoje vreme vise od svega na svetu :D
Frede, ti sada kao srecno ozenjen muskarac upustis se u takvu avanturicu. Naravno brak ostaje, i ne dovodimo u pitanje. Da li bi se i emotivno upustio? Jos bolje, tebe emocije ne rade, prija ti seks, da li bi dozvolio toj zeni da se zaljubi isko znas da nema nista od toga, nema buducnosti?
Ili bi kao odgovoran muskarac iz prve odreagovao u smislu - otrezni se, ne komplikuj sebi zivot?

u jeeee********* kako mozes na duze staze biti sa nekim prema kome osecas emocije
a njemu si samo za "praznjenje yaya" ?????
Nije to samo praznjenje jaja, ljudima je lepo zajedno.
To sto se odnos centrira oko sexa, to ne znaci da to mora biti neko iskoriscavanje.
Mogu ljudi da budu zajendo zbog sexa ali da se postuju i da imaju emocije jedno prema drugom.

Meni samo nije jasno zašto ljudi koji čuju odnos u kome je sex centralan odmah to povezuju sa nekim nepostojanjem emocija.

Frede, ti sada kao srecno ozenjen muskarac upustis se u takvu avanturicu. Naravno brak ostaje, i ne dovodimo u pitanje. Da li bi se i emotivno upustio? Jos bolje, tebe emocije ne rade, prija ti seks, da li bi dozvolio toj zeni da se zaljubi isko znas da nema nista od toga, nema buducnosti?
Ili bi kao svaki zreli muskarac iz prve odreagovao u smislu - otrezni se, ne komplikuj sebi zivot?

Ovo su pitanja za PP :)

Nije to samo praznjenje jaja, ljudima je lepo zajedno.
To sto se odnos centrira oko sexa, to ne znaci da to mora biti neko iskoriscavanje.
Mogu ljudi da budu zajendo zbog sexa ali da se postuju i da imaju emocije jedno prema drugom.

Meni samo nije jasno zašto ljudi koji čuju odnos u kome je sex centralan odmah to povezuju sa nekim nepostojanjem emocija.

malo si sad kontradiktorna u odnosu sta si Meliotu odgovorila

da uprostim posto mi deluje da nisi skapirala :

da li bi se uvredila da ti musko kaze da si dobra samo za sex i nista vise ?

Generalno, žene vrv imaju taj imidž, jer se to često dešava, da ne mogu sebe da kontrolišu kada ih obuzmu emocije. I onda se pojedini muškarci, tj vrlo često :), se toga plaše. Jednostavno, žele da pobegnu od "komplikacija". Time stradamo mi zrele žene koje uopšte ne dramimo. :D

То није за мене, игрице и вагање. Нисам ни за гушење, али зато се бирају људи који нам одговарају по сензибилитету. Не могу ни да се замислим у односу са особом која ме усмерава, нешто диктира, намешта у свој калуп. Тај однос онда не иде глатко а то ми не треба. Бићу сама радије.

Ali ti kažeš to nije predmet ove teme ali se svodi na to da te tvoj intimni partner ne smatra za ništa posebno.

Imate li vi ljudi trunke samopoštovanja ili jok?
Čekaj, ti misliš da me moj intimni partner ne smatra za "ništa posebno" ako je naš odnos utemeljen na sexu?
Pa zar to nije nešto jako lepo?
To je jedan lep obostrani odnos. Ne vidim vezu sa samopoštovanjem. Ti prosto to gledaš iz svog vrednosnog sistema.

Za mene je ljubav dvoje, pa makar i mala, nešto lepo. Nije to nikakvo nipodaštavanje, svašta. Ako ljudi ne mogu da imaju ništa više od toga, lepo je da to iskoriste. Poštovanje je bitno, ljubavnici imaju poštovanje jedno prema drugom.

@Paula Evo ti još jedan primer. Ja tebi kažem (ovo je samo primer i ništa više) da ne bih želeo sex sa tobom ali može da mi pružiš oral na kolenima. Ja na taj način unižavam tvoje dostojanstvo, ne znači da mi trenutno nije do klasičnog sexa sa tobom.
Znaš kako, naši vrednosti sistemi su miljama drugačiji, i mi se nikada ne možemo razumeti. Zato je uzaludan bilo kakav pokušaj. Toliko toga sam napisala samo na ovoj temi i to je dovoljno da se sve razume. Nakon toga nema smisla.

Ti konkretni primeri su... Svako zna šta je za nejga poštovanje. Neki ljudi žele da ih drugi poštuju, neki možda ne žele, to se rešava u konkretnom odnosu.

Mislim da
Da mi neko kaže šta, koliko i kako mogu da osećam smatrala bih to vrhuncom nepoštovanja.
Takve osobe se nikada nisu i neće se nalaziti u mojoj blizini.
Za mene zavisi kako neka osoba tako nešto saopštava drugoj osobi i u kom momentu, takođe i u kom smeru stvari idu dalje.
Nije mi isto da mi neko kaže:
Ne želim da se ovako osećaš prema meni, ne želim da se emotivno vežeš za mene i stvari u sličnom smeru.
Sa druge strane tu je i ono:
Nisam (sada) u stanju da odgovorim na tvoje emocije, ne osećam isto (ali se izostavlja kako se oseća).
Nekima samo treba vremena sa emocije dođu na svoje, uglavnom vreme sredi/preseče ovakve stvari.

Back