Doziranje emocija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A za mene je sve ozbiljno. Ako si na to mislio. Neozbiljno nije baš meni svojstveno.

JEdnom jedna naša forumašica reče: zašto mislite da neka naša sex kombinacija nije ozbiljna stvar?

Ozbiljni ljudi imaju ozbiljne odnose, trebalo bi. Pa i ako je taj odnos jedno lepo sexulano druženje, povremeno.
pa dobro ali ajde mi konacno malo posire objasni taj odnos konacno!

kako to izgleda po tebi

A zašto s eplaši da se ne zaljubim? Šta tome smeta? Zar nije lepo i ako se zaljubiš na par meseci?

Zašto bi zahtevala nešto više? to bi radile neozbiljne osobe. Znači, ako ja imam emocije onda molim te daj mi nešto više ! ZAr to nije emocionalno uslovljavanje? Možda su muški na to navikli pa zato tako reaguju?
zato paula sto vecina ljudi, drugacije vide to "ako se zaljubis"

to je vc nesto drygo i niko ne zna na sta to more izac... a to zaljubljivanje plansko na par mjeseci? nije to za tu rijec kakva je zaljubljivanje i ljubav.

Meni recimo smeta kada muškarci kada se dogovorite da imate lep seksualni odnos bez klasične veze, očekuju i posle jako lepog sexa praćenog dobrim sadržajima, ručkovima itd, da žena nema previše emocija. Znači, da joj sve, kaže da želi da je zadovolji sasvim, ona se zadovolji, njoj lepo, sve je uspešno, i onda cap kao nemoj se unositi. Nisu li to oprečne poruke? Sa jedne strane dajem ti najbolji sex, sa druge strane no no, pazi šta radiš sa reakcijama sa tim. Za vreme sexa uživaj, vrišti, neka ti bude najbolje moguće, a posle sexa pazi ☝️

I zašto se plaše th emocija posle? Kao da žena ne može da ima lepe emocije mimo krutih okvira veze?

nekakom je naprikladnije sad za pocetak odgovora ovaj citat "Strah zivotu kalja obraz cesto" !

osoba u vezi koja dozira emocije ima strah od svih iskustava iz proslosti
i preplasena je i zatvorena za nesto sto je od veze prizeljkivala ceo zivot.
Pa ima nevidljivu kocnicu da se prepusti i opusti nego
kao po nekom ugovoru
ovako cemo i ovako ali necem da damo jedno drugom ni 50gr ljubavi vise nego sto je potrebno u vezu
jer znamo se samo 16dana ... ili manje ...

Po meni strah ili proračunatost....

p.s. doziranje emocija u vezi po meni je za slabice ili volis ili foliras ... nema trece

pa dobro ali ajde mi konacno malo posire objasni taj odnos konacno!

kako to izgleda po tebi
Pa to je ono da se ljudi povremeno vide, provedu neko vreme zajedno, noć, vikend, slično. Za to vreme im bude lepo. Kada nisu zajedno imaju svoj život u smislu ne žive zajedno, ali se čuju povremeno, podržavaju, razmenjuju neke informacije kao prijatelji, i dozvoljavaju jedno drugome da se raduju tim odnosom koji imaju.

Ako u jednom momentu nekome više ne bude odgovarao, on s eprekida. Neko će iz toga izaći sa nekim bolom, ali svaka ljubav koja je unapred limitirana nosi to sa sobom, i ozbiljni ljudi su toga svesni. Ali to što su imali je bilo lepo.

Pa to je ono da se ljudi povremeno vide, provedu neko vreme zajedno, noć, vikend, slično. Za to vreme im bude lepo. Kada nisu zajedno imaju svoj život u smislu ne žive zajedno, ali se čuju povremeno, podržavaju, razmenjuju neke informacije kao prijatelji, i dozvoljavaju jedno drugome da se raduju tim odnosom koji imaju.

Ako u jednom momentu nekome više ne bude odgovarao, on s eprekida. Neko će iz toga izaći sa nekim bolom, ali svaka ljubav koja je unapred limitirana nosi to sa sobom, i ozbiljni ljudi su toga svesni. Ali to što su imali je bilo lepo.
a sta ako vam to potraje poduze, prvo godinu a potom par godina 2-3 i jos vam isto lijepo cak i ljepse...

I tako upadnete u neku šemu/vezu sa nekim ko vam kaže da ne smete da razvijate emocije, ok su, ali ne sme se previše unositi. (ima nekih razloga)

Koliko je to previše, to je vrv odokativno. No pitanje jeste ako vam to neko kaže kako biste reagovali? Da li biste pokušali da ih dozirate ili biste rekli hvala lepo.
Da li ste ikada uspešno dozirali svoje emocije? Da li sex / veze / odnosi u kojima se emocije tako kontrolišu imaju smisla?

I koliko vas emocije partnera ako su složenije / bogatije od vaših ugrožavaju?

Pogledajte prilog 1391074

Pogledajte prilog 1391072

Kad bi mi sela i krenula da diktira uslove, bilo kakve, a pogotovo u vezi mojih emocija - otisao bih bez reci.
Koja je poenta veze ako ne spontano deljenje emocija?
Nebitno da li je one-night-stand, redovna seks kombinacija ili ozbiljna veza. Zamisli, jbt, neko ti kaze "disi plitko". E, to mi je u tom nivou.

A da li je taj muškarac možda nezreo ako ne može da hendluje ženine emocije? Da u tome ne leži problem? Zašto bi emocije nešto komplikovale?
Kod zrelih osoba, ne kod klinaca ili ljudi koji ne mogu da se sastave sami sa sobom.
Nije nezreo, naprotiv iskusan je, ne treba mu to u zivotu.
Nebitno da li je muskarac ili zena. Recimo volim da provodim vreme sa nekim muskarcem, prija mi, imamo dobar seks ali to je sve. Ne vidim ga kao nekoga sa kim bi se upustila na duze staze, ne privlaci me emotivno. Ne mogu da ga volim. I on se zaljubi, pusti emocije, proradi posesivnost, ljubomora, znas ona blaga koja i prija zaljubljenima ali je signal za opasnost i probleme za one koji su emotivno uzdrzani, hladni.
Tu pocinju problemi.

zato paula sto vecina ljudi, drugacije vide to "ako se zaljubis"

to je vc nesto drygo i niko ne zna na sta to more izac... a to zaljubljivanje plansko na par mjeseci? nije to za tu rijec kakva je zaljubljivanje i ljubav.
To su sve strahovi
Treba naći partnere koji se ne plaše toga, već znaju da uživaju u istim.

Ljubavi ni jedna nije trajna. Možda neki ljudi nađu trajnije ljubavi. Ali i naše male (erotske) ljubavi koje potraju par meseci jesu nešto lepo i ne treba ih unižavati.

Ali neka žena na kraju i zatraži to. Što se plašiti unapred? KAžeš neka hvala ti, ne želim, kao što sam na početku rekao.
Nisu svi ljubavno polivalentni kao ti :)
Neki vole nekomplikovane odnose, bez zenskog sablonskog dramljenja (ti me vise ne volis, nisi me nikad voleo..ja sam za tebe samo komad mesa...itd...)
Vrlo su retke zene koje su stvarno spremne da imaju dva ili tri popodneva mesecno otvorena za njega, i da ostane na tome.Udate, silom prilika, ali slobodne, ipak imaju u podsvesti neki trajniji odnos sa nadogradnjom, specijalno ako misle da je dasa dobar materijal za brak

Pa hoće što duže da traje taj vaš odnos na tom nivou. Ako neko zahteva nešto više onda to znači kraj, krenu pitanja i zapitkivanja i to je to.
Ova prva rečenica je tačna. Ali ova druga, ako neko "zahteva" nešto više, u ovoj temi koju postavljam ne pišem da neko zahteva nešto više, već da osoba samo ima emocije u odnosu na njihvo odnos i vezu i te emocije se svakako produbljuju. Da li to znači da ljudi imaju strah od emocija ? Ne umeju da ih hendluju ni kod sebe ni kod drugih?

Kad bi mi sela i krenula da diktira uslove, bilo kakve, a pogotovo u vezi mojih emocija - otisao bih bez reci.
Koja je poenta veze ako ne spontano deljenje emocija?
Nebitno da li je one-night-stand, redovna seks kombinacija ili ozbiljna veza. Zamisli, jbt, neko ti kaze "disi plitko". E, to mi je u tom nivou.
Najbolje je kad je covek iskren i znas na cemu si. Umesto toga moze on da joj laska i glumi zaljubljenost a njegov cilj je isti - nema cilja. Traje dok traje, dok ne eskalira citava stvar.

Najbolje je kad je covek iskren i znas na cemu si. Umesto toga moze on da joj laska i glumi zaljubljenost a njegov cilj je isti - nema cilja. Traje dok traje, dok ne eskalira citava stvar.

Neiskrenost se namirise odmah. Te neke fore, forice, uslovljavanja, seme, pravila, igre...to ni kao klinac nisam mogao da podnesem, kamoli sad kad cenim svoje vreme vise od svega na svetu :D

Nisu svi ljubavno polivalentni kao ti :)
Neki vole nekomplikovane odnose, bez zenskog sablonskog dramljenja (ti me vise ne volis, nisi me nikad voleo..ja sam za tebe samo komad mesa...itd...)
A nekomplikovani odnosi su odnosi bez emocija?
Evo jedna konstatacija za takve: nema žene koja ima jako dobar sex a koja neće osećati posle toga. Težnja da to ne postoji je iluzorna. Samo je pitanje kakve su te emocije, i da li se njima vrši nekakvo uslovljavanje, da li se zloupotrebljavaju, služe za neke ucene i slično. to je sasvim drugo pitanje

A nekomplikovani odnosi su odnosi bez emocija?
Evo jedna konstatacija za takve: nema žene koja ima jako dobar sex a koja neće osećati posle toga. Težnja da to ne postoji je iluzorna. Samo je pitanje kakve su te emocije, i da li se njima vrši nekakvo uslovljavanje, da li se zloupotrebljavaju, služe za neke ucene i slično. to je sasvim drugo pitanje

Zamisli da moras to da objasnjavas nekome ko ima vise od 25 godina, a da nije to jos sam naucio :D

Ne bih. Njemu sam dobra za to jer za drugo šta nema uslova.
Ali to nije tema ove teme.
Ako i jesam dobra samo za sex, i on meni samo za sex, da se ne zavaravamo, znači obostrano je, zašto mu smeta ako pri tome imam emocije?

u jeeee********* kako mozes na duze staze biti sa nekim prema kome osecas emocije
a njemu si samo za "praznjenje yaya" ?????

Back