DOVIDJENJA

Dosadilo mi je više, da slušam tvoja ćutanja
i način da oćutis svaku moju reč,
i nije mi vazno u kojem si od svojih lutanja
na zivota radosti zaboravio već...

Dosadila mi je ta sablasna igra svetlosti i senke
i da te beznadezno sledim u tvojoj tami
postala mi draga radost naslućene svetlosti neke
i neću da mi duša vise sa tvojom čami...

Gušiš mi njenu svetlost , puteve kojima hodi!
A, dugo je uzalud spuštah do tebe...
Da bih ti bliska bila, tame putevima brodi
i zaboravih na sve, zaboravih na sebe.

Duga je ova agonija, duga k o sama večnost,
ti vise nikad neces moci poleteti,
vrati mi moja krila,dugo ne videše svetlost..
Bez tuge i kajanja, mahnuću ti... i odleteti!

(Biljana)

odlazi-i-moj-svet-navijen-po-tebi.jpg

Jeste, plavooki, u pravu si!
Saosecanje je moje drugo JA, ali, kad naidje na zid koji ne da ne moze da probije nego sebe zazdia, to vise ne vodi nicemu.
Naravno, ja nigde ne idem, ja samo prestajem vise da pokusavam da disem tamo gde nema vazduha, gde se gusi i sam "predmet"empatije, ali, ostajem prisutna samo da pokatkad otskrinem prozor, da se ne ugusi...
Hvala ti na poseti i komentaru:)

Poslednja izmena:
E, ako si mu rekla :lol:;)
Kada nečiji neživot, i pored svih naših napora da ga oživimo, pri čemu se dobar deo tih napora odnosi na razumevanje i uživljavanje radi praćenja tog neživota, počinje, i pored svega da guši život u nama, treba se skloniti od ubice zarad života.
Empatija za destrukciju je pogubna po život.

Bravo Biljo, odlično kao i uvek :klap::heart:

Soradze;bt259758:
Bravo, Biljo! Mahni i odleti!

:hvala:

P.S. Zasto li se osecam kao ona ptica iz Anticevog "Mit(a) o ptici":think:
Ma, zašto, jednostavnije da otvorim prozor pogeldam u nebo,"namignem""mu, jer on "....jos uvek šašav,leti i zivi"...
Mit je samo mit...

Mah, mah, Soradze:heart:

LJILJA MMM;bt259768:
E, ako si mu rekla :lol:;)
Kada nečiji neživot, i pored svih naših napora da ga oživimo, pri čemu se dobar deo tih napora odnosi na razumevanje i uživljavanje radi praćenja tog neživota, počinje, i pored svega da guši život u nama, treba se skloniti od ubice zarad života.
Empatija za destrukciju je pogubna po život.

Bravo Biljo, odlično kao i uvek :klap::heart:
Kako si ovo dobro napisala, pre svega SHVATILA, ali ti ne bi bila TI kad to ne bi umela :zag:
Hvala od sveg :heart:

VERTIGON;bt259894:
wow, jel su ovo tvoji stihovi licno?

Jesu, sto se toliko čudis:lol:
Svi stihovi na Blogu su moji...
Nego, mi smo sad prijatelji (zahtev rado prihvacen) to mu dodje kao da smo u neku ruku kumovi:mrgreen: skidaj potpis, r**** vracam, rado...
:hvala:
Evo ti :cmok2: u zamenu za brisanje potpisa, moze?
Ne znam ko se krije iza tvog nicka, ali, osecam da je dobar covek i dobra dusa, jos bolji prijatelj i "kum":lol: pa................
:)

Poslednja izmena:
iza mog nika se ne krije niko, to sam samo ja :lol:

mogu da ti dam ime, prezime, ocevo ime, IP adresu, adresu stanovanja, JMBG, telefon, mobilni telefon, i sta god hoces. da me proveris.

a za potpis.... a ja ne bih da ga skidam, mnogo mi se svidja to mi je bio trenutak inspiracije a to je meni prava retkost, a jos vise mi se svidja opis dzepna venera, to mi nekako bas romanticno, nema veze sto je sada platonski samo, opet je mnogo lepo i prijatno misliti o ljubavi...jer ljubav je carobna :heart:

sem toga, venera je boginja. sta ti smeta ako ti neko napisao da si boginja :heart:

VERTIGON;bt260091:
iza mog nika se ne krije niko, to sam samo ja :lol:

mogu da ti dam ime, prezime, ocevo ime, IP adresu, adresu stanovanja, JMBG, telefon, mobilni telefon, i sta god hoces. da me proveris.

a za potpis.... a ja ne bih da ga skidam, mnogo mi se svidja to mi je bio trenutak inspiracije a to je meni prava retkost, a jos vise mi se svidja opis dzepna venera, to mi nekako bas romanticno, nema veze sto je sada platonski samo, opet je mnogo lepo i prijatno misliti o ljubavi...jer ljubav je carobna :heart:

sem toga, venera je boginja. sta ti smeta ako ti neko napisao da si boginja :heart:

Kasno videh, kao i uvek:(
Ne, ne trebaju generalije, samo sam mislila da je neko koga znam, ali, drago mi je sto nije, i sto si to ti:)
Ostalo sto si napisao, pa, sto da ne?
Ako nema zle namere, u redu je, ne smeta mi, stavise, drago mi je da smo nasli zajednicki jezik, bar ovde:)

Back