Dovidjenja Merkel, Dobrodosao Scholz, Izbori u Nemackoj 2021

Изгледа боље од Анегрет у сваком случају.

За мене је један симпатичан детаљ који сам сад прочитао да је већина оних који су гласали први пут - дакле, клинци - дала свој глас не социјалистима, не чак ни зеленима, него... либералима! ФДП.

Хаха, да, да, леви медији су полудели због тога, и пишу неке празне чланке о томе зашто омладина бира ФДП, при том пенећи на уста.

А истина је проста: ФДП нуди ниже порезе, млади хоће нешто да уштеде. Нема смрад устајалости као покојна ЦДУ и млохава СПД, Линднер је харизматичан и има вајб неког кул стрица који не разуме баш младе али се труди, за разлику од осталих партија које мрзе младе и удварају се бабама.

Млад човек који почиње да ради, након неке њихове завршене школе која не подразумева факултет, почиње као Auszubildender- Ацуби, и има нето примања од 1500 евра месечно. То није довољно да се осамостали, и одвоји од родитеља, што је за њих јако битно. Једино ФДП каже "Променићемо то".

Ја слабо пратим немачку унутрашњу политику и не познајем добро те кадрове. Задњи који ми је деловао државнички озбиљно, на први поглед, је био онај политичар парализован у неком неуспелом атентату... Шојбле?
On je jos uvek predsednik Skupstine, on je autor Ujedinjenja Nemacke, genijalan covek, ali ga je pregazilo vreme,
imace iduce godine valjda i 80 godina. CDU su stari ljudi, otuda i ovaj debakl od koga se vise nikada nece oporaviti.

Back