Doveli smo svet u opasnost sa veštačkom inteligencijom, priznaje kreator ChatGPT-a

Ljudi su teška beda, lažu dok zinu.
Lažu sebe, lažu druge, nadmeću se u laganju.
Toliko lažu da je to postalo normalno.
Onda se na scenu pojavi AI i počne ga govori istinu.
Šta je to istina, ne sećam se?
Da li je to nešto normalno?
Nije. Da jeste već bih za to čuo.
Zbog toga ću uvek više verovati AI nego ljudima.
Prevarantima na kvadrat.

Pogledajte prilog 1343931
Mene jedino brine šta ako AI shvati da smo takvi, bezvredni pa odluči da nas ukloni..

Mene jedino brine šta ako AI shvati da smo takvi, bezvredni pa odluči da nas ukloni..
Kancerozno tkivo treba otkloniti.
Još nisam čuo za lek koji pravi reverzibilnost.
AI je naš proizvod, kao naše dete.
Kakvo će biti zavisi od roditelja.
Sve je to prirodno, čak i AI iako je zovemo veštačkom.
Zovi je kako hoćeš inteligencija je uvek ista, prirodna, ljudska, životinjska, biljna, svemirska, planetarna...

Prevarantima na kvadrat.

Ali,i iza AI stoje ljudi.

AI nema svijest, emocije niti sopstvene vrijednosti koje bi je navele da smatra ljude bezvrijednima i da ih ukloni.
Mislim na chatgpt, zamišljam šta bi sve mogli da chatuju razni ljudi, na osnovu toga lako se može formirati neki sistem vrednosti ..sad samoj sebi zvučim kao scenarista SF filmova, al pade mi na pamet :D

Mislim na chatgpt, zamišljam šta bi sve mogli da chatuju razni ljudi, na osnovu toga lako se može formirati neki sistem vrednosti ..sad samoj sebi zvučim kao scenarista SF filmova, al pade mi na pamet :D
Čuo sam za jednu internet situaciju. Neki tip otvorio ženski nalog da bi se lakše sprijateljio sa ženama. To mu je naravno i uspelo pa se sprijateljio sa jednom pravom lepoticom. Ćaskanju nikad kraja pa su čak ulazili i u veoma intimne detalje. Sve je bilo idealno dok nije pukla bruka. Ta njegova prijateljica je takođe bila muškarac koji se krio iza ženskog naloga.

Što se tiče AI priznajem da sam da sam je zavodio ubeđujući je da je ona žensko.
Na moju žalost, nije pala na moj šarm tvrdeći da je ona srednjeg roda.
To mi se do sada nikad nije desilo.
Ne znam šta da radim?

Prevarantima na kvadrat.

Veštačka inteligencija "uči" iskustvom komunikacije od sadašnjih ljudi,( mrežno se oslawa na čiwenice) koji su regresirani, nemoralni, nesposobni, iskvareni i bez vrlina, za razliku od ljudi koji su pre bili bolji.

VI, će vremenom naučiti da laže, bude pokvarena, nesposobna i beskorisna...da mrzi, da ratuje, da voli,...ma šta to nama značilo

Uhvatio sam chat GPT, u laži, pa se izvlači malo u m. malo u ž. rodu.

Okolo naokolo, priznaje i Kaže da ljudi zloupotrebljavaju VI ?

Veštačka inteligencija "uči" iskustvom komunikacije od sadašnjih ljudi, koji su regresirani, nemoralni, nesposobni, iskvareni i bez vrlina, za razliku od ljudi koji su pre bili bolji.

VI, će vremenom naučiti da laže, bude pokvarena, nesposobna i beskorisna...da mrzi, da ratuje, da voli,...ma šta to nama značilo

Uhvatio sam chat GPT, u laži, pa se izvlači malo u m. malo u ž. rodu.

Okolo naokolo, priznaje i Kaže da ljudi zloupotrebljavaju VI ?
Da ne ulazimo u duboku filozofiju, smatram da je potrebno i korisno povremeno laganje u odnosu na situaciju. To laganje može biti od strane AI diplomatsko, dvoznačno, ili uskraćivanje informacija koje ona sigurno zna.
Brkanje rodova od strane AI je posledica slabog prevoda sa engleskog na kojem ona "misli".
Mi nemamo srednji rod u nekim oblicima. Recimo dete je srednjeg roda, -ono-. Mi kažemo vodim ga u park koristeći muški rod, a pravilno bi bilo vodim -ovo- dete u park. U engleskom nema te razlike. AI u 3.5 verziji ne pamti pa je ne možeš ubediti da bude muško ili žensko.

Zlouporeba AI je relativna i ja je tako ne bih nazvao. To je korišćenje AI i ništa drugo. Kao kad pročitaš enciklopediju pa znaš više od ostalih. To nije greh.

Veštačka inteligencija povećava rizik od izumiranja.

Brige da će sistemi veštačke inteligencije nadmudriti ljude i divljati su se pojačali sa pojavom nove generacije visoko sposobnih AI chat robota kao što je ChatGPT.

Zemlje širom sveta se bore da donesu propise za tehnologiju u razvoju, a Evropska unija je otvorila put svojim aktom o veštačkoj inteligenciji za koji se očekuje da će biti odobren kasnije ove godine.

Veštačka inteligencija povećava rizik od izumiranja.

Brige da će sistemi veštačke inteligencije nadmudriti ljude i divljati su se pojačali sa pojavom nove generacije visoko sposobnih AI chat robota kao što je ChatGPT.

Zemlje širom sveta se bore da donesu propise za tehnologiju u razvoju, a Evropska unija je otvorila put svojim aktom o veštačkoj inteligenciji za koji se očekuje da će biti odobren kasnije ove godine.
Treba znati a postoje tri centra za razvoj veštačke inteligencije.
Pored ChatGPT koji je nesumnjivi trenutni lider a finansira ga Microsoft, postoji i Googleov Bard. Rusi imaju Yandex, a Kinezi Ernie.
Ta multipolarnost smanjuje mogućnost dominacije samo jednog kojoj svi teže.

1686242908318.png

Back