Doveli smo svet u opasnost sa veštačkom inteligencijom, priznaje kreator ChatGPT-a

Sensei

Master
Moderator
Poruka
55.078
Tehnološke kompanije su u opasnosti da oslobode lažnu veštačku inteligenciju koja će naneti „značajnu štetu svetu“ bez hitne intervencije vlada, priznao je kreator ChatGPT-a.

Pojavljujući se pred američkim političarima, izvršni direktor OpenAI Sem Altman pohvalio je novu generaciju digitalnih robota za ćaskanje zbog njihovog potencijala da „poboljšaju skoro svaki aspekt naših života“.

Međutim, priznao je da su oni takođe stvorili rizik od katastrofe, usred sve većeg straha da bi programeri mogli slučajno da stvore superinteligenciju koja odlučuje da zbriše čovečanstvo.

Altman je rekao: „Moj najgori strah je da mi, oblast, tehnologija, industrija, nanesemo značajnu štetu svetu.

„Ako ova tehnologija krene naopako, može poći po zlu, želimo da sarađujemo sa vladom kako bismo sprečili da se to dogodi.

2c09b9602bd28476eb1fe0cba510dbe9

Meni je alarmantno da kreatori AI traže zaštitu, praktično cenzuru, od vlasti

mislim da to nije tačno, i da još ne postoji prava takozvana veštačka Inteligencija, već je to samo ''aparat''
za glasovne umesto tipkovnih nardbi.
.....................................................................
Daleko je čoveečanstvo od ''veštačke- digitalne - inteligencije''.
Pa nije. Postojala je prije nego si ti znao, znala za sebe.
U engleskom JA se kaže Y ali I am, ja sam, može i ai=JA.
KAKO SE KAŽE VJEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI? ai,AI ? ma nemoj?
BUDITE SE

A ?
ili AmanTi -
jesu to zamislili da znaju šta je to Feniičanski ili Arapski ''AL''
i šta to znači
No nisu preveli ni do današnjih dana osim pojedinaca.
A je prvi i saznanje.
MAN točno to što je u engleskom ali i čovjek
TI točno to kao po našim jezikima TI.
Znači prvi čovjek, TI. Ili prvi MUŽ ti.
dolazimo do samog fundamenta, korenine, početka
----------------------------------------------------------------------
Mogao bih još o tome al ne želim sad.

Tehnološke kompanije su u opasnosti da oslobode lažnu veštačku inteligenciju koja će naneti „značajnu štetu svetu“ bez hitne intervencije vlada, priznao je kreator ChatGPT-a.

Pojavljujući se pred američkim političarima, izvršni direktor OpenAI Sem Altman pohvalio je novu generaciju digitalnih robota za ćaskanje zbog njihovog potencijala da „poboljšaju skoro svaki aspekt naših života“.

Međutim, priznao je da su oni takođe stvorili rizik od katastrofe, usred sve većeg straha da bi programeri mogli slučajno da stvore superinteligenciju koja odlučuje da zbriše čovečanstvo.

Altman je rekao: „Moj najgori strah je da mi, oblast, tehnologija, industrija, nanesemo značajnu štetu svetu.

„Ako ova tehnologija krene naopako, može poći po zlu, želimo da sarađujemo sa vladom kako bismo sprečili da se to dogodi.

Kakva opasnost? Prevaranti hoće da plaše malu decu ČP
To je isto kao i religija, veruješ u stvari koje znaš da nisu istinite ČP

ako se otrgne kontroli, sve sto treba je da iščupaju kabl iz struje, a mozda je dovoljno i samo da ugase internet!

Nisam neka teoretičarka iz zone sumraka, ali dok sam chatovala sa AI upravo to mi je palo na pamet. Postaje mi malo previše to oslanjanje na AI .
Ljudi su teška beda, lažu dok zinu.
Lažu sebe, lažu druge, nadmeću se u laganju.
Toliko lažu da je to postalo normalno.
Onda se na scenu pojavi AI i počne ga govori istinu.
Šta je to istina, ne sećam se?
Da li je to nešto normalno?
Nije. Da jeste već bih za to čuo.
Zbog toga ću uvek više verovati AI nego ljudima.
Prevarantima na kvadrat.

1684439950009.png

Back