Dostojanstva planeta

Tranziti su tek na nekom 10 mestu po tumačenju predikcija.

Mesec se kreće svaki dan po nekoliko stepeni, zamisli kakav bi haos u čovekovom životu napravio kada bi svaki stepen uticao na njega?

Tranziti planeta se tumače kao okidači, a same predikcije su zasnovane na analizi onih najopštijih vremenskih perioda, pa sve do tranzita pri čemu se ističu samo oni najbitniji. Neke tranzite uopšte ni ne osetimo, ljudi su generalno sugestivni i pojedine stvari sebi uvrte u glavu iako im se u suštini ništa bitno ne dešava.

Predikcije su kao liske luka, ljušte se od najopštijih do najsitnijih.

Inače, evo zašto su svetla jako važna za kvalitet života, vitalnost, zdravlje.

Ovo je natalna karta Brittany Murphy, prelepe glumice koja je umrla u svojoj 32 godini.
Tačno vreme rodjenja nije poznato pa se ne zna koje svetlo joj je svetlo rođenja, ali bilo da je rodjena po danu, ili noći, oba svetla primaju kvadrat od malefika, pri tome je Mesec u padu i spaljen od Sunca.

Sunce u Škorpiji na 17 * - peregrinirano i u aplikacionom kvadratu sa Saturnom u Lavu na 29* takođe u padu
Mesec u Škorpiji na 3* - u padu i spaljen u aplikacionom kvadratu sa Marsom u Lavu na 5* koji je peregriniran

Oba svetla bez dostojanstva, Mesec spaljen, u kvadratu sa malefikom, Sunce takođe.
Jupiter je egzaltiran u Raku i trigonu sa Mesecom ali vrlo je moguće da nije u nekoj operativnoj kući ili čak i da je slučajni malefik, da vlada nekom od malefičnih kuća, u tom slučaju nije mogao previše da je zaštiti. Šteta što se ne zna tačno vreme rođenja pa se ne može dublje analizirati.

Umrla je u decembru 2009. Mars je bio u Lavu,, Jupiter u Vodoliji, Saturn u Vagi.
Mars i Jupiter su pravili kvadrate na njena svetla, pri čemu je Mars baš tada zastao u svojoj prvoj stanici pred retrogradni hod i pravio kvadrat sa Suncem od 1* ( Više puta sam naglašavala koliko su jake i potentne ove stanice kada planeta pravi zaokret, jer tada je najmoćnija, da li u pozitivnom ili negativnom kontekstu )

Ne zna se tačno vreme rodjenja pa ne uzimam kartu za tačnu što se tiče ASC, ali sam htela da naglasim koliko su važna jaka i kvalitetna svetla, ili barem jedno svetlo jer kao što svetla obasjavaju kosmos i galaksiju, isto tako obasjavaju naš duh, telo, um, daju nam optimizam, veru, snagu i izvor su sreće, volje za životom i unutrašnje stabilnosti:

https://www.astrotheme.com/astrology/Brittany_Murphy

Poslednja izmena:
Ne znam zašto to doživljavaš tako i misliš da bi nas te energije rastrgle. Pomisli na recimo hidroelektranu koja proizvodi ogromnu količinu energije - struje, koja bi sigurno rastrgla čovjeka da se odjednom uputi ka njemu...ali se raspodijelila na fabrike, stanove, kuće i na kraju ti imaš struju u stanu i nije ti ništa, samo ti je bolje. :D

Ili recimo azot, N, 78% atmosfere a kiseonik samo 21%. :)

Ja npr. svakodnevno pijem mnogo tečnosti, vode, ne pijem sokove i izbjegavam ostale napitke. Šta misliš, da li mjesec ima veći uticaj na mene za razliku od ostalih ljudi? Jer smo ~60% vode a ta voda je kod mene dosta čistija nego kod drugih i nema modernih supstanci koje je prljaju. :) još ako sam ja 100kg, 60kg tečnosti, a ti si 60kg - 35kg tečnosti. :D

Jupiter je egzaltiran u Raku i trigonu sa Mesecom ali vrlo je moguće da nije u nekoj operativnoj kući ili čak i da je slučajni malefik, da vlada nekom od malefičnih kuća, u tom slučaju nije mogao previše da je zaštiti. Šteta što se ne zna tačno vreme rođenja pa se ne može dublje analizirati.

https://www.astrotheme.com/astrology/Brittany_Murphy

Јупитер је ретроградан а диспозитор му је у паду, што је довољно да Јупитер "не ради" како треба.

Ne znam zašto to doživljavaš tako i misliš da bi nas te energije rastrgle. Pomisli na recimo hidroelektranu koja proizvodi ogromnu količinu energije - struje, koja bi sigurno rastrgla čovjeka da se odjednom uputi ka njemu...ali se raspodijelila na fabrike, stanove, kuće i na kraju ti imaš struju u stanu i nije ti ništa, samo ti je bolje. :D

Ili recimo azot, N, 78% atmosfere a kiseonik samo 21%. :)

Ja npr. svakodnevno pijem mnogo tečnosti, vode, ne pijem sokove i izbjegavam ostale napitke. Šta misliš, da li mjesec ima veći uticaj na mene za razliku od ostalih ljudi? Jer smo ~60% vode a ta voda je kod mene dosta čistija nego kod drugih i nema modernih supstanci koje je prljaju. :) još ako sam ja 100kg, 60kg tečnosti, a ti si 60kg - 35kg tečnosti. :D

Joj ne mogu, meni ovakva prepucavanja nisu uopšte zanimljiva.

Šta ti bre pišeš pobogu, pa neko će ovo shvatiti za ozbiljno?
Jel ti čitaš šta pišeš i još to obrazlažeš i dodaješ meteorologiju, fiziku i neutrone, protone, atome u astrologiju?

jer zamisli, čovek se rađa, živi i mre

Zašto ljudi ne bi shvatili to ozbiljno? Opšte je poznato da čovek nije povezan sa meteorologijom, fizikom, neutrinima, protonima i atomima, je l'? :lol: Ti se u stvari plašiš jer je vrlo lako oboriti tvoju teoriju da je svetlo najbitnije u Astrologiji.

Svetlost je najbitniji faktor u astrologiji, jer je astrologija veština i umetnost tumačenja simbolike planeta, svetlost je simbol životnosti i vitalnosti, kao što su suprotnost njena hladnoća i tama koje simbolišu kraj života čoveka, jer zamisli, čovek se rađa, živi i mre.

Ti on Ann Hathaway ne znaš ništa osim što je glumica, kao što ne znaš ni o jednoj slavnoj ličnosti. Da bi mogao da uzimaš nekoga kao primer morao bi jako dobro da poznaješ nečiji život a čisto sumnjam da će ti se obratiti za tumačenje svoje natalne karte.

Astrologija je veština tumačenja simbola, ne zasniva se na naučnim dostignućima, jer da je tako, svako novootkriveno nebesko telo bi neku energiju frknulo na nas i eto mu mesta u astrologiji.

@Za sve prisutne koji ovo čitaju: Ako želite da BRANITE astrologiju, morate da razumete da ONOG TRENUTKA kada Astrologiju nazovete nenaučnom ili nečim što nije u dodiru sa naukom, vi je efektivno nazivate izmišljotinom u kojoj ne postoji nikakav mehanizam niti se mogu dobiti bilo koji rezultati, što je apsolutno pogrešno i daleko od istine. Čim astrologiju nazovete nenaučnom ili nepovezanom sa naukom, vi je automatski diskreditujete, samim tim sebe indirektno nazivate lažovom koji prodaje maglu.
Zato bih zamolio sve ljude koji žele da brane astrologiju, da je nikada ne nazivaju nenaučnom disciplinom ma kog oblika, a ponajmanje nečim što je okultno, povezano sa veštičarenjem, gatanjem ili proricanjem.

Tumačenje i proricanje su potpuno odvojene stvari.

Takođe, veoma je bitno da kada želite da branite astrologiju ne pokušavate da je objasnite isključivo jednim uticajem (poput Sunčeve svetlosti), jer u Astrologiji se ni na kojoj osnovi ne meri vidljivost bilo koje planete u onom trenutku kada je osoba rođena, već isključivo je crta podvučena na POZICIJU planete, prikazane preko odgovarajućeg simbola u dvodimenzionalnom nacrtu.

Upamtite, Astrolozi ne mere vidljivost, svetlost niti se bilo koji vid iluminacije koristi u Astrologiji, osim u metaforičkim svrhama i to vrlo oskudno dok je upleteno sa puno neznanja. NA-ŽA-LO-ST, mnogi od self proclaimed astrologa i onih koji se tako osećaju smatraju da su dovoljno kompetentni da govore o Astrologiji iz ugla nauke, dok je u realnosti primetno da se ne razumeju u upotrebu termina, što u astrologiji, što u nauci, što u generalnon znanju. Ovde treba prepoznati isključivo njihovu dobru volju da odbrane Astrologiju, ali se crta mora podvući onog trenutka kada se u pisanju nebuloza preteruje sa svih strana.

--------------------

@Nastia UF! Astrologija se i te kako zasniva na naučnim dostignućima, a simboli predstavljaju realna fizička tela, isto onoliko koliko su i ljudi realna fizička tela, kao i stvari kroz koje ljudi prolaze. Efemeride su i te kako naučno dostignuće, uključujući i matematičku osnovu astrologije u odnosu na astronomske pojave. Bez naučne podloge astrologija jednostavno ne funkcioniše u praksi ljudskog posmatranja.
Razlog postojanja astrologije je sktrikno naučni, iz potrebe da se ljudi služe dodatnim instrumentima. A to je ono što horoskop pruža.
Astrologija se definitivno i nedvosmisleno zasniva na i podrazumeva naučnu metodiku, a to je validiranje pozicija planeta u odnosu na ljudske živote kako bi se dobio konačan rezultat.
Ovde je ključna reč - REZULTAT. Dolazak do rezultata je upitan, a mehanika funkcionisanja je nepoznata.
Jedina stvar koja se razlikuje jeste mehanika pronalaženja rezultata pri čemu se tipična naučna skrutina ne može upotrebiti zbog nemerljivih i nedefinisanih metaforičkih simbola. Drugi instrumenti koji se koriste su striktno naučni i pokušavaju održati nivo staloženosti koliko god jeto moguće učiniti. Postoje neki zakoni i oni se ne menjaju.

Da raščlanimo

- U astrologiji postoje rezultati koji su naučno merljivi i mogu se uvrstiti u statistički bitnu korelaciju koja povezuje poziciju planeta(za sada) i ljudsko ponašanje (do fatalističkih nivoa). Astrolozi posmatranjem planeta pronalaze momente kada su rezultati vidljivi.
- Mehanizam pomoću kog se dolazi do rezultata je upitan, vidno arhaičan po današnjim standardima u mnogim pogledima za šta ima i veoma dobro objašnjenje.

Sad, zašto svetlost nije najbitniji faktor u Astrologiji?

- Ispod 1000 metara morske dubine (okeanske) svetlost ne dopire.

- Svetlost je pre svega fizički merljiva i može se postaviti u naučni ogled gde bi se moglo sagledati koliki je uticaj svetla u odnosu na astrološka tumačenja. Samim tim se mogu postaviti logički argumenti protiv odnosa i uticaja svetala na živi svet u punom smislu.

- Većina planeta, uključujući i planetu Zemlju, imaju efekat refleksije ali i difuziju svetlosti. Drugim rečima, svetlost se raspršti na sve strane i shodno raznim kosmičkim prašinama, gasovima, ostacima zaleđenih materijala i slično, dolazi do velikog slabljenja svetlosnog zračenja, na mnogim poljima.

- Planeta Zemlja ima svoju magnetosferu, ali i atmosferu, koje čine svoje da iskrive ili zakrive Sunčeve zrake.

- Osim svetlosti, tu su raznorazni kosmički uticaji koji u velikoj verovatnoći su nadaleko bitniji za samo postojanje, tj. kreiranje života kao takvog.

- Mrak, isto kao i Svetlost, je bitno za razvitak i boljitak života. Kada spavaš i skupljaš energiju, to radiš u mraku najčešće. Sva deca se razvivaju dalje od mraka i svetla. Seme drveta se razvija unutar zemlje, a ne na Suncu.

- Najbitniji element za Život je Voda, a ne Svetlost koji je vrsta energije (samim tim spada u Vodu, ali o tome neki drugi put), gde je upravo Venera egzaltirana, dalje vuče do plodnog Meseca u Biku.

- Planeta Zemlja nije uvek imala atmosferu, a zračenje bukvalno razara svaku pojavu DNK. Drugim rečima, SKLANJATI se od zračenja i svetla je ono što je dozvolilo životu da opstane/nastane pod veoma teškim uslovima. Čak i da je postojala atmosfera, bila bi prepuna karbondioksida i temperatura koje prevazilaze 200 stepeni celzijusa, baš onako kako je bilo tokom hadejske ere planete Zemlje. Drugim rečima, nema kiseonika, nema ni fotosinteze.

- Svetlost jeste bitna za život, ali mnogi jednoćelijski organizmi uopšte ne moraju da budu izloženi svetlosti Sunca da bi funkcionisali. Ovo je dokazao Juri-Milerov eksperiment

MJ-eksperimennt.png

- Život je, astrološki, a i naučno gledano, nastao u dubokom okeanu (Venera Ribe), DALEKO od uticaja svetlosti Sunca, blizu jezgra gde je bilo dovoljno toplo, a dovoljno razloženo materijala da se život lagano unapredi kroz milione godina evolucije (Mesec Bik).

Da rezimiramo:

- UV zračenje je konstantno bilo na površini Zemlje gde god je Sunce bilo prisutno, što racionališe uništenje proteina, samim tim RNK/DNK strukture koji čine život.
- Život je nastao u okeanu, pogotovo na mestima gde je bilo dovoljno toplote (zbog energije). Ovo se astrološki oponaša u biologiji jer koliko mi je poznato sva živa bića se formiraju u odsustvu sunčevog svetla, ali uz dovoljno toplote. Zbog toga se recimo lampa može koristiti da nikne pasulj ili da se ispili pile iz ljuske jajeta. Najbolja lampa je crvene boje, jer žuta/bela uništava potreban odmor.
- Mrak je izuzetno bitan u razvitnu i nastanku Života kao takvog. Štaviše, neke od životinjskih vrsta isključivo žive tokom mraka, dok neke vrste koje žive u dubokom okeanu nikada nisu imale svetlost Sunca. Bebe u svom periodu razvitka mnogo češće spavaju i preko potreban im je melatonin koji organizam stvara tokom perioda sna.

- Iz ugla astrologije: Daću jedan primer koji je i više no dovoljan za bilo koga ko približno zna o mačkama. Mačke su usko povezane sa upravo Suncem, mačkama vlada Sunce, ali su aktivnije tokom noći kada Sunca nema.

Poslednja izmena:
Dodaću još samo jednu stvar koja je bitna jer se taj mit o tome da je svetlost najbitnija u Astrologiji zaista mora ostaviti po strani (iako se niti u jednom pogledu ne meri u Astrologiji, niti raščlanjuje na činioce ili delotvornost).

Naime, da je svetlost bitna u Astrologiji, u tom pogledu gradska svetlost, svetlost sveće, svetlost monitora, baterijske lampe, ekrana telefona bi imali mnogo više uticaja na ljude no sunčeva svetlost, ne samo zbog fizičke prisutnosti i konstantnijeg zračenja, već i zbog jačeg osvetljenja.

Drugim rečima, umesto Sunca imali bi reflektor u porodilištu.

Ono što znamo jeste da Svetlost Sunca je, takođe, metaforički uzeto i da realno fizičko delovanje nema u astrologiji u konvencionalnom smislu, te se iz tog razloga ne može koristiti kao argument za bilo koji deo samog horoskopa gde se nužno Mraku dodaje epitet pogrešnog ili nevažećeg (uprkos 12oj kući koja često označava upravo to, što naravno ne znači da se treba zanemariti).

Neznanje i Greške su sastavni deo života, koji dovodi do toga da postanemo bolji ljudi, onoliko koliko naše mogućnosti to dozvoljavaju.

Ja se ne usaglašavam, a i priložio sam gomilu razloga, argumenata i kontra-argumenata zbog čega sunčeva svetlost nije najbitniji faktor u Astrologiji, počevši od činjenice da se nivo svetlosnog uticaja (iluminacije) ne meri u astrologiji ni pod razno.

Back