Dosljaci u gradove, problemi seljanije i enkulturacije

Проблем је само што не дају да се искључиш са грејања, тј. дају, али и кад те искључе плаћаш неки накнаду, мислим у висини од 30% редовне цене јер те греју станови око тебе, и греју те цеви које пролазе кроз твој стан (?!?!).
Ето, уместо да они теби плаћају накнаду што њихове цеви пролазе кроз твој стан, ти плаћаш њима...
Da, ali recimo ako zivis na poslednjem spratu ili u prizemlju nece ti se odvlacenje toplote uzeti u obzir da se doda rebro vise ili da se racun umanji.
Zivela sam tako u prizemnju iznad garaze i kad je jednom dolazilo majstor da ocisti radijator od mulja koji se tako nakuplja u prizemlju zbog cega su radijatori bili hladni, objasni on nama da svake godine moramo da zovemo da nam se ociste radijatori jer jedino tako mozemo da ugrejemo stan priblizno kao komsije iznad nas. Kad sam sledece godine zvala zena koja se javila na centrali drzala me za ludaka koji je uznemirava iz ciste dosade. Kao aj sad da celom gradu krenu da ciste radijatore, je l to ja tako zamisljam!? Nista mi nije vredelo da se pozivam na reci njihovih majstora. Njihovo je da obezbede 18°C, ako ima toliko dovidjenja.
A druga stvar ima ljudi koji su relativno skoro uveli tek centralno grejanje, kao kod moje tetke u zgradi, za to zadovoljstvo platili par hiljada evra, ko se kako snasao, nije bas da su se svakom te pare nasle u slamarici i taman se otarasili TA peci, da bi se ispostavilo da to i nije bio neki potez.
I opet sto se zalis... I tako za svaku mogucu stvar u zemlji i sve se vise mulja u svakom segmentu.

Odavno se ja grejem na struju i koliko para toliko i muzike. Nemam uopšte razloga da se žalim na centralno grejanje, ali ta filozofija ako ti ne odgovara ti se isključi, loše si izračunao baš nikakvog smisla nema. Ili porediti cene kwh sa cenama u drugim evropskim zemljama, a preskočiti da uporediš i plate i životni standard. Pa i tu smo na samom dnu liste.
Ali u svakom slučaju nemoj da se žališ, ako ti ne odgovara isključi se, gsp ti je skup, nemoj da se voziš, televizijski program ti se ne dopada a ti lepo promeni kanal, zabi se u mišiju rupu i ćuti. Svojevremeno kad je Šešelj imao neku od genijalnih ideja kako izvršiti neke reforme u Beogradu postavilo se pitanje koliko će ljudi moći finansijski da podnesu tu genijalnost, on je baš rekao onako u čudu što ga zamaraju banalnostima, ko neće moći da priušti život u Beogradu nek ide na selo.

vidis da je to iskljucenje citava komplikacija. zavisis od kucnog saveta, a koliko njih je spremno da ti da odobrenje, jer se njima onda racun uvecava.

ja lepo kazem drva su zakon, a za sad i struja..pa sto kazes kolko para, tolko i muzike. a grejes kada oces, pa ako je 10 stepeni u maju, kao sto je bilo kada su bile one poplave, ti se lepo grejes, ne zavisis od ebene drzave.

- - - - - - - - - -

eh...vi lale ste posebna sorta...bečka škola istureno odeljenje...a mi ovde pusto tursko

istureno odeljenje, ali cega dal becke skole ili laze lazarevica. :mrgreen:

Da, ali recimo ako zivis na poslednjem spratu ili u prizemlju nece ti se odvlacenje toplote uzeti u obzir da se doda rebro vise ili da se racun umanji.
Zivela sam tako u prizemnju iznad garaze i kad je jednom dolazilo majstor da ocisti radijator od mulja koji se tako nakuplja u prizemlju zbog cega su radijatori bili hladni, objasni on nama da svake godine moramo da zovemo da nam se ociste radijatori jer jedino tako mozemo da ugrejemo stan priblizno kao komsije iznad nas. Kad sam sledece godine zvala zena koja se javila na centrali drzala me za ludaka koji je uznemirava iz ciste dosade. Kao aj sad da celom gradu krenu da ciste radijatore, je l to ja tako zamisljam!? Nista mi nije vredelo da se pozivam na reci njihovih majstora. Njihovo je da obezbede 18°C, ako ima toliko dovidjenja.
A druga stvar ima ljudi koji su relativno skoro uveli tek centralno grejanje, kao kod moje tetke u zgradi, za to zadovoljstvo platili par hiljada evra, ko se kako snasao, nije bas da su se svakom te pare nasle u slamarici i taman se otarasili TA peci, da bi se ispostavilo da to i nije bio neki potez.
I opet sto se zalis... I tako za svaku mogucu stvar u zemlji i sve se vise mulja u svakom segmentu.

Они уствари намерно компликују ствари. Ја не плаћам грејање комшилуку нити комшилук мени, самим тим ме то не интересује, нити кога треба да интересује како и колико ја грејем свој стан. Овако, ако ја грејем свој стан на неки други начин, и ако га грејем јаче него топлана, испада да комшије делом мени треба да плате грејање, мислим по њиховој логици.
Ако хоћу да се одјавим с грејања они то морају да уваже. Али у овој ненормалној земљи ти не дају да одјавиш грејање, неће да ти га искључе ако га не плаћаш као што ће ти рецимо искључити струју и ли телефон, него се дуг накупи, па те онда туже и плене ти стан.

А тек прича о цевима је смешна. Чуо сам да тамо где су људи тешком муком после више година судова успевали да одјаве грејање, да топлана тражи да њихове екипе изолују цеви које пролазе кроз стан, да не би грејале одјављени стан. А с којим правом нека тамо топлана држи своје цеви у туђем власништву, то им није познато...

meni eto ostalo još iz detinjstva da posmatram beogradžane kao uzvišene, kao nekako višu vrstu, ljude koji su iznad nas u intelektualnom i kulturnom pogledu
i nisam jedini što je zanimljivo...mnogi ovde tako gledaju

Sta te bre briga za Beogradjane. Zivi svoj zivot i uzivaj. Cime se ti opterecujes...

- - - - - - - - - -

ljudi ne kontaju da zivot u stanu i zivot u kuci nije isto i sve ima dobre i lopse strane. ja licno bih pre birala kucu, takav mi je temperament..ali, kuca trazi i vise para, sto me trenutno sprecava da zivim u kuci. prvo i najbitnije nema komsija nad glavom.

Ha, po novom ce se zvati Infostan tehnologije jer se ukida gradski Zavod za informatiku i statistiku. DP, spremi se za nove cene jer ovi dobijaju pojacanje.

Ono, dodjes u Bg, pa kao tražiš nešto a zemljak ti pomaže: "E ideš gore/dole još tri ulice pa desno..', a nigde gore/dole, sve ravno :hahaha:

tako sam ja dospeo u sarajevsku, ona paralelno s autobuskom i pitam ženu gde je knez mihajlova, hteo sam malo da zevam po izloge a žena me pogleda belo

- - - - - - - - - -

Ono, dodjes u Bg, pa kao tražiš nešto a zemljak ti pomaže: "E ideš gore/dole još tri ulice pa desno..', a nigde gore/dole, sve ravno :hahaha:

tako sam ja dospeo u sarajevsku, ona paralelno s autobuskom i pitam ženu gde je knez mihajlova, hteo sam malo da zevam po izloge a žena me pogleda belo

- - - - - - - - - -

Sta te bre briga za Beogradjane. Zivi svoj zivot i uzivaj. Cime se ti opterecujes...

- - - - - - - - - -

Ha, po novom ce se zvati Infostan tehnologije jer se ukida gradski Zavod za informatiku i statistiku. DP, spremi se za nove cene jer ovi dobijaju pojacanje.

miško, pa zezam se

Back