Heh ja obozavam dosije x, moja omiljena serija ikada uzela sam na dvd sve sezone.Iako je
sam plot zahtevao "leap of faith" mislim da su likovi skali i molder to nadoknadili njihovom
jedinstvenom, dinamicnom i ponekada komplikovanom interakcijom.
Molder je bio jako zanimljiv uvek sam se pitala kako neko moze da se sa tim intezitetom preda
takvom questu malo poverljivo cak i u seriji , i karakter moldera bad boy 20 veka sa intere
santnim smislom za humor i problemom sa autoritetom. A scully sa njenom repeticijom but mulder the laws of
physics do not apply, skepticna, ozbiljna naucnica koja u pocetku samo smeta sa sarkasticnim
komentarima i ponekada ocigledno ne razume koncept paranormalne istrage.
Serija je zaista bila interesantna, mada je imala dosta nedostataka kao plot i jos neke propouste
lako zanemarljive ali sta je prilicno uznemiravajuce je neprofesionalni stav lika moldera
prema skali, i zasto kod djavola on stalno vozi auto mislim da je takodje bio komentar o
njenoj nesposobnosti da vozi auto zbog nedovljne visine u sarkasticnom smislu, to je prilicno
veliki propust. Nisam svesna do koje je mere to reflektovalo musko-zensku profesionalnu
atmosferu 20 veka.