Dome slatki dome!

ipak sam duzhan odgovor...

Чупи НС:
Добро они знају да њихова Немачка нема ни 5% лепота Србије.

prokleta kvazi-patriotska glupost. jesi ti ikad bio u nemachkoj? imash li ti pojma shta bulaznish? mislim, ajd da si rekao da recimo mongolija nije lepa kao srbija, mongolija je obichna pustinja plus suve planinetine. mada i to ume biti lepo na neki nachin, ali na fotografijama i kao pejzazh, za zhivot nije lepo. ili holandija koja je mala i skoro sva naseljena, pa mozhesh recji da nema prirodnih lepota, mada je to veoma veoma pitom i lep naseljen pejzazh.

mislim, tvrditi da je priroda ovde lepsha nego negde drugde je budalashtina. priroda je lepa svuda.

Чупи НС:
А ви што одлазите знајте да ћемо вас увек чекати затош што смо православци, нисмо ми глупи западњаци који вас памте само док им доносите паре!!!

da, ja ako odem sigurno cje me ovde zheleti i chekati zato shto sam ja ovako lep, pametan i sav divan, a vi ste pravoslavci. kako mlatarash :lol:
e pa kad ste vi tako divni ljudi, i kad ova zemlja ima toliko prirodnih lepota, stvarno se pitam zashto su one desetine i desetine hiljada ljudi pobegli odavde glavom bez obzira, bilo gde, da rade bilo shta, samo da bi mogli da zarade kolko rade. poshto toga ovde slabo neshto ima.

Чупи НС:
Видиш, моји преци су били спремни да свој живот положе за ову земљу и неки су то ии урадили и ја сада осећам моралну обавез да останем овде и браним слободу коју су ми они створили.
koju slobodu su nam oni stvorili? odbranili nas od fashista a doveli nam komuniste i sistem koji nas je unazadio par vekova. e ***** ti slobodu. a koju ti to slobodu branish? ovo ovde ti zovesh slobodom? e pa brani onda.

Чупи НС:
Такође они неће подржавати нападе на нашу земљу као што бих ја ишао да ратујем ако би неко покушао да нападне Грчку.
:lol: ma sve bi trchao pa zapinjao :lol:
slushaj, ako bi to uradio onda nemam shta da ti kazhem. iskreno saucheshcje.

Чупи НС:
У србији не мораж имати тату директор да би добио леп посао.
:lol:
zhiva istina.
ne morash tatu, al morash strica, ujaka, prijatelja.... ;-) mislim, naveo si dva zhestoko manjinska sluchajeva. ja ti necju mocji navesti nijedan. ko je chisto nashao neki dobar posao, il ga je zhestoko, ali zhestoko zasluzhio, dakle, kao shto kazhesh, biografijom, ili nishta. chinjenica je da ti biografija nije nikakav garant. ni zavrshen fakultet, ma nishta. jedino ovde, u ovoj divnoj i lepote punoj srbiji imash sluchajeva kao ovde kod mene da chovek sa dva fakulteta prodaje shvercovane cigarete i zhvake na ulici, svako veche zadnjih godina, bilo da je nova godina ili bozhicj, bilo da je leto ili cicha zima.
ja koga god sam pitao sa zavrshenim mojim fakultetom, ljudi su ili bili yebeno dobri ili su upali na posao preko veze. a shta cje prosechni i poshteni? vecjina?

Чупи НС:
Сада ће неко почети причу како му родитљуи раде од јутра до мрака и немају пара, али то је зато што не раде главом, већ мишићима (без увреде).

ajd ti nadji tim roditeljima posao "bez mishicja", kao da je tako lako imati poslove koji se ne rade mishicjima. mozhesh misliti. i sad smo ti zato krivi mi koji nemamo ovdashnji nacionalni identitet. a kako bi ga i imali?..... ova zemlja i ovaj srpski "nebeski narod" je toliko skrenuo da ovde nacionalno jednostavno ne postoji. znash shta je ovde jedino nacionalno shto se poshtuje? shljivovica, kajmak, marmelada (:lol:), a kao junaci se slave Ratko i Radovan, glasa se za Vojine zamenike, pishu se grafiti podrshke Shkorpionima, pishu se grafiti madjarima i romima "marsh iz srbije", znachi kvazi-nacionalno je uzdignuto u nebesa, lopovi uspevaju bolje od zhita, crkva i vlast brane lopove i ubice, a ljudi cjute.
i onda dodjesh ti i trucjash o mogucjnosti poshtenja ovde. lepote srbije. ajd josh reci i "duhovna lepota srba" :lol: ma idi bre.:)

@Andrej uglavnom si u pravu nije ovde raj...blah! mnogo je daleko od raja...al svako mesto(zemlja)na svetu ima svoju manu/mane tako da ne verujem da bi iko nasao pogodno mesto za zivot...utopije jednostavno ne postoje(uhhh osim u bujnoj masti :P )
a oni(ne kao onaj kog si isquotovao) koji hoce da ostanu s pravim razlogom(tu i sebe skromno ubrajam 8) ) mogu nesto da promene...ne kazem da ce se stvari ubi-boze-kako-drasticno promeniti ako ovde ostane 10.000 ljudi vise...ali sto vise ljudi ostaje to je bolje...i to je neki napredak...bolje uraditi makar malo nego sedeti i gledati :( e sad mi dodje da citiram Martina Lutra Kinga :D

Moon Child:
ja samo znam da u ameriku ne bih ishla ni da mi plate.. vala bolja mi je ova srbija x na n-ti puta nego da se tamo zlopatim sa onim.... amerima :roll:
ako bi morala ja bi tamo najmanje htela...i to zbog ne-znam-ni-ja cega...ufff pisala sam negde kako ne da ne volim njih..nego ne svidja mi se njihova'' kultura''(tu se rock ne ubraja),njihova svakodnevica i njihove vredosti...i kuce btw

naravno da svaka zemlja ima svoje mane i dobre strane.
samo shto su ovde dobre stvari potisnute. ovdashnja kultura je zapostavljena, ne razvija se, obichaji se ne poshtuju, evo bash danas na "politici" (podforum) sam chitao nekog koji je vuka karadzicja nazivao izdajnikom jer je ozhenio bechlijku (a radovan je junachina) i slichno.....
a josh dodje ovaj chupi i pricha kako ona nemachka nema ni 5% lepota kao srbija. ma glupa nemachka, truli zapad, tamo te svi vole kad im donosish pare a ovde te sigurno cene kao choveka. mislim..... i nemachka i srpska firma te ceni kad im donosish pare, a prijatelji u nemachkoj i srbiji cje te ceniti kao choveka. mislim.....

shto se USA tiche, to ti je zemlja za sve. tamo imash svega shto postoji na planeti, i shta valja i shta ne valja. ne vidim razlog zashto ne biti malo i tamo. ko da su ovde ljudi neshto bolji. i ko da su kucje ovde neshto lepshe. ;-)

Keeper:
naravno da svaka zemlja ima svoje mane i dobre strane.
samo shto su ovde dobre stvari potisnute. ovdashnja kultura je zapostavljena, ne razvija se, obichaji se ne poshtuju, evo bash danas na "politici" (podforum) sam chitao nekog koji je vuka karadzicja nazivao izdajnikom jer je ozhenio bechlijku (a radovan je junachina) i slichno.....
a josh dodje ovaj chupi i pricha kako ona nemachka nema ni 5% lepota kao srbija. ma glupa nemachka, truli zapad, tamo te svi vole kad im donosish pare a ovde te sigurno cene kao choveka. mislim..... i nemachka i srpska firma te ceni kad im donosish pare, a prijatelji u nemachkoj i srbiji cje te ceniti kao choveka. mislim.....

shto se USA tiche, to ti je zemlja za sve. tamo imash svega shto postoji na planeti, i shta valja i shta ne valja. ne vidim razlog zashto ne biti malo i tamo. ko da su ovde ljudi neshto bolji. i ko da su kucje ovde neshto lepshe. ;-)
zakljucak:svugde je isto/slicno...kao sto sam rekla na jednoj temi...svet je postao dosije X(a mi smo svi generacija X)

E ajde onda da nesto promenimo...bicemo pametni,samosvesni,mudri i oprezni i prosvetljivacemo druge ljude i pomagati im (verovali ili ne ozbiljna sam0

svet je oduvek bio dosijeX ;-)
a truth je uvek bila over there :p
da, sva mesta imaju svoje DA i svoje NE, ali ovo ovde ima previshe NE da bih ja zheleo ostati ovde. tek kad se ljudi malo urazume i prestanu misliti o sebi kao o "nebeskom narodu", i kad uzmu motiku u ruke (ne da se biju, nego da rade :p) ja cju onda pomisliti da cje biti neshto... a ovako... idem ja, a drugi nek se bore za slobodu. po ljudskom proseku zhivljenja, imam josh samo pola veka, a s obzirom kolko mi je zhivaca ovde pojedeno imam neshto manje, pa idem ja lepo u materinu :)

i da, zakljuchak ti je pogreshan. nije svuda isto/slichno. samo sa ljudima je isto/slichno...

Kako da pocnem? Zivim u inostranstvu vec neko vreme i ovde je dobro,ali dobro je i u Srbiji. sve na svoj nacin.
ovde mozes da ucis, da se obrazujes, da od nule posteno stignes do vrha, bez ikakvih veza i vezica..
ali ljudi su..drugaciji. ovde svi nesto rade, svako ima neke samo svoje obaveze, svi uvek negde jure,zure..sta znam? nemaju vremena za ono klasicno otpadanje..
Nisam otisla iz Srbije zbog tih klasicnih problema sa kintom, vec iz sasvim nekih drugih razloga,koje sam vremenom skoro zaboravila,pa su ostala samo secanja na lepe stvari kao sto su ekipa, skola, izlasci, poznate ulice, parkovi..
Uglavnom,htela sam da kazem da kada odes u inostranstvo i tako resis svoje probleme sa kintom ili cime vec, radjaju se novi problemi kao sto su nostalgija, odbojnost na promene, nova kultura ( ne govorim o sljivovici, boli me q za sljivovicu, vec ljudi - strani jezik, ponasanje,oblacenje,kompletan nacin zivota)..
A taj patriotizam, preci i ostale gluposti, to su stvari o kojima razmisljaju oni koji nemaju sopstvenu perspektivu i sopstveni zivot. koga boli uvo sta je bilo pre 200 god i sta ce biti za 200 god? svoj zivot zivis sada i ovde, ma gde to bilo...

al mrzim te stereotipe o amerima i o drugim narodima.... uhhhhhh. pogledajte tu kolichinu ljudi u jednoj zemlji, i koliko su razlichiti, i chega sve nema, kako mozhete recji za jedan narod da je glup? naravno da ima idiota, ali garantujem, procentualno nishta vishe no ovde.

Jeste da su u nekim slucajevima razlozi odlaska u drugu zemlju opravdani ali... Mrzim kad pojedini hoce po svaku cenu da odu odavde, misle da ce im negde u drugoj zemlji biti bolje... Kako da ne....Svi ih tamo cekaju... Prvo treba da nauce jezik, nadju stan, posao, drustvo i uopste da se snadju i da im uspe sve to ko im garantuje da ce im u inostranstvu biti bolje, mozda im cak i bude gore nego ovde.(cak i da tamo imaju i familiju i prijatelje) Nego takvi nisu mogli ovde da se skrase i snadju i ne vide da je problem u njima samima, a ne samo u drzavi.
Ali u stvari bas me briga za sve to, to je njihov problem...

ja sam zivela na kipru 8 godinai bolje je ovde, drago mi je sto sam se vratila. ovde su ljudi opusteniji i zivlji. tamo svi jure da budu prvi i najbolji. ne bih mogla da zivim u inostranstvu. ovde jeste sra.nje, ali cekaj-sta je sve ova drzava prozivela pa je sra.nje? i jel bolje sada nego pre 10 godina? mozda ce za jos 10 godina biti jos bolje. samo treba vreme da prodje. mrzim kad ljudi sede i pricaju kako nista ne valja a nece nista da preduzmu po tom pitanju. i svi ti ljudi koji odu u inostranstvo rade kao djubretari ili ciste klonje, a ovde ne bi ni pomislili na takav posao. cula sam da su ovde djubretarima povecali plate da bi privukli ljude, pa opet nema ljudi, a tamo bi radili bilo sta, i pricaju kako im je tamo bolje. ali cela ova tema je bazirana na stereotipima, i ja verujem da nista ne moze da se osudjuje dok se ne iskusi, tako da svi vi koji hocete da idete-srecan put, a javite nam kako vam je za par godina.

spring_storm:
Nego takvi nisu mogli ovde da se skrase i snadju i ne vide da je problem u njima samima, a ne samo u drzavi.

uhhh. sad uvideh da je problem u meni.
verovatno zato shto necju da mi zhivci i zhivot zavise od ovih neradnika i lopova ovde. drzhava nije problem, ona je samo manifestacija naroda. a ovaj narod je malo...... hmmmmmm. chudo jedno. no, kad neko od vas dozhivi da mu recimo rodbina radi iza ledja i upropashcjava posao zbog para, pomislish, a shta ochekivati od drugih ljudi?... ali da, ipak je problem u meni. necju precji preko tudjih ledja da bih neshto postigao, a nagledao sam se toga kod mojih roditelja. ja ne znam kako neki ljudi ne shvataju da je ovde neshto jako trulo medju ljudima. ali jako. iz dna.

mislim da je najveci problem u nasoj drzavi (citaj drzavi i ljudima) korupcija. oni sa kintom ( zna se ko su, sigurno ne fakultetski obrazovani ljudi) kupe sud, kupe sudije, kupe policiju, kupe sve sto se kupiti moze, a onda nastaje nepravda, bezakonje, nefunkcionisanje citavog sistema. inteligentni mladi ljudi tada pogledaju oko sebe i vide nekog seljaka u dobrim patikama i dobrom autu, pa se sete koliku platu imaju njihovi roditelji,ako uopste imaju i posao u svojoj struci i tada shvate da postoje dve opcije: dici ruke od faxa jer od njega neces imati mnogo materijalne koristi ili otici u inostranstvo i uciti, uciti, uciti i postati sta god zelis da postanes, a da ti se to naravno i isplati, da mozes svako leto da ides na letovanje i svaku zimu na zimovanje..
kod nas je sve obrnuto: umesto da onaj ko krade ide u zatvor, on ima para, a umesto da onaj ko vredno radi da nesto i zaradi, on se ceo zivot muci i krpi kraj sa krajem..
ljudi su krivi sto nam je drzava takva. krivi smo mi!

upravo to.
to je sve zbog chega zhelim vani.
mozhda bih i mogao ovde neshto postati, al pojeshcje mi ljudi zhivce.
medjutim, koga briga za korupciju?
pogledaj samo fakultete..... ankete kazhu da je 2/3 ljudi chulo za sluchajeve podmicjivanja i korupcije, ali niko da digne glas. svima je lakshe da se zhickaju no da pokrenu stvar. ja svoje studije guram najposhtenije mogucje, a chinjenica je da sam u zaostatku sa nekim ispitima bash zbog toga shto nisam hteo da varam na ispitima ko i dobar deo ostalih.
i onda kao..... ma bolje je ovde nego tamo.
ajd bre :lol:

Ја се повлачим са ове теме. Немам намеру да се свађам са тобом зато што уопште не знаш да износиш аргумете без вређања. Није ти то баш паметно..... А и да, износиш крајње непроверене информације и још увек ме ниси убедио да сам сељачина и не знам шта још, а ниси ни објаснио зашто имаш право да прозиваш неког зато што пише ћирилицом, иако су ћирилица и латиница једнаки по закону (мада сада не мораш одговарати пошто више не читам ову тему). Да, баш ме интересује које писмо користите, па би било лепо до погледате http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=88577

neko rece da su ljudi u ovoj zemlji nekako...hmmmmmmmmm?
alo bre!jedna jednostavna stvar...homo sapiens(?mudar a?) je...mi smo zivotinje,stoka jedna grdna.Al sta ja to radim ne zelim nikako da uvredim zivotinje.to nije problem samo u nasoj zemlji...:(

Flame:
neko rece da su ljudi u ovoj zemlji nekako...hmmmmmmmmm?
alo bre!jedna jednostavna stvar...homo sapiens(?mudar a?) je...mi smo zivotinje,stoka jedna grdna.Al sta ja to radim ne zelim nikako da uvredim zivotinje.to nije problem samo u nasoj zemlji...:(
Nisam skontao...Sta nije problem samo u nasoj zemlji?! :?

Back