Alisa u zemlji čuda
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
Nisu deca nista kriva, nego roditelji. To se zove medvedja usluga....Ja bi za primer i buduca pokoljenja nabio na kolac ispred skole svakoga kome roditelji pisu domace zadatke![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisu deca nista kriva, nego roditelji. To se zove medvedja usluga....Ja bi za primer i buduca pokoljenja nabio na kolac ispred skole svakoga kome roditelji pisu domace zadatke![]()
onda dete na kolac samo ako trazhi da mu mama radi domaci![]()
To se zove snalazljivost. A to je pozeljna osobina.
Ali roditelj je taj koji ne treba na to da pristane.
Nisu deca nista kriva, nego roditelji. To se zove medvedja usluga....
To nije snalazljivost..snalazljivost je ako mozda prepise od nekoga u skoli ili sa neke puskice a to sto mu mama i tata rade sastave i sl.. za to bi izbacivao iz skole uz gubljenje prava na dalje skolovanje.
Iskreno, po meni pismeni zadaci ne bi trebalo da posotoje uopste. Talenat za pisanje je isto kao talenat za pevanje, il ga imas il ga nemas i kao sto se na muzickom ne ocenjuje pevanje tako na srpskom ne bi trebalo da se ocenjuje pisanje. Ali to je samo jedna od nebuloza skolskog sistema...
To nije snalazljivost..snalazljivost je ako mozda prepise od nekoga u skoli ili sa neke puskice a to sto mu mama i tata rade sastave i sl.. za to bi izbacivao iz skole uz gubljenje prava na dalje skolovanje.
Hehe, isti slučaj. Još ako smo ista generacija tačno znam zašto ti taj nije bio 5Ја сам смисао писмених састава схватила тек на курсу енглеског језика. (иначе, увека сам сама писала своје саставе, и осим првог у средњој школи, сви остали су били петице!!!).
pisem sama sastave....nikada nisu roditelji hteli da mi "pomognu",ali ako je tema koja je meni dosadna npr. jesen u parku i tako nesto onda nadjem na netu!
Napravi temu zanimljivom! Jesen u parku a pored groblje
Napravi temu zanimljivom! Jesen u parku a pored groblje - eto teme za razmisljanje (ako si u srednjoj skoli i sklona morbidarijama).
Ili, jesen u parku u Kini. Ili se nesto desilo u parku. Mozda je ustvari bila zima, a ti si samo sanjala da je jesen.
Ili sedis na klupi u parku i pises nekom pismo/mail/kucas poruku...a kad ono....
Ili si u parku i treba da se nadjes sa nekim.
Znaci, do tebe je da te teme napravis zanimljivim. Ne moras uopste da pises o liscu koje pada i ostalim bukvalnostima koje nam padnu na pamet kad neko kaze Jesen u parku.
Ja sam mojoj deci pomagala u pocetku oko pisanja sastava.I sad ponekad uskocim kada je potrebno..Zasto im ne bi pomagali?
Poneke teme bi zbunile i nas odrasle ,a decu vec i da ne govorim.Ne mislim da je to nesto strasno.
Neko ima talenta za pisanje ,a neko ne.
Nastavnica srpskog moje cerke i ne uzima ocenu sa sastava u ozbiljno razmatranje bas iz ovog razloga.
Nisu sva deca talenti za pisanje ..
Ako dete savrseno zna gramatiku i analizu dela ,lektire..zasto bi mu se zbog nedostatka talenta pisanja ocena smanjivala.
Sinu nisam napisala nijednom ni jedan sastav,ali sam zato umirala od smeha kad sam ih citala.
Biseri tipa: "U Arandjalovcu mi se posebno dopala fiskultura belog lava",i to sto mu se svaki sastav nekako veze za fudbal je stvarno nesto posebno.
Cerki sam pomagala i sad pise prelepe sastave..da sam pomagala i sinu verovatno bi i on pisao lepse,jer od ucitelja i nastavnika ocigledno nista nije naucio .
(Опис шетње кроз шуму једна ученица завршава: ,, Уживали смо шетајући шумом. Пењање на планину је за нас из равнице нешто до сада недоживљено...'' и слично.
Састав са истом темом, дечак завршава овако:,, Цркли смо пентрајући се уз планину! Отпале ми ноге, једва смо чекали да стигнемо назад у одмаралиште!'' )
Ja sam redovno dobijao (kao klinac) loshe ocene iz sastava bash zbog toga: