k0marac
Početnik
- Poruka
- 12
Orkestar???
Daj.
Daj.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gavran:TUZNA PESMA se ne zove tuzna pesma vec ZVEZDA i otpevana je jos '91. godine na albumu tada milanove grupe frenky. prva pesma 'a' strana. iz tog srca tog benda su nastale i neverne bebe i mega band (kasnije fuzz band). sto se tice toga kako cure pevaju tu pesmu, svako ko je cuo prvu verziju se smeje kada cuje ovu sa njima. ili place...
Kako ne znamo da cenimo ono sto imamo! Neverne Bebe horor?! Pa sad stvarno vidim koliko smo muzicki neobrazovani! Nemamo nikakvu muzicku kulturu! Ne kazem da treba svi da slusamo Bebe, ali ne treba pljuvati po svemu sto nam se licno ne svidja. Nemas nikakav kriticki stav, to sto ti pricas je pljuvacki stav, tako da je bolje da se uzdrzis. Bitno je prepoznati kvalitet, a N' Bebe ga imaju, svidjala ti se njihova muzika ili ne. Ja licno ne slusam Block Out, ali mi ne pada na pamet da pljujem po njima, cenim to sto rade. Sa takvim stavovima smo daleko od normalnog sveta....g-rock:e, deco....pa ne mogu da verujem.......ako nam je takva publika, nije ni cudo da je rnr dogurao dokle jeste.
mislim, neverne bebe su najveci horor, ne samo vizuelno.......ko sto rece neko kreativni su ko sejo bukva:shock:
ako block out nisu najjaci rokeri kod nas, onda nemate pojma sta je rock!
dal keeper spomenu osamdesete> i posle paket aranzmana postoji rock.......a da si stwarno izlazio u grad/akademiju i slusao rock u to vreme video bi kakvi su rockeri i block out i dza ili bu........
........zalosno sto nema ko da slusa i proceni rock kod nas, a posledica toga je i lagana smrt domace rnr muzike![]()
piggor:Kako ne znamo da cenimo ono sto imamo! Neverne Bebe horor?! Pa sad stvarno vidim koliko smo muzicki neobrazovani! Nemamo nikakvu muzicku kulturu! Ne kazem da treba svi da slusamo Bebe, ali ne treba pljuvati po svemu sto nam se licno ne svidja. Nemas nikakav kriticki stav, to sto ti pricas je pljuvacki stav, tako da je bolje da se uzdrzis. Bitno je prepoznati kvalitet, a N' Bebe ga imaju, svidjala ti se njihova muzika ili ne. Ja licno ne slusam Block Out, ali mi ne pada na pamet da pljujem po njima, cenim to sto rade. Sa takvim stavovima smo daleko od normalnog sveta....
piggor:Kako ne znamo da cenimo ono sto imamo! Neverne Bebe horor?! Pa sad stvarno vidim koliko smo muzicki neobrazovani! Nemamo nikakvu muzicku kulturu! Ne kazem da treba svi da slusamo Bebe, ali ne treba pljuvati po svemu sto nam se licno ne svidja. Nemas nikakav kriticki stav, to sto ti pricas je pljuvacki stav, tako da je bolje da se uzdrzis. Bitno je prepoznati kvalitet, a N' Bebe ga imaju, svidjala ti se njihova muzika ili ne. Ja licno ne slusam Block Out, ali mi ne pada na pamet da pljujem po njima, cenim to sto rade. Sa takvim stavovima smo daleko od normalnog sveta....
Dont_Break_The_Oath:E ovako se iznose kriticki postovi. Svaka cast. Neverne bebe su godinama, godinama ucili, da bi se uhodali kao band, da bi sazreli, znaci morao je da prodje period prilagodjavanja, i ovde prosto nema sumnje, danas su NB definitivno najkvalitetniji band kod nas.
Tu su i Partibrejkers koje nikada nisam mogao da shvatim, ne volim ih, ali mi je drago sto postoji makar jedan takav agresivniji band.
Love Hunters su se na albumu "Evolution" ispucali totalno i naravno da je krenuo njihov pad, ali jedna himna je ostala iza njih i to "Street Life" koja je fantasticna pesma. Samo imamo ovde po milioniti put problem sa time da je ova pesma a i Love Hunters u celini ipak nisu stari band te mu fanovi upravo zbog toga osporavaju kvalitet.
Isto i za Neverne bebe, Block out i mnoge druge kvalitetne bandove, zapravo problem ovih bandova je to sto nisu savremenici starog pokreta sa pocetka osamdesetih.
Vidite koliko i publika zapravo ima zestoko izvitoperen stav, i ocigledno da je problem u glavama ljudi koji slusaju sve sto je novije, jer to novije zapravo znaci drugorazredno.
klika:Ne znam sta bi tu trebalo da se shvata u vezi Brejkersa. Na stranu to da li ih volim ili ne ali mislim da bi YU scena bez njih bila mnogo siromasnija, ipak su imali svoj neki izraz koji je ostavio veliki trag.
Znas i sam koliko je tesko u danasnje vreme biti jedinstven i svirati u odredjenom pravcu a biti prepoznatljiv sto je upravo slucaj sa Brejkersima. Sa druge strane bih pomenuo i Antuna kao odlicnog gitaristu, covek ima taj udarac i odlicno koristi blues osnovu u onome sto su Brejkerski radili.
Sto se pak tice spmenutih Huntersa, na zalost meni su njihove pesme bile nekako blede, ne mislim na energiju sviranja, jednostavno sve je licilo jedno na drugo bez neke ideje , ne znam, jednostavno nije mi to nekakav reprezent srpskog r`n`r. Nemam nista protiv njih naravno.
Z NB sam se vec ranije izjasnio pa da se ne ponavljam.