Domaci ratni filmovi

Pola vas nepismeno,pola nema pojma.Koliko filmova ima o ratu u bosni,dokumentarnih o kosovu,četničkih....Jeste da ima pun K***c partizanskih,ima dosta i ne partizanskih...

- - - - - - - - - -

tacno!

U Srbiji su jedino partizani ratovali protiv neprijatelja.

Joj blejbi,ti si ustasa,sta si vec,pokazao si na onu temu milos obilic istoriska licnost ili ne.Ti si naso da mi pricas,sta su radili cetnici,ko je ratovao za kosovo NE SERI

The Balkan Line (2019)

medja.jpg

Sinoc odgledao. Kad se sve sabere i oduzme dobro je sto je snimljen, da se vidi nasa strana price, da smo i mi itekako bili zrtve a ne agresori i zlocinci kako nas predstavlja dominirajuci narativ. Rusi pokazali da mogu da naprave akcioni film barabar sa holivudskim a Bikovic ce mislim tek praviti cuda kao producent... Film jeste koprodukcija ali moze da se vodi pod domaci, jer je pola razgovora na srpskom i ima dosta nasih glumaca.

Savior (1998)

savior.jpg

Denis Kvejd u glavnoj ulozi, a od nasih glumaca tu su Natasa Ninkovic i Sergej Trifunovic. Potresan i dobar film o ratu 90ih godina na prostoru ex yu. Verovatno najbolji projekat Predraga Antonijevica.. Videcemo Daru iz Jasenovca koja izlazi uskoro ali ne ocekujem previse, posto nisam nesto ubedjen u scenaristicke sposobnosti Natase Drakulic.

Back