„Домаћи издајници”

Који сад па "митови"?
Преко Светог Краља Милутина као Свога, Бог Чини Чуда, а што новинари, државе, многи стискају очи да то не би видели, није проблем Светих.
У питању су МИЛИОНИ сведока, што живих, што прибележених...
Митови су ваше глупости око: демократије, научне истине, историје атеистичких држава (све суве дебилуштине...), итд...

Тако да Свети Лазар, Милутин, Василије Острошки, ... итекако имају потврде са највишег места у космосу. Сведока међу људима такође бар и колико скептика, а што је свет полудео од револуција: француске, бољшевичке, ... па срушио Хришћанске Царевине-Краљевине, да би могао да НЕГИРА ЧИЊЕНИЦЕ! То је ствар атеистичких и сатанистичких појединаца у власти данас.

Значи ваше атеистичко мишљење је ваше, а није ИСТИНА.

Oduvek su me oduševljavali (uglavnom neprijatno) fanatični vernici, fanatični ateisti, fanatični nacionalisti i uopšte fanatične osobe sa bilo kojim stavom. Naročito u jednoj sekularnoj državi. Rasprava sa takvim ljudima se svodi na arogantan stav: "ja sam u pravu a dokazi koji govore suprotno mom mišljenju me uopšte ne zanimaju".

U ovom slučaju AjdOdatleBre je nacionalni fanatični pravoslavac, dovodi Srbiju na korak bilže fanatizmu sličnom ISIS-u.

Znači ateista ili katolik ne može da govori o istoriji Nemanjića? Po tebi onda danas niko ne može da istražuje istoriju starog Egipta jer ne veruje u njihove bogove ?
Religija je stvar pojedinca. Jedan od omiljenih citata : Religija je kao k***c, u redu je da ga imaš, samo nemoj da ga poturaš drugima pod nos, pogodovo deci.

Који сад па "митови"?
Преко Светог Краља Милутина као Свога, Бог Чини Чуда, а што новинари, државе, многи стискају очи да то не би видели, није проблем Светих.
У питању су МИЛИОНИ сведока, што живих, што прибележених...
Митови су ваше глупости око: демократије, научне истине, историје атеистичких држава (све суве дебилуштине...), итд...

Тако да Свети Лазар, Милутин, Василије Острошки, ... итекако имају потврде са највишег места у космосу. Сведока међу људима такође бар и колико скептика, а што је свет полудео од револуција: француске, бољшевичке, ... па срушио Хришћанске Царевине-Краљевине, да би могао да НЕГИРА ЧИЊЕНИЦЕ! То је ствар атеистичких и сатанистичких појединаца у власти данас.

Значи ваше атеистичко мишљење је ваше, а није ИСТИНА.

Prepun si predrasuda. Nisam ja nikakav pobornik ateističke države, ali znam da prepoznam istinu od mita. Kralj Milutin je postao svetac samo zato što je bio moćan vladar i pripadnik dinastije Nemanjića, ali osoba kao on ne može i ne zaslužuje da bude svetac. Ne možemo jednog Svetog Savu stavljati u isti koš sa Milutinom i Dušanom. Na stranu što su i Dušan i Milutin bili veliki i uspešni vladari, ali svetac je nešto drugo.

Oduvek su me oduševljavali (uglavnom neprijatno) fanatični vernici, fanatični ateisti, fanatični nacionalisti i uopšte fanatične osobe sa bilo kojim stavom. Naročito u jednoj sekularnoj državi. Rasprava sa takvim ljudima se svodi na arogantan stav: "ja sam u pravu a dokazi koji govore suprotno mom mišljenju me uopšte ne zanimaju".

U ovom slučaju AjdOdatleBre je nacionalni fanatični pravoslavac, dovodi Srbiju na korak bilže fanatizmu sličnom ISIS-u.

Znači ateista ili katolik ne može da govori o istoriji Nemanjića? Po tebi onda danas niko ne može da istražuje istoriju starog Egipta jer ne veruje u njihove bogove ?
Religija je stvar pojedinca. Jedan od omiljenih citata : Religija je kao k***c, u redu je da ga imaš, samo nemoj da ga poturaš drugima pod nos, pogodovo deci.
On koristi nacionalne mitove kao istorijske činjenice, dakle ako je Milutin bio veliki i uspešan vladar, koji je zaslužan za razvoj Srbije to onda znači da je on bio dobar, pravo nevinašce, duša od čoveka, i svako ko kaže drugačije je izdajnik, ateista. Dakle ako iznesemo činjenicu da je Milutin bio pedofil onda je to uvreda Srbije, srpstva, izdajništvo itd. Problem kod nas je što se ne možemo suočiti sa našom istorijom onakva kakva je, sve ono što je srpsko je ujedno i dobro, sveto, a to baš nije tako.

Pretpostavljam da je takođe izdajništvo uvrediti raspopa Kačavendu ?

Извињавам се ово нисам ни видео...
Izgleda da su ateisti Sloba i Staljin veliki borci za pravoslavlje.
I kako Vuk i Dositej spadaju u izdajnike mi nije jasno.
"Ко није против вас, са вама је." или: "Непријатељ мог пријатеља, је мој непријатељ и обрнуто..."
Већ сам говорио о Вуку, а Доситеј као одбегли монах и следбеник Протестантизма и БОГОХУЛНЕ масонерије је апсолутно ЗЛО.

Само се ти одушевљавај фанатицима, по теби су сви који нису фанатични атеисти и који не приклањају колена науци = фанатици... :lol:
Тако су претпостављам и готово сви Срби у историји по теби ФАНАТИЦИ, па и Свети, Свештеници, Епископи, Верни народ до пре неких 100 година, исл...

Наравно да атеиста не може да говори ни о чему, а јер су такви ограничени као животиње (па није случајно да такви својатају МАЈМУНЕ за претке - упркос БЕСКОНАЧНО МНОГО ДОКАЗА да је Дарвинова теорија - бесмислица... Али ће се ФАНАТИЧНО држати те глупости, јер им као ФАНАТИЦИМА ИСИСА ОДГОВАРА!).

Или је "научан" став таквих, да је комплексност света настала из унутрашњости материје :lol: Значи да се "види" да од облака прашине настају људи - не да треба бити ФАНАТИК НЕГО МАЈМУН!!! :super:

Од када постоје људи, постоје и Религије, а постоје и наравно ФАНАТИЦИ "прашине са умом" - и наравно да имају слободу да бију главом о зид САМИ.

Сад мало (довољно и о теми, а јер смо видели да је атеизам дебилизам, што се види и из речника атеиста, јер им је стално Jedan od omiljenih citata : k***c у устима...

Значи рекао сам да за разумевање Доба Немањића, се мора ЗНАТИ Православље, као што за разумевање Египта треба знати њихову религију...
Ту атеисти k***c у устима не помаже...
Срећом па атеисти немају ни једну КУЛТУРУ вредну икакве пажње, па се не мора бити МАЈМУН да би се схватиле атеистичке "цивилизације".

Само да ти запамтим име, да не губим време више са простаком...
Prepun si predrasuda. Nisam ja nikakav pobornik ateističke države, ali znam da prepoznam istinu od mita. Kralj Milutin je postao svetac samo zato što je bio moćan vladar i pripadnik dinastije Nemanjića, ali osoba kao on ne može i ne zaslužuje da bude svetac. Ne možemo jednog Svetog Savu stavljati u isti koš sa Milutinom i Dušanom. Na stranu što su i Dušan i Milutin bili veliki i uspešni vladari, ali svetac je nešto drugo.
И са Светима постоје НИВОИ!
И Рај има као и Пакао нивое...
On koristi nacionalne mitove kao istorijske činjenice, dakle ako je Milutin bio veliki i uspešan vladar, koji je zaslužan za razvoj Srbije to onda znači da je on bio dobar, pravo nevinašce, duša od čoveka, i svako ko kaže drugačije je izdajnik, ateista. Dakle ako iznesemo činjenicu da je Milutin bio pedofil onda je to uvreda Srbije, srpstva, izdajništvo itd. Problem kod nas je što se ne možemo suočiti sa našom istorijom onakva kakva je, sve ono što je srpsko je ujedno i dobro, sveto, a to baš nije tako.

Свети Милутин апсолутно није под упитником Целе Православне Цркве Господње, а како, зашто, отвори тему негде другде, а не овде о издајницима...
На твом месту не бих богохулио... :neutral:
Каква кретенска тема.
Само си фалио ти психопата са неким ножем да нас све називаш кретенима!
Иди отвори тему о бодењу ножем, па немој да читаш кретенске теме.
Додуше сви издајници су кретени, да се ниси осетио увређеним?

:bye:

Kraljević Marko je besrmtan. Ne šaliti se o osnivajućoj mitologiji nebeskog naroda.
Хај, четворооки. опет ниси у праву.
Узор по коме је створен митски лик Марка јесте бесмртан, и остаће и ако све негермане истребе на кугли Земаљској .
Предност Срба је само у томе што су знали (ако данас не знају сви) који је то узор.
Једноставније речено, одговара Србима епитет небеског народа, зато што су познавали (ограђујем се од данашњег стања) свих 9 нивоа небеса.
Ако треба да се одреди тренутак кад је почела митологија (тачније, далека историја) Срба, онда је то тренутак кад су изговорили име тог узора.

Prijatelju, Vlad Cepeš Drakula nije bio Sloven..
Носио је име Владислав да би довео у заблуду будуће кориснике Крстарице:dontunderstand:

vlad_iii_dracula_numismatic_5.jpg

Тако да Свети Лазар, Милутин, Василије Острошки, ... итекако имају потврде са највишег места у космосу.

Добили их у пензионом, са два сведока. Чак није био ни велики ред.:telefon:

Poslednja izmena:

Cenim da tu ima i malo poistovecivanja sa avganistanskim uzorima, sa njihove strane. :think:
Nisu sposobni da udju u crkvu ko sav normalan svet.
Vec na ulaznim vratima, padaju na kolena i bauljaju.. :worth:
U Kragujevcu se stoga s razlogom vec zovu - Talibani. :bljak:

Овде неки замишљају да је на цени мишљење крагујевачких сељобера?
:rotf:
Боље добро слушати жабаре, да не пуца канџија по грбини, па ће онда бити на колена и бауљања...
Познати сте као тврди (и крти...).
Звати "талибанима" Православни народ?

Cenim da tu ima i malo poistovecivanja sa avganistanskim uzorima, sa njihove strane. :think:
Nisu sposobni da udju u crkvu ko sav normalan svet.
Vec na ulaznim vratima, padaju na kolena i bauljaju.. :worth:
U Kragujevcu se stoga s razlogom vec zovu - Talibani. :bljak:

Nisam mislio na to već na njihov rušilačko-arogantini mentalitet po sistemu : "Mi smo u pravu svi ostali su djubrad"

Ako baš hoćeš ni ISIS nisu pravi muslimani ti ljudi najmanje znaju o islamu.
Tako isto i ovi naši fanatočni vernici nemaju pojma a busaju se u grudi.
U svakom slučaju čine više štete nego koristi (ako upšte nečemu i koriste)

Ma sa njim nema rasprave čovek vidi usko samo ono što on hoće i tera po svome,

Da sve nam je lepa bajka za laku noć, mi smo kroz istoriju uvek bili cvećke i "nikoga nismo napadali", a loše nam ide jer nas svi mrze, ma ajde - vidi zeku u slamenom šeširu.
Pa tako imamo etiketirane "domaće izdajnike" i "strane plaćenike" od srednjeg veka do danas.

Poslednja izmena:
Извињавам се што се мешам у љубавни разговор, али видите ово:
Nisam mislio na to već na njihov rušilačko-arogantini mentalitet po sistemu : "Mi smo u pravu svi ostali su djubrad"
Почело је тако што сам тврдио (на основу писања овог HanibalBarka666 (пази сад видим 666...! :rumenko: ), да не зна НИШТА о Православљу, па да онда и не може причати о Вуку Бранковићу, јер је онда Православље ПОТВРЂИВАЛО ТИТУЛЕ ВЛАДАРИМА!
Није био секуларизам са тим глупостима као данас.
Наравно увредио се па почиње да прозива талибане, ИСИС и сличну му братију...

Иначе да немаш појма о Православљу УОПШТЕ, види се УВЕК, па чак и одавде:
Ako baš hoćeš ni ISIS nisu pravi muslimani ti ljudi najmanje znaju o islamu.
Tako isto i ovi naši fanatočni vernici nemaju pojma a busaju se u grudi.
U svakom slučaju čine više štete nego koristi (ako upšte nečemu i koriste)
Православље није у ЗНАЊУ, већ у СРЦУ (да не правим цитате...).
Знање је само потребно у вези историјских чињеница.
А да Православни Србин не користи ничему - ма ... да не псујем.
Ma sa njim nema rasprave čovek vidi usko samo ono što on hoće i tera po svome,

Da sve nam je lepa bajka za laku noć, mi smo kroz istoriju uvek bili cvećke i "nikoga nismo napadali", a loše nam ide jer nas svi mrze, ma ajde - vidi zeku u slamenom šeširu.
Pa tako imamo etiketirane "domaće izdajnike" i "strane plaćenike" od srednjeg veka do danas.
Ја видех да ти СЕКУЛАРИЗМОМ тумачиш Србију Немањића - :rotf:
Па да нећу онда да терам по твоме?

Србија и Русија није никада никога нападала, СЕМ Бугарску 1882 (на наговор АУ монархије, ЗАПАДНОУВЛАКАЧИ Обреновићи насели) и Руси Швеђане под Петром Великим (али да врате...).
Да нас МРЗИ запад и да не може Србију да поднесе, то је јасно СВАКОМ КО ИМА ДВЕ ВИЈУГЕ МАЊЕ ОД КОКОШКЕ.
Ко има ОСНОВНИ поглед на историју тога је свестан, тако да као оно горе може да булазни само апсолутна незналица, или продана душа.
Наравно домаћи издајници (и страни плаћеници...) од тога праве теорије завере, а то су ОЧИГЛЕДНЕ и ДОКАЗАНЕ ПРАКСЕ.

Нека ЦРКНУ ШТО ПРЕ сви домаћи издајници (пошто таквих нема по њима, нема ни ко да се увреди...).
:super:

Poslednja izmena:
Vidim ja da ti nemaš pojma o istoriji a javljaš se na ovom forumu.
:rotf::rotf::rotf:
Рече онај што секуларизмом тумачи средњи век...
:hahaha:
Ti ga očigledno nemaš zato se lepo prebaci na forum-religiju i ostavi nas sve ovde na miru.
Tj samo poslušaj svoj nadimak i čisti se (bre) odavde...
Признајем да нисам домаћи издајник. :rumenko:
АЛИ лоше си схватио, ово је ТЕМА о домаћим издајницима (и страним плаћеницима) кроз историју, а не тема где се колектују домаћи издајници (и страни паћеници, пардон плаћеници...).

Виш да имам право да останем...
:)

У јесен 1994, у сукобима Српске војске Крајине и снага Фикрета Абдића са јединицама Петог корпуса тзв. Армије БиХ, код погинулог припадника "Бужимске бригаде" пронађена је "зоља" произведена те исте године. Провером серијског броја и ознаке произвођача (пошто "зоље" још производи и македонска компанија "11. октобар"), несумњиво је утврђено да је ова изашла из чачанске "Слободе". Како је доспела до јединица Петог корпуса, замршено је питање, на које никад неће бити нађен одговор.
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1518686

Back