Извињавам се ово нисам ни видео...
Izgleda da su ateisti Sloba i Staljin veliki borci za pravoslavlje.
I kako Vuk i Dositej spadaju u izdajnike mi nije jasno.
"Ко није против вас, са вама је." или: "Непријатељ мог пријатеља, је мој непријатељ и обрнуто..."
Већ сам говорио о Вуку, а Доситеј као одбегли монах и следбеник Протестантизма и БОГОХУЛНЕ масонерије је апсолутно ЗЛО.
Oduvek su me oduševljavali (uglavnom neprijatno) fanatični vernici, fanatični ateisti, fanatični nacionalisti i uopšte fanatične osobe sa bilo kojim stavom. Naročito u jednoj sekularnoj državi. Rasprava sa takvim ljudima se svodi na arogantan stav: "ja sam u pravu a dokazi koji govore suprotno mom mišljenju me uopšte ne zanimaju".
U ovom slučaju AjdOdatleBre je nacionalni fanatični pravoslavac, dovodi Srbiju na korak bilže fanatizmu sličnom ISIS-u.
Znači ateista ili katolik ne može da govori o istoriji Nemanjića? Po tebi onda danas niko ne može da istražuje istoriju starog Egipta jer ne veruje u njihove bogove ?
Religija je stvar pojedinca. Jedan od omiljenih citata : Religija je kao k***c, u redu je da ga imaš, samo nemoj da ga poturaš drugima pod nos, pogodovo deci.
Само се ти одушевљавај фанатицима, по теби су сви који нису фанатични атеисти и који не приклањају колена науци = фанатици...

Тако су претпостављам и готово сви Срби у историји по теби ФАНАТИЦИ, па и Свети, Свештеници, Епископи, Верни народ до пре неких 100 година, исл...
Наравно да атеиста не може да говори ни о чему, а јер су такви ограничени као животиње (па није случајно да такви својатају МАЈМУНЕ за претке - упркос БЕСКОНАЧНО МНОГО ДОКАЗА да је Дарвинова теорија - бесмислица... Али ће се ФАНАТИЧНО држати те глупости, јер им као ФАНАТИЦИМА ИСИСА ОДГОВАРА!).
Или је "научан" став таквих, да је комплексност света настала из унутрашњости материје

Значи да се "види" да од облака прашине настају људи - не да треба бити ФАНАТИК НЕГО МАЈМУН!!!
Од када постоје људи, постоје и Религије, а постоје и наравно ФАНАТИЦИ "прашине са умом" - и наравно да имају слободу да бију главом о зид САМИ.
Сад мало (довољно и о теми, а јер смо видели да је атеизам дебилизам, што се види и из речника атеиста, јер им је стално Jedan od omiljenih citata : k***c у устима...
Значи рекао сам да за разумевање Доба Немањића, се мора ЗНАТИ Православље, као што за разумевање Египта треба знати њихову религију...
Ту атеисти k***c у устима не помаже...
Срећом па атеисти немају ни једну КУЛТУРУ вредну икакве пажње, па се не мора бити МАЈМУН да би се схватиле атеистичке "цивилизације".
Само да ти запамтим име, да не губим време више са простаком...
Prepun si predrasuda. Nisam ja nikakav pobornik ateističke države, ali znam da prepoznam istinu od mita. Kralj Milutin je postao svetac samo zato što je bio moćan vladar i pripadnik dinastije Nemanjića, ali osoba kao on ne može i ne zaslužuje da bude svetac. Ne možemo jednog Svetog Savu stavljati u isti koš sa Milutinom i Dušanom. Na stranu što su i Dušan i Milutin bili veliki i uspešni vladari, ali svetac je nešto drugo.
И са Светима постоје НИВОИ!
И Рај има као и Пакао нивое...
On koristi nacionalne mitove kao istorijske činjenice, dakle ako je Milutin bio veliki i uspešan vladar, koji je zaslužan za razvoj Srbije to onda znači da je on bio dobar, pravo nevinašce, duša od čoveka, i svako ko kaže drugačije je izdajnik, ateista. Dakle ako iznesemo činjenicu da je Milutin bio pedofil onda je to uvreda Srbije, srpstva, izdajništvo itd. Problem kod nas je što se ne možemo suočiti sa našom istorijom onakva kakva je, sve ono što je srpsko je ujedno i dobro, sveto, a to baš nije tako.
Pretpostavljam da je takođe izdajništvo uvrediti raspopa Kačavendu ?
Свети Милутин апсолутно није под упитником Целе Православне Цркве Господње, а како, зашто, отвори тему негде другде, а не овде о издајницима...
На твом месту не бих богохулио...
Само си фалио ти психопата са неким ножем да нас све називаш кретенима!
Иди отвори тему о бодењу ножем, па немој да читаш кретенске теме.
Додуше сви издајници су кретени, да се ниси осетио увређеним?