Domaci Film

Детуш

Domaćin
Poruka
4.352
Ovo je rubrika posvecena domacem filmu, ali i serijama.
-Tema sluzi za ostavljanje vasih utisaka o nekom domacem filmu koji ste gledali.Vasa ocena i obrazlozenje istog.
-Mozete ostavljati vase utiske o nasim glumcima i glumicama, reziserima i scenaristima.
-Kakve bi filmove trebali da snimamo, da li imamo premalo filmova koji govore o nasoj istoriji.
-Mozete ostavljati zanimljive snimke iz filmova.
-Vesti o domacim glumcima, i filmskim radnicima(intervjui, recenzije).
-Najave novih filmova kod nas..
-Vesti vezane za festivale, nagrade..
kovacevic_dusan_0_0_468X10000.jpg

paja_v.jpg

Maratonci-tr%C4%8De-po%C4%8Dasni-krug-3.jpg

Olivera_Katarina_u_Filmu_PUT_OKO_SVETA_1964_DEO_1.jpg

4576_Zoran%20Radmilovic.jpg

Mikiju Manojloviću nagrada Dobričin prsten

Glumac Predrag Miki Manojlović dobitnik je nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo "Dobričin prsten" za 2012. godinu, odlučio je danas žiri.
Manojlović je postao 28. laureat tog visokog staleškog i esnafskog priznanja, navodi se u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije.
U konkurenciji za nagradu bili su i glumci Radmila Andrić, Sonja Jauković, Milena Dravić, Milan Gutović, Mirko Babić, Vlastimir Velisavljević, Đorđe Jelisić, Mirjana Karanović, Dragan Nikolić, Marko Nikolić, Nikola Simić, Ljiljana Stjepanović, Đurđija Cvijetić i Renata Ulmanski.
234701_miki-manojlovic-foto01-petar-markovic_f.jpg

O dodeli nagrade odlučivao je sedmočlani žiri u kome su bili raniji dobitnici Dobričinog prstena Ružica Sokić, Vojislav Brajović i Predrag Ejdus, kao i glumica Dušanka Stojanović Glid, teatrolog Ksenija Šukuljević Marković, reditelj Slavenko Saletović i dramski pisac Igor Bojović.
Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (rad Zlatare Majdanpek), a vreme i mesto uručenja tog priznanja Mikiju Manojloviću biće naknadno saopšteni.
Izvor(http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/358063/Mikiju-Manojlovicu-nagrada-Dobricin-prsten)

Жанг Јимоу долази на „Кустендорф”

Гости филмског и музичког фестивала Емира Кустурице на Мокрој Гори биће Бен Зејтлин, Алексеј Балабанов, Матео Гароне, Елија Сулејман и Оскаром награђен директор фотографије Јамуш Камински
Kustendorf-2013---plakat---srpski.jpg

Шести међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф” биће одржан од 16. до 22. јануара у Дрвенграду на Мокрој Гори, а главни гост биће прослављени кинески редитељ Жанг Јимоу, најавио је оснивач и директор фестивала Емир Кустурица. Отварање ће протећи у холограмској пројекцији туче Кустурице и Бруса Вилиса, звезде серијала „Умри мушки”, која ће бити приређена на ливади.

За награде Златно, Сребрно и Бронзано јаје такмичиће се 28 студентских филмова аутора из 18 држава: Велике Британије, Данске, Израела, Кореје, Кубе, Мексика, Немачке, Перуа, Пољске, Португалије, Сингапура, САД, Филипина, Француске, Холандије, Швајцарске, Црне Горе и Србије. О најбољим филмовима одлучиваће међународни жири у саставу: израелска списатељица и глумица Алона Кимхи (председница), амерички продуцент Мајкл Хаусман, један од продуцената драма „Амадеус” и „Лет изнад кукавичијег гнезда” и теоретичар медија и редитељ проф. др Олег Јекнић. Награду за најбољу камеру „Вилко Филач” доделиће жири у саставу: пољски директор фотографије и оскаровац Јануш Камински, чешки камерман Мартин Шец и српски монтажер и дизајнер звука Светолик Мића Зајц.

У оквиру „Ретроспективе великана” Јимоу ће одржати уметничке радионице, а биће приказани „Ни један мање” (1999) који је освојио „Златног лава” на фестивалу у Венецији и „Подигни црвену светиљку” (1991), Кустурици један од најдражих филмова у 20. веку.

– „Кустендорф” је шесто чудо на свету – нашалио се редитељ јуче у сусрету са новинарима, и подсетио да је фестивал покренуо са жељом да на њему нема ниједне рекламе.

Фестивал се организује и са идејом да се студентима омогући лични контакт са значајним ауторима, каквих нема на светским фестивалима.

– На „Кустендорфу” су само филмови и људи који их гледају и затим о њима разговарају – оценио је Кустурица.

Програм „Савремене тенденције” и ове године представиће неке од најбољих филмова из овогодишње продукције и њихове ауторе, који ће такође одржати радионице. У седам фестивалских дана биће приказана дела: „Цветови рата” Жанга Јимоуа, „Звери јужних дивљина” Бена Зејтлина, „И ја, такође” Алексеја Балабанова из Русије, италијански филм „Ријалити” Матеа Гаронеа, „Араф – негде између” турске редитељке Јешим Устаоглу, и омнибус „Седам дана у Хавани” о којем ће говорити један од редитеља – палестински аутор Елија Сулејман.

У програму „Нови аутори” окупиће се аутори који су својим делима скренули пажњу јавности: „Она не жели да спава сама” мексичке ауторке Наталије Бериштајн, „Нефудбал” младог руског уметника Константина Смирнова и „Једноставно је” Соње Карпунине, која је 2011. победила на „Кустендорфу”.

Програм „Евергрин” подсетиће на филм „Време је стало” (1982) Петера Готара који ће бити гост „Кустендорфа”, а на програму ће бити и „Киноаматер” (1979) и „Кратки филм о убијању” (1988) пољског синеасте Кшиштофа Кишловског (1941–1996), као и драма „Ронилачко одело и лептир” Џулијана Шнабела на којем је радио Јануш Камински. Иначе, у сарадњи са Филмским музејем из Лођа, биће приређена изложба о Кишловском – „Кшиштоф Кишловски, знаци и сећања”.

Сваке вечери, после пројекција следиће концерти, а свираће: „Дебу сур ле занк” (Француска), Дејан Петровић Биг Бенд (Србија), трио „Балканске жице” (Србија), „Радио застава” (Италија), „Че Судака” (Шпанија), а музички програм отвара виолиниста Немања Радуловић.
Preuzeto sa sajtа ПОЛИТИКЕ.

http://1.***************/-7sSfBiZGEPM/TqFZtjDUWHI/AAAAAAAADDs/MzJKMY6wji8/s1600/1.jpg
niko ne spominje ovaj film.
Jako dobro docarano,tj objasnjenoz:lol: kako zive mladi u jednom gradicu u Srbiji.
Od ove tematike jedan od boljih, ne samo na nasim prostorima, nego i sire.
Ovo se ne propusta.

Bumerang, film Dragana Marinkovica...radnja filma se odvija u rupcagi Bumerang ciji je vlasnik urnebesni Bobi(Laza Ristovski)...film koji nema razvijenu radnju, ali daleko od toga da nije zaimljiv.
7/10
3662_Boomerang.jpg

Miki Manojlović: Kultura je preduslov identiteta naroda
miki%206.jpg

Uvek pokušavam iz početka da krenem u nešto zaista ne znajući, ne osećajući u bagažu takozvano znanje, jer znanje nije znanje kada se ponavlja. To je zanat, ali ono što je van zanata, što su vrhovi, oni su uvek nepredvidivi i do njih se dolazi drugim putem. To su voltini lukovi koji se stvaraju među ljudima. Na sceni, pred kamerom, oko nje. I do njih se dolazi potpuno nepredvidivo, uvek drugim putem ko ima tu sreću da ih dodirne, a to su retke stvari. I to je ono što mene zanima

Vest da je ovogodišnji dobitnik nagrade „Dobričin prsten”, priznanja koje Udruženje dramskih umetnika Srbije tradicionalno dodeljuje za životno delo, glumca Predraga Mikija Manojlovića zatekla je u Parizu. Kako je rekao u razgovoru za „Politiku”, posebno ga je obradovalo što nagrada dolazi od ljudi iz njegove struke. „Znači mi jer jer dolazi od ljudi iz zanata, od mog esnafa, i zato što imam tako velike prethodnike.”

Mnogi su se, ipak, iznenadili što ste vi dobili „Dobričin prsten” za životno delo, jer smatraju da je ova nagrada došla prerano, s obzirom na to da važite za večitog mladića, odnosno da još uvek radite punim plućima?

Pa već sam dobio jednu nagradu za životno delo, „Pavle Vujisić”, kada sam bio još veći mladić. Tada sam imao 54 godine. Kilometraža, metraža ili santimetraža uopšte nije važna. Važan je sadržaj onoga što se nagrađuje, a u mom slučaju to je bio dug period, tako da godine nisu važne. Kada se bilo šta, bilo kakva vrsta priznanja dodeljuje zato što neko dugo traje, to je već samo po sebi sreća za onoga ko ga dobija.

Iza vas je dug umetnički put. Koliko je teško održati se i trajati na toj uzbrdici? Šta vas je umorilo, a šta dalo motiv da idete dalje?

Ako bih u ovom trenutku pokušao da svedem račune videlo bi se da je dobar deo mog života, od najranije mladosti do danas, vezan za pozorište. I to veoma snažno i protiv moje volje, najpre u dečjem i mladićkom periodu dok nisam odlučio da pokušam da budem glumac. I danas, zaista uvek, pokušavam da budem glumac u pravom smislu te reči koja znači: čovek, istraživač smisla, čovekovog sadržaja, sopstvenog i drugih ljudi. I jedne ozbiljne razmene s ljudima s kojima radimo, šta god da je povod za naše okupljanje.

Uvek pokušavam iz početka da krenem u nešto zaista ne znajući, ne osećajući u bagažu takozvano znanje, jer znanje nije znanje kada se ponavlja. To je zanat, ali ono što je van zanata, što su vrhovi, oni su uvek nepredvidivi i do njih se dolazi drugim putem. To su voltini lukovi koji se stvaraju među ljudima. Na sceni, pred kamerom, oko nje. I do njih se dolazi potpuno nepredvidivo, uvek drugim putem ko ima tu sreću da ih dodirne, a to su retke stvari. I to je ono što mene zanima. Tome sam oduvek stremio i zato sam i odlučio da budem glumac i ovakav glumac. I kao mlad čovek bio sam svestan da je gluma ozbiljna duhovna disciplina. Ozbiljno ljudsko poslanje čoveka. Da nije nikakva imitacija bilo čega, već ozbiljno promišljanje života i njegova transpozicija u kreativan način.

Ipak, nema vas u pozorištu?

Naravno, nema me poslednjih šest godina u pozorištu. Zašto? Zato što ne mogu biti deo repertoarskog pozorišta. Svaka nova predstava u ovakvom sistemu guši postojeće predstave. Glumački kvalitet koji postoji u Beogradu gubi na snazi zbog očajnog materijalnog stanja glumaca. Dakle, svaka nova predstava u ovakvom sistemu guši postojeće zbog prezauzetosti glumaca.

Zavidnu karijeru ostvarili ste i van granica zemlje. Da li se osećate kao zvezda? Ko su po vama zaista zvezde?

Pre nekoliko dana gledao sam u Parizu predstavu „Povratak” Harolda Pintera u Odeon teatru, koju je režirao Lik Bondi. To je čovek s kojim sam snimio film „Ne čini to” s velikom glumicom Nikol Garsija. Ljudi me prepoznaju. Naravno, ne svi. To ne znači da sam zvezda, niti sam ikada bio. Zvezda nigde više ni nema, posebno ne kod nas. A ovo što dolazi s druge strane okeana je kratkog daha.

Prave velike zvezde u Evropi? Mislim da je jedna jedina, a to je Katrin Danev, koja se računa svuda kao takva. Ovo drugo zaista nisu zvezde. A preko okeana su nama ravni glumci, ali su poznatiji nego mi. U profesionalnom svetu ne kaskamo mnogo za njima ili kaskamo, ali ne previše. To su Hekmen, Robert de Niro... ta generacija. To je generacija tate Andželine Džoli koji se zove Džon Vojt i koji je veoma dobar glumac, ali je imao nesreću da bude u generaciji nenadmašnih tipova u koje se umešao Džek Nikolson.

Koliko popularnost zna da optereti. Kako je vi lično doživljavate?

Kao student voleo sam da budem popularan, ali kada sam to i postao vrlo brzo je to počelo da mi bude nevažno. Nije mi donosilo neku veliku ugodnost. Iskreno! Volim da se sklonim, osamim, ako je to moguće. To je moglo da mi se dogodi na pojedinim ostrvima na Jadranskom moru. Na nekim brodićima, čamcima. To mi mnogo nedostaje. Ta vrsta usamljenosti.

Potreba da svet učinite boljim podstakla vas je da osnujete Radionicu integracija sa željom da pomognete osobama sa invaliditetom?

Ne pomažem ja njima. Mi se pomažemo. Moj odgovor je vrlo kratak i jednostavan. To su moji roditelji, moji mama i tata koji su to stvorili u meni. To je moja priroda. Nisam sam u tome. Ali ja sam inicijator toga. To je moje vaspitanje, odrastanje. Kačamak, svinjska džigerica koju smo jeli ujutro da ne budemo bolesni. Briga moje mame i osećaj mojih roditelja za druge. To je vaspitanje. Došao je i taj trenutak kada sam imao mogućnosti i vremena da se posvetim humanom radu, a posebno u našoj sredini koja nema sluha za druge, nema želje, volje da primeti šta nekome nedostaje. To društveno neodgovorno ponašanje i jedan od ozbiljnih problema koje imamo. Mora da se podigne svest da komšiji treba pružiti ruka, koliko ko može. A ne samo „use, nase, i podase”.

Kultura u Srbije preživljava najteže vreme. Da li je samo novac problem?

Ako govorimo o novcu treba da razgovarate s Mlađanom Dinkićem, jer je on čovek koji određuje tokove novca u ovoj državi 10-12 godina unazad. Ako me pitate o tokovima novca kada je kultura u pitanju, važna stvar treba da se kaže, a to je da je kultura preduslov, uslov i ishodište identiteta jednog naroda. I ako vi danas u budžetu za kulturu izdvajate procenat koji je izdvajan poslednjih 12 godina, onda imam ozbiljnu zebnju da ljudi koji to rade nemaju pojma šta zapravo jednu naciju čini snažnijom, optimističnijom, pametnijom, boljom, koja može da poveruje da sutrašnjica postoji i da sutrašnji dan dolazi i da on ne mora biti crn. Negativan, ma kakve bile okolnosti oko naše zemlje, koja još ima velike probleme. Dakle, to nerazumevanje nije potcenjivanje, to je neznanje. Ljudi koji ne znaju treba da uče, samo nisu svesni toga. Ako me pitate da li je novac za kulturu važan–naravno da je važan, ali su važni i drugi elementi: odgovarajuća institucionalna i zakonska rešenja, a ne rešenja po ugledu na ne znam koga i kakve, već sopstvene ideje koje padaju kao trule dudinje ovde poslednjih 12 godina. Ja sam živi učesnik i svedok odnosa vlasti prema pozorištu. Živi učesnik i svedok propadanja pozorišta u Srbiji.

Da li pozorište gubi na snazi?

Pozorište je starije nego politika i ono će preživeti sve politike. I ono će imati teške trenutke i ima sve teže i teže, ali ne mogu da ne kažem šta sam rekao, ako grad Beograd, odnosno Sekretarijat za kulturu u zadnje četiri godine sprovodi neku vrstu autoritativnog neznanja, uništavajući uveliko stvorene institucije. Stvoriti ih nije lako, a zašto to što imamo da rušimo? Pa dajte da ih unapredimo, da budu još bolja. Od 5. oktobra na ovamo, pa i pre toga na ovo pitanje imam mnogo jasnije odgovore, i mnogo teže, koje neću reći ovom prilikom. Ne želim da ulazim u ove teme, jer je to vrlo ozbiljno pitanje, jako me pogađa, dovodi u pitanje smisao, postojanje naroda. Naravno, narod će uvek da postoji. Uvek će biti kukuruza, žita. U Srbiji rađa sve. Što ne bismo imali i druge kvalitete.

Kako i gde vidite budućnost?

Nisam bezrazložni ni pesimista, ni optimista. Znate onu pesmu: „Smej se smej, samo se smej” i sve je super. Vidim je u prepoznavanju ozbiljnih propusta od 1988. godine do danas na svim nivoima. Oni moraju biti prepoznati, locirani i popravljeni, ispravljeni. Ko to treba da uradi? Ljudi koji to prepoznaju i imaju snage da to urade. Tu je eventualni tesnac kroz koji možemo da prođemo.

Tekst je preuzet iz Politike

Nebojša Glogovac: Zašto sam odbio Anđelinu

Ljudi nikada nisu bili usamljeniji nego danas, kada je sve dostupno, ali je sve postalo i dosta bizarno, čudno, i ne znam kuda sve to vodi.

nebojsa%20glogovac%20nova%20slika.jpg

U ovu godinu glumac Nebojša Glogovac ušao je sa tri filma čije se premijere očekuju - “Krugovi” Srdana Golubovića, “Artiljero” Srđana Anđelića i “Kad svane dan” Gorana Paskaljevića. U međuvremenu, ima i ulogu u crnogorskom filmu “Deca iz ulice Marksa i Engelsa” Nikole Vukčevića koji još nije završen, a svaka od ovih priča, na svoj način i iz svoje vizure, bavi se vremenom u kojem živimo.

Kod Paskaljevića više “gostujem”, ali mi mnogo znači što sam se našao u ekipi njegovog filma. Tu igram sina glavnog junaka, i to je moja prva saradnja sa genijalnim glumcem Mustafom Nadarevićem. Bio mi je plezir da se sretnemo na filmu, mislim da je igrajući starog profesora koji pred kraj života saznaje da nije ono što jeste, napravio maestralni, antologijski lik - kaže Glogovac.

Vaš junak u ovom filmu pripada ovom vremenu - bavi se sopstvenim životom, nema saosećanja, čak ni prema tragičnoj drami svog oca iz doba nacizma i logora na Starom sajmištu?

Taj moj junak, dirigent, jeste predstavnik “novih”, današnjih ljudi, koji gledaju samo “svoja posla” - kako da naprave karijeru, da budu uspešni, da zarade novac... Na tom putu ništa im drugo nije važno, bezdušni su, oslobođeni sentimentalnosti prema drugima, životu, nekim pravilima ponašanja, što njegovog oca veoma boli. Ali to je globalni diktat ovog vremena. Svi su upućeni na to da se bore samo za sebe. Saveti modernih psihologa, psihijatara i drugih ljudi koji se bave našim mentalnim zdravljem jeste to - staviti sebe u prvi plan.

Koliko nam naša svakidašnjica pokazuje, i van globalnih trendova, da je najbolje gledati samo “svoja posla”?

Izgubili smo tu vrstu osećanja za suživot. Ja nisam, nisu ni neki ljudi koje volim i koji me okružuju, ali mi se čini da većina jeste. Ljudi nikada nisu bili usamljeniji nego danas, kada je sve dostupno, ali je sve postalo i dosta bizarno, čudno, i ne znam kuda sve to vodi. A čini mi se da u našoj prirodi nije da budemo usamljenici koji nemaju potrebe za drugima, da smo skloniji grupi i međuljudskim odnosima. Ipak, ovo vreme neprestane egzistencijalne neizvesnosti s jedne strane, i surove borbe za novac, prestiž i tron s druge, teraju ljude da misle samo na sebe, da se osamljuju, i ne opterećuju “viškom” emocija. Verujem da ta samoća nije naš genetski zapis - ovo naše mesto je čvorište, raskrsnica vera, kultura, imperija... Živimo tačno na četiri vetra, čudan smo mentalitet, i uvek se stvara sukob unutar nas.

Film “Krugovi” otvara temu koja je najbolnija na ovim prostorima - oproštaj zločina koji su se dogodili devedesetih godina?

U stvarnosti, nažalost, ta priča o našoj međusobnoj mržnji neprestano se obnavlja, a jedini ćar od toga i otvaranja novih verbalnih sukoba imaju samo političari, ovdašnji i svetski. Sama politika i funkcioniše na osnovu suprotstavljenih strana koje političari sami formiraju, i onda je dobro održavati antagonizme i mržnju, iz bilo kojih razloga, makar i izmišljenih, samo da ne bude mira i sloge. To je jedino što političarima ne odgovara, jer na osnovu sukoba mogu da postoje i ekstremne nacionalne partije, i leve, i srednje, i svakakve, i svi tu imaju svoju šansu da plasiraju neku lažnu ideologiju iza koje uopšte ne stoje. To je ordinarna manipulacija na koju narodi neprestano nasedaju. I dok političari i danas od toga profitiraju, mali, obični ljudi koji su najviše stradali proživljavaju svoj vek baveći se mržnjom i prebrojavanjem mrtvih. A u tome nema budućnosti.

Zanimljivo je da bi vašu karijeru mogao da obeleži i film u kome niste igrali - odbili ste ponudu Anđeline Džoli da budete deo srpskog tima u njenoj “Zemlji krvi i meda”?

Kontaktirao sam sa njenim kasting agentima, rekli su mi da su me videli u filmu “Klopka” i ne znam kojim još, i ponudili su mi saradnju. Ali pošto je poslednjih godina u holivudskoj produkciji nekakav trend da smo samo mi u ovim ratovima ubijali, klali, silovali, dok su ostali ne znam šta radili, i to bez ikakve filmske estetike koja jedino opravdava postojanje nekog filma, bio sam oprezan. Nikako ne bih voleo da igram u priči u kojoj je samo jedan narod kriv, i lud, i krvoločan, a svi drugi su divni i male mace, bez obzira na to o kom narodu je reč. Taj scenario Anđeline Džoli, čije ime njeni agenti s kojima sam se dopisivao nisu pominjali, već su je neprestano nazivali “ši”, nikako nisam mogao da vidim. Nekako je ostao tajnovit, nisu hteli da mi pokažu, što je meni bilo čudno, pošto je reč o priči koju treba da vidi nekoliko miliona ljudi.

I kako se završila vaša komunikacija?

Na insistiranje agenata da prihvatim ulogu na neviđeno, odgovorio sam da hoću ukoliko film sagledava ove naše ratove kao zlo koje se desilo ljudima koji su se voleli, sarađivali, bili komšije, živeli zajedno, ženili se i udavali jedni s drugima, i u kojem su samo političari dobro prošli. Kako sam počeo da postavljam ta pitanja, tako je komunikacija koja je počela vrlo pompezno, krenula da jenjava. A završila se tipično američki - u poslednjem pismu agenti “ši” su mi napisali: “Pošto je vaš talenat toliki da bismo mogli da vam ponudimo samo glavni lik, a on je već dodeljen, nećemo imati ulogu za vas.”

Na kojim ste poslovima trenutno?

U JDP spremamo “Sumnjivo lice”, u režiji Jagoša Markovića. Igram Jerotija, a posebno mi je zadovoljstvo što Seka Sablić igra moju suprugu Anđu, i to je nešto što već u startu obećava. Ali videćemo. Glumci se uvek raduju kad igraju Nušića, i mislim da je veoma lepa ideja Tamare Vučković da JDP malo dobije na vedrini. Postoji vrsta estetike koja prati ovu kuću, pametne, angažovane predstave, a u stvari dođemo na to da smo zaboravili onu drugu masku - pozorište ima dve maske, jednu veselu i jednu tužnu, i bilo bi dobro da se bavimo i onom drugom. Meni mnogo nedostaje komedija. “Sablja dimiskija” u “Kultu” bila mi je divan ventil i zabava, ali nam je istekao ugovor i više ne igramo tu predstavu. JDP nedostajalo je takvo nešto, a Jagoš Marković je u veoma dobroj formi, sve svodimo na apsurdniji nivo, tako da jedva čekam premijeru.

Tekst je preuzet iz Večernjih novosti

Nebojša Glogovac:Treba nam ozbiljna revolucija

Nama je, da bismo pokrenuli dešavanja u bilo kojem smjeru potrebna jedna ozbiljna revolucija na svim nivoima. A kako da napravimo revoluciju kada sjedimo najmanje pet ili šest časova dnevno pred televizorom i gledamo zaglupljujuće serije i rijalitije? Od tolike televizije nema se vremena za revolucije i promjene.

Nebojša Glogovac, jedan je od najboljih srpskih glumaca kojem reditelji po pravilu povjeravaju najzahtjevnije uloge, sa ponosom ističe da je rođeni Trebinjac i da se osjeća kao kod kuće kada se nađe u tom dijelu svijeta.

Glogovac je trenutno okupiran ulogom Jerotija Pantića u Nušićevom „ Sumnjivom licu“ u režiji Jagoša Markovića, pa zbog angažmana ne stiže detaljnije da prati šta se događa u RS. Uprkos tome, Glogovac kaže da proživljava sve ono što se dešava njegovom rodnom kraju.

- Sa ponosom ističem odakle sam, ali me velika žalost obuzima kada vidim koliko neiskorišćenog potencijala propada, koliko su ljudi osiromašeni i koliko nedostaje dobre volje da tako bogati krajevi izađu iz oskudice. To je velika tuga i nepravda- kaže Glogovac u intervjuuza TV prilog Pressa.

Zašto ne rješavamo probleme, koje nas izjedaju?

Nama je, da bismo pokrenuli dešavanja u bilo kojem smjeru potrebna jedna ozbiljna revolucija na svim nivoima. A kako da napravimo revoluciju kada sjedimo najmanje pet ili šest časova dnevno pred televizorom i gledamo zaglupljujuće serije i rijalitije? Od tolike televizije nema se vremena za revolucije i promjene.

Da li je to i dio našeg mentaliteta?

Naravno. Kod nas se svakih 40 ili 50 godina, nekada i češće, smjenjuju pobjednici, ideologije i orijentacije. Od tolikog haosa, nema zdravog toka misli ni razvoja društva, pa je ljudime teško da izgrade stav, da imaju mišljenje.

Onda nije ni čudo zašto Nušić ne zastarjeva...

Naša glupost ne zastarjeva, a Nušić je to genijalno prozrio. Možda to ima veze i sa geografijom jer smo na raskrsnici svijeta. Kroz nas prolaze sve kulture i nacije, sve političke orijentacije i mišljenja pa smo međusobno i slični i različiti i stalno imamo međusobna trvenja.

Preuzeto iz TV priloga Pressa

http://1.***************/-7sSfBiZGEPM/TqFZtjDUWHI/AAAAAAAADDs/MzJKMY6wji8/s1600/1.jpg
Jako dobro docarano,tj objasnjenoz:lol: kako zive mladi u jednom gradicu u Srbiji.
Ovo se ne propusta.

Današnji RASPUST ZA DŽ u Domu omladine Beograda počinje u 18h projekcijom filmova THE BOX, nastavlja se projekcijom ostvarenja TILVA ROŠ, a završava se u Gun Clubu u Miloša Pocerca 10 na postfilmskom party-ju.

Reditelji ova dva sjajna filmska ostvarenja ANDRIJANA STOJKOVIĆ i NIKOLA LEŽAIĆ biraju muziku za vas, a ulaz je BESPLATAN.

Start: 22.30

Simpatican triler, dobri glumci (Gordan Kicic, Rade Serbedzija, Jelena Djokic...). Gordan i Jelana su savrsen par u filmu, ona je prelepa, ne znam sta joj bi da se uda za onu babetinu Cvetkovica...:cistinaocare:

Neprijatelj (2011) film Dejana Zecevica, autora "4 Coveka" i "T.T. Sindroma".
Kraj rata, 1995. godina negde u Bosni.Nekoliko srpskih vojnika, deminera, imaju zadatak da ociste podrucje od mina(koje su sami i postavili)...cekajuci smenu, medju njih dolazi nepoznati covek, cudak.
Film je pre svega psiholoska drama(prema imdb-u cak i horor, iako zaista nema scena koje mogu se podvesti pod ovaj zanr), kako rat deluje na coveka, strah, otudjenost, ubijanje...nadimci su dosta simbolicno dati, Guzina, Sirovina, Lik, Sivi, pokazujuci profil vojnika.
Gluma Tihomira Stanica u ulozi Dabe, ili ti Sejtana, Demona je brilijantna, Vuk Kostic, glumi dobro, ali ja ga do sada nisam video u drugoj ulozi od ove, svaka je ista ili bar slicna.
Film bi bio jos jeziviji da je muzika bila bolja, tj., prilagodjenija za ovaj znar, malo vise skeri.
Ocena:8/10
http://2.***************/-IextrvW9DVM/T1QBN4e9gCI/AAAAAAAAAiE/_oOwFY-u0vU/s1600/Neprijatelj_1.jpg

Ovo se ne propusta.
Ovo je vjerovatno najbolji srpski film u poslednji 20 godina.

Poslednja izmena:
Film "Falsifikator" Gorana Markovića zatvoriće ovogodišnji Fest, a na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od 7. marta.
251062_falsifikator-foto-goran-srdanov_ff.jpg

Tihomir Stanić igra direktora Anđelka

U "Falsifikatoru" igraju Tihomir Stanić, Branka Katić, Emir Hadžihafizbegović, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković i drugi poznati glumci.
Ovde imate video:trejler
http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/368859/Ekskluzivno-Premijera-trejlera-za-film-Falsifikator

U pitanju je priča o direktoru osnovne škole koji pravi lažne diplome. Scenario potpisuju Goran Marković i Tihomir Stanić.

Poslednja izmena:
Neprijatelj (2011) film Dejana Zecevica, autora "4 Coveka" i "T.T. Sindroma".
Kraj rata, 1995. godina negde u Bosni.Nekoliko srpskih vojnika, deminera, imaju zadatak da ociste podrucje od mina(koje su sami i postavili)...cekajuci smenu, medju njih dolazi nepoznati covek, cudak.
Film je pre svega psiholoska drama(prema imdb-u cak i horor, iako zaista nema scena koje mogu se podvesti pod ovaj zanr), kako rat deluje na coveka, strah, otudjenost, ubijanje...nadimci su dosta simbolicno dati, Guzina, Sirovina, Lik, Sivi, pokazujuci profil vojnika.
Gluma Tihomira Stanica u ulozi Dabe, ili ti Sejtana, Demona je brilijantna, Vuk Kostic, glumi dobro, ali ja ga do sada nisam video u drugoj ulozi od ove, svaka je ista ili bar slicna.
Film bi bio jos jeziviji da je muzika bila bolja, tj., prilagodjenija za ovaj znar, malo vise skeri.
Ocena:8/10
http://2.***************/-IextrvW9DVM/T1QBN4e9gCI/AAAAAAAAAiE/_oOwFY-u0vU/s1600/Neprijatelj_1.jpg

Одличан филм.

slozio bih se nedje sa tobom, mada mjerkam i Klopku , Bure Baruta, Apsolutnih sto. To su mi najjaci srpski filmovi, uz jos mozda Mrtav ladan(al' ovo je maklo (vise) mozda subjektivno za mr.ladfan)

Sto subjektivno, ja mislim da mnogo sveta ceni Mrtav Ladan, kao dobru satiru naseg drustva, provlaci se tu dosta komicnih elemenata koji su sastavni deo naseg folklora...O policajcu koji je naivan i glup...o siledjiji koji je jos gluplji, o komsijama i njihovom odnosu..itd...odavno ga nisam gledao, cak smucio mi se koliko je puta repriziran na svim zivim tv emiterima, da nemam neku zelju da ga pogledam u narednih 10 godina minimum..:D

Back