Долина трачких краљева

Родитељ Три

Primećen član
Poruka
736
Које су могућности да се докаже да су Трачани себе звали Рашани, од речи рас, у латинском рекс, немачком рајх, енглеском реалм, санскрту раџ...
као име за елиту.
Официјелна историја тврди да су Етрурци пореклом Трачани,
Будући да су Грци свуда додавали слово Е, (Епир, Египат, Еуфрат, Етиопија..), а море се зове Тиренско, а регија Тоскана (значи без Е),
а Етрурци су себе звали Расени, можда може да се изведе теза да су Трачани себе звали Рашани.

А Срби су такође користили то име, које се везује за Србе екавце.
Чијих су краљева онда гробови у данашњој Бугарској..

Питај се како би се данас звало словенско становништво данашње Бугарске, да тамо нису дошли азијати Бугари.

Ако нађеш одговор на то питање, знаћеш више од свих нас.
Нису Бугари настали тада него су их направили Руси у 19.веку.

У долини трачких краљева сахрањени су и краљеви по имену Сеут, први, други и трећи. Они су имали реалистично израђене скулптуре, и неверованто подсећају на наше људе (као и вероватно на неке Бугаре али то је исто)

https://en.wikipedia.org/wiki/Tomb_of_Seuthes_III

Seut i Damjanovic.jpg

Нису Бугари настали тада него су их направили Руси у 19.веку.
Ја сам свашта чуо на овом форуму, али глупости које ти износиш се граниче са паранормалним.
Просто питање за тебе:
*Ако су Бугари настали у 19ом веку, како је онда један од Ромејских царева носио надимак Бугароубица?

Ја сам свашта чуо на овом форуму, али глупости које ти износиш се граниче са паранормалним.
Просто питање за тебе:
*Ако су Бугари настали у 19ом веку, како је онда један од Ромејских царева носио надимак Бугароубица?

On i pripadnici sličnih alternativnih interpretacija (zbog čega je stvarno nejasno šta se o tome uopšte diskutuje na PTF Istoriji, kada već postoji jedna tema za tzv. Bečko-berlinska škola vs novoromantičari...zavere, a postoji i celi potforum Teorije zavera) smatraju da su Bugari formirani od Srba zahvaljujući ruskoj intervenciji u drugoj polovini XIX stoleća. Srednjovekovna bugarska država za njih jedna je od srpskih zemalja, kojom je vladala šačica bugarske elite.

U tom smislu, Vasilije Bugaroubica je tehnički u njihovoj mašti Srboubica, ili preciznije Bugaroalipakprvenstvenosrboubica Vasilije. Po njihovim smatranjima, Bugari su tehnički izumrli i nije bilo više razloga za njihovo postojanje, zahvaljujući Turcima Osmanlijama, a ako bi bilo dopušteno Balkancima da se sami oslobode tobi sve bila srpska nacionlalna država do Crnog mora. Međutim, u nameri da spreče da najjača i najsuperiornija rasa (jerbo sve su ove teze, u ogromnoj meri, uglavnom na bazi prethitlerovskog rasizma) na svetu — srpska — postane vrlo moćan globalni faktor, Velike sile su po njihovim shvatanjima rasparčale srpske zemlje i jedan od tih poteza bio je zadatak Rusa da veštački naprave Bugare.

Poslednja izmena:
On i pripadnici sličnih alternativnih interpretacija (zbog čega je stvarno nejasno šta se o tome uopšte diskutuje na PTF Istoriji, kada već postoji jedna tema za tzv. Bečko-berlinska škola vs novoromantičari...zavere, a postoji i celi potforum Teorije zavera) smatraju da su Bugari formirani od Srba zahvaljujući ruskoj intervenciji u drugoj polovini XIX stoleća. Srednjovekovna bugarska država za njih jedna je od srpskih zemalja, kojom je vladala šačica bugarske elite.

U tom smislu, Vasilije Bugaroubica je tehnički u njihovoj mašti Srboubica, ili preciznije Bugaroalipakprvenstvenosrboubica Vasilije. Po njihovim smatranjima, Bugari su tehnički izumrli i nije bilo više razloga za njihovo postojanje, zahvaljujući Turcima Osmanlijama, a ako bi bilo dopušteno Balkancima da se sami oslobode tobi sve bila srpska nacionlalna država do Crnog mora. Međutim, u nameri da spreče da najjača i najsuperiornija rasa (jerbo sve su ove teze, u ogromnoj meri, uglavnom na bazi prethitlerovskog rasizma) na svetu — srpska — postane vrlo moćan globalni faktor, Velike sile su po njihovim shvatanjima rasparčale srpske zemlje i jedan od tih poteza bio je zadatak Rusa da veštački naprave Bugare.
Само се питам одакле толика машта...
А најсмешније од свега је што исмевају припаднике своје, хајде да кажемо - врсте - међу другим народима, тобоже презирући Хитлера, али се зато свесрдно служе аненарбеовским методама и сопственим верзијама "визија" Карла Марије Вилигута.
96% њих не зна годину крунисања Цара Душана, нити датум Боја на Косову, али су за стручњаци за преднемањићке царске династије.

Само се питам одакле толика машта...

Pa, mislim da je odgovor na to jednostavan.

Sve manje i manje se čita, a sve se vrti oko YouTube-a. Internet je, koliko god možda najveće otkriće informatičkog doba, toliko doveo i do toga da imamo hiperprodukciju dezinformacija. Ljudi koji ne znaju preterano dobo strane jezike, vise samo po tim domaćim kanalima i misle da je to vauuu, sjajno. I tako gledaju onoj Blagojevića na Misterijama Balkana (ili kako se već zove kanal) ili onog Gorana Fesa, koji je po mom mišljenju ubedljivo najveći dezinformator i bukvalno generator teorija zavere iz Srbije na internetu. I kada upiju toliku količinu gluposti, to na neki način sraste sa njima; postane deo njih (njihovog identiteta). I onda, čak i ako se dokaže da neko sve redom nebulozno lupa jedno za drugim, nada ne umire i vera da, da parafraziram goste onog Grka što vodi Ancient Aliens, „ima tu nečeg”.

Ti kanali, posebno kada krenu da se redom prate i sve sa njih upija (BalkanINFO možda nije najbolji primer toga, jer može povremeno nešto pametno tamo da se čuje, posebno u starijim emisijama, ali Fes TV bez ikakve sumnje jeste) jednostavno deluju kao pravi otrov. Potruju mozak i jednostavno ga na neki način, pa, inficiraju ga.

А најсмешније од свега је што исмевају припаднике своје, хајде да кажемо - врсте - међу другим народима, тобоже презирући Хитлера, али се зато свесрдно служе аненарбеовским методама и сопственим верзијама "визија" Карла Марије Вилигута.

Da, to je negde suština. Reče jedan Turčin što je bio na forumu, ali oteran zbog gadosti kada je video koliko samoopsednutog jednoumlja ovde ima, njihov glavni problem je što bi da budu Germani umesto Germana. Ja ih često poredim sa Iznogudom. Njima ne smetaju principi indogermanske nauke i nordijske škole; oni se ne protive tim interpretacijama iz metodoloških razloga, osporavajući naučne rezultate nemačke intelektualne elite do 1945. godine, već im je žao što uloga nije obrnuta, odnosno što oni nisu u njihovim cipelama. I onda se tako konstruišu priče koje kreću od, naravno, Vinče, pa starih Grka koji, je l' te, sve su ukrali od nas i tako redom (bukvalno zapravo kopirajući rasne teorije od onih koju su im navodno dušmani, a zapravo pravi ideološki oci) kako bi se dokazala i opravdala naša rasna superiornost u odnosu na sve koji su drugi. Nedavno se, na temi o crnogorskom nacionalnom pitanju pojavo upravo jedan takav post:

Срби су народ и раса, а не нација. Сви знамо кад је измишљен појам нација. На Балкану има више нација али само један аутохтон народ - Срби.....и они се простиру на целом Балкану и даље од њега прихватио то неко или не. Ако се неко одрекне идеје да припада том народу, ако се одрекне традиције и културе не може да се одрекне корена. Генетика је јасна по том питању. Са Балкана се ширила прва европска цивилизација....како се лед отопљавао тако се ширила северно, а не супротно. Некада није био проблем да Срби живе у различитим племенима-краљевинама-царевинама и да се називају и једни и други Србима чак и да се сукобе без обзира што су Срби али након што је измишљен појам нација Србски народ се као такав и под тим именом свео на једну тачку у Европи.
Топоними су нешто најјаче што као заоставштину има један народ...они се тешко губе. Србских топонима има широм Европе.

U suštini, mislim da tu ni nema neke prave mržnje prema Hitleru (koliko zavisti).

96% њих не зна годину крунисања Цара Душана, нити датум Боја на Косову, али су за стручњаци за преднемањићке царске династије.

Istina, tako najčešće biva. Evo, podsetio si me, baš smo nedavno imali primer jedne nove „zvezde” na to sceni, Jelene Malešević koja se predstavlja kao arheolog. I po njenim tumačenjima, Stefan Nemanja je imao više od 135 godina kada vodio vojske protiv Romeja. :lol:

Naravno, oni će ovakve greške sve odbacivati, uvek. Koliko god se pokaže da neka osoba niže gluposti jednu za drugom, ta vera u tu njihovu dogmu, opstaje. To ti je ono, a dobro šta se hvatate za jednu (ili za stotinu) grešku ili dobro, Deretić lupeta, izmišlja, ali zbog drugih stvari treba ga pohvaliti ili štaviše ono najgore od svega „generalno” je osoba X u pravu. :roll:

Poslednja izmena:
Дјечацима који су се "упецали", само да скренем пажњу да је у питању троловање постављача темe. Није му то први пута ни на овом потфоруму, али ето, увијек се неко "упеца".

Da je reč o trolovanju, mislim da bi moderacija reagovala i temu zaključala ili zatvorila.

U svakom slučaju, ne slažem se sa tobom. Možeš otići na profil postavljača teme i pregledati sve teme koje je on otvarao: https://forum.krstarica.com/members/roditelj-tri.422055/

Ne postoje indicije da bi ovo moglo biti trolovanje.

Da je reč o trolovanju, mislim da bi moderacija reagovala i temu zaključala ili zatvorila.
Ne postoje indicije da bi ovo moglo biti trolovanje.
Није се лако поставити према оваквом виду троловања. Модератор може "тренирати строгоћу" на форумашу али опет има много горих форумаша који у свом безобразлуку или малициозности немају мјере.
Када смо код троловања постоје по мени двије врсте (ово је моја класификација, ја сам тако подијелио, да ме не би тражио извор тврдње).
- оно иза којих стоје малициозни мотиви и са намјером гурања прста у око идеолошким или политичким неистомишљеницима, или припадницима друге народности или вјерског убјеђења. Код овог троловања трол је упоран да исте тврдње, истих неколико реченица, понавља небројено пута све са наумом како би иритирао друге форумаше.
- "нормално" троловање гдје је трол свјестан бесмисла своје отрцане фразе или тврдње и гдје је мотив изазвати реакцију форумаша, у овом случају не учествује у расправи (највише још са пар постова), већ се завали у фотељу и грохотом смије.
Овдје је у питању ово друго, "нормално троловање", отрцане фразе или тврдње;
Будући да не постоји ни један оргинални документ старији од 10 века може се закључити какво је реално стање познавања античке историје.
У питању су конструкти и фабрикати. Када је нешто у том смислу пренаглашено до бизарности јасно је да је фабрикат, циљана политичка измишљотина.
Тек касније на српској земљи, од српског народа, Русија прави бугарску цркву, државу и нацију.
Прича да су нам "Бугари забили нож у леђа" служи само да сакрије истину да су нам Руси забили нож у леђа.
И још бројни примјери на птф политика.
Како год, у питање јесте добро осмишљено троловање, ако неко вјерује да је нешто друго, по вољи му, никог нећу убјеђивати у супротно.

Poslednja izmena:
Постоје само две тезе:
- Словени су се из мочваре доселили у 7. веку и "заменили" Трачане који су имали чак политичку аутономију у Римском Царству
(и потпуно преузели њихову културу .. овде не могу да се не насмејем..)
- Трачани су Словени, и ја се питам да ли је основано рећи да су себе звали Рашани.

Ово друго је тема.

Није се лако поставити према оваквом виду троловања. Модератор може "тренирати строгоћу" на форумашу али опет има много горих форумаша који у свом безобразлуку или малициозности немају мјере.
Када смо код троловања постоје по мени двије врсте (ово је моја класификација, ја сам тако подијелио, да ме не би тражио извор тврдње).
- оно иза којих стоје малициозни мотиви и са намјером гурања прста у око идеолошким или политичким неистомишљеницима, или припадницима друге народности или вјерског убјеђења. Код овог троловања трол је упоран да исте тврдње, истих неколико реченица, понавља небројено пута све са наумом како би иритирао друге форумаше.
- "нормално" троловање гдје је трол свјестан бесмисла своје отрцане фразе или тврдње и гдје је мотив изазвати реакцију форумаша, у овом случају не учествује у расправи (највише још са пар постова), већ се завали у фотељу и грохотом смије.
Овдје је у питању ово друго, "нормално троловање", отрцане фразе или тврдње; И још бројни примјери на птф политика.
Како год, у питање јесте добро осмишљено троловање, ако неко вјерује да је нешто друго, по вољи му, никог нећу убјеђивати у супротно.

Znam da u principu ne želiš da od ovog napraviš diskusiju, ali dozvoli da ti iznesem svoj stav: ja mislim da ti još uvek misliš da je nešto samo noćna mora, te se nisi probudio. Dozvoli da te podsetim, na tvojoj krajnje fascinantnoj temi o Avarima, ti si pogrešno protumačio NickFreaka, koji je kazao da sam ja lažovčina koga treb tući #$%njivom motkom i optužio nas za ni manje ni više no autošovinizam (sic!) iz razloga što tumačimo mnogo jezika na način kao da je neko lažljivac i prevrtljivac (on je tumačio to kao lingvističku heterogenost). Za forumaša Kole11, koji je u najvećoj meri, dakle najčešće pratio principe zdravog razuma (sem onomad kada se razbesnio na mene i tebe i krenuo da piskara o svačemu, optužuje tebe da si moj ker nekakav ili da po temema piše šta babe od 84 godina znaju) ti si, štaviše, rekao da je hrvatski trol a što nema zaista bukvalno nikakvog smisla.

Da skratim priču, svaki put pomisliš da je neko ili trol ili se samo zafrkava. I najčešće je (bilo) pogrešno. Šta je suština? Još si (pre)kratko ovde i pretpostavljam da nemaš preterano mnogo iskustva sa zajednicama na internetu, kao i da dolaziš iz neke relativno normalne sredine. Ja imam gomilu iskustva sa ovim ljudima. Godinama sa njima diskutujem, eksperimentišem, analiziram, razmatram šta su im motivi, kako razmišljaju i kojim tačno mentalnim naporim, mehanizmima dolaze do nekih teorija zavere i raznih konfabulacija. I mogu da ti kažem prilično pouzdano: ne, postavljač ove teme nije napravio nikakvu foru.

Neki ljudi, ako se ne varam uključujući i tebe, smatraju da ja „preterujem” u nekim svojim ocenama. E pa, nažalost, ja bih rekao da je to zbog toga što se još uvek niste baš sasvim probudili i shvatili šta je, crna, mračna i turobna, realnost našeg foruma (koja je u ogromnoj meri i oterala najveći broj učesnika foruma). :cry:

Прије одговора форумашу извињење другим форумашима који читају ово, што ћу у одговору отићи од теме у препуцавање које избјегавам када је то могуће, но како сам изложен, ничим изазваној, малициозној паљби, морам узвратити, није до мене.
... ja mislim da ti još uvek misliš da je nešto samo noćna mora, te se nisi probudio.
Немаш ти појма шта ја мислим.
... i optužio nas za ni manje ni više no autošovinizam (sic!) iz razloga što tumačimo mnogo jezika na način kao da je neko lažljivac i prevrtljivac (on je tumačio to kao lingvističku heterogenost).
Нешто си или побркао или криво разумио. Нисам ни тебе лично (јесам ти приговорио када си на некој теми копирао и приложио комплетне атшовинстичке чланке са "peščanika", на што си ми одговорио да ти преносиш чланке или видео клипове а да и не погледаш садржај) нити многе друге форумаше са којима се не слажем или имам супротно мишљење, оптужио за аутошовинизам, нити ћу то икад урадити. А и иначе избјегавам потезати за таквим етикетама, колико год се слагао или не са саговорником у расправи, осим наравно онда када се то мора и када се мора тролу рећи да је трол, ту мислим на тролове из ове прве групе који бјесомучно "затрпавају" тему вртећи исту причу и понављајући до изнемоглости 3-4 реченице, вођени прије свега пакошћу и тежњом да ириратирају друге форумаше.
Da skratim priču, svaki put pomisliš da je neko ili trol ili se samo zafrkava. I najčešće je (bilo) pogrešno. Šta je suština? Još si (pre)kratko ovde i pretpostavljam da nemaš preterano mnogo iskustva sa zajednicama na internetu.....
Немаш ти појма шта ја помислим и колико имам искуства са итернетским заједницама.
Узгред, нисам кратко ни на овом форуму, ево већ има пуне двије године.И превише времена да "скенирам" све форумаше (и за велику већину имам позитивно мишљење, сад што се не слажем око много чега или сматрам да иако исправно мисле користе погрешан приступ не мијења ствар, уосталом увијек је ? колико сам и сам о много чему у заблуди) који су вриједни пажње. Сад што не реагујем увијек или некад злонамјерне постове игноришем, то је мој избор.
E pa, nažalost, ja bih rekao da je to zbog toga što se još uvek niste baš sasvim probudili i shvatili šta je, crna, mračna i turobna, realnost našeg foruma (koja je u ogromnoj meri i oterala najveći broj učesnika foruma).
Врло добро. Но да мало погледаш има ли тебе лично у тој причи.
Ако са цитаделом (кроз ко зна колико никова), старим милогорцем и иним троловима, који не долазе са намјером бољег сагледавања теме већ искључиво да коју пакосну и провокативну напишу, уђеш у маратонску расправу и у испразном препуцавању (па је модератор на једној теми гдје си са цитаделом ушао у такмичење у шупљирању, морао избрисати 150+ постова) потрошиш 10+ страница и "затрпаш" тему гдје се загубе и многи квалитетни постови, колико и сам "помажеш" да се тема обесмисли и многима огади.
Нико никоме не спори да брани своје тврдње, биле погрешне или исправвне, да аргументима, фактима покуша доказати ваљанст тврдњи, али онда напишеш четири, пет постова, видиш има ли вајде, ако на другој страни немаш "нормалног" опонента већ оног који врти 3-4 реченице до бесвијести и који не признаје било какве изворе које приложиш, која је сврха "затрпавања" теме. У реду, намјера тих тролова и провокатора јесте да се тема обесмисли и овај потфорум многима огади, али им не требва у томе "помагати".
И ту ваља некад сагледати ширу слику, наравно, неки људи имају дар сагледавања шире слике, неки не.

Нешто си или побркао или криво разумио. Нисам ни тебе лично (јесам ти приговорио када си на некој теми копирао и приложио комплетне атшовинстичке чланке са "peščanika", на што си ми одговорио да ти преносиш чланке или видео клипове а да и не погледаш садржај) нити многе друге форумаше са којима се не слажем или имам супротно мишљење, оптужио за аутошовинизам, нити ћу то икад урадити. А и иначе избјегавам потезати за таквим етикетама, колико год се слагао или не са саговорником у расправи, осим наравно онда када се то мора и када се мора тролу рећи да је трол, ту мислим на тролове из ове прве групе који бјесомучно "затрпавају" тему вртећи исту причу и понављајући до изнемоглости 3-4 реченице, вођени прије свега пакошћу и тежњом да ириратирају друге форумаше.

Nisam ja ništa pobrkao, nego si ti loše pročitao. Nik nas je optužio za autošovinizam (mene i tebe) zbog interpretacije mnogo jezika.

Nisam ja ništa pobrkao, nego si ti loše pročitao. Nik nas je optužio za autošovinizam (mene i tebe) zbog interpretacije mnogo jezika.

Који си ти.......@Khal Drogo кад је обелодањен Бандуријев фалсификат и јасно исказао свој став. Не пројектуј свој лични паранодни кошмар на људе које поштујем и ценим да би на тај јефтин начин добио савезника.

Постоје само две тезе:
- Словени су се из мочваре доселили у 7. веку и "заменили" Трачане који су имали чак политичку аутономију у Римском Царству
(и потпуно преузели њихову културу .. овде не могу да се не насмејем..)
- Трачани су Словени, и ја се питам да ли је основано рећи да су себе звали Рашани.

Ово друго је тема.

Dragutin Anastasijević~Srpkinja vizantijska carica-41.jpg

47785_vest_Сјај-трачанског-злата.jpg

- Грчка митологија је ушла у трачанску у прерађеном виду. Грчки бог Дионис је био подељен на бога сунца и бога ватре. Орфеј који је прво био грчки лик, постао је трачански херој, и чак су Грци почели да га називају Трачанин Орфеј.

- Тракијски цар је имао једну обавезу која је потврђивала његово царско достојанство. Он је имао обавезу да закопа неко благо, а још боље да нађе неко благо. Некоме је полазило за руком да нађе, а неком не. Али закопавали су сигурно, зато што их ми до данас налазимо

227880_tracani_ls.jpg

Predmeti potiču s kraja četvrtog ili s početka trećeg veka pre nove ere. Među njima su zlatan nakit, dodaci za jahačku opremu, tijara sa ugraviranim lavovima i fantastičnim životinjama, četiri narukvice i jedan prsten

SOFIJA - Gotovo 2.400 godina stara zlatna riznica nađena je u jednom tračanskom grobu na severu Bugarske, saopštili su arheolozi koji su vršili iskopavanja. Ovo unikatno blago pronađeno je kraj sela Sveštati, na nekih 400 kilometara severoistočno od Sofije, rekla je Dijana Gregorova, šefica arheološke ekipe.
Po njenim rečima, neki predmeti potiču s kraja četvrtog ili s početka trećeg veka pre nove ere. Među njima su zlatan nakit, dodaci za jahačku opremu, tijara sa ugraviranim lavovima i fantastičnim životinjama, četiri narukvice i jedan prsten.
lg.php

Tračani su živeli na teritoriji današnje Bugarske, i u delovima moderne Grčke, Rumunije, Makedonije i Turske. Tamo ih je bilo od četvrtog milenijuma pre nove ere, do sedmog veka nove ere, kada su ih asimilovala nadiruća slovenska plemena.
neporocenjivo-bogatstvo-zlato-tracana-1352407541-227882.jpg

163.jpg

Trački zlatni riton, glava ovna, obredni predmet

302.jpg

Zlatni predmetni iz Panađirišta otkrivaju savršenu umešnost drevnih tračkih zlatara, koji su dostigli vrhunac umetnosti. Zlato iz Panađirišta svedoči o posebno naprednoj civilizaciji i pleni bogatstvom svojih raskošnih ukrasa. Zlato iz Panađirišta potvrđuje zapise drevnih grčkih pisaca i istoričara da su Tračani, pored konja i vina, najviše voleli i cenili zlato. Zlatna tračka riznica iz Panađirišta je izlagana godinama na mnogim svetskim izložbama, proslavivši drevnu Trakiju u svetu – u Londoru, Rimu, Parizu, Nju Jorku, Moskvi, Budimpešti, Tokiju, Meksiku, Montrealu, Bostonu, Detroitu, Madridu, Nju Delhiju, Helsinkiju, Berlinu, Pragu….

195.jpg

Zlato iz Panađirišta je daleko najbogatije i najlepše nalazište zlata do sada pronađeno u Bugarskoj, koje su slučajno otkrila 1949. godine tri brata – Pavel, Petko i Misa Dejkovi, tokom iskopavanja zemlje u blizini grada Panađiriš

Back