Doktori i predoperacione procedure

Reci mi molim te, ti kao doktor sa savršenim uvidom, da li si u svojoj profesionalnoj karijeri nailazila na kolege o kojima ovde pričamo,
i uopšte,
šta ti misliš o svemu ovome?

Док се не појави Маринац....
У свакој професији има кукоља...Шта рећи о просвети, полицији, државној управи....

Сваки грађанин Србије треба да се бори против корупције....

Именовати их, пријавити органима сваки пут када мислите да сте оштећени...

Уопштавање ствари не води ничему..

Осим да су бахати још бахатији и гори...

Дакле прозвати по имену и презимену...

Рећи Српски да те читав свет разуме:
Тај и тај је тражио од мене новац за услугу коју је дужан да пружи по опису свог радног места...

U nasem zdravstvu ne postoji lekar koji nije korumpiran.Mislim na lekare u bolnicama i Klinickim centrima.Svi!
Pre moje operacije (na otvorenom srcu) rečeno mi je da nađem nekog kardiohirurga da pogleda nalaze i kaže da li sam uopšte kandidat. Komšija mi je preporučio svog najboljeg prijatelja sa faksa koji radi na Kliničkom centru Srbije, i lično mi je ugovorio posetu. Pošto sam došla neformalno i bukvalno preko veze, razgovarali smo sasvim otvoreno i hirurg mi je rekao da nikako, ni u ludilu ne donosim lekarima ni poklone ni novac. Navodno ih stalno kontrolišu pa niko ne želi da se kompromituje i zbog neke sitnice izgubi posao i ugled.
Nikom od lekara nisam dala ništa.
Eto, to je moje lično iskustvo.

Pre moje operacije (na otvorenom srcu) rečeno mi je da nađem nekog kardiohirurga da pogleda nalaze i kaže da li sam uopšte kandidat. Komšija mi je preporučio svog najboljeg prijatelja sa faksa koji radi na Kliničkom centru Srbije, i lično mi je ugovorio posetu. Pošto sam došla neformalno i bukvalno preko veze, razgovarali smo sasvim otvoreno i hirurg mi je rekao da nikako, ni u ludilu ne donosim lekarima ni poklone ni novac. Navodno ih stalno kontrolišu pa niko ne želi da se kompromituje i zbog neke sitnice izgubi posao i ugled.

Ti si eklatantan primer korupcije,i jos ti nije jasno kako.

Reci mi molim te, ti kao doktor sa savršenim uvidom, da li si u svojoj profesionalnoj karijeri nailazila na kolege o kojima ovde pričamo,
i uopšte,
šta ti misliš o svemu ovome?

..jesam-sa pričama...jednog lično znam-čeka odsluženje kazne za mito od 300EUR. On radi (??!) i na zatvorsku kaznu će ići kad se isprazni mesto u zatvoru...Verovali ili ne...

P.S. Skoro čula da je ponovo tražio pare...I tako.. .Šta predlažete da ja uradim??!

Ti si eklatantan primer korupcije,i jos ti nije jasno kako.
A ti mizantropije.

Činjenica je da korupcije u zdravstvu ima, ali ima je svugde.
Ipak, to ne znači da su svi lekari korumpirani, ali mi smo skloni da globalizujemo.
Obišla sam najrazličitije zdravstvene ustanove i zaista mi niko nikad nije ništa tražio. Možda sam naprosto imala sreće, a možda imam takav stav - suviše sam otvorena i poštena da bi bilo bezbedno spomenuti novac.
U svakom slučaju, na prvi znak traženja mita podigla bih dreku do neba.

Ti si dosla preko veze kod kardiologa u klinicki centar,pravo na noge.Redovnom procedurom bi to bilo jako problematicno.
Da li si se zapitala zasto te taj kardiolog upozorava da nekome ne das slucajno pare,odakle mu ideja uopste da tako nesto kaze,pa to je drzavna bolnica,ti imas osiguranje a oni platu?!
Doveo te njegov dobar prijatelj,on zna da ne sme da ti uzme pare,ali mora da te upozori na druge posto oni ne znaju ko te doveo.Sve je to povezano kao creva.Svi oni trose triput vise nego sto zaradjuju,verovatno im blagajnik Svetih Vraca uplacuje na racune u bankama.

..jesam-sa pričama...jednog lično znam-čeka odsluženje kazne za mito od 300EUR. On radi (??!) i na zatvorsku kaznu će ići kad se isprazni mesto u zatvoru...Verovali ili ne...

P.S. Skoro čula da je ponovo tražio pare...I tako.. .Šta predlažete da ja uradim??!

uci se na greskama drugih - samo parfemi i cvece...moze neki nezadovoljni pacijent da te posalje u zatvor

Андреа... паметно говориш :) Јел` то као ово што пише на мом аватару ?
" Учим се на туђим грешкама " ;)

pa da - koverta nikako....ne veruj danajcima ni kad ti poklone sa masnicom donesu, raspakuj pred njima pa ako nadjes novac unutra pocepaj ga pred njima i gadjaj ih poklonom ...kakvi su bogu tamjana ne bi dali a tebi ce poklon

...a kad mi neko donese flašu pića-el da uzimam ili da vratim??! ;)

P.S. I što ovaj Tab ne skloni ove novogodišnje smaljije??!

samo ako je crni sampanjac neces valjda da im dozvolis da te ponizavaju sa nekim buckurisima;)

Mislim da su za korupciju dobrim delom krivi i pacijenti.
Kod nas je običaj kad se negde ide poneti i poklon, makar samo kafu i keks, pa smo to preneli i na lekarske ordinacije. Kasnije se to otelo kontroli pa neki lekari i sami traže.
Jedna prijateljica mi je rekla da kad god ide kad lekara opšte prakse ona ponese kafu i sok.
Druga se nedavno spremala za bolnicu pa me je pitala (kao iskusnijeg bolničkog pacijenta) da li i šta da ponese doktorki. A sirotica bukvalno dinara nema... Naravno da sam joj rekla da ne nosi ništa, i prošla je isto kao da je i ponela.
S druge strane, i korumpirani lekari prvo procene od koga mogu da traže a da ih ne tuži.
Sestrina ćerka se lečila kod jednog našeg starog lekara za koga se znalo da voli koverat. Pričala mi je da od nje uvek traži neko mito. I ja sam bila njegov pacijent, ali mi koverat nikad nije spomenuo.
Imali smo i jednog laboranta koji je uvek kao u šali pitao - A gde su rakija i kafa? Meni je to samo jednom rekao, pa kad sam ga "ljubazno" pogledala više nikad, ali moja mama se plačući vratila iz laboratorije... On je rekao svoje, pa kod kuga upali-upali.
Eto, svašta sam videla i čula, ima nas raznih.

Mislim da su za korupciju dobrim delom krivi i pacijenti.
Kod nas je običaj kad se negde ide poneti i poklon, makar samo kafu i keks, pa smo to preneli i na lekarske ordinacije. Kasnije se to otelo kontroli pa neki lekari i sami traže.
Jedna prijateljica mi je rekla da kad god ide kad lekara opšte prakse ona ponese kafu i sok.
Druga se nedavno spremala za bolnicu pa me je pitala (kao iskusnijeg bolničkog pacijenta) da li i šta da ponese doktorki. A sirotica bukvalno dinara nema... Naravno da sam joj rekla da ne nosi ništa, i prošla je isto kao da je i ponela.
S druge strane, i korumpirani lekari prvo procene od koga mogu da traže a da ih ne tuži.
Sestrina ćerka se lečila kod jednog našeg starog lekara za koga se znalo da voli koverat. Pričala mi je da od nje uvek traži neko mito. I ja sam bila njegov pacijent, ali mi koverat nikad nije spomenuo.
Imali smo i jednog laboranta koji je uvek kao u šali pitao - A gde su rakija i kafa? Meni je to samo jednom rekao, pa kad sam ga "ljubazno" pogledala više nikad, ali moja mama se plačući vratila iz laboratorije... On je rekao svoje, pa kod kuga upali-upali.
Eto, svašta sam videla i čula, ima nas raznih.
Драга Кајо..
Желим ти да што мање времена проводиш по болницама и болничким ходницима и да будеш што здравија...:)

Могла би саветовати пацијенте какав став да заузму уколико им неко на било који начин стави до знања да су му дужни било шта за
медицинску услугу коју су пружили у оквиру редовног радног времена у државној установи..

Можда онај твој "љубазни поглед" што сам га ја обојила у црвено..:)

Back