DOKLE SEZE LICEMERJE DRZAVE..??

Koja je svrha ove teme uopste???

Skupe su i nike patike pa ih ljudi nose,skupe su i cigarete pa ljudi i dalje konzumiraju to djubre...sve je skupo,a bez mnogih stvari se moze,bez leka ako je preko potreban se ne moze tako da u cemu je problem?...
U ceni?

Pa antibiotici i treba da budu skupi , zato sto su ih ljudi masovno uzimali na svoju ruku pa su se razvile multirezistentne bakterije koje ni jedan lek ne moze da sanira,pa eto problema nama zdravstvenim radnicima.

Neka me ispravi ko misli da gresim,ali antibiotici se ne piju 365.dana u godini i ne kupuju se svaki drugi dan,pa ne vidim toliki problem u ucescu od 500 ili 1000 dinara.

tuzno je sto to ne vidis..zato nam mozda tako i jeste..
sta ce da uradi onolika sirotinja koja nema nikakva primanja kad mu se dete razboli..??? ja nisam uzeo za dete antibiotik na svoju ruku-vec na recept lekara pedijatra...i sad treba da opravdam drzavu kojoj su puna usta borbe za natalitet - a za terapiju deteta od upale grla-roditelj treba da izdvoji i do 2000 dinara...a 30% gradjana ne radi...i tebi je to normalno..??

- - - - - - - - - -

meni su za crveno grlo dali eritromicin i dadoh samo 50 din :D
ti si bas zaglavio kad si dobio tako jak lek :lol:

ti si drugo...ja antibiotike ne pijem iz principa..nisam koristio antibiotik vise od 15 godina...ali dete je drugo--posebno ako je sklono alergiskom bronhitisu ili asmi...

sta ce da uradi onolika sirotinja koja nema nikakva primanja kad mu se dete razboli..??? ja nisam uzeo za dete antibiotik na svoju ruku-vec na recept lekara pedijatra...i sad treba da opravdam drzavu kojoj su puna usta borbe za natalitet - a za terapiju deteta od upale grla-roditelj treba da izdvoji i do 2000 dinara...a 30% gradjana ne radi...i tebi je to normalno..??

- - - - - - - - - -

ti si drugo...ja antibiotike ne pijem iz principa..nisam koristio antibiotik vise od 15 godina...ali dete je drugo--posebno ako je sklono alergiskom bronhitisu ili asmi...

Antibiotik , pa jos panklav za alergijski bronhitis i astmu. :think: Kako mi to nikad nije palo na pamet :think:

Ono što meni smeta je to što se, po pravilu, preporučuju lekovi koji su skupi i za koje postoji jeftinija zamena. Ne kažem da su to antibiotici, oni se ionako retko uzimaju, nego, eto vam konkretan primer za sirup za iskašljavanje u kupovnoj varijanti od 500 dinara i domaćoj koji ne izađe više od 20 dinara.
Pratim temu o deci na drugom podforumu, i tačno se vidi iz meseca u mesec kako lekari sa različitih teritorija , periodično preporučuju iste lekove, kao po direktivi. Dakle u decembru je to bio, na primer sirup Flavamed, sada je prospan i tako redom, ko im da veći procenat izgleda.
I kod opšteg lekara obavezno preporuče ACC koji košta 480 dinara, a to je u stvari samo acetisal plus c vitamin.

Ono što meni smeta je to što se, po pravilu, preporučuju lekovi koji su skupi i za koje postoji jeftinija zamena. Ne kažem da su to antibiotici, oni se ionako retko uzimaju, nego, eto vam konkretan primer za sirup za iskašljavanje u kupovnoj varijanti od 500 dinara i domaćoj koji ne izađe više od 20 dinara.
Pratim temu o deci na drugom podforumu, i tačno se vidi iz meseca u mesec kako lekari sa različitih teritorija , periodično preporučuju iste lekove, kao po direktivi. Dakle u decembru je to bio, na primer sirup Flavamed, sada je prospan i tako redom, ko im da veći procenat izgleda.
I kod opšteg lekara obavezno preporuče ACC koji košta 480 dinara, a to je u stvari samo acetisal plus c vitamin.

Очигледно да је то резултат свакодневних посета фармако трговачких путника који просто опседају Домове здравља а свакако и апотеке. Можда иза тога постоји и ,,пристојна провизија'' коју ми, обични смртници, надокнађујемо кроз цену лека.
Зато се и каже: Здравље је најскупљија ствар у животу!

-..

jasno mi je o cemu pricas.. ja sam za lecenje moje mame u jednom periodu izdvajao i po 300€ nedeljno

medjutim radi se o drugoj stvari i to nema veze sa nasom drzavom i zato je naslov u neku ruku neprimeren.
svuda u svetu zdravlje kosta.. jos je moja mama govorila da je najskuplje biti bolestan a ona je na neki nacin osetila i predratni beograd.

na kraju.. zar ne mislis da je licemerno kad neko na zapadu kaze... mozes da zivis ili da progledas ili da prohodas ali ti za to treba 100.000$ da bi te operisali.. u suprotnom .. zao mi je..
medicina je odavno prestala da bude humana .. postala je masina za pravljenje novca...

t

maloj deci obicno daju panklav kada se radi o rizicnoj infekciji zbog lokalizacije, infekcijama koje mogu lako preci u prostore gde mogu ugroziti zivot deteta.

- - - - - - - - - -

ja uvek uzmem skuplji lek, posto mi se jeftine zamene i nisu pokazale

jasno mi je o cemu pricas.. ja sam za lecenje moje mame u jednom periodu izdvajao i po 300€ nedeljno

medjutim radi se o drugoj stvari i to nema veze sa nasom drzavom i zato je naslov u neku ruku neprimeren.
svuda u svetu zdravlje kosta.. jos je moja mama govorila da je najskuplje biti bolestan a ona je na neki nacin osetila i predratni beograd.

na kraju.. zar ne mislis da je licemerno kad neko na zapadu kaze... mozes da zivis ili da progledas ili da prohodas ali ti za to treba 100.000$ da bi te operisali.. u suprotnom .. zao mi je..
medicina je odavno prestala da bude humana .. postala je masina za pravljenje novca...

a ja govorio o deci i natalitetu-pa se osvrnuo na lazi i licemerje drzave u tom pogledu..

..svuda u svetu placash lichno zdravstveno osiguranje,
samo ovde placash od prve do poslednje plate u rupu bez dna..
..a nisu je urushili zdravstveni radnici, dakle, naslov je sasvim ok..

jutros odvedem sina od 11 godina kod doktora -- crveno grlo....dr.prepise panklav...ucesce 500 dinara...i posle se nadripoliticari kunu verbalno da dokazu narodu da su za natalitet...

То је за 20х625мг, међутим, деца до навршених 18 година живота, школска деца и студенти до краја прописаног школовања, а најкасније до навршених 26 година не плаћају партиципацију, па ни учешће у цени лека. Тебе је неко, да извиниш, превеслао...:)

То је за 20х625мг, међутим, деца до навршених 18 година живота, школска деца и студенти до краја прописаног школовања, а најкасније до навршених 26 година не плаћају партиципацију, па ни учешће у цени лека. Тебе је неко, да извиниш, превеслао...:)

nije...ovo je vec nekoliko puta bilo...znas gde zivim--i nisam jedini roditelj koji je platio participaciju...

Back