DOKLE SEZE LICEMERJE DRZAVE..??

Модератори,ставите у лепљиву тему неку о том пропалом здравству у нашој земљи,и нека се људи јадају докле хоће. Разумем да има пуно проблема,али отварати сваког дана нову тему,са истом тематиком,је сулудо.

jutros odvedem sina od 11 godina kod doktora -- crveno grlo....dr.prepise panklav...ucesce 500 dinara...i posle se nadripoliticari kunu verbalno da dokazu narodu da su za natalitet...

..... и за сваки преписани лек у апотеци 3-4 замене са различитим ценама.
Фармако трговачки путници се свакодневно могу видети у Домовима здравља и апотекама и носе те замене и ,,добре'' цене.

Модератори,ставите у лепљиву тему неку о том пропалом здравству у нашој земљи,и нека се људи јадају докле хоће. Разумем да има пуно проблема,али отварати сваког дана нову тему,са истом тематиком је сулудо.

:ok: :ok:

Ja neznam cemu recepti i cekanje kad na kraju sve platis ili okrnjis samo 100dinara?:confused:

danas sam dobio jos 3 recepta--sve se kupuje...do sada preko 1.600 dinara...do izlecenja ko zna koliko jos...pitam se sta ce roditelji koji nemaju prihoda..??
i onda cujemo politicare da laprdaju o natalitetu...

- - - - - - - - - -

..... и за сваки преписани лек у апотеци 3-4 замене са различитим ценама.
Фармако трговачки путници се свакодневно могу видети у Домовима здравља и апотекама и носе те замене и ,,добре'' цене.

uzas..

Prosle godine sam otisao kod svog odabranog lekara u smederevu bolelo me je grlo i dobio sam recept za neke tablete za koje ucesce kosta 300 din a uz te tablete moram da kupim i neke privatne ona mi je dala neki papir sa imenom leka koji kosta 500 din jedna tabla. Kad mi rekose cenu u apoteci reko ma necu nista a apotekarka kaze da je to antibiotik i da moram da ga pijem reko ma idem na ladno pivo pa nek mi bude sta oce al da vam dam 800 din nema sanse.

Pancef, juče platila učešće 1000 dinara, ma , kolika li je redovna cena ?
Otišla danas kod pulmologa, vidi šta pijem, ok, pita da li pijem za iskašljavanje Prospan, reko, ne pijem, pijem domaći lek za iskašljavanje od šećera prženog, žalfije, lovora i vode. Kaže, e, pa može ti to. Naravno da može, mada se ne plaća 500 dinara.

Мада,умногоме,рекао бих,ни сами лекари нису,за много тога криви. То,шта иде или не иде на рецепт,и колико је учешће уз исти,не зависи од њих-:"И изнад попа,постоји поп."

Koja je svrha ove teme uopste???

Skupe su i nike patike pa ih ljudi nose,skupe su i cigarete pa ljudi i dalje konzumiraju to djubre...sve je skupo,a bez mnogih stvari se moze,bez leka ako je preko potreban se ne moze tako da u cemu je problem?...
U ceni?

Pa antibiotici i treba da budu skupi , zato sto su ih ljudi masovno uzimali na svoju ruku pa su se razvile multirezistentne bakterije koje ni jedan lek ne moze da sanira,pa eto problema nama zdravstvenim radnicima.

Neka me ispravi ko misli da gresim,ali antibiotici se ne piju 365.dana u godini i ne kupuju se svaki drugi dan,pa ne vidim toliki problem u ucescu od 500 ili 1000 dinara.

ja kupujem progeteronske injekcije, i vaginalete utrogestana koje se izdaju na recept ali meni dr ne pise recepte posto je valjda premasio kvotu ....
ja nemam zivaca da se raspravljam i tu, samo pokusavam da odrzim trudnocu ...
apotekarkama zao sto kupujem lek koji koristim dvostruko a ne moram ....

Back