Dokle će beogradski džabalebaroši prodavati raspale udžerice po astronomskoj ceni?

zato sto je taj grad rak rana srbije kao sto je konstantinopolis bio rak rana Vizantije.

na isti nacin na koji je propala Vizantija propada Srbija danas.

Sve pare su se tada skoro ulagale u Konstantinopolj a bile su zapostavljene spoljne provincije pogotovo u Anadoliji. I tako su Vizantijci gubili oblast po oblast dok se cela Vizantija nije svela na Konstantinopolj sa okolinom , Solun i jos par gradica. A veliki grad bez velike zemlje i drzave to ti je kao glava bez tela. I onda je Turcima bilo lako da posle u 14 veku osvoje i konstantinopolj i zauvek uniste Vizantiju.

E da Srbija ne bi dozivela sudbinu Vizantije Beograd mora da se razbuca i da se drzava decentralizuje. A decentralizacija znaci razmestanje makar pola stanovnistva Beograda u druge gradove i opstine u Srbiji.

pa da bi srbija prezivela taj grad mora da se razbuca tj da se decentralizuje, iz njega izmesti sva administracija u druge gradove srbije .

Србија пропада из сасвим десетих разлога, а не зато што је централизована, јер централизоване су готово све
европске државе осим Немачке и Италије, па не пропадају.

И где нађе Константинопољ и Византију за поређење?! То су сасвим различите епохе и ситуације.

О евентуалној децетрализацији, може се размишљати тек када се држава стабилизује, јер ако си приметио, наша
држава такорећи не постоји. Цела држава нам је разбуцана.:confused:

Србија пропада из сасвим десетих разлога, а не зато што је централизована, јер централизоване су готово све
европске државе осим Немачке и Италије, па не пропадају.

И где нађе Константинопољ и Византију за поређење?! То су сасвим различите епохе и ситуације.

О евентуалној децетрализацији, може се размишљати тек када се држава стабилизује, јер ако си приметио, наша
држава такорећи не постоји. Цела држава нам је разбуцана.:confused:

nemacka i italija uopste nisu centralizovane cak naprotiv.

srbija propada zbog centralizacije svega u beogradu .

zbog toga sto ima najveci birokratski aparat u evropi , koji je jelte stacioniran u beogradu , i koji voli plate od 100.000 dinara na grbaci naroda i slicno.

E sad taj birokratski aparat neko mora da izdrzava, ne mogu sami sebe, pa onda oni dizu narodu van beogrrada koji radi u fabrikama i bavi se poljoprivredom poreze do neba , da bi skupili i skrpili "budzet" tj da bi imali sebi da daju velike plate od novca koji su pokrali od gradjana ove zemlje koji jedino nesto konkretno rade i privredjuju.

zato je beograd rak rana srbije jer gramzivost i pohlepa njegovih stanovnika unistava i ostale delove zemlje.

Na isti nacin je bio i konstantinopolj rak rana Vizantije.

nemacka i italija uopste nisu centralizovane cak naprotiv.

srbija propada zbog centralizacije svega u beogradu .

zbog toga sto ima najveci birokratski aparat u evropi , koji je jelte stacioniran u beogradu , i koji voli plate od 100.000 dinara na grbaci naroda i slicno.

E sad taj birokratski aparat neko mora da izdrzava, ne mogu sami sebe, pa onda oni dizu narodu van beogrrada koji radi u fabrikama i bavi se poljoprivredom poreze do neba , da bi skupili i skrpili "budzet" tj da bi imali sebi da daju velike plate od novca koji su pokrali od gradjana ove zemlje koji jedino nesto konkretno rade i privredjuju.

zato je beograd rak rana srbije jer gramzivost i pohlepa njegovih stanovnika unistava i ostale delove zemlje.

Na isti nacin je bio i konstantinopolj rak rana Vizantije.

Па дал' ти слушаш шта говори - пише саговорник?! Немачку и Италију сам навела као малтене једини пример децентралчизованих држава.

С децентрализацијом се добија, десетоструко већи бирократски апарат.

Poslednja izmena:
A generalno u BG se zivi isto kao i u ostatku Srbije...nikakve razlike nema osim sto je u BG 2 miliona ljudi i neka njih 30% spadsaju u bogate i one koji su uspeli da se ubace na neki solidan posao to je 600000 ljudi koji eto imaju da trose,izlaze i provode se.....ostalih 1,4 miliona prezivljava.

Није тачно

У београду постоји и нешто што личи на некадашњу средњу класу, а ван београда је листом беда у највећем броју становништва, што је резултат криминалне приватизације које су спровели "експерти"

Koje gluposti. Ako nemaju gde da zive tj iznajmljuju stan ja tu ne vidim nikakvu racunicu. Ovde neko ko dodje sa strane i nema svoj stan mora da nadje posao bar za 500 evra da bi imao za puko prezivljavanje. A za posao od 500 evra treba da imas DEBELU vezetinu. Bez veze moze da nadje neki posao od 20000 uz malo srece ili uz nesto vise srece mozda do 30000 mada i to tesko.I od tih 30000 ima pola da daje za stan a druga polovina ce mu ode na racune i da se jedva prehrani.
nije bas tako sto se tice zarada. podizvodjac moje firme ima fizikalce koji su skoro svi sa juga srbije. obezbedio im je neki veoma bedan smestaj a placa ih 110 dinara po satu. radno vreme je 12 sati, subota je radna a svaka druga nedelja se radi po 8 sati. tako on mesecno primi preko 35.000 dinara. nesto sigurno potrosi i na hranu (jedan obrok ima od firme posto radi 12 sati) ali mu opet mnogo vise ostane da to posalje porodici na kraju meseca u Leskovac na primer. tamo je plata ako uopste i nadjes posao veoma mala (oko 10.000). meni je tih ljudi iskreno zao jer rade puno, zive bedno i rastavljeni su od porodice tokom veceg dela godine.

...
E da Srbija ne bi dozivela sudbinu Vizantije Beograd mora da se razbuca i da se drzava decentralizuje. A decentralizacija znaci razmestanje makar pola stanovnistva Beograda u druge gradove i opstine u Srbiji.
Eto resenja!
Vratite se odakle ste dosli i mirna Backa...nasao da "razbucava"...lumpenproleter jedan...

Nije valjda da neko misli da mi, rodjeni beogradjani, kreiramo politiku grada. Za to su odgovorne mnogo velike face. Svi su nezadovoljni, Nezadovoljni su oni sa sela koji rasprodali sve sto su imali, nebi li dosliu "velegrad" i nemaju od cega da zive. Nezadovoljni smo mi rodjeni ovde, jer nemamo zaposlenje. Zasto je tako?
Zato sto drzava zeli tako. Da nije tako, ulagalo bi se i u ostale gradove. Valjda je bolje onom iz Mrcajevaca da radi u Kragujevcu i da moze normalno da zivi.
Takodje, resio bih vrlo jednostavno priliv ljudi u Beograd.

Evo jos jedne teme koja se pretvori u temu koju sam slicno postavio.....kako nisam sujetan da se mora na mojoj temi o tome raspravljati i ovdebih izneo neki svoj stav... Naime, kako to lepo primetise neki uvazeni forumasi Beogradjani.....zaista ne treba biti kivan naljude u BG-u pa ni na te ljude koji prodaju udzerice po astronomskoj ceni..... Pa zar bih ja bio lud kad bi mi neko za moju kucu u Loznici dao 100 000 evra da je ne prodam.....pa ne da bih je prodao....nego bi i moje pice bilo.....:per: Ali ne da niko.....isto tako da imam neki krs u BG koji bi neko platio 70 000 naravno da ne bih spustio cenu.... Ja iz mog grada ne idem nigde tako da me ne tangiraju te cene.....ali na centralizaciju sam i te kako ljut....Pa i moja deca sutra treba da zive u Loznici a ne da izviruju kako ce biti ovce i kupiti onaj krs po pomenutoj ceni u glavnom nam gradu.....zato imam pravo da budem protiv centralizacije..... Regionalizacija ....ali sustinska .... pa da svane i u BG i u Srbiji. Dole Vlada!!!

Nekadašnja periferija beograda, a sad već naselja koja su na samo par kilometara od centra grada lokacijski su interesantna ljudima koji bi umesto porodičnih kuča zidali ekonomski isplatljive objekte.
Trenutno su na meti Zvezdara, Čubura.... i sijaset naselja.
Građevinski biznis ne mari za estetiku, nema emocije prema nekakvim našim kultnim mestima u kojima smo proveli svoje detinjstvo.
Hoćete da zidate?Da zaradite prodajom stanova?
Može al to košta.
Velika je potražnja ponuda znatno manja, pa ko voli nek izvoli.

Neverovatno koliki kompleks imaju ljudi iz provincije. Ja sam se posvadjao sa drugom iz Loznice jer je pljuvao po Beogradu i Beogradjanima. Ta mrznja koja izbija iz nekih ljudi je za psiholosko posmatranje. Nije svakom sudjeno da se rodi, zivi i odrasta u Bg.u. Hvala Bogu na tome...

Vidi ovako, nemoj samo da mislis da pljujem po Beogradu i Beogradjanima....zaista nemam nameru. Ja sam ovde naveo problem politike u Srbiji koja ide ka Beogradizaciji iako mi iz drugih gradova ili kako vi kazete provincije( a ne mislim da su provincija N.Sad , Nis, Kragujevac, Sabac, Krusevac....)vec dugo upozoravamo na nenormalno stanje. Zato i tolike cene po Bg-u. Ko zeli da ide tamo samo neka izvoli....nemam nikakvo lose misljenje o tome.Samo dajte da ulozimo napore da sto vise ljudi pozeli da ostane u svojim gradovima i mestima. Ja sam licno studirao u Vranju i to ne neku divlju skolu vec skolu koju svi priznaju i mogu vam reci da sam se sjajno proveo za tih 5 godina.A o ceni skolovanja i da ne pricam. Bilo je bar 70% jeftinije tamo.E sad....svako ima svoje razloge zasto ne zeli da studira nigde samo u BG. I opset nemam nista protiv.....stvar izbora....ali ovakva situacija po nasim gradovima nije bila stvar naseg izbora vec politickih i mafijaskih dogovora.Jos jednom pozdrav za sve Beogradjane i ostale u Srbiji.

Back