Dokaz da je unistenje Ukrajine plan novog svetskog poretka

Vidiš da rusi nisu u stanju da zaustave napade na svoje baze nekoliko hiljada kilometara u unutrašnjosti Rusije. U Ukrajini im avioni padaju ko muve. Kako onda zamišljaš da ostvare takvu superiornost kao što je NATO imao u odnosu na nas?
Неколико хиљада км? Хоћеш рећи, гађали су базе иза Урала или си лупио и остао жив.
Ово за падање авиона, тешко да би срочио неки од највећих кроасанских русофоба.
Ако ти је циљ да будеш глупљи од њих, онда дај још неки овакав пост.

Jos pre vise od 20 godina kada je NATO napao Srbiju 1999 godine nasi vojnici su morali nocu da premestaju tehniku a preko dana nisu smeli nikako. I to kad su premestali premestali su po par kilometara, i to samo u krajnjoj nuzdi. Na pocetku tog rata 1999 godine u roku od tridesetak minuta ako je bio neki polozaj otkriven i vidljiv preko dana bivao je zasut krstarecim i avio raketama. Zato je nasa vojska nakon samo par dana shvatila da mora da se preko dana kamuflira maksimalno i samo nocu bez ukljucivanja svetla da se krece i to samo iz velike neke nuzde i potrebe.

Znaci pre 20 i kusur goddina a i verovatno mnogo ranije NATO je imao satelite pomocu kojih su apsolutno mogli da vide svaki metar terena od znacaja. A teren nije par kvadratnih kilometara vec je teren par stotina kvadratnih kilometara.

E ako je NATO imao te satelite i tu tehniku pre 20 i kusur godina to znaci da makar takvu tehnologiju ima i Rusija ako ne i jos bolju. Pa ako ima zasto onda Rusija dozvoljava da se ukrajinske snage setkaju preko dana kako god zele po sirokim prostranstvima ukrajinske ravnice gde nema ni suma ni brda ni ikakvog zaklona/? Kako onda moze stotine hiljada ukrajinskih vojnika da tek tako defiluju tom ukrajinskom ravnicom bez ikavog zaklona???? Kako to rusi ne vide satelitima ili svojim avionima ili sada najnovijim dronovima izvidjackkim ?? Kako oni mogu da to ne vide i da dozvole da se ukrajinska vojska neprimetno priblizi ruskim polozajima i da vodi rat kao pre 100 godina kako se vodio??? U doba aviona, krstarecih raketa, supersonicnih raketa i jos 1000 raznoraznih najnovijih oruzja rusija vodi rat kao sto se vodio za vreme prvog svetskog rata.

Da nije ovaj rat planski tako projektovan da traje nekoliko godina vec da je rusija stvarno nezavisna drzava i da putin odlucuje sam i da se stvarno bori protiv zapada on bi ukrajinu osvojio za ako ne par nedelja ono bar za dva tri meseca maksimalno.
nije ovo rat Rusije protiv Ukrajine, to i svrake znaju. Rusi paralelno vode, politicki, ekonomski, resursni rat protiv amerike (ne pominjem druge zemlje "kolektivnog zapada" jer te zemlje su de -fakto pod americkom upravom.)
Da je Putin za par dana zauzeo Ukrajinu (ko sto je i mogao) imao bi samo Ukrajinu. Ovako, ratom u Ukrajini Putin, unistava vojne, privredne, energentske, politicke..........resurse zapada dok su posledice po samu Rusiju onakve kakve nije mogla izbeci , buduci da bi je NATO uskoro napao , direktno ili preko Ukrajine. Rusija nije mogla izbeci taj sukob. Putin je jos pre 10 godina rekao da se vise nikada nece voditi rat na ruskoj zemlji radi opstanka ruskog naroda.
Buduci da NATO jos nije bio spreman na vojni sukob sa Rusijom, Putin je tu prednost iskoristio i napao NATO u Ukrajini buduci da je je ruska armija stekla veliku prednost u snazi i naoruzanju zadnji par godina. Svako dalje odlaganje obracuna sa zapadom, ponistilo bi tu prednost pa je Putin u pravom trenutku napao NATO.
Takodje, sankcije koje je zapad uvodio jos od 2014 protiv Rusije, pokazao je da je cilj zapada da unisti Rusiju a ne da je privoli da ispuni uslove zapada.
Proterivanje Rotschildovih banaka od pre jednu deceniju, zabrana rada "nevladinih organizacija" , prelazak medjunarodne trgovine sa dolara na nacinalne valute, zabrana rada mnogim zapadnim medijima u Rusiji, zabrana aktivnosti JS, propagiranje LGBT, .............sve to neizbezno dokazuje da je Rusija pocela rat sa ROTSCHILDOVOM svetskom vladom.
Tako da ta beznacajna dogadjanja na ratistu Ukrajine samo simbolicno pokazuju da je Rusija tamo prisutna. GLAVNA BITKA SE VODI U PRESTONICAMA ZAPADNIH DRZAVA, IZNAD SVEGA U LONDONU.
Zapadna propaganda, uplasene izjave zapadnih politicara, poteze koje haoticno preduzima zapadna diplomatija, generalno, sveopsti haos koji vlada zapadom, pokazuje da ovaj rat nema veze sa ukrajinom vec sa zapadom.............a zapad kontrolise amerika koja je i sama "izvodjac radova" narucioca iz Londona, ROTSCHILDA. Ne trese se presto sitnim podanickim politicarima poput Bajdena, Solca, Makrona, ................VEC ROTSCHILDOV tron, i zato on svim sredstvima pokusava unistiti Rusiju .........koja je na celu revolucije slobodnog sveta protiv globalne polu-milenijumske tiranije dinastije ROTSCHILD.

Uništenje Ukrajine je ruski plan i Rusi žele da stvore novi svetski poredak. Srećom je svet neke pouke izvukao iz 2. svetskog rata tako da od svega toga neće biti ništa.
opet pises onako "iz glave", Rusi zele da zadrze stari multipolarni poredak u kome ce se problemi reasavati u SB OUN.Reci ko ne postuje SB OUN i ko krsi rezolucije OUN ,Rusi ili oni "pitomi&krotki" ?

Неколико хиљада км? Хоћеш рећи, гађали су базе иза Урала или си лупио и остао жив.
Ово за падање авиона, тешко да би срочио неки од највећих кроасанских русофоба.
Ако ти је циљ да будеш глупљи од њих, онда дај још неки овакав пост.
Jao izvini, par stotina km. To kompletno menja situaciju, Rusija nezadrzivo napreduje, Ukrajina ce pasti do nove godine, NATO je u panici, razmislljaju da evakuisu Berliin i Pariz.
Inace ta nasa patoloska, imbecilna rusofilija koju ti, vidim, ponosno negujes, upravo ide u korist tim kroasanima koji ce u buducem ratu protiv nas imati svu podrsku zapada, nasuprot nas, koji cemo imati jedino ohrabrujuce poruke iz Kremlja, u najboljem slucaju.

Jao izvini, par stotina km. To kompletno menja situaciju, Rusija nezadrzivo napreduje, Ukrajina ce pasti do nove godine, NATO je u panici, razmislljaju da evakuisu Berliin i Pariz.
Inace ta nasa patoloska, imbecilna rusofilija koju ti, vidim, ponosno negujes, upravo ide u korist tim kroasanima koji ce u buducem ratu protiv nas imati svu podrsku zapada, nasuprot nas, koji cemo imati jedino ohrabrujuce poruke iz Kremlja, u najboljem slucaju.
Ти си овде свеж, оно, вртић, па пуно тога не знаш. Мени лепиш имбецилну русофолију а ја држављанин Русије, живим на граници са Украјином, 40км, сведок непосредних збивања и ти ћеш ми објашњавати из Србије са прозападних извора шта се дешава непосредно код мене?!
Па добро, пажљиво слушам.

Sad već kreću pretnje pojedinaca sa vagnerovcima za neposlušne po Srbiji, koji ne gutaju rusku propagandu. To su vam gospodo Rusi! To rade po Rusiji, a sada bi i u Srbiji.

Rusija je napala Ukrajinu! Rusija je napala Gruziju. Rusija je ratovala sa svim svojim susedima. Za Rusiju je drugi svetski rat počeo 1941, a ćute za 1939 kad su zajedno sa Nemačkom podelili Poljsku. Treba ljudima u Srbiji objasniti šta su Rusi, i da mi nismo sa njima nikakav bratski narod.

Ти си овде свеж, оно, вртић, па пуно тога не знаш. Мени лепиш имбецилну русофолију а ја држављанин Русије, живим на граници са Украјином, 40км, сведок непосредних збивања и ти ћеш ми објашњавати из Србије са прозападних извора шта се дешава непосредно код мене?!
Па добро, пажљиво слушам.
Otkad se znanje stiče blejanjem na forumu?
Nema potrebe da čitam bilo kakve 'prozapadne' izvore, eno Kadirov je već bio popizdeo i javno iskritikovao vojni vrh Rusije, Strelkov takođe. Oni su ipak malo upućeniji od tebe, složićeš se. Mada ni to mi nije bilo potrebno, živimo u doba gdje svi imaju mobilne telefone i internet, imaš sad već na stotine snimaka zarobljenih ruskih vojnika, uništene tehnike, sramotne bežanije... Sve ovo više nije moguće ignorisati, svi vi što branite Putina znate da je stanje katastrofalno, samo očajnički bežite od činjenica. A da ne spominjem tek mobilizaciju koja očigledno nije bila planirana.
Inače, jesi li razmišljao da se prijaviš u rusku vojsku možda? Očigledno su im potrebni ljudi više nego bilo šta drugo.

Otkad se znanje stiče blejanjem na forumu?
Nema potrebe da čitam bilo kakve 'prozapadne' izvore, eno Kadirov je već bio popizdeo i javno iskritikovao vojni vrh Rusije, Strelkov takođe. Oni su ipak malo upućeniji od tebe, složićeš se. Mada ni to mi nije bilo potrebno, živimo u doba gdje svi imaju mobilne telefone i internet, imaš sad već na stotine snimaka zarobljenih ruskih vojnika, uništene tehnike, sramotne bežanije... Sve ovo više nije moguće ignorisati, svi vi što branite Putina znate da je stanje katastrofalno, samo očajnički bežite od činjenica. A da ne spominjem tek mobilizaciju koja očigledno nije bila planirana.
Inače, jesi li razmišljao da se prijaviš u rusku vojsku možda? Očigledno su im potrebni ljudi više nego bilo šta drugo.
Класичан одговор русофоба заснованог на монтираним снимцима.
Стрелков, лик који баш и није свој. Кафиров, превише радикалан. Путин мекан. Истина је између а мени је видљива јер је од супругине ћерке муж лекар и ради на реанимацији. Окружен је рањеницима и има сазнања из прве.
Гине се, што нико и не негира. Мени је друг погинуо прошле недеље. Био је кратко код куће и причао ми је пуно тога пошто је резервни капетан. Био је војно лице па је напустио армију. Сад га мобилисали.
Рекао ми је да је на његовом потезу Украјинаца мало. Највише има Пољака па Румуна и онда свих осталих. Украјинци су неких 20%.
Отворено каже да је то сукоб са НАТО а Украјина је само параван.
Има ту још пуно тога што ти не знаш или мислиш да знаш.
Настави да праћењем Твитера, он је проверен извор. Да није, не би га Кроасани користили тако често.

Класичан одговор русофоба заснованог на монтираним снимцима.
Стрелков, лик који баш и није свој. Кафиров, превише радикалан. Путин мекан. Истина је између а мени је видљива јер је од супругине ћерке муж лекар и ради на реанимацији. Окружен је рањеницима и има сазнања из прве.
Гине се, што нико и не негира. Мени је друг погинуо прошле недеље. Био је кратко код куће и причао ми је пуно тога пошто је резервни капетан. Био је војно лице па је напустио армију. Сад га мобилисали.
Рекао ми је да је на његовом потезу Украјинаца мало. Највише има Пољака па Румуна и онда свих осталих. Украјинци су неких 20%.
Отворено каже да је то сукоб са НАТО а Украјина је само параван.
Има ту још пуно тога што ти не знаш или мислиш да знаш.
Настави да праћењем Твитера, он је проверен извор. Да није, не би га Кроасани користили тако често.
Znaci to sto ima stranih dobrovoljaca znaci da ratuju protiv NATO pakta? Care, da zaista ratuje ceo NATO rusi bi bili zbrisani za mesec dana.
Kakav crni tviter, uporedi ucinak Amerike u Iraku i Rusije u Ukrajini i sve ce ti biti jasno. I pogledaj samo objave dezurnih rusofila na onoj glavnoj temi o ukrajinskom ratu tu na krsti. Pa predvidjali ste laganu setnju do Kijeva, pa onda i do Varsave, sto da ne.
I priijateljski savet za sve putinofile, prestanite koristiti taj termin rusofobi, ispadate neverovatno jadni i smesni, zvucite ko neki liberali sto cvile o ksenofobiji.

Znaci to sto ima stranih dobrovoljaca znaci da ratuju protiv NATO pakta? Care, da zaista ratuje ceo NATO rusi bi bili zbrisani za mesec dana.
Kakav crni tviter, uporedi ucinak Amerike u Iraku i Rusije u Ukrajini i sve ce ti biti jasno. I pogledaj samo objave dezurnih rusofila na onoj glavnoj temi o ukrajinskom ratu tu na krsti. Pa predvidjali ste laganu setnju do Kijeva, pa onda i do Varsave, sto da ne.
I priijateljski savet za sve putinofile, prestanite koristiti taj termin rusofobi, ispadate neverovatno jadni i smesni, zvucite ko neki liberali sto cvile o ksenofobiji.
Ајде не лупај ко отворен прозор.
Руси су ударили на украјинску армију, друга сила у Европи од пола милиона војника са 150.000 војника и покушала им морнарицу, ваздухопловство, пришла Кијеву и стала јер су очекивали да ће народ у Кијеву збацити ту наци власт.
Пошто од тога није било ништа, повукли су се јер нису хтели да нападну тромилионски град у коме би било стотине хиљада погинулих цивила. Нису они Амери.
Окренули су тежим путем, трудећи се да не страдају цивили.
Тако нико није ратовао до сада.
И на тај начин они су са толико војника заузели 1/5 територије а ти и теби слични то третирате слабошћу руске армије.
Ок, слажем се, биће слаба све док Украјина не капитулира. Хтели су још у мају али им нису дозволили ментори.
Треба им топовско месо против Русије.
Русима се не жури јер овај рат прави више проблема западу него Русији. То ти не капираш јер си жешће наложено западном пропагандом па ми не пада на памет да ти више било шта објашњавам.
Далеко ми је лакше да те стрпам у кавез са осталим из сличне менталне групе.

Sad već kreću pretnje pojedinaca sa vagnerovcima za neposlušne po Srbiji, koji ne gutaju rusku propagandu. To su vam gospodo Rusi! To rade po Rusiji, a sada bi i u Srbiji.

Rusija je napala Ukrajinu! Rusija je napala Gruziju. Rusija je ratovala sa svim svojim susedima. Za Rusiju je drugi svetski rat počeo 1941, a ćute za 1939 kad su zajedno sa Nemačkom podelili Poljsku. Treba ljudima u Srbiji objasniti šta su Rusi, i da mi nismo sa njima nikakav bratski narod.
Zapad bezuspeno pokusava to srbima objasniti vec 200 godina a ti oces sa par komentara na krsti.
Ocigledno da ni ti ni tvoji mentori sa zapada nemate logicne argumente da ubedite srpski narod da nam je amerika prijatelj a Rusija neprijatelj.
Uostalom, srpski narod instiktivno bezi od hrvatskih saveznika jer su nasi zapadni "susjedi" , zajedno sa svojim saveznicma, uvek gubitnici.

Наравно да постоји и да је у току. То што твојој политичкој агенди не одговара да то признаш, па жмуриш на оба ока, то је твој проблем.
Војна агресија на Русију не постоји.
„Историјски руске земље“ као што су Крим и Украјина нису првобитно биле руске: постале су тек крајем 18. века. Рус је етноним који се користи за целокупно источнословенско становништво које је некада живело на територији древне Русије, укључујући данашње Украјинце и Белорусе. Подела на 3 посебна народа почела је доста касно – можда крајем 18. века, па и касније.
Реч "Рус" се користи у свом савременом ужем облику као дефиниција некадашњег великоруског народа, који је историјски повезан са Московском државом од 16. века. Када се све ово узме у обзир, види се да данашња Руска Федерација злоупотребљава етноним „Рус“, и изједначава га само са људима који тренутно живе у Руској Федерацији. Ово је можда сада норма, али историјски је далеко од истине. Ово је као да Грци тврде да су сви бивши грађани Источног Римског Царства, који су се звали Ромеји, део данашњег грчког народа.

Poslednja izmena od moderatora:
Војна агресија на Русију не постоји....
Иди онда тамо на исток и обуци мајицу Русије са прецртаним кукастим крстом, па нам докажи да не постоји агресија.

На ово доле ни немам коментар јер нема везе са агресијом империјалистичког запада.

Иди онда тамо на исток и обуци мајицу Русије са прецртаним кукастим крстом, па нам докажи да не постоји агресија.

На ово доле ни немам коментар јер нема везе са агресијом империјалистичког запада.
Primer ti je cista budalastina...Bilo koju zemlju da dovedes u vezu s nacizmom bice uvek cista provokacija i nista vise od toga.

На ово доле ни немам коментар јер нема везе са агресијом империјалистичког запада
За значајан део старије генерације, совјетски утопизам још постоји, и то је један од разлога што у Русији људи старији од 50 година подржавају рат.
Сад остаје да ме саслушаш и престанеш са овим глупим и јефтиним провокацијама усмереним на необразоване и неписмене људе.

За значајан део старије генерације, совјетски утопизам још постоји, и то је један од разлога што у Русији људи старији од 50 година подржавају рат.
Сад остаје да ме саслушаш и престанеш са овим глупим и јефтиним провокацијама усмереним на необразоване и неписмене људе.

Наравно да ме не интерсују твоје рационализације, којима покушаваш да оправдаш Источни фронт. То пали код необразованих и неписмених, који не знају колико се пута уназад ово исто већ дешавало.

Јак си на речима, него иди ти обуци такву мајицу и прошетај по Украјини или Кијеву. Имао би сигурно милионске прегледе на YT. Само се не би вратио жив из тог легла неонацизма.
Obuci ti majicu Torcide i prosetaj se Zemunom. ;) Ili Zvezdinu i prodji malo Stradunom... :namcor:Zelen si, a moralises, ne valja ti to.:nono3::cool:

Obuci ti majicu Torcide i prosetaj se Zemunom. ;) Ili Zvezdinu i prodji malo Stradunom... :namcor:Zelen si, a moralises, ne valja ti to.:nono3::cool:

Наравно да те у Торцидиној мајици скоро нико у Србији неће дирати. У Звездиној би тешко стигао до мора, већ на некој безнинској пумпи би настрадао. Поредиш државе познате по неонацизму, као што су Хрватска или Украјина са осталима. Није ти на месту...

Наравно да ме не интерсују твоје рационализације, којима покушаваш да оправдаш Источни фронт. То пали код необразованих и неписмених, који не знају колико се пута уназад ово исто већ дешавало.
А каква може бити реакција Украјинаца на руску заставу ако се под овом заставом врши агресија на словенски народ, који има исто право да постоји као, рецимо, белоруски народ. Каква ће бити твоја реакција на Албанца који у центру Београда носи мајицу са натписом: „Косовo је Албанија“?
Лудило....

А каква може бити реакција Украјинаца на руску заставу ако се под овом заставом врши агресија на словенски народ, који има исто право да постоји као, рецимо, белоруски народ. Каква ће бити твоја реакција на Албанца који у центру Београда носи мајицу са натписом: „Косовo је Албанија“?
Лудило....

Саме поставке су ти потпуно промашене, па се на њих не може ни одговарати. Мораш да се вратиш у реалност и прекинеш да користиш интернет као платформу за рационализацију западног неонацизма, да би могао озбиљно да разговараш са неким. Агресија се врши на Русију преко територије окупиране Украјине.

Саме поставке су ти потпуно промашене, па се на њих не може ни одговарати. Мораш да се вратиш у реалност и прекинеш да користиш интернет као платформу за рационализацију западног неонацизма, да би могао озбиљно да разговараш са неким. Агресија се врши на Русију преко територије окупиране Украјине.
Реалност је у видеу који сам поставио горе - Авај, овде нема рационализације и извртања чињеница.
Још боље ако говориш и разумеш руски. Онда све дође на своје место. Совјетски систем је изнедрио оне попут жене (1:20 мин) која је наизглед поносна и задовољна што су њен син и зет у рату. Ово је врхунац лудила и потпуне девалвације свих људских вредности.
А ти - ти си само бранилац свега овог лудила.

Наравно да те у Торцидиној мајици скоро нико у Србији неће дирати. У Звездиној би тешко стигао до мора, већ на некој безнинској пумпи би настрадао. Поредиш државе познате по неонацизму, као што су Хрватска или Украјина са осталима. Није ти на месту...
Ajajoo..sad ja vidim sta je ovde problem. I ti si jedan od onih sto je posisao propagandu o nacizmu u 21. veku, dal si ti covece normalan>?
Kad krenu te haludze to se tesko covek skida sa toga...:confused:

Јак си на речима. Иди у Кијев и вичи Смрт нацистима, ако заиста верујеш у то.
E, ne lupaj, "jak na recima", ovo-ono.. Nisam ja jak na recima neko neko ko je smislen i razuman na recima. ;) Nisi u kafani, ovde govorimo argumentovano..
Svako ko u 21.veku halucinira o nekakvim nacistima i glupostima nema uporiste u bilo kakvoj ozbiljnoj diskusiji na ovu temu. Toliko. :cool:

Back