ДОЈЧЕ ВЕЛЕ О КРУШИКУ: „Српски лидери уздрмани скандалом око извоза оружја“

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
https://srbin.info/drustvo/dojce-ve...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ О КРУШИКУ: „Српски лидери уздрмани скандалом око извоза оружја“

"Човек који ради у српској фабрици оружја "Крушик" открио је скандал, тако што је документима имплицирао на умешаност оца министра унутрашњих послова у Србији у аферу корупције. Запослени је ухапшен и назван 'шпијуном' - овако почиње обиман текст реномираног немачког медија "Дојче Веле".

1575822948400.png

17:30 08.12.2019.

Текст се бави случајем „Крушик“, Небојшом Стефановићем и наводној умешаности његовог оца у трговину оружјем.

„Дојче Веле“ наводи да „српска Влада избегава тему и скандал по питању извожења оружја у Саудијску Арабију, милионе евра државних пара и по писању независних медија, умешаност оца Небојше Стефановића“.

mediaservlet

У тексту се наводи да је Стефановић најближи сарадник „најјачег човека у Србији“ Александра Вучића, те да је његов отац Бранко одиграо главну улогу у извозу оружја. Наводи се да је Бранко Стефановић посећивао „Крушик“, те да је представљао фирму ГИМ, преко које је набављао оружје по повлашћеним ценама.

mediaservlet

У тексту се наводи да је Стефановић најближи сарадник „најјачег човека у Србији“ Александра Вучића, те да је његов отац Бранко одиграо главну улогу у извозу оружја. Наводи се да је Бранко Стефановић посећивао „Крушик“, те да је представљао фирму ГИМ, преко које је набављао оружје по повлашћеним ценама.
Саговорник медија „Дојче Веле“ био је новинар БИРН-а Александар Ђорђевић, који је изјавио да је „Крушик“ најчистија и највећа корупцијска афера везана за владајући врх.
– Можемо да докажемо да је отац министра унутрашњих послова, без референци и искуства, директно умешан и директно узео учешћа у међународној трговини оружјем – рекао је Ђорђевић за „Дојче Веле“.

mediaservlet

Он је још реторички упитао „због чега Бранко Стефановић има привилегију да учествује у лукративним пословима и зарађује новац оштетивши државну фирму“, а потом и наставио да је то „само због тога што је отац министра полиције и тако добија директно предност због политичке моћи“.

„Дојче Веле“ се позабавио и тиме где оружје завршава, тј. наведено је да су то џихадисти у Сирији и Јемену, те да је оружје такође завршавало и у Украјини. Није реномирани медиј прескочио да помене и Александра Обрадовића, узбуњивача.

– Откако је открио ову аферу, полиција Александра Обрадовића држи у кућном притвору, јер се сумњичи да је открио „пословну тајну“.

Такође, поменуто је и да је сајт „Армс воч“ био под хакерским нападом из Србије, након што је објавио причу о оружју из „Крушика“.

Позабавио се овај медиј и понашањем председника Србије Александра Вучића, под пасусом „Мамица“, као и медијима у Србији.

– Вучић је одбацио оптужбе против оца министра унутрашњих послова Стефановића, речима да је то измишљена афера. Он је покушао да фокус пребаци на мајку од Обрадовића, подругљиво јој се обраћајући са „мамица“. Главни медији у Србији, који су махом под контролом власти, фокусирали су причу на Обрадовића и његову мајку, како би прекрили скандал око „Крушика“. Чак је и министар одбране Србије Александар Вулин изјавио да је Обрадовић шпијун – пише „Дојче Веле“.

У тексту се, између осталог, говори и о изостанку реакција надлежних органа и тужилаштва „који су на читаву аферу остали неми“, те о томе како лидери опозиције у Србији указују на ову аферу и умешаност врха државе.

1575823143400.png

Чим је неки текст ПРОТИВ СРБА - ето тебе Комшија да будеш"вредан" и да ОТВОРИШ ТЕМУ......... то је тако глупооооооо----------------- немам речи........ али хајде да видимо шта ће писати корисници........

Чим је неки текст ПРОТИВ СРБА - ето тебе Комшија да будеш"вредан" и да ОТВОРИШ ТЕМУ......... то је тако глупооооооо----------------- немам речи........ али хајде да видимо шта ће писати корисници........

Protiv Srba??? Izgleda da vam u te sendvice stavljaju i neki LSD... pa vam se svasta prividja

Тужно је да нашим лидерима неко сматра ове ликове око великог дахије АВ. Дотакли смо дно, даље нема.

Evo mita bot patriota kaze ko udari na Vucica udario je na Srbe... Izgleda da je preozbiljno shvatio onu Sizojevu krilaticu Drzava (i narod) - To sam ja!

Evo mita bot patriota kaze ko udari na Vucica udario je na Srbe... Izgleda da je preozbiljno shvatio onu Sizojevu krilaticu Drzava (i narod) - To sam ja!

Pa i jeste u pravu, jer je SNS+AV stavio Srbiju i Srbe ispred sebe kao štiti, tako da ti hteo ne hteo, rušeći njih, rušiš i državu Srbiju, kao što hanzaplast vuče dlake sa sobom, eto tako se SNS zalepio za državu.
....
A ova afera nije ni pravljena da našteti SNS+AV već isključivo namenskoj industriji Srbije, ugovori se već masovno otkazuju i to je jedina šteta koju ja vidim za sad.
Druge štete nema, pogotovo ne za SNS+AV. Bolje njih i za Krušik i za državu Srbiju i srbski narod.

Mito nije kasno da se pokajes Vucic je puko. bezi od njega i njegovih sto pre dobar si covek zasto ceo zivot da te se rodbina i komsiluk stide.
Ја нисам ни члан ни припадник БИЛО КОЈЕ СТРАНКЕ, само износим своје тренутно мишљење на одређену тему . УОПШТЕ ВАС НЕ РАЗУМЕМ.........

Ја нисам ни члан ни припадник БИЛО КОЈЕ СТРАНКЕ, само износим своје тренутно мишљење на одређену тему . УОПШТЕ ВАС НЕ РАЗУМЕМ.........
Razumem ja tebe i ja sam nekad bio takav znao sam da pohvalim sta je dobro ma ko bio na vlasti ali Mito srbine ovu vlast treba rusiti sto pre ili srba nece biti u Srbiji,necemo biti vecinski narod izgubismo drzavu a napravise je oni koji ni poljski WC nisu imali.

Razumem ja tebe i ja sam nekad bio takav znao sam da pohvalim sta je dobro ma ko bio na vlasti ali Mito srbine ovu vlast treba rusiti sto pre ili srba nece biti u Srbiji,necemo biti vecinski narod izgubismo drzavu a napravise je oni koji ni poljski WC nisu imali.
Сутра бих одмах кренуо у акцију РУШЕЊА ВЛАСТИ - само ми реци КОГА ДА БИРАМО??? Кога??? Када су око нас свуда све сама говна од људи............ !!!

Сутра бих одмах кренуо у акцију РУШЕЊА ВЛАСТИ - само ми реци КОГА ДА БИРАМО??? Кога??? Када су око нас свуда све сама говна од људи............ !!!
Mito pravi stranku ako pobedis mene da stavis za ministra policije da pohapsim ovu bandu zajedno sa Vojvodom efendijom Seseljom.

Зар није у питању наменска производња и као таква подлеже другачијим правилима?
Такве ствари се не расправљају на радничким саветима већ у високим државним круговима. Тај што је пријавио не зна целу причу и може да направи много више штете за све нас него што је свесан у својој несвести. Гура нос где му није место.

Mito pravi stranku ako pobedis mene da stavis za ministra policije da pohapsim ovu bandu zajedno sa Vojvodom efendijom Seseljom.
Да си некада упознао Шешеља - не би тако причао....... али добро свако има право на своје мишљење......... твој утисак о њему је на основу новинских чланака а ја сам га упознао лично одавно........... и о њему имам веома лепо и добро мишљење...........ем је паматан, ем је веома образован...

Да си некада упознао Шешеља - не би тако причао....... али добро свако има право на своје мишљење......... твој утисак о њему је на основу новинских чланака а ја сам га упознао лично одавно........... и о њему имам веома лепо и добро мишљење...........ем је паматан, ем је веома образован...
Али је сировина, по избору. Вата на препад.

E moj Mito da je efendiji Seselju do srba i Srbije rusio bi Vucica oba se deklarisu kao veliki srbi ali neka pokazu svoje poreklo bar do cetvrtog kolena i sve ce ti biti jasno.

E moj Mito da je efendiji Seselju do srba i Srbije rusio bi Vucica oba se deklarisu kao veliki srbi ali neka pokazu svoje poreklo bar do cetvrtog kolena i sve ce ti biti jasno.
Извини - али ја мислим да си ти ВЕОМА НАИВАН............ не разумеш ИГРУ.........

Али је сировина, по избору. Вата на препад.
НЕ - он уопште НИЈЕ СИРОВИНА........ него ако процени да му је сааговорник СИРОВИНА - онда се тако понаша........... :D :D:D

Inostrani mediji "U Srbiji uhapsen uzbunjivac koji je ukazivao na korupciju".
Error Mita "Genocidni Nemci opet napadaju Srbiju"

Back