Dogodilo se na današnji dan: 9. Mart

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ako hoćeš istinu nije bilo malo. koliko zena je definitivno sjebalo jajnike na onoj zimi setajući ko ovce, koliko beba je podilejisalo od lupanja svake noći u serpe i lonce, kad se sve moglo elegantno srediti...ali ne. gospari su pil kavicu sa satrapom dok je plebs ludoval po sesame street.

danas je camotinja. ovo je karikatura od politike i politicara. sve se radi po direktivi spolja samo ima jedna stvar koja je bolja. tante za bupe.. ko razme.

9. mart, najvazniji beznacajan datum u novijoj istoriji Srbije.
A stvarno kao da je juce bilo: subota, suncan dan, al' duvala neka gadna kosava, prava beogradska...Jos bese neka nastavna subota (bas sam bio klinja), nas par uteklo posle dva-tri casa, pravo na demonstracije, ili makar dokle smo mogli da dodjemo. Pa peske od Slavije ka Trgu, i nazad okolnim ulicama. Murija, jurnjava, kamenje (naravno nisam ja bacao, hehe), razbijeni busevi, krvavi ljudi...A roditelji pomahnitali kad sam se vratio, presede mi revolucija :D

Naravno uvece tenkovi niz Vojvode Stepe. I naredne decenije tenkovi, ratovi, demonstracije, krv...zivot u Srbiji. Al' opet ne kajem se, vredelo je doziveti sve to, makar zbog uspomena. I 9.mart mi je ostao nekako drag, iako je onaj bradati ludak davno prestao da bude heroj.
Uspomene, uspomene....
Eh bas sam mator :roll:

marlon:
pa ako hoćeš istinu nije bilo malo. koliko zena je definitivno sjebalo jajnike na onoj zimi setajući ko ovce, koliko beba je podilejisalo od lupanja svake noći u serpe i lonce, kad se sve moglo elegantno srediti...ali ne. gospari su pil kavicu sa satrapom dok je plebs ludoval po sesame street.

danas je camotinja. ovo je karikatura od politike i politicara. sve se radi po direktivi spolja samo ima jedna stvar koja je bolja. tante za bupe.. ko razme.

Koliko je dece poživčanilo od potmulih udara granata uperenih na svu sreću po vojnim objektima, i ublizini porodilišta. Koliko dece nije imalo mleka ili čistih pelena za vreme hiperinflacije... Koliko su oni koji su vaspitavali omladinu bili ravnodušni jer sami nisu primali plate pa im je bilo svejedno... Koliko još pitanja imamo...

PREVELIKA CENA TIH NJIHOVIH KAFA... PREVELIKA...

KRUG

Ovaj krug sam smislio,
Ovaj krug sam stvorio.
Ovaj krug sam razbio,
U vetar rasuo.

Vetar misli, vetar zna
Sve što znamo ti i ja.
On me voli, on me nosi,
On me razbija, aha, mmm...

I kao da sam umoran,
I kao da sam star.
Kao da je dosadno
I suviše da znam.

Ovaj krug sam skupio
I opet sklopio.
On me voli, on me nosi,
On mi oprašta, aha, mmm...

I kao ne, i kao da,
I kao zabrana, i kao dozvola.
Kao ne, ne, ne, i kao da, da, da,
Kao zabava i kao dosada.

Ovaj krug sam smislio,
Ovaj krug sam stvorio.
Ovaj krug sam razbio,
U vetar rasuo.

Vetar misli, vetar zna
Sve što znamo ti i ja.
On me voli, on me nosi,

I kao ne, i kao da,
Kao ne, ne, ne, i kao da, da, da.

(ЕКВ)

Norma Kampl:
KRUG

Ovaj krug sam smislio,
Ovaj krug sam stvorio.
Ovaj krug sam razbio,
U vetar rasuo.

Vetar misli, vetar zna
Sve što znamo ti i ja.
On me voli, on me nosi,

I kao da sam umoran,
I kao da sam star.
Kao da je dosadno
I suviše da znam.

Ovaj krug sam skupio
I opet sklopio.
On me voli, on me nosi,
On mi oprašta, aha, mmm...

I kao ne, i kao da,
Kao ne, ne, ne, i kao da, da, da,
Kao zabava i kao dosada.

Ovaj krug sam smislio,
Ovaj krug sam stvorio.
Ovaj krug sam razbio,
U vetar rasuo.

Vetar misli, vetar zna
Sve što znamo ti i ja.
On me voli, on me nosi,

I kao ne, i kao da,
Kao ne, ne, ne, i kao da, da, da.

(ЕКВ)

p.s. nije EKB nego EKV (latinični kodni raspored)

Deveti mart nasha prva i najveca KULTURNA REVOLUCIJA
E to je Beograd!
Nisam chila da je i jedan grad, iz bivshe drzave, ikada napravio neshto slichno, ili su oni zadovoljni ili ne smeju da misle drugachije? Pre ce biti ovo drugo
DEVETI MART pa sve dalje do PETOG OKTOBRA samo govori u prilog tome da je Beograd (bojim se nekada bio) AVANGARDA
ps A oni koji su zalutali na ulici toga dana pa se danas stide zbog toga, da znaju da se i mi njih stidimo.

Iron Lord:
p.s. nije EKB nego (latinični kodni raspored)
Знам. Али ми је комп (углавном) на ћирилци, а сам текст песме је "копи-пејст", па нисам стигла да "свој" део поста пребацим у латинични.

(Иначе, да ли се у текстовима на ћирилици, а ако се негде помиње EKV - група, то мора писати латиницом, као неки да кажем, "заштитни знак"?

Ово је у ствари добро питање, које ми је тренутно иначе баш актуелно, пишем нешто, иначе у ћирилици, а има и помињања групе. и заправо сам и ја у дилеми да ли да оставим латинично EKV ).

Извините на тролу, али, кад је већ... Ево, завршавам :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back