Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma ne brinem ja za papire dobicu ih sigurno znam dobro te ljude ne bih me presli(valjda:)).Naravno da ne uzimam svaki savet zdravo za gotovo:)Pre svega znam i ja po nesto o psima. Moj otac je kada sam ja imao 12 godina kupio jednu zenku pit bula i kasnije kako to ide imali smo prakticno odgajivacnicu. U jednom trenutku smo imali 12 vrhunskih pit bulova u dvoristu:)Tako da posle 15 godina cuvanja pitova mora se nauciti po nestoo psima. Ali zasto da ne cujem vise razlicitih misljenja po meni ovaj forum je mnogo dobra stvar. Sto se tice dogosa stvarno ne znam mnogo o njihovim standardima, o papirima , izlozbama jer kao sto znate apbt nije priznata rasa pa se ranije nisam susretao sa tim stvarima. Neko ce misleti sada da smo mi cuvali pitove za borbe.Narevno da NE. Cuvali smo samo zato sto su nam se svidjali kao rasa i zato sto je cela moja porodica veliki ljubitelj pasa.
A kada smo birali iz lega Kupida i njegovog batu Bena pravo da ti kazem tada je bilo 11 stenaca ali nismo mnogo obracali paznju koji je najveci, koji ima dobru glavu ,noge...Jednostavno malisani su dosli kod nas i bili najraspolozeniji za mazenje i tako smo ih uzeli:D Ustvari mi smo i potpuno neplanirano uzeli stence, ja sam imo u planu da uznem staforda ili cane corso ovo se desilo sasvim slucajno.I ja kada bih imao i odgajivacnicu DA ne bih se nesto mnogo opterecivo izlozbama,mislim vodio bih ja njih na izlozbe ali zamislite u dvoristu jedno 5,6 ovih belih kolosa kako luduju, igraju se... Ima li nesto lepse:D
A da merili smo ih malopre Kupid ima 11 a BIG Ben 16 kg.On je ogroman:mrgreen:
A i Trojanka reci mi mi molim te kolko se krecu cene stenaca iz vrhunskih odgajivacnica kod nas ti sigurno znas.
VELIKI:bye:

I jos samo jedna stvar sto se tice usiju. Cuo sam da od prosle godine vazi da ako su dva psa gotovo indeticna da onaj koji nema kupirane usi prolazi bolje kod sudija da li je to tacno?:bye:

Saro, dobro sam, samo sam se malo smorila kad sam pogledala ukupan broj postova i dnevni prosek, zavrtelo mi se u glavi pa se više i ne sećam koje su cifre u pitanju. :lol: Naravno da se svi radujemo što mali lepotan neše da izgleda "opako" po cenu svih onih peripetija, strašno mi je i da pomislim kako bi mu bilo sa onim groznim kalupima na ušima po ovim vrućinama.

Ma nemoj da se brines, ako mislis na svoj broj.. imaju toliko pa puta deset. :D Drago mi je da je sve ok. :)

..Nemam kutiju kod sebe posto smo zajedno uzeli sa Benom pa smo delili ali je kod njih ostala kutija tako da ne znam sastav:( Ni na netu ne mogu nista o kafortanu da pronadjem...

Nasla sam sastav, interesovalo me je sta sadrzi od vitamina. Nije dobro ako se predozira sa nekim vitamanima, pa da vidim kako se kafortan uklapa sa njegovom sadasnjom ishranom. Sara je se vratila u svoje dvoriste, tako da danas konacno imam vremena da vam posaljem jelovnik. :)

Evo i nas nismo bili kod veta jer sam ja radila drugu a oni rade od 16-20h a moj Zex i nije bas sposoban u objasnjavanju tako da u sredu idemo jer rade samo sredom i cetvrtkom-ne mogu da iscekam tu sredu sve zive znalize koje postoje u vezi toga cu da joj odradim inace svaki dan smo u setnji koristimo maksimalno svo slobodno vreme malo se raspadam ali nista strasno:sad2: sto se tice papira ja ih jos nisam dobila i izgleda da cu morati da pustim Zeljka na coveka da mu pojasni neke stvari posto mi se vise smucilo danas-sutra tako da p4ng uzimaj papire sto pre i ja moram da resavam taj problem.Sada ce Kupid da pocne naglo da ti raste posle ciscenja i treba mu najvise kalcijuma zbog kostiju pa bi mozda bilo najbolje kada bi mogao da mu dajes kal-d-fos super je po mom misljenju nezamenjljiv i mozes slobodno da mu dajes zajedno sa kafortanom.nadam se Milice da si uspela da se izboris sa Sarom mozda njoj nece tako dugo trajati kao Beli-nadam se. Zna li neko gde su sledece izlozbe ima li neka blizu Beograda?

Oli verujes li da po postovima vidim da si umorna.. nije ni malo lako sa svim obavezama.. ali izdrzi. :cmok:

Znas kako, teranje nije nista izmenilo osim to sto je krvarila ali nije ni to strasno, hvala za predlog o gacicama :) vec mi je bzvz sto prolazi kroz to. A u setnji ma znas kako je.. ali i to nam je dalo sansu da se sprijateljimo sa lokalnim kucama. :lol: Znas sta sam provalila.. da se ona buni tako sto se popiski. :lol: Gacice nije pokusala da skine ali je izasla na terasu i popiskila se sa sve gacicama na njoj.. to joj je valjda znak za revolt. Jer secam se kada je dosla i nisam joj dala da udje u kuhinju dok sam joj spremala hranu i ona se popiskila na sred dnevnog boravka. Sta da se radi.. :) :heart:

Molim te javi nam kada dobijete rezultate. Ljubni mi Belicu. :heart:

Marko, procitah post od grujini na temi patuljasti pinc i odlican je predlog dao za vodjenje psa dok je mali na izlozbe, mislim na socijalizaciju.. tu se psi primerno vladaju.. tesko da ce doci do incidenta tako da bi i Kupid i Ben bili bezbedni u tom smislu a i imas odlicnu priliku da posmatras njegove reakcije uopste sto je opet dobar pokazatelj njegove naravi.

Bila sam danas u poseti i kazu da nece Sara da se mazi.. :lol: kazem im da ne moraju da je pomaze narednih godinu dana jer sam je izmazila i izljubila toliko da je se lepo prezasitila.. sta uradih, muka joj je od mazenja! :rotf:

I konacno idemo na Divcibare iduce nedelje.. :D Kako ce da se istrci! Jedva cekam.. :)

Da procitao sam i ja sad. Lepo prica covek videcu da ih odvevem u Jagodinu 30.
Bas mi je drago sto idete na Divcibare Sarka ima da uzivka:super:
Ja sam pitao vet-a da li da ih vodimo na jezero pet dana posle revakcine i on nam je predlozio da sacekamo makar dve nedelje. Tako ce i biti. Posle svega ne bih da rizikujem sada:)
Imam jedan problem.Strah me je da ce Kupid postati mnogo agresivan.:think:Kad ge setam i kada ga drugi psi laju obavezno se trgne i uplasi.Ja se ponasam kao da se nista ne desava kao da je sva normalno ne bodrim ga da ga ne bih podrzavao dok se plasi, posto se tako naucio sa automobilima, prvo se plasio kad prodje svaki auto ali sad se je vec naviko ne obraca paznju na automobile nimalo.Mislio sam da ce tako reagovati i na lavez pasa medjutim...
Setam ga ja sinoc njemu vec poznatom stazom, i krenu lavezi on spusti rep poce levo desno, ja nista kuliram, i laje ko blesav jedan komsijski boxer Kupid pored mene uplasen i onda :eek: Kupid sa iz cistta mira zaleteo na kapiju i tko gromoglasno krenuo da laje i urla na ovog boxera nisam mogao da verujem. Nisam znao sta da radim pa sam ga sto pre odvuko odatle.
Da li da ga grdim,mozda bi pomislio da ga grdim zato sto se ne plasi:???:Izgleda da je strah presao u agresivnost:aaa:Posle sam ga odveo kod Bena nista sve normalno igraju se kao i uvek. I prema drugim psima koji ga ne laju on odmah bi da se igra pocne levo desno da juri da skace...Mozda mu bas ovaj komsija Bogdan (tako se zove ovaj boxer koji je lajao) nesto antipatican:)
Ne... znam ja da je ozbiljna stvar , ranije kad sam imao pit bulove ni jedan nije bio ni trunke agresivan , nikada se nije desilo da napadnu drugog psa ali ovaj seronja me bas neprijatno iznenadio. Nije to bio onaj lavez kao igrao bi se nego bas iskezio zube ma napao bi ga da nije bilo kapije.
Probacu malo vise sa Benom da ga setam posto on(Ben) kad se seta, ma moze lavovi da urlicu na njega, ne obraca ni trunke paznju.:cool:
E pa Sara,Oli, Trojo savetodavci dragi moji upomoc:bye:
Post je malo duzi izvinjavam se zbog toga

Ne,to za usi nije tacno. Upravo je suprotno. I u svetu i kod nas.Ovaj pas kojeg bih ja htela je oko 500,600.

Ovo je strašno. A da ne pričamo da je u protivnosti sa statutom FCI! Ljudi moji, videla sam pre par meseci jednog malog n. boxera sa kalupima na ušima, izgledao je još tužnije nego što oni inače izgledaju. :sad2: I dogosima se u postojbini uši kupiraju iz praktičnih razloga dok ovde to gubi svaki smisao osim nečije izvrnute vizije estetike.

Ovo je strašno. A da ne pričamo da je u protivnosti sa statutom FCI! Ljudi moji, videla sam pre par meseci jednog malog n. boxera sa kalupima na ušima, izgledao je još tužnije nego što oni inače izgledaju. :sad2: I dogosima se u postojbini uši kupiraju iz praktičnih razloga dok ovde to gubi svaki smisao osim nečije izvrnute vizije estetike.

Strasno ili ne,tako je. Niko nikog ne tera da kupira usi svom psu. Mozes da mu drzis usi u ruci,vazno da mu se vide glava i obrazi.

Stvarno je mozda trebalo da uznem zenku:D Kako bih je zvao Kupidoncica :)Ma verovatno si u pravu mali je jos ali cim mi vet. dozvoli da ga pustam sa drugim psima ima da visi non stop po parkovima i da se druzi.:bye:

Imamo ovde slican slucaj kao ti sa Kupidom. U setnji ili ne reaguje ako psi laju iza ograde ili skoci u stranu i malo savije glavu i rep.. uplasi se malo. Ali ima jedna kapija, i tom ulicom je odavno ne setam, jer laje i rezi na psa iza, vuce kao pomahnitala, digne joj se dlaka na ledjima, pokazuje zube.. ne voli tog psa nikako. Sto je najinteresantnije ona mi je davala do znanja da ne voli da ide tim putem.. kad bismo prelazili ulicu da bi isle opet tom ulicom, nije htela da predje vec se zakopa u mestu.. posle par dana sam shvatila zasto to radi. Zasto tako reaguje bas na tog psa, ne znam.. ne znam ni da li je zenka ili muzjak, i ta ulica definitivno nije Sarina teritorija pa da je brani. Ostalo mala misterija za mene.

Mislim da nije to znak agresivnosti ali treba da zna da nije dobro sto radi. Kada laje i rezi nastavi par koraka dok se malo ne udaljite od lajavca iza ograde i uhvati ga za kozu na vratu i obori ga, i drzi ga tako dok prestane da se opire. Uz to, reci odricno "Ne" ili koju vec odaberes kao kaznjivu rec. Nastavite setnju i drzi povodac blizu noge. Sledeci put isto ponovi ako laje.. sve dok ne prestane. Kada prvi put ne reaguje daj mu keksic i bas veselo ga pohvali. Nemoj da zaboravis da poneses keksic u setnju.. za svaki slucaj. ;) Pametan je on ukapirace. :ok:

Sto kazes mozda si trebao uzeti zenku prvo.. sta znam, nisam imala muzjaka ali mislim da nije sve tako lose.. samo sto ces morati biti dosta cvrsci sa disciplinom i dresurom. Hej ali zato sa sledecim dogosom ce vam biti k'o setnja u parku. :D Mantraj.. strpljenje, strpljenje.. :mrgreen:

Odlicna ideja za Jagodinu, to vam je cak u komsiluku.

Nego sta ce nego da se istrci ali plasim se da necu mogci da je nadjem posle.. zivuljke i to. :roll: Ma bice sve ok, ne odvaja se ona daleko od mene kad je bez povoca. Prijavicu slike kad se vratimo. :)

Ma bolje da mu ponesem 200 grama krilca nego keksic u setnju:rotf:Cekam da prodje i revakcina pa cu videti kakav je sa drugim psima,bas cu opet veceras da prodjem tamo kod ovoga sto ga je lajao pa cemo videti kako ce se ponasati.:bye:

Back