Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nemoj da ga pustas sa drugim psima do revakcine.Nikako.
Sa mackama moze,ali psi ne.Nemoj da ti se malisa razboli,cuvaj ga.
Najbolje ti da sve kupujes kod veterinara,pusti ti te pet shopove;)
Ajde javi,sta je bilo.Mozda malo pati jos uvek,ne mora da znaci da nesto nije u redu.
Pisi kako je bilo u Leskovcu,oni imaju gomilu pasa:D
A sto se tice usiju,imam neki osecaj da ces se predomisliti kao sto vecina uradi kad vidi psa kako odrasta. Necu nista da ti pricam,videces i sam.
Inace se kupiranje radi u totalnoj anesteziji i dobro podnose kad su mali,brzo im zaraste.
A sto se tice moje dusice Pakija,kako vreme prolazi sve mi vise nedostaje ali u isto vreme i znam da je to bilo najbolje.Jos kad sam mu `upoznala` tatu,sve mi je bilo jasno. Na koga je pokupio temperament i na koga je tako dominantan. Isti su,hehe...

Poslednja izmena:
Iskreno ne znam ali moje misljenje je da kafortan zamenis Kal-d-fosom ja sam to Beli davala do skoro i pokazalo se kao jako efikasan mineral uz to sam joj i dnevno davala po jedno jaje zivo u hranu i AD kapi u vodu ali samo po 1-2 kapi to ce im biti sasvim dovoljno za pocetak do nekog sedmog meseca e onda a moze i malo pre uz cist kalcijum ubacis ako uspes da nadjes tablete pivskog kvasca-ja sam ih nasla u Pet centru i za to vreme mi se Belka poprilicno popravila ali cinjenica je da se ne moze bez minerala i vitamina u ishrani narocito u pocetku-jeste da je malo skuplje ali bar imamo kvalitetne i zdrave pse.Ja iskreno kada sve saberem pas mi dodje kao clan porodice sto to u stvari i jeste nego mislim na prohteve ravnam je sa decom i ona mi dodje kao trece dete cak se isto i nerviram kao za decu ako joj nesto fali!!!Ajde srecno sa uzgojem i da sve bude kako treba-posto su muzijaci u pitanju mazite ih sto vise i sto cesca socijalizacija sa drugim psima narocito muzijacima-veliki pozdrav:bye:

Ljudi malisa je ruckao pilece belo meso i supicu a nije povracao i mnogo mu je bolje... ne bih da malerisem, o5 ujutru idemo kod doce pa ce mo videti sta i kako dalje VELIKI POZDRAV SVIMA:bye:

Bela je preslatka.. kad' pogledam fotke sa pocetka teme i sada.. wow.. :heart:

Sara je opet u teranju. Toliko mi je zao.. opet isto.. lazna trudnoca. Lize sve zivo, zlezde joj se pune.. eh Boze. :(

Pitam se sta li je sa Kupidom?

Sara, ljudi...dobre vesti:D Kupid je jeo i i pocinje da jede kao blesav u stvari:) vise nema proliv i danas nece primati infuziju ide samo da ga bocnu. Doce su rekli juce da se malisa izvuko i da ce biti dobro :D. Prosli smo pravi pakao... Ali sada ce biti sve ok. Kad se malo ugoji slikacu ga pa cu staviti slicke da ga vidite. A da ovaj drugi malisa je promenio ime vise nije Posejdon sada su ga nazvali Ben:) Pozzz svima i hvala vam sto ste nas podrzavali i pomagali savetima:worth::bye:

Zadnji put je parena u trecoj godini, koliko sam uspela da saznam, a nisu je sterilisali pa nazalost sest godina ima lazne trudnoce, sto ne bi trebala nikako da trpi, i naravno posledica je neplodnost. Sada sa devet godina svakako je kasno da se sterilise. Ma, ona je sila sta je sve istrpela. Ali zato sam je razmazila kao ni jednog psa do sada.. zasluzila je bar u kasne godine da uziva. :)

Ma ovo su stvarno jaki psi i stvarno zasluzuju samo da uzivaju, ja osim toga sto sam znao da su prilicno veliki i da su beli:) nisam zno mnogo o njima dok nismo uzeli malisane i dok nisam pronasao ovaj forum. A oni su tako inteligentni,lepi,hrabri, kako je samo Kupidic bio hrabar kad je primao sve ove injekcije i kad su mu davali infuziju bio je tako dobar i miran... A stvarno ne znam sta da radim za kupiranje cvrsto sam bio resio da ga posle svega ovoga postedim novog odlaska kod veterinara ali nekako mi deluje sa kupiranim bio mnogo lepsi. ne znam sta da radim:dash: Imas li koju novu Sarinu slicku da vidimo kako izgleda stara dama;)?

Eto to sam i ja znala o njima pre nje, da su veliki i beli. :lol: Cak sam se malo i pribojavala kako da joj uopste pridjem.. jer kako sa psom koji je celi zivot proveo u boksu, i socijalizacija nula. Pa smo se upoznale na njenoj teritoriji da vidim kako reaguje na mene. Sad' mi je to sve smesno ali i zaista imam srecu da je blage naravi pa nikakvih problema nije bilo. Posle sam provela sate istrazujuci o dogosima, kako sa njima, kako brinuti i sve ostalo. Da su posebni jesu, a volim pse uopste i postujem svaku pasminu ali ne bih imala ni jednog drugog psa osim dogosa.

To sto kazes za Kupida dok je primao injekcije i infuziju.. odvela sam je nedavno da joj vade krv cisto da znam u kakvom je stanju, i vet obilazi oko nje pa se necka, pa da li da joj stavi korpu ili ne.. :lol: A zna je od kad je rodjena.. kazem joj - to je Sara.. nece osetiti ni reagovati na iglu. Kao sto je i bilo. :hahaha:

Za kupiranje, kako odlucis. Nameravam sigurno da imam dogo opet ali ne da joj kupiram usi. Izgledaju ostrije i cesce ih vidjamo sa kupiranim usima ali sta znam, ako nije preko potrebno ne bih dozvolila sebi da izigravam Boga i skrnavim nesto sa cime su rodjeni. Ja tako gledam na to, ali svakako ne osudjujem nikoga ko odluci da kupira.

Slikacu je uskoro i postavicu par fotki. :)

Auuuuu pa vi ste se bez mene i razbolevali i ozdravili-ako svaka cast tako:super:-samo napred u zivotu sa nasim "bebama"! Stvarno mi je zao Sare to je bas mucenje evo Beli se jos od teranja nisu povukle ni sise a ni..... komplet-da ne budem vulgarna...Usvakom slucaju drago mi je sto je mali Kupidon uspeo da se oporavi i nadam se da mu se takvo nesto u buduce nece dogoditi to je mucenje kako za psa tako za gazdu! I svakako sve ovo nam potvrdjuje cinjenicu koliko su osetljivi u poslednje vreme sve cesce cujem da im izlazi alergija na buve :thumbdown:tako da im je to generalno svima isto izgleda i vidim da se trojancica vec pohvalila da smo joj bili u gostima a ja bih da dodam da smo se bas lepo proveli a Pufi i Belka su postali pravi drugari ovlela bih da ste mi svi malo blizi ovde negde pa da se cesce druzimo-i pitanje za p4ng sa cime hranite bebe?!uvek postoji mogucnost da odreaguju na neku vrstu hrane negativno-ne znamkoliko ste mogli da precesljate temu ali moj pas je npr alergican na Hills a od royal canina zna da joj se javi proliv sada smo presli na belcando i jako sam zadovoljna mada sam cula da ni ona trainer hrana nije uopste losa!-pa razmotrite i te mogucnosti a plus i ova vrucina koja svakako deluje na njih!

Postoje neka udruzenja u Americi ne znam negde sam procitao pokusavaju da stvore perfektnu rasu pasa. Pa sto im ti ne bi dala ove Sarine slike i skratis im muke:hahaha:Bez sve sale ona izgleda kao da ima 2 god. fantasticna je.Ako budem kupirao usi Kupidonu uzecu
i pokezacu vetu ove slike bas mi njene deluju super.

Hvala puno.. :D Dobila je sto ljubaca :)

p4ng, stalno nesto izvoljevaju Ameri.. savrsenu rasu.. izgleda da nisu culi za dogo argentino. ;) :mrgreen: Njene godinice se poznaju ali neka hvala Bogu da ih ima. Sto kaze Oli, mozda je imao reakciju na hranu, davala sam joj Treiner granule kratko vreme, mislim da se proizvode u Italiji ali bez razlike u kvalitetu za razna trzista, kazu da su OK mada.. mada znate sta mislim o granulama uopste. Uzmi slike slobodno, u kupiranje se ne razumem bas ni malo, mislim da rade sa kalupima kojih ima vise vrsta za razlicite pasmine. A vidi ih samo nekupirane... :)

:)

Stvarno ne znam sta da radim:confused: Da li da bude ovako simpaticni klempa :plez: ili da bude sa kupiranim usima kao neki:mafijas:;) Imam vremena do 9 Avgusta tada prima revakcinu i onda cu videti. Priznajem da se meni licno svidja sa kupiranim usima ali sto ti kazes ono ne bih da ja izigravam boga... ne znam :dash:

A da i jedno pitanjce nesto, poslednja dva dane nece da jede kafortan. Polomim tabletice na sitne delice i stavim je u meso ma jok pojede meso a tableticu pljune. :dontunderstand: sto nece do juce je lepo jeo... neki savet plz:lol:

hehe mali namazanko.. gricnuo i provalio da je gorko. :lol: Otvori mu usta i stavi tabletu na kraj jezika i drzi zatvorenu vilicu par sekundi dok ne proguta, ili ubaci tabletu u malecku lopticu mlevenog mesa i opet gurni koliko mozes da ne bi zvakao. Vidi kako ti je lakse.

Za kupiranje.. bice Kupid mali gaucho kako god da se odlucite. :D

Da znas da je premazan svim mogucim bojama:) Evo nekih slika od danas, nasi gauchosi malecki Kupid i Big Ben:D

Prilozi

• DSCN2242.jpg
    DSCN2242.jpg
    49,5 KB · Pregleda: 26
  • DSCN2247.jpg
    DSCN2247.jpg
    43,3 KB · Pregleda: 23
  • DSCN2251.jpg
    DSCN2251.jpg
    25,3 KB · Pregleda: 18
  • DSCN2254.jpg
    DSCN2254.jpg